Zasto su Jevreji bogati?

luciuss

Ističe se
Poruka
2.658
Malo ko je ravnodusan prema Jevrejima. Danas je tako,u proslosti je bilo i da i ne. Kod nas a i verovatno u svetu je dosta ekstremista prema Jevrejima. Nisu ekstremisti samo oni koji su antisemiti vec i oni koji preterano vole i vrednuju Jevreje. Obicno se kaze da su Jevreji bogati jer su sposobni ili sto su stari narod. Ja to ne prihvatam,ne verujem u pametne narode jer neki narodi su danas bogati a pre 1000 god su bili nista. Egipcani su stariji od Jevreja pa nisu bogati. Mada Jevreji su kroz vekove vise zadrzali cistotu nacije od Egipcana, manje su se mesali razmnozavanjem sa drugima. Jevrejska religija je jedna od retkih koja nije prozelitska, ne namece se drugima da prihvate njihovu veru. No to i nije bas dobra namera Jevreja, vise je to njihova arogancija da su oni izabrani narod ,pa samim tim i najbolji,pa samim tim i nece da se mesaju sa gojama i sl.
Malo ko zna pravi uzroke zasto su oni danas tako mocni i bogati i ako ih u svetu ima samo koliko i Srba. Neki misle da je to neka belosvetska zavera koja datira ne samo vekovima vec mozda i 2-3000 godina. Ja ne bih rekao da je zavera vec splet istorijskih desavanja.
Jevreji nisu bas u proslosti bili mocni i bogati jer vidimo da u Egiptu ako mozda nisu bili robovi, ja mislim da oni lazu da su bili robovi u Egiptu.Pa ipak i posle Egipta kada dolazi Rim, opet oni nisu bili mocni. Bili su kocoperni, mozda posebni,ali nisu bas bili mocni.
Mislim da njihova moc nastaje tek u eri hriscanstva ali ne u prvim vekovima.Tek kasnije kako je jacalo hriscanstvo jacalo je i jevrejstvo. deluje apsurdno,ali evo zasto. Jacanjem hriscanskog sveta posle pada Rima u 5. veku, onda hriscani progone Jevreje. Uglavnom tu crkve igraju vodecu ulogu,a nalaze izgovor u tome sto su Jevreji izdali Isusa,zaboravljajuci da je i on bio Jevrej i 12 apostola takodje.Mislim da su hriscanske crkve mrzele Jevreje najvise iz razloga sto Izrael tadasnji tj njihova religija nisu prihvatili novu veru tj hriscanstvo.A ne kaze se dzaba da niko nije postao prorok u svom selu. Religije ne trpe konkurenciju.To je kao sto losa devojka ne moze da se uda u svom selu jer je svi momci i roditelji tih momaka znaju,pa se mora udati gde je ne znaju u neko drugo selo. Tako je i hriscanstvo moglo uspeti tek van Izraela.I prorok Muhamed je imao problema u svom rodnom gradu Meki,ali ih je pridobio samo silom.
I tako vekovima kroz srednji vek hriscani progone Jevreje. Videli smo da sve to vreme su Turci i jos neki muslimani bili prema Jevrejima tolernatni. Turci su cesto prihvatali prognane Jevreje iz Spanije i drugoh evropskih zemalja. Sto samo dokazuje da su lazi to sto se Zapad hvali svojom kulturom i demokratijom. Zapadni intelektualci cesto na Istok a to znaci i na islam gledaju kao na primer despotije.Sto naravno nije tacno. Zapad, zapadna glavna religija ,hriscanstvo, su najagresivniji i najnasilniji.
Jevreji tako vekovima nisu imali pravo da se bave mnogim delatnostima, nisu smeli da poseduju shume, njive, gazdinstva. Pa su morali da se bave spekulativnim radnjama,da rade sa novcem i dragocenostima,da trguju, da zelenase. Ne samo sto su ih na to terali jer su im bile zabranjene druge delatnosti, vec u slucaju kada pocne progon, onda je Jevrejima lakse da ponesu sa sobom zlato i novcanice.Kucu i njive ne bi mogli staviti u dzep i na ledja kada pocnu bezati. Videli smo da Sekspir vec krajem 16. veka u Mletackom trgovcu ruzno predstavlja jednog Jevreja. Kasnije su se Jevreji izvestili u tim delatnostima sa novcem,zajmovima i trgovinom. Naravno sada ce neki reci da ima mnogo Jevreja koji su veliki naucnici, umetnici, mislioci. Pa to se opet uklapa u ovu moju teoriju, jer opet kada dodje progon, Jevreji svoja znanja mogu sa sobom poneti. Velikom filozofu Spinozi koji je ziveo u Amsterdamu, nudili su posao u svim tada velikim univerzitetima Evrope. Kako je nauka jacala, to je pogodovala specificnim delatnostima Jevreja.
Kod Srba postoje dva pogleda na Jevreje, ne dopada mi se nijedan. Liberalni Srbi,oni su ulizice prema Jevrejima. Vole taj narod samo zbog jevrejskih para,snishodljivi su prema njima. Takvi Srbi, dobar deo njih bi rado presli u Jevreje,samo Jevreji tesko primaju razne uljeze. Po forumima, posebno na b92 se mogu videti te nase liberalne ulizice i dupeljupci Jevreja.
Druga grupa su oni koji glume neke desnicare, neke nacionaliste,koji pisu srpski ovako SRBSKI. Oni glume da su antisemiti i ako ne mrze Arape koji su takodje Semiti. Ti nasi zaludjenici cesto negiraju holokaust nad Jevrejima, optuzuju Jevreje da su krivi za sva zla ovoga sveta,da su preko masonerije i tajnih drustava Jevreji postavili sve vladare od Putina do engleske kraljice,da vladaju za njih.I svi oni prethodni carevi i kraljevi su jevrejski pioni.
Meni se ipak dopada samo umeren i kriticki stav prema Jevrejima, sagledavanje mana i kvaliteta ovog naroda.
U svetu postoji i laz oko Jevreja i ubijanja njih od strane nacista.Kada je Hitler dosao na vlast,u Nemackoj jedva da je bilo 1% Jevreja. Ali nacisti bi rekli da to ne smeta jer su Jevreji drzali kapital u Nemackoj i iskoriscavali postene Nemce.I navodno da je Hitler zbog toga istrebljivao taj narod. To je jedna od vecih lazi 20. veka.
Kada su nacisti usli u Bec,valjda tamo oko 1940, u tom gradu su zatekli Sigmunda Frojda i barona Rotsilda, dva znamenita Jevreja. Rotsilda su pustili. Zasto ga nisu ubili ili stavili u logor kao druge Jevreje? Nisu hteli jer takvi kao Rotsild su finansirali Hitlera i doveli ga na vlast. Hitler je ubijao samo obicne Jevreje.Nije slucajno Hitler najvise ubijao i mrzeo Ruse, Srbe i Jevreje.To zato sto su ta tri naroda revolucionarna, pobunjenicka. Pa je Hitler i doveden da takve iskoreni jer takvi su i napravili revoluciju 1917. Pretila je opasnost da se revolucija prelije u zapadnu Evropu. Frojd nije bio bogat i mocan ali je trebao Zapadu da sa svojim materijalizmom truje mase,kao sto danas truju ga gej pokretima, feminizmom i rijalitijima. I eto pored pobijenih miliona Jevreja ,mi vidimo da i danas oni imaju ogromnu moc i novac.To jasno dokazuje da je Hitler od Londona dobio nalog da likvidira samo obicne Jevreje koji mogu dizati revolucije.Nezaboravimo da su Jevreji bili Makrs i Trocki, delom mozda i Lenjin.

Mogu ja da ti odgovorim.

Jevreji su stedljivi, rade mudro, i rade organizovano. Naravno, oni imaju poziciju sa koje danas deluju, ali do nje su dosli uz ove tri karakteristike.

Stedljivi znaci da ne razbacuju novac na gluposti, a uz to i ne pokazuju koliko imaju - to je verovatno refleks usled silnih progona koje su doziveli tokom vekova. Tako sticu i uvecavaju kapital. Ne znam da li znate, Jevreji pomazu svojim sunarodnicima da zapocnu posao ako oni sami to ne mogu, tako sto skupe novac i daju im da pocnu posao. I tako 3 puta, ako iz 3. ne uspe taj neko nije za biznis i vise mu se ne daje novac nego mora da radi kao svi mi ostali. Znaci nema moj po svaku cenu, pruzam ti sansu - ne ide - zdravo. Ako uspe, mislim da mora da vrati taj novac, moguce uz neku kamaticu, i tako obogacuju taj fond.

Kazu svaki Jevrejin, makar bio doktor nauka, mora da ima ZANAT. Opet, to je verovatno posledica progona, jer kad pobegnes odnekud i dodjes u nista imas samo zavezljaj koji si poneo i ono sto imas u glavi i sto znas da uradis rukama. E sad, ono mudro znaci da oni smisle sta to ljudima treba i onda naprave to nesto ili smisle neku uslugu koju ce ljudi biti voljni da plate, i tako pocinju biznis. Znaci Jevrejin gleda da smisli nesto sto ljudima treba, nema veze da li je vrlo dobro ili kvalitetno ili sta vec, vec da li su ljudi spremni da za to plate. I onda to nesto rade, i na tome zaradjuju.

Organizovano znaci da oni sebi NALAZE posao i prave posao JEDNI DRUGIMA. Znaci, oni smisle nesto - vidi stavku dva - i onda to naprave i pokusaju da to proguraju kao neki standard. To zapravo znaci da to moras da imas ako zelis da kazes "ja sam taj i taj, kvalifikovan i ovascen". Recimo bolnica mora da ima uredjaj za nukleranu magnetnu rezonansu (koji su oni izmislili i prave ga), ili telekom operator mora da ima taj i taj servis (koji, vidi cuda, oni prave) itd. Znaci oni nesto naprave i onda se postaraju preko organizacije (citaj: svuda se nalaze) da to bude obavezno u datoj bransi, i eto njima sigurnog posla. Uz to, oni daju svojim ljudima u raznim zemljama da, preko manjih firmi, zastupaju velike svetske firme i na taj nacin sav posao zapravo zadrzavaju za sebe, Jevreje. Na primer, znaci NA PRIMER, Microsoft je jevrejska firma (a to znaci da je vlasnik ili vlasnici vecinom Jevreji) i stacionirana je u USA, onda u Srbiji neki lokalni Jevrej, koji zivi ovde, napravi firmu koja dobije da zastupa Microsoft. Onda diplomatija natera srpsku Vladu da Microsoft bude kompanija koja ce obezbedjivati IT strukturu drzavnih organa, i naravno to sve ide preko pomenute lokalne firme koja zastupa Microsoft. Kao rezime, imas da Microsoft uzima novac od te firme, a ona uzima novac od drzave Srbije. U krajnjem, Jevreji uzimaju novac od Srbije (citaj: Madjarske, Nemacke, koje god zemlje) i stvaraju dalje bogatstvo, primenjujuci isti sistem.

Da se razumemo - Jevreji nesto stvaraju, razvijaju, izmisljaju - ne uzimaju novac tek tako, mada mozemo da diskutujemo da li je to bas dobro, potrebno, kvalitetno... Nebitno, oni prave sebi biznis i organizovani su da prakticno oni drze sve konce, pri tom se bogateci.

Eto, to je ono sto sam ja video kako se Jevreji bogate. To naravno ne moze da izvede pojedinac, cak ni veca grupa ljudi, to mora biti masovno organizovan sistem kako bi se potpuno pokrio biznis prostor i kako bi oni drzali sve konce i ubirali profit.

Kao dodatni primer pogledajte Holivud i USA produkciju filmova - bukvalno vecina su Jevreji, bilo glumci, reziseri, producenti su mislim 95% oni. A moram da kazem da kao glumci nisu nesto, ali to nije bitno - oni samima sebi daju uloge, finansiraju filmove, reziraju, pisu scenarija, propagiraju ih u medijima i prave ljudi sebi profit.

Ko je nama kriv sto ce nasi pre dati ulogu nekom glumcu iz Makedonije ili Hrvatske nego nekom nasem jer su svi posvadjani i gledaju sve licno. Da ne pricam generalno, mi sami sebi podmecemo klipove pod tockove i onda dodju nasmejani, ljubazni, organizovani Jevreji i opeljese nas dok si rek'o keks.

Mogu ja da ti odgovorim.

Jevreji su stedljivi, rade mudro, i rade organizovano. Naravno, oni imaju poziciju sa koje danas deluju, ali do nje su dosli uz ove tri karakteristike.

Stedljivi znaci da ne razbacuju novac na gluposti, a uz to i ne pokazuju koliko imaju - to je verovatno refleks usled silnih progona koje su doziveli tokom vekova. Tako sticu i uvecavaju kapital. Ne znam da li znate, Jevreji pomazu svojim sunarodnicima da zapocnu posao ako oni sami to ne mogu, tako sto skupe novac i daju im da pocnu posao. I tako 3 puta, ako iz 3. ne uspe taj neko nije za biznis i vise mu se ne daje novac nego mora da radi kao svi mi ostali. Znaci nema moj po svaku cenu, pruzam ti sansu - ne ide - zdravo. Ako uspe, mislim da mora da vrati taj novac, moguce uz neku kamaticu, i tako obogacuju taj fond.

Kazu svaki Jevrejin, makar bio doktor nauka, mora da ima ZANAT. Opet, to je verovatno posledica progona, jer kad pobegnes odnekud i dodjes u nista imas samo zavezljaj koji si poneo i ono sto imas u glavi i sto znas da uradis rukama. E sad, ono mudro znaci da oni smisle sta to ljudima treba i onda naprave to nesto ili smisle neku uslugu koju ce ljudi biti voljni da plate, i tako pocinju biznis. Znaci Jevrejin gleda da smisli nesto sto ljudima treba, nema veze da li je vrlo dobro ili kvalitetno ili sta vec, vec da li su ljudi spremni da za to plate. I onda to nesto rade, i na tome zaradjuju.

Organizovano znaci da oni sebi NALAZE posao i prave posao JEDNI DRUGIMA. Znaci, oni smisle nesto - vidi stavku dva - i onda to naprave i pokusaju da to proguraju kao neki standard. To zapravo znaci da to moras da imas ako zelis da kazes "ja sam taj i taj, kvalifikovan i ovascen". Recimo bolnica mora da ima uredjaj za nukleranu magnetnu rezonansu (koji su oni izmislili i prave ga), ili telekom operator mora da ima taj i taj servis (koji, vidi cuda, oni prave) itd. Znaci oni nesto naprave i onda se postaraju preko organizacije (citaj: svuda se nalaze) da to bude obavezno u datoj bransi, i eto njima sigurnog posla. Uz to, oni daju svojim ljudima u raznim zemljama da, preko manjih firmi, zastupaju velike svetske firme i na taj nacin sav posao zapravo zadrzavaju za sebe, Jevreje. Na primer, znaci NA PRIMER, Microsoft je jevrejska firma (a to znaci da je vlasnik ili vlasnici vecinom Jevreji) i stacionirana je u USA, onda u Srbiji neki lokalni Jevrej, koji zivi ovde, napravi firmu koja dobije da zastupa Microsoft. Onda diplomatija natera srpsku Vladu da Microsoft bude kompanija koja ce obezbedjivati IT strukturu drzavnih organa, i naravno to sve ide preko pomenute lokalne firme koja zastupa Microsoft. Kao rezime, imas da Microsoft uzima novac od te firme, a ona uzima novac od drzave Srbije. U krajnjem, Jevreji uzimaju novac od Srbije (citaj: Madjarske, Nemacke, koje god zemlje) i stvaraju dalje bogatstvo, primenjujuci isti sistem.

Da se razumemo - Jevreji nesto stvaraju, razvijaju, izmisljaju - ne uzimaju novac tek tako, mada mozemo da diskutujemo da li je to bas dobro, potrebno, kvalitetno... Nebitno, oni prave sebi biznis i organizovani su da prakticno oni drze sve konce, pri tom se bogateci.

Eto, to je ono sto sam ja video kako se Jevreji bogate. To naravno ne moze da izvede pojedinac, cak ni veca grupa ljudi, to mora biti masovno organizovan sistem kako bi se potpuno pokrio biznis prostor i kako bi oni drzali sve konce i ubirali profit.

Kao dodatni primer pogledajte Holivud i USA produkciju filmova - bukvalno vecina su Jevreji, bilo glumci, reziseri, producenti su mislim 95% oni. A moram da kazem da kao glumci nisu nesto, ali to nije bitno - oni samima sebi daju uloge, finansiraju filmove, reziraju, pisu scenarija, propagiraju ih u medijima i prave ljudi sebi profit.

Ko je nama kriv sto ce nasi pre dati ulogu nekom glumcu iz Makedonije ili Hrvatske nego nekom nasem jer su svi posvadjani i gledaju sve licno. Da ne pricam generalno, mi sami sebi podmecemo klipove pod tockove i onda dodju nasmejani, ljubazni, organizovani Jevreji i opeljese nas dok si rek'o keks.
Odličan primer kako "mali Đokica" zamišlja istoriju......

Zaboravio sam napisati vrlo bitnu stvar oko jakog jevrejskog lobija i njihove sloge. Vidimo kod homoseksualaca i Jevreja jednu zajednicku stvar. Svi znaju da je jevrejski i pederski lobi mnogo jak.Kazu da je u Americi najjaci kineski lobi ali to je iz razloga sto je Kina mnogoljudna i imaju dosta novca tako zbirno. jevreji i homici su slozni i pomazu se prosto iz razloga sto su u manjini i osecaju se ugrozeni.Time ne zelim vredjati Jevreje jer ih poredim sa homicima. Sve grupe koje se osecaju u manjini, osecaju ugrozene od drugih,one time imaju jaku potrebu da budu slozni i udruzeni.I pored velike moci Jevreja,i tog silnog novca,ipak ima dosta Jevreja koji se plase,koji imaju komplekse.Nije ni prijatno kada znas da te mnogi mrze i da bi te zaklali da preuzmu tvoj imetak.

Зато што појма са Јеврејима немаш, ето зато.
Nisi mi odgovorio na pitanje, ajde me prosvetli.

The Code of Jewish Law clearly states that a child of a Jewish mother is Jewish, regardless of the father’s lineage (or whatever else may show up in a DNA test), while the child of a non-Jewish mother is not Jewish.1 Matrilineal descent has been a fundamental principle of Torah since the Jewish people came into existence.

Biblical Roots of Jewish Matrilineal Descent
There’s clear evidence There’s clear evidence of the rule of matrilineal descent in Biblical times in the story of Ezra and the returning exiles.of the rule of matrilineal descent in Biblical times in the story of Ezra and the returning exiles.

The Book of Ezra tells the story of the Jews who returned from Babylonia to finish rebuilding the Holy Temple in Jerusalem. Upon their arrival they found that many of the Jews who inhabited the land had taken non-Jewish wives.

Ezra was heartbroken, tearing his garments in mourning and prayer to G‑d. A large crowd gathered, and joined with Ezra as he prayed and wept.

Next, the verse states:

And Shechaniah, the son of Jehiel, of the sons of Elam, raised his voice and said to Ezra, "We have betrayed our G‑d, and we have taken in foreign wives of the peoples of the land, but there is still hope for Israel concerning this.”
“Now then, let us make a covenant with our G‑d to expel all these women and those who have been born to them, in accordance with the bidding of the Lord and of all who are concerned over the commandment of our G‑d, and let the Torah be obeyed.”2
If the child of a Jewish father is Jewish, why did Shechaniah suggest expulsion of the children born to these women? How was it that Ezra and all the people agreed to his advice? Jewish people historically were greatly attached to their children. How is it that they agreed to send them away?

Obviously, it was a given that these children were not Jewish. Furthermore, note that Shechaniah states, “and let the Torah be obeyed.” Apparently, everyone understood that this was not a new edict, but a call for obedience to the Torah as it had always been understood by the Jewish people.3

Matrilineal Descent in the Times of Moses
Ezra is one of the last books of the Hebrew Bible. Many have asked why this issue was not raised earlier—even in the times of Moses?

If the Hebrew Bible provided a detailed exposition of every law and custom, this would be a question. But with even a cursory look it’s obvious that this is not so. Some laws, such as priestly rites and offerings, or the design and artifacts of the Tabernacle are described in detail. Others—generallyThe most common laws are presented with no specifics at all. the most common ones—are presented with no specifics at all.

For example, we are told to “rest on the seventh day” and “do no work.”4 What is rest? Are we meant to sleep the entire day? What is work? Does it mean exertion, or productivity, or just anything not enjoyable? The few details that the text provides are of little help. (“Don’t burn fire in your dwellings.”5 “No one should move from their place.”6)

Moses is told that we are to slaughter an animal “… as I commanded you.”7 But nowhere are we provided the details of just what Moses was instructed.

So why are some details provided and others left out?

One possible answer is that it is only necessary to commit details to writing that are easily forgotten. Those matters that all the people are intimately familiar with are left to be passed down organically and tacitly.

But whatever the reason, the fact that there is no explicit verse stating which parent makes you Jewish is not unusual.

Nisi mi odgovorio na pitanje, ajde me prosvetli.....

То што си окачио, можеш и мачку о реп окачити, па наравно да су морали смислити неку подметачину да оправдају свој грех.
КОМЕ је Бог обећао то што је обећао?
Авраму, Исаку и Јакову или тамо неким женама?

Жене немају У-ДНК хромозом, који је ознака јеврејства.
Тј Јаковљев ДНК.

Ето сад си просветљен. Нема шта да се прича даље.

Back