zasto ste tako ubedjeni da bog postoji

ma eve vam....

Choices always were a problem for you.
What you need is someone strong to guide you.
Deaf and blind and dumb and born to follow,
what you need is someone strong to use you...
like me,
like me.
If you want to get your soul to heaven,
trust in me.
Don't judge or question.
You are broken now,
but faith can heal you.
Just do everything I tell you to do.
Deaf and blind and dumb and born to follow.
Let me lay my holy hand upon you.
My God's will
becomes me.
When he speaks out,
he speaks through me.
He has needs
like I do.
We both want
to rape you.
Jesus Christ, why don't you come save my life.
Open my eyes and blind me with your light
and your lies.

Counter:
Immortal_girl:
a ko je njega stvorio?

Boga niko nije stvorio, On je početak i kraj. Neko je postavio pitanje: "A šta je bilo prije Velikog praska?" Neko možda i odgovori, ali onda ćemo se opet pitati šta je bilo prije toga? Dolazimo do zaključka da mora postojati biće koje postoji oduvijek i za koje ne važe ovozemaljski pojmovi kao što su "vrijeme" i "prostor".

Mi pravoslavni hrišćani vjerujemo da je to Biće Gospod Bog Isus Hristos. Neko će postaviti pitanje:"Zašto je "pravi" Bog Hristos, zašto Bog nije Alah, Buda...?" Kada pravoslavni sveštenik osveti vodicu, ta vodica ne može da se pokvari i može da se pije i nakon godinu, dvije, pet godina.

Neka neko ko nije pravoslavni sveštenik uzme krst i bosiljak i neka pročita ono isto što sveštenik čita nad vodom, pa neka pije tu vodu nakon godinu dana ne vjerujem da će se dobro provesti.

Da ne pričam o moštima svetih koje ima samo pravoslavna crkva, a katolici od raskola 1054.god. nemaju ni jednog sveca čije je tijelo ostalo čitavo poslije smrti.

vidish kako si nachitan 8)

znash da je Bog Otac i Alah isto, a vidim da znash i da Buda znachi Prosveceni, i da u budizmu ne postoji Bog kao vash pravoslavni, jedan jedini...

Counter:
Immortal_girl:
a ko je njega stvorio?

Boga niko nije stvorio, On je početak i kraj. Neko je postavio pitanje: "A šta je bilo prije Velikog praska?" Neko možda i odgovori, ali onda ćemo se opet pitati šta je bilo prije toga? Dolazimo do zaključka da mora postojati biće koje postoji oduvijek i za koje ne važe ovozemaljski pojmovi kao što su "vrijeme" i "prostor".

Mi pravoslavni hrišćani vjerujemo da je to Biće Gospod Bog Isus Hristos. Neko će postaviti pitanje:"Zašto je "pravi" Bog Hristos, zašto Bog nije Alah, Buda...?" Kada pravoslavni sveštenik osveti vodicu, ta vodica ne može da se pokvari i može da se pije i nakon godinu, dvije, pet godina.

Neka neko ko nije pravoslavni sveštenik uzme krst i bosiljak i neka pročita ono isto što sveštenik čita nad vodom, pa neka pije tu vodu nakon godinu dana ne vjerujem da će se dobro provesti.

Da ne pričam o moštima svetih koje ima samo pravoslavna crkva, a katolici od raskola 1054.god. nemaju ni jednog sveca čije je tijelo ostalo čitavo poslije smrti.

znash da je Bog Otac i Alah isto, a vidim da znash i da Buda znachi Prosveceni, i da u budizmu ne postoji Bog kao vash pravoslavni, jedan jedini...

a vidim da pijesh i dosta vode... pa... zdravo je to, kazu chisti bubrege... i organizam uopshte 8)

Counter:
Immortal_girl:
a ko je njega stvorio?

a vidim da pijesh i dosta vode... pa... zdravo je to, kazu chisti bubrege... i organizam uopshte 8)

a i znash da je rasprava izmedju Konstantinopolja i Rima nastala zbog idola, pre svega ikona, a i ostalog (bar katolici tako kazu ;))

Immortal_girl:
..mislila sam na kosmos a ne na Boga..

naravno da je Bog postojao oduvek i njegovo ime je Jehova ili Jahve ....Onaj koji prouzrokuje da postaje.....

A Isus je Bozji sin...

а мој Господ Бог је у Светој Тројици једносуштној и нераздељној, слављеном и поштованом Оцу и Сину и Светоме Духу

..... Bog je nesto sto nam je svima potrebno, hteli to da priznamo ili ne. Vera je okrepljenje i nada izgubljenima i zalosnima, a svi smo takvi.O tome moze da se polemise satima. Boga necete naci na Internetu, nalazite ga u prirodi, u okruzenju, a svoju veru u sebi, ako ste spremni da idete toliko duboko. Svaciji izbor treba postovati, do momenta dok ne ugrozava tudji. I treba se bez obzira na misljenje okoline drzati svoga osecaja. Iskusenja vrebaju sa svih strana, jedno od njih je i pitanje kojim je otvorena tema...........

Counter:
Immortal_girl:
a ko je njega stvorio?

Zasto je ljudima lakse da poveruju u to da pre Boga nije bilo nicheg, a ne veruju da nije bilo nicheg pre Velikog praska?

A o ovoj budalashtini sa vodom necu ni da pricham.

gurmanci:
Zanemarite sta znate i napisite sta osecate? Zaista vam u teskim situacijama nije palo na pamet da odete u crkvu i pomolite se? Kada je bliska osoba bolesna ili u teskoj nevolji? Sta OSECATE? :P
To shto ti navodish nisu dokazi da Bog postoji. Naprotiv, to samo dokazuje zasto je choveku potrebno da izmisli Boga.
gurmanci:
Zanemarite sta znate
Ma nemoj.

LePiaf:
gurmanci:
Zanemarite sta znate i napisite sta osecate? Zaista vam u teskim situacijama nije palo na pamet da odete u crkvu i pomolite se? Kada je bliska osoba bolesna ili u teskoj nevolji? Sta OSECATE? :P
To shto ti navodish nisu dokazi da Bog postoji. Naprotiv, to samo dokazuje zasto je choveku potrebno da izmisli Boga.
gurmanci:
Zanemarite sta znate
Ma nemoj.
Bravo crtać!

antihrista:
..... Bog je nesto sto nam je svima potrebno, hteli to da priznamo ili ne. Vera je okrepljenje i nada izgubljenima i zalosnima, a svi smo takvi.O tome moze da se polemise satima. Boga necete naci na Internetu, nalazite ga u prirodi, u okruzenju, a svoju veru u sebi, ako ste spremni da idete toliko duboko. Svaciji izbor treba postovati, do momenta dok ne ugrozava tudji. I treba se bez obzira na misljenje okoline drzati svoga osecaja. Iskusenja vrebaju sa svih strana, jedno od njih je i pitanje kojim je otvorena tema...........

e dobro je covek rekao....

Obersturmfuehrer:
antihrista:

hvala, covek je u mom slucaju zena.

antihrista:
Obersturmfuehrer:
antihrista:

hvala, covek je u mom slucaju zena.

ma zna ober, nego se pravi nevest :twisted:

ma ljudi sve je ok sto se tice citiranog, ali interesuje me zasto ljudi odlucuju da veruju u nesto TOLIKO imaginarno i neverovatno, pogotovo na ovom nivou svesti i tehnicko/naucnog razvoja koji dokazuje da je nemoguce da su se neke price iz biblije npr. desile, a niko nista od toga nije u stanju da posvedoci ili potvrdi...

cekaj meni je i ovaj cyber space vrlo imaginaran, pa ga koristim....mozda je to coveku u genima, kao nasledje ostalo iz nekih praistorijskih vremena.strah od nepoznatog i poklanjanje silama pred kojima smo nemocni. nesto kao umilostiviti visine da nam se nemocnima smiluju. svako verovatno ima svoje razloge, a neko verujem po automatizmu, bez mnogo razmisljanja veruje ili ne. ja na moj nacin verujem, nekada vise mislim o tome nekada manje, ali znam da sam jakom zeljom i verom u sebe i pravdu ispunila svoje velike zelje.i nastavljam da verujem.

Back