Zasto su Jevreji bogati?

Još 1991. godine jasno su nam stavili do znanja da neće dozvoliti vojno rešavanje pitanja albanske pobune.
Ponudili podelu i 1/3 Kosmetohije.
Evo, Goodica Ćosić veli:

- Više puta sam razgovarao sa Miloševićem o američkom predlogu, ali se po tom pitanju nikada nismo usaglasili. Najpre sam mu 1991. preneo američki predlog o podeli Kosova, prema kojem bi Srbiji pripala trećina Kosova i Metohije, međutim, on nije odustajao od srpskih zabluda sve do kumanovske kapitulacije 1999. godine u malom svetskom ratu protiv Srbije. Taj samouvereni političar je tvorac najbesmislenijeg paradoksa u srpskoj istoriji, on je kosovski poraz slavio kao pobedu koja se brzo porekla u haškoj sudnici - rekao je Ćosić.

Ko je to bio Dobrica da bi njemu Amerikanci nešto predložili . I koji to Amerikanci ?, da li postoji potvrda sa druge strane ili je to još od jednih Dobričinih maštarija kada je već bilo sve gotovo.

Ko je to bio Dobrica da bi njemu Amerikanci nešto predložili . I koji to Amerikanci ?, da li postoji potvrda sa druge strane ili je to još od jednih Dobričinih maštarija kada je već bilo sve gotovo.
To nije važno, jer Milošević bi i dalje odbio ultimatume.

Što je cool, ali onda moraš da kažeš: "Da sam prihvatio ultimatum, bombardovanja ne bi bilo. Ali ostajem pri mišljenju da sam dobro postupio."

A ne ovakva neka rusoljigavost: "Ne bombarduju oni vas zbog mene, nego mene zbog vas."

To nije važno, jer Milošević bi i dalje odbio ultimatume.

Što je cool, ali onda moraš da kažeš: "Da sam prihvatio ultimatum, bombardovanja ne bi bilo. Ali ostajem pri mišljenju da sam dobro postupio."

A ne ovakva neka rusoljigavost: "Ne bombarduju oni vas zbog mene, nego mene zbog vas."
Pa važno je jer je ta priča obična fikcija. Ako je fikcija ne znamo da li bi Milošević odbio.

Zašto sad nema bombardovanja?
Zbog promenjene arhitektonike na svetskom obzorju , zbog izmenjene doktrine američke politike koja sad glasi " Amerika na prvom mestu". Zbog toga što imaju iskustva da im je nagužavanje neposlušnih po ćoškovima čisto gubljenje vremena i novca iliti zbog nepotrebne prenapregnutosti imperijalnih resursa .

Poslednja izmena:
Zbog promenjene arhitektonike na svetskom obzorju , zbog izmenjene doktrine američke politike koja sad glasi " Amerika na prvom mestu". Zbog toga što imaju iskustva da im je nagužavanje neposlušnih po ćoškovima čisto gubljenje vremena i novca iliti zbog nepotrebne prenapregnutosti imperijalnih resursa .
Netačno.

Ratovi su prestali odlaskom Miloševića.

Koji je dan pre toga lagao da rat nema nikakve veze s njim.

Netačno.

Ratovi su prestali odlaskom Miloševića.

Koji je dan pre toga lagao da rat nema nikakve veze s njim.
Pa to su primarni ratni ciljevi koji su po Amerima ispunjeni ili u dobroj meri ispunjeni pa je rat morao prestati. Međutim pitanje je zašto se sad ne ratuje , a sam kažeš da je Vučić preslikana kopija Miloševića i da su tada radikali bili na vlasti što sve nije daleko od istine.

Pa to su primarni ratni ciljevi koji su po Amerima ispunjeni ili u dobroj meri ispunjeni pa je rat morao prestati. Međutim pitanje je zašto se sad ne ratuje , a sam kažeš da je Vučić preslikana kopija Miloševića i da su tada radikali bili na vlasti što sve nije daleko od istine.
U međuvremenu je Amer poludeo pa kaže da je Vučić super. To je već druga tema.

Ali evo Libija 2011 dokazuje da se odnos snaga u svetu ništa nije promenio između 1999 i 2011.

A ovde glasali za SRS 2008.

Probajte da prihvatite ultimatum, pa onda pričajte da nije uspelo.

A ne ovako: odbijete ultimatum, pa posle pričate da su vas bombardovali zbog Jetija, a ne zbog ultimatuma.
Ne mozes ti da skapiras zasto je bolje sto Milosevic nije prihvatio ultimatum 1999.Nije ga prihvatio ni nas kralj i Pasic 1914. Ali da se zadrzim na 1999, suvise je to za tebe suptilno da bi ukapirao. Dobro je sto Milosevic nije predao Kosovo dobrovoljno jer to bi tako pravno bilo reseno,da se Srbija odrekla Kosova jer i nema pravo na njega.A ovako posto Milosevic nije hteo dati Kosaovo,ono nam je oteto. Velika je razlika kada ti neko nesto otme i kada ti das dobrovoljno.Tako da Kosovo i danas je pravno deo Srbije,tako je po medjunarodnom pravu.To vidimo i time sto Kosovo nije clanica UN a nikada nece ni biti.Vecina velikih kompanija iz sveta nece nista da ulaze na Kosovu jer se plasi za svoje investicije znajuci da Kosovo danas nije pravno reseno. Nisu prazne price sto neko kaze da Srbija ima tapiju na Kosovo. Krim nije isti slucaj jer Krim je bio deo Rusije sve do tamo 1956, tako nekako,i onda ga je Hruscov jednim aktom pripojio Ukrajini. Nije prvi put da gubimo Kosovo, gubili smo i ranije i vracali ga. Slican slucaj imaju jevreji kroz istoriju sa Jerusalimom.Pa vekovima nisu Jevreji prestali da misle o njemu i da se nadaju. Kosovo jeste srpski Jerusalim i najskuplja srpska rec,sto je jednom rekao Beckovic.Ko to ne razume taj nije Srbin. Zivece generacije i posle nase generacije,ne zavrsava se svet sa nama,a ni Srbija. Pa ce neke nove generacije Kosovo vratiti u okrilje Srbije. Posle poraza 1389 cekali smo 6 vekova,sada nece toliko trebati. Evo vidimo da se Amerika povlaci iz avganistana,pa zasto nije moguce da se Amerika povuce i sa Kosova. Nama Kosovo nisu oteli Siptari jer oni to ni u snu ne mogu,nama je Amerika otela Kosovo. Amerika sigurno nece biti velesila jos dugo.Vec danas amerika nema istu moc koju je imala 1999.Pojavila se Rusija i Kina kao ozbiljna konkurencija.To se vidi u Siriji, vidi se u Venecueli. Irak se polako vraca i nece tamo Ameri jos dugo moci da ostanu.Libija je nekada bila ruski saveznik, i tamo se polako situacija sada okrece.

Dobro, čak me i ne zanima da li je Kosmet dobijen ili nije. Nego se zadržavam na tome: Da li se bombardovanje moglo sprečiti.

Ispada da je itekako moglo, prihvatanjem belosvetskih ultimatuma.

Dakle, nemojte pričati da nije moglo.

Dobro, čak me i ne zanima da li je Kosmet dobijen ili nije. Nego se zadržavam na tome: Da li se bombardovanje moglo sprečiti.

Ispada da je itekako moglo, prihvatanjem belosvetskih ultimatuma.

Dakle, nemojte pričati da nije moglo.
Ti si u pravu, da je Poljska odmah prihvatila nemački ultimatum o predaji svojih delova teritorije ona ne bi bila bombardovana te WW2 ne bi ni počeo. Ima još dosta tih slučaja.

Ti si u pravu, da je Poljska odmah prihvatila nemački ultimatum o predaji svojih delova teritorije ona ne bi bila bombardovana te WW2 ne bi ni počeo. Ima još dosta tih slučaja.
Da ali Nemačka nije bila demokratska zemlja, pa bi malo ko rekao "U redu je, utopimo se u njihov sistem bez rata."

Dok mi slobodno možemo da se utopimo u EU bez rata, jer su oni demokratska zemlja.

Back