Zasto su Jevreji bogati?

Шта је ово? са наводницима и без наводника ??

Пали Србин, пали хришћанин и пали грађанин у једном ???
Ne znam šta da ti kažem.
Ja sam i ranije govorio da je ta oznaka "svetosavac" nešto problematično, zajedno sa "kosovskim zavetom" i "nebeskom Srbijom", simptom kolektivne spske samoobmane o sopstvenoj posebnosti

Poslednja izmena:
Ne ulazim u takve debate.
Poenta je bila ovo da naši "čestiti svetosavci" koji pišu gluposti i ružne stvari protiv Jevreja, za promenu, treba da otvore Sveto Pismo, pronađu knjigu proroka Jeremije, otvore poglavlje 31, stihovi 35-37 gde kaže:

Овако вели Господ, који даје сунце да светли дању, и уредбе месецу и звездама да светле ноћу, који раскида море и буче вали његови, коме је име Господ над војскама:
Ако тих уредби нестане испред мене, говори Господ, и семе ће Израиљево престати бити народ преда мном на век.

Овако вели Господ:
Ако се може измерити небо горе и извидети темељи земаљски доле, тада ћу и ја одбацити све семе Израиљево за све што су учинили, вели Господ.

Zbog toga, ne bih ja igrao na kartu antisemitskih gluposti.
I ti sada nastupas kao shovinista, zato sto sve svetosavce nazivas antisemitima. Svetosavlje je jedan pozitivan pokret, pozitivna vera,a ljudi uvek ima losih svuda.
A ti verovatno volis vise srpske liberale koji mrze Srbiju, koji uvek o Srbiji lose pricaju i govore,koji kazu da su Srbi fasisti i da su napravili genocid u Srebrenici. U Srba se antisemitizam nikada nije masovno primio kao kod Germana i jos nekih naroda. Ljotic na izborima pred sam rat nije uspeo da dobije nepun 1%. Ali zar danasnji bogati Jevreji po Americi i Zapadu nisu lopovi i zlocinci? Jesu naravno, vecina njih. Zar Izrael ne cini genocid nad Palestincima? Cini naravno. Ne mozete vi Jevreji da se ljutite sto neko negira holokaust nad vama kada vi negirate teror koji vrsite u Palestini.Ja ne negiram holokaust ali ni vas teror nad Palestincima koje drzite u logoru kao stoku.Danasnje mnoge poshasti, mnoge gadosti kao gej prava, homoseksualizam, feminizam, manipulacija sa decom i homoseksualcima, iza mnogih tih gadosti stoje jevrejski bogatasi kao Soros i sl.

Zar Izrael ne cini genocid nad Palestincima? Cini naravno.
Ne čini. Štaviše, 20% Eretz Yisraela (bez Golana i Zapadne Obale) su upravo ti Arapi za koje kažeš da su genocidisani.
A upravo su Jevreji se u par navrata branili od genocidnih namera okolnih arapskih država

zato sto sve svetosavce nazivas antisemitima. Svetosavlje je jedan pozitivan pokret, pozitivna vera,
Šta je to "Svetostavlje"? Šta je njegov sadržaj?

Ne znam šta da ti kažem.
Ja sam i ranije govorio da je ta oznaka "svetosavac" nešto problematično, zajedno sa "kosovskim zavetom" i "nebeskom Srbijom", simptom kolektivne samoobmane o nekakvoj posebnosti

Колекивна самообмана не постоји само у паду српске расе/културе (и традиционализма и светосавља), у паду нације, већ је самообмана и у палом грађанину.

Трећи, пали србин грађанин је последица пада ова два Србина.

Субстрат је оштећен са темељима, зато је грађевина извргнута у неморалу, неврлини и безчашћу.

Ne znam šta da ti kažem.
Ja sam i ranije govorio da je ta oznaka "svetosavac" nešto problematično, zajedno sa "kosovskim zavetom" i "nebeskom Srbijom", simptom kolektivne samoobmane o nekakvoj posebnosti
A vi Jevreji nemate tu osobinu da sebe smatrate posebnim? Bas si mi ti neki, sam si shovinista i mrzitelj a druge optuzujes.Oni zlocini Hitlera nad Jevrejima, nece biti da je za to kriva samo nacisticka Nemacka.Deo krivice snose i bogati Jevreji koji su sve to posmtrali a nisu pomogli da se spreci.Mogli su na to uticati ali nije ih zanimalo,njih zanima samo novac. Antisemiti smatraju jevreje da su niza rasa, da ne treba da zive.Ja ne delim to misljenje,ali vi Jevreji koji cesto mislite da ste visa rasa od svih drugih,pa zar i to nije teski nacizam. Jedno je misliti na posebnost ako time ne potcenjujes druge.Ako si ti neki cisti Jevrej onda te postujem,ali ako si polutan,pola Srbina a Pola Jvrej onda te ne postujem. Ne postujem jer si odabrao da budes 100% Jevrej, logicnije je bilo da izaberes biti 100% Srbin jer si rodjen i verovatno zivis u Srbiji.

....
Дал си ти икад држао Талмуд у рукама? Дал ти уопште знаш шта је Талмуд?

Ако и сам ниси (посвећен) јевреј, веруј ми, ниси ни ти држао Талмуд у рукама.

Ne znam šta da ti kažem.
Ja sam i ranije govorio da je ta oznaka "svetosavac" nešto problematično, zajedno sa "kosovskim zavetom" i "nebeskom Srbijom", simptom kolektivne spske samoobmane o sopstvenoj posebnosti

Народ, који бива нападнут од 19 најмоћнијих држава света, И ЈЕСТЕ ПОСЕБАН.
Помири се са истином.

Ne čini. Štaviše, 20% Eretz Yisraela (bez Golana i Zapadne Obale) su upravo ti Arapi za koje kažeš da su genocidisani.
A upravo su Jevreji se u par navrata branili od genocidnih namera okolnih arapskih država

Uzmi pa prouci sta je svetosavlje.Kako vredjas nesto sto ne poznajes?
Nemoj da lazes, izraelska drzava vrsi genocid nad Palestincima. Harold Pinter, pokojni jevrejski nobelovac je bio posten pa to priznao.

Nisu se oni branili, nego su 1948. došli s namerom da nasiljem naprave svoju državu Aparthejda.

Zato ja volim da kažem da je Hitler ubio 6 miliona Izraelaca, jer me tad ispravljaju: "Neznalico, pa Izrael uopšte nije postojao 1940!"

- "Zanimljivo."

Њами мани се пуке грађанштине и цивилштине

Без онтологије и метафизике, не постоји стварност
Koja stvarnost? Ako mislis na ovu stvarnost koju vidimo culima,onda je bas suprotno od toga sto si napisao.Ontologija je nauka o bicu, metafizika nauka o onome sto je van iskustva. A te dve nauke se slabo bave fenomenim tj spoljasnjim svetom.

Uzmi pa prouci sta je svetosavlje.Kako vredjas nesto sto ne poznajes?
Nemoj da lazes, izraelska drzava vrsi genocid nad Palestincima. Harold Pinter, pokojni jevrejski nobelovac je bio posten pa to priznao.
Ti o Svetosavlju pričaš kao da ga poznaješ.
Zato te i pitam za objašnjenje.

Inače, ja ortodoxno verujem da Yeshua ben Yousef, tj Yeshua ha Nosri, jeste istinski HaMashiyah, Spasitelj sveta, naš Adonai, Yahve Tsevaot, .

Ако и сам ниси (посвећен) јевреј, веруј ми, ниси ни ти држао Талмуд у рукама.

Народ, који бива нападнут од 19 најмоћнијих држава света, И ЈЕСТЕ ПОСЕБАН.
Помири се са истином.

Сваки народ се мора расно/културно раздвојити

нпр. "деца комунизма" су настала после 1945.г. на последњој контраиницијацији и паду грађанина.

Због њиховог троструког пада смо бомбардовани

Nisu se oni branili, nego su 1948. došli s namerom da nasiljem naprave svoju državu Aparthejda.

Zato ja volim da kažem da je Hitler ubio 6 miliona Izraelaca, jer me tad ispravljaju: "Neznalico, pa Izrael uopšte nije postojao 1940!"

- "Zanimljivo."
Ne znam, meni je Golda Meir rekla da su oni prihvatili plan Sojedinjenih Naroda za mirnu organizaciju bivšeg britanskog mandata Palestina, ali da su se Išmaelovi potomci nešto resaldumili i rešili da sprovedu bliskoistočni Holokaust.
Onda se Yisrael usprotivio tome, odvalio im kroše 1948, aperkat 1967, i šutno nogom u zadnjicu 1973.
Tako da smo tu gde jesmo.
Arapi nešto gunđaju, ali Yehudama mogu samo da čestitaju Šabat Šalom

Koja stvarnost? Ako mislis na ovu stvarnost koju vidimo culima,onda je bas suprotno od toga sto si napisao.Ontologija je nauka o bicu, metafizika nauka o onome sto je van iskustva. A te dve nauke se slabo bave fenomenim tj spoljasnjim svetom.

Па ти онда живи тако без онтолошке и метафизичке стварности !

и бавиш се само квантитетом, без квалитета Бића и његове бићевитости.

А , неки живе другачије од давнина, нпр овако: "Невидљиви свет држи видљиви, да се не распадне" - Хераклит

Inače, ja ortodoxno verujem da Yeshua ben Yousef, tj Yeshua ha Nosri, jeste istinski HaMashiyah, Spasitelj sveta, naš Adonai, Yahve Tsevaot, .
Nisi mi odgovorio koj si nacionalnosti, da li si ceo Jevrej ili pola.Mislim da si polovican,ili cak i manje od 50%. Vazno je to,mogu ti objasniti zasto. Ako si samo pola Jevrej ili i manje,onda si baraba kao nase poturice,onda si i ti neka vrsta poturice. Izabrao si da budes Jevrej samo sto su oni danas mocni i mogu ti pomoci. Takve prezirem. Ja cu ostati Srbin pa makar ceo svet bio protiv nas a mi najsiromasniji narod.
U danasnje vreme ima dosta palih Srba,pa su poceli da kopaju svoje korene, da nadju neku babu ili prababu koja nije srpskog porekla.I onda kad nadju da mu baba nije bila cista Srpkinja nego samo pola,on odmah nece vise da bude Srbin vec po toj babi,a rodjen u Srbiji, zivi u Srbiji,samo zna srpski jezik, krsten u srpskoj crkvi.Ali radi interesa, radi toga sto mocni svet satanizuje Srbe,on je pao karakterno.Bojim se da si ti jedan od takvih.

Ово ме интересује,

Шта ово суштински значи за вас ортодоксне Јевреје, а шта не значи прогресивним Јеврејима.

Па ти онда живи тако без онтолошке и метафизичке стварности !

и бавиш се само квантитетом, без квалитета Бића и његове бићевитости.

А , неки живе другачије од давнина, нпр овако: "Невидљиви свет држи видљиви, да се не распадне" - Хераклит
Nisi me razumeo. Znam ja da sve sto je vidljivo pociva na nevidljivom. Ono nevidljivo je vaznije od vidljivog. To sam ja rekao i u prethodnom postu ali nisi razumeo.Ovaj vidljivi svet zapravo i ne postoji,on je nasa iluzija, varka.Veo maje sto kazu vedski spisi.

Nisi mi odgovorio koj si nacionalnosti, da li si ceo Jevrej ili pola.Mislim da si polovican,ili cak i manje od 50%. Vazno je to,mogu ti objasniti zasto. Ako si samo pola Jevrej ili i manje,onda si baraba kao nase poturice,onda si i ti neka vrsta poturice. Izabrao si da budes Jevrej samo sto su oni danas mocni i mogu ti pomoci. Takve prezirem. Ja cu ostati Srbin pa makar ceo svet bio protiv nas a mi najsiromasniji narod.
U danasnje vreme ima dosta palih Srba,pa su poceli da kopaju svoje korene, da nadju neku babu ili prababu koja nije srpskog porekla.I onda kad nadju da mu baba nije bila cista Srpkinja nego samo pola,on odmah nece vise da bude Srbin vec po toj babi,a rodjen u Srbiji, zivi u Srbiji,samo zna srpski jezik, krsten u srpskoj crkvi.Ali radi interesa, radi toga sto mocni svet satanizuje Srbe,on je pao karakterno.Bojim se da si ti jedan od takvih.
Ti imaš neke čudne koncepte rodnoverja?

Back