Zasto su Jevreji bogati?

Ne počinjem da shvatam te logike.
Ako su nam još ranije stavili do znanja da hoće baze na Kosovu, nudili nam podele pod povoljnijim srazmerama, pa mi odbili znajući za njihovu rešenost da to isteraju do kraja, uključujući i bombardovanje i okupaciju Kosmetohije, onda je to guranje ka neizbežnom, ta taktika, (ići do bombardovanja i povlačenje sa Kosmeta i Metohije) nešto što nije primer naročite pameti
Treba početi sa najprostijim mogućim rezonovanjem:
  1. Šta kaže Vašington, zašto je bombardovao
  2. Ako kaže zbog pokušaja genocida na Kosovu i odbijanja plana Rambulje, onda prihvatiti plan Rambulje, pa proveriti da li govore istinu.

Čak ni to nije urađeno.

Јевреји су тешко подвојено друштво, то се види у Јеврејској заједници, види се и у 100.г. политици између ортодоксних и прогресивних Јевреја.

И Србија се слично расцепљује, али на неки други и свој начин, на "ортодоксну" и на "прогресивну" !

Treba početi sa najprostijim mogućim rezonovanjem:
  1. Šta kaže Vašington, zašto je bombardovao
  2. Ako kaže zbog pokušaja genocida na Kosovu i odbijanja plana Rambulje, onda prihvatiti plan Rambulje, pa proveriti da li govore istinu.

Čak ni to nije urađeno.
Još 1991. godine jasno su nam stavili do znanja da neće dozvoliti vojno rešavanje pitanja albanske pobune.
Ponudili podelu i 1/3 Kosmetohije.
Evo, Goodica Ćosić veli:

- Više puta sam razgovarao sa Miloševićem o američkom predlogu, ali se po tom pitanju nikada nismo usaglasili. Najpre sam mu 1991. preneo američki predlog o podeli Kosova, prema kojem bi Srbiji pripala trećina Kosova i Metohije, međutim, on nije odustajao od srpskih zabluda sve do kumanovske kapitulacije 1999. godine u malom svetskom ratu protiv Srbije. Taj samouvereni političar je tvorac najbesmislenijeg paradoksa u srpskoj istoriji, on je kosovski poraz slavio kao pobedu koja se brzo porekla u haškoj sudnici - rekao je Ćosić.

Postoji naravno i drugi put. Kažeš:

"Ne interesuju me njihova rezonovanja. Ja se neću predati. Pa nek bombarduju, na moju odgovornost!!"

Međutim rusopušonje to ne kažu. Nego kažu: "Ta moja odluka nije bila moja. Rotšild je zapisao da će nas bombardovati još u doba glinenih tablica Acteka."

Ljigavo, ljigavo.

Postoji naravno i drugi put. Kažeš:

"Ne interesuju me njihova rezonovanja. Ja se neću predati. Pa nek bombarduju, na moju odgovornost!!"

Međutim rusopušonje to ne kažu. Nego kažu: "Ta moja odluka nije bila moja. Rotšild je zapisao da će nas bombardovati još u doba glinenih tablica Acteka."

Ljigavo, ljigavo.
Upravo to.
Čak i da nisu nudili podelu, opcija 1999 bila je:
Br. 1: povlačimo se sa Kosmetohije
Br: 2: bombarduju nas, pa se povlačimo sa Kosmetohije.

Ne znam пачему je opcija br. 2 izgledala privlačna Vjekoslavu Sloboševiću

Ако и сам ниси (посвећен) јевреј, веруј ми, ниси ни ти држао Талмуд у рукама.
У синагоги се може добити Талмуд, а могу се и купити, веровао или не. Такође, има и на интернету праве верзије Талмуда.
Ово што се пропагира на антисемитским сајтовима као ,,цитати из Талмуда" су, већином, глупости и фалсификати.

Иначе, ако тврдиш да је немогуће, сем посвећеним Јеврејима, доћи до Талмуда, одакле онда антисемитима сви они силни ,,цитати" из Талмуда којима машу на својим сајтовбима?

Upravo to.
Čak i da nisu nudili podelu, opcija 1999 bila je:
Br. 1: povlačimo se sa Kosmetohije
Br: 2: bombarduju nas, pa se povlačimo sa Kosmetohije.

Ne znam po čemu je opcija br. 2 izgledala privlačna Vjekoslavu Sloboševiću
Pa mislim, može se i reći: "Vi mene možete da bombardujete, ali ja da vam dobrovoljno potpisujem stvari neću."

Ali posle toga se ne sme reći: "Ne napadaju oni SRJ zbog mene."

Jer tačan odgovor je: "Ako vam je cilj da ne bude bombardovanja, onda molim vas shvatite da vas oni napadaju isključivo zbog Miloševića."

У синагоги се може добити Талмуд, а могу се и купити, веровао или не. Такође, има и на интернету праве верзије Талмуда.
Ово што се пропагира на антисемитским сајтовима као ,,цитати из Талмуда" су, већином, глупости и фалсификати.

Иначе, ако тврдиш да је немогуће, сем посвећеним Јеврејима, доћи до Талмуда, одакле онда антисемитима сви они силни ,,цитати" из Талмуда којима машу на својим сајтовбима?

Pa mozes da dodjes i do Tolstojevih knjiga, al to narod ne cita. Zamisli coveka koji tako dodje do te Svete knjige,
recimo da mu je poklone, sta s njom da radi kad nista ne razume, a nije samo jezik u pitanju?
Nego si ti procitao i razumeo Bibliju? Novi Zavet? Evo, ja cu ti odma kazem, a skolovana sam, ja nisam niti
cu ikada. Nadjem i ja na netu sta me zanima, ali tu moje interesovanje i prestaje. A rekoh vec, isla sam u skole.

Još 1991. godine jasno su nam stavili do znanja da neće dozvoliti vojno rešavanje pitanja albanske pobune.
Evo, Goodica Ćosić veli:

- Više puta sam razgovarao sa Miloševićem o američkom predlogu, ali se po tom pitanju nikada nismo usaglasili. Najpre sam mu 1991. preneo američki predlog o podeli Kosova, prema kojem bi Srbiji pripala trećina Kosova i Metohije, međutim, on nije odustajao od srpskih zabluda sve do kumanovske kapitulacije 1999. godine u malom svetskom ratu protiv Srbije. Taj samouvereni političar je tvorac najbesmislenijeg paradoksa u srpskoj istoriji, on je kosovski poraz slavio kao pobedu koja se brzo porekla u haškoj sudnici - rekao je Ćosić.

Да, па имали смо ми (тј. они) спреман одговор на тај амерички језик диктата!

Наиме, одмах су упутили брзојаве подршке КГБ пучистима против Горбачева. "Совјетски Савез, то је решење!" помислили су наши стратези.

За само пар дана били су горко разочарани, а Јељцин им те потезе никад није опростио. То није био ни први ни последњи пут да су изабрали пут најглупљих одлука.

Pa mozes da dodjes i do Tolstojevih knjiga, al to narod ne cita. Zamisli coveka koji tako dodje do te Svete knjige,
recimo da mu je poklone, sta s njom da radi kad nista ne razume, a nije samo jezik u pitanju?
Nego si ti procitao i razumeo Bibliju? Novi Zavet? Evo, ja cu ti odma kazem, a skolovana sam, ja nisam niti
cu ikada. Nadjem i ja na netu sta me zanima, ali tu moje interesovanje i prestaje. A rekoh vec, isla sam u skole.

Да си прочитала Библију једним ударцем би прочитала и Тору.

Неудача :(

Ma neeeer.
Oni kriju pravi Talmud.
Piše u Protokolima :)

MNogo si naivan, pricas kao malo dete koji je procitalo Agatu Kristi.
Ма да, за разлику од тебе и теби сличних који сте провалили све могуће светске завере. Како да не...
.Zapad jos pre Hitlera je puno toga preduzeo protiv komunizma,i ne slucajno.Posto je Zapad porazen u SSSR jer je tamo imao svoju vojsku uz Bele. Onda je komunizam bio jak u Nemackoj pa su London i Amerika jasno uvideli da se siri komunizam i da preti opasnost da komunizam se prelije iz Nemacke dalje. Komunisti su bili jaki u samoj Nemackoj i zamalo nisu preoteli vlast. Zbog toga je Zapad postavio Hitlera da unisti komunizam. Kako ga unistiti ako ne udari na SSSR.
Одређеним богаташким круговима (пре свега у самој Немачкој) јесте одговарао више Хитлер него комунисти. Зато су њему дали паре. Али, то нема везе са државама.
Ако су неки богаташи из САД дали паре Хитлеру, то не значи да је САД финансирала и довела Хитлера на власт. Резонујеш као они који тврде да је бољшевизам ,,амерички пројекат", зато што је неки богаташ из Америке дао паре Троцком за пут у Русију.

Дакле, мораш да разграничиш неке ствари. Држава и одређени кругови (финансијски, политички, итд) нису исто. САД као држава никад није помагала Хитлеру да дође на власт, нити су били у било каквом савезу са Хитлером против СССР-а.
Vidimo da mu zapadne zemlje nisu pruzale otpor ni kada je okupirao drzavu po drzavu. Tako niej bilo 1914 kada je Austrija krenula sa Nemackom
Нису му пружале отпор јер су рачунали да ће се лудак зауставити кад се ,,заисти" у одређеној мери. Нису хтели нови рат, јер су видели колико је прошли био погубан и разарајући у сваком смислу. Зато су попуштали пред Хитлером, јер су сматрали да ће се, након што добије одређене уступке, он зауставити.
То је, свакако, била погрешна политика, али то опет није доказ некакве ,,тајне завере" Запада против СССР-а.-
Drugi svetski rat mi vidimo da se on vodi samo izmedju Nemacke i SSSR.
,,Ви" који то ,,видите", немате појма ни о историји, ни о рату, нити о било чему другом.

Кажеш да се ,,други светски рат водио између СССР и Немачке"? За твоју инфгормацију, Други светски рат је започео 1939. године, нападом Немачке на Пољску. У томе тренутку, Немачка и СССР су савезници (имају потписан пакт о ненападању). Британија и САД објављују рат Немачкој. Док је Стаљин у савезу са Хитлером, он брутално ратује прпотив ,,западниох савезника". Тада се дешава и ,,битзка за Британију", и сматра се једним од највећих бојишта у тој првој фази Другог светсдког рата.

То је теби можда ,,смешно", али није онима који су ратовали и гинули.
Britanija i Amerika sto su ratovale je bilo smesno, sasvim sekundarnog znacaja. pravi rat je bio samo izmedju Nemacke i SSSR
Аха, чекај да пробам да проникнем у твоју ,,логику"- по теби, да је погинуло 22 милиона Британаца и 22 милиона Американаца, то би значило да су и они учествовали у рату против Хитзлера. Овако, све њихове битке, као и огромна помоћ коју су послали Стаљину и Совјетима, као и обавештајни рад и све остало- све то теби не важи, јер је теби и тебни сличнима ,,смешан" рат који су они водили са Хитлером.

То је тако кад мали ђокица замишља рат, али ипак то је неозбиљна прича.
I sam Staljin, Tito takodje, su rekli da je Zapad podsticao Hitlera da udari na SSSR. I to je tacno,a ti pises kao svaki naivan Srbin i Balkanac. Takva naivnost u svetskoj politici je neoprostiva
Ма комунистичка послератна пропаганда (након што су им савезници дали паре, наоружање и огромну помоћ сваке врсте) ме стварно не занима претерано.
Pa nisi valjda ocekivao da nadjes u skolskim udzbenicima istinu,ili da to napise Cercil u svojim memoarima.
Мене цсамо занима како си ти успео да провалиш све те завере подмуклог запада? Одакле ти толика проницљивост? Каква бре ЦИА, то је друштво аматера кад их ти тако лако проваљујеш и јавно објављујеш њихове најскривеније планове.

Ne počinjem da shvatam te logike.
Ako su nam još ranije stavili do znanja da hoće baze na Kosovu, nudili nam podele pod povoljnijim srazmerama, pa mi odbili znajući za njihovu rešenost da to isteraju do kraja, uključujući i bombardovanje i okupaciju Kosmetohije, onda je to guranje ka neizbežnom, ta taktika, (ići do bombardovanja i povlačenje sa Kosmeta i Metohije) nešto što nije primer naročite pameti
Vidi se da nisi pravi Jevrejin vec domaca poturica.

Да си прочитала Библију једним ударцем би прочитала и Тору.

Неудача :(
Ma mogu misliti :D
Jedan je od mojih omiljenih knjizevnika Isaak Singer, sve sam procitala sta je pisao i tu su uvek glavni likovi
ocevi ili sinovi koji celog zivota nista ne rade nego studiraju Toru i to tako ide generacijama, znaci studiraju, polemisu,
zapisuju neke svoje misli i pojave, ali onda stupaju nove generacije na scenu pa i oni sve ispocetka.

Amerika i Britanija su bile saveznici sa Hitlerom i Nemackom a ne sa SSSR, sto je jedino prirodno i logicno.Ne mogu biti na strani komunista. Cak i danas kada Rusija nije komunisticka,opet ne mogu biti u savezu.
Лупеташ глупости. Кад имаш два противника, али један је много већи, ти се тад удружујеш са оним у том тренутку мањим противником против оногг много опаснијег. Хитлер је у том тренутку био много опаснији противник, био је луђи и спреман да почини стравичне злочине у Европи и онда наравно да су САД и Британци нашли заједничкли језик са комунистима да би победили Хитлера. И Хитлер и СССР су за САД и Британију били противници, али Хитлер је био у том рату много опаснији. Зато су се ови удружили са комунистима.
То ти објашњава и чињеница да су Енглези били спремнији да подрже комунистичку и просовјетску герилу (партизане) уместо антикомунистичке и пробританске гериле (четници Драже Михајловића) јер се ова прва много жешће и одлучније борила против Немаца и тиме више доприносила коначном поразу Хитлера.

Такође, ево како је ,,немачки савезник" Америка тада обилато у сваком погледу помагала немачком смртном непријатељу- Совјетима: Како су америчка и британска помоћ ојачале Црвену армију у Другом светском рату - Russia Beyond Србија

Толико о твом познавању историје.

Ma neeeer.
Oni kriju pravi Talmud.
Piše u Protokolima :)
Да, али се онда један јеврејски пребег конвертовао из Јудеизма у католицизам, па је он онда изнео све те цитате и податке из ,,правог" Талмуда који они крију ко змија ноге. Ако се добро сећам те антисемитске причице. Мислим да се Бауер презивао тај Јеврејин или тако некако.

Ма бре, Рајела или како већ, нек свако чита штза хоће и штза га занима, није то проблем. Проблем је кад неко дође и прича како се Талмуд крије у тајним просторијама, како нико не може да дође до њега, а онда се избаце неки ,,цитати из Талмуда" по интернету, који су притом више од половине измишљени, и каже ,,ето шта Јевреји мисле о другим људима", и на основу тога гради мржњу према Јеврејима.

Е то је проблем овде.

Evo, Goodica Ćosić veli:

Ako je to rekao zaista Cosic samo je time potvrdio da je i budala i izdajnik.Taj Cosic je po nalogu Amerike izdao i Ita i ako ga je Tito obasuo mnogim pocastima.Ali neko je rodjen da bude izdajnik. Nikada nisam cenio Cosica i ne znam koje su to budale njemu dale neki naziv oca srpske nacije. Srbi su ziveli vekovima od poraza na Kosovu 1389.Tako da nema nista lose sto smo pruzili otpor 1999. Svako normalan brani svoju drzavu.Da je Milosevic potpisao u Rambujeu ne bi mi samo Ksovo time izgubili nego i celu Srbiju. Ono sto je ponidjeno u Rambujeo ne bi potpisao ni Ceda Jovanovic. Taj Rambuje je bio samo izgovor, Amerika je to ponudila da bi sebe opravdali a unapred su znali da to Milosevic ne moze potpisati.Ali to im dobro doslo da kazu kako smo imali sansu, da su nam ponudili mirno resenje a mi odbili. Porazi su deo zivota ali ja ne vidim da je 1999 bila poraz,nije bio poraz ni 1389.

Ako je to rekao zaista Cosic samo je time potvrdio da je i budala i izdajnik.Taj Cosic je po nalogu Amerike izdao i Ita i ako ga je Tito obasuo mnogim pocastima.Ali neko je rodjen da bude izdajnik. Nikada nisam cenio Cosica i ne znam koje su to budale njemu dale neki naziv oca srpske nacije. Srbi su ziveli vekovima od poraza na Kosovu 1389.Tako da nema nista lose sto smo pruzili otpor 1999. Svako normalan brani svoju drzavu.Da je Milosevic potpisao u Rambujeu ne bi mi samo Ksovo time izgubili nego i celu Srbiju. Ono sto je ponidjeno u Rambujeo ne bi potpisao ni Ceda Jovanovic. Taj Rambuje je bio samo izgovor, Amerika je to ponudila da bi sebe opravdali a unapred su znali da to Milosevic ne moze potpisati.Ali to im dobro doslo da kazu kako smo imali sansu, da su nam ponudili mirno resenje a mi odbili. Porazi su deo zivota ali ja ne vidim da je 1999 bila poraz,nije bio poraz ni 1389.
Reci ti nama koliko je odlučeno na sednici partije da je Djilas pokrao,daj najnoviju cifru,pusti ti Cosica..

Да, али се онда један јеврејски пребег конвертовао из Јудеизма у католицизам, па је он онда изнео све те цитате и податке из ,,правог" Талмуда који они крију ко змија ноге. Ако се добро сећам те антисемитске причице. Мислим да се Бауер презивао тај Јеврејин или тако некако.
Dohakali smo im, ipak :D

Back