Zasto ste na forumu?

Sinoc smo na jednoj temi pricali o tome da li nasi prijatelji znaju da smo forumasi, a mene interesuje, koji su licni motivi za ovakav vid komunikacije?

Zasto ste na forumu?

Sta volite kod foruma, sta ne volite?

Kako je sve pocelo?

Koliko vec traje i da li planirate da prestane? :)

Za forumašenje nije potrebno naprezati mozak pa se samim tim mozak odmara, ali se čovek održava u budnom stanju (ovo mi je noćni razlog za forumašenje tj. kad noću moram nešto da radim na kompu pa kad se umorim od toga, a ne mogu na spavanje jer moram da završim to što radim). A u toku dana, na forumu ponekad posmatram načine argumentacije na razne teme jer je u pisanoj formi i ima više materijala za posmatranje, nego kad se o istim temama razgovara uživo sa ljudima (to radim onda kada nemam vremena ni za šta smislenije).

Forum je odlično mesto za sagledavanje šireg stanja jer mi je društvo van interneta ograničeno na uzak krug istomišljenika koje poštujem (lični i strogi izbor), a na druge vrste ljudi ne trošim vreme i dovoljno mi je da te druge vrste ljudi samo na blic sagledam na forumu jer forum se mnogo brže preleće, nego kad pričate sa ljudima uživo (jer zamislite kako bi to bilo da se sa nekim negde sedi, a onda ti dođe da se ,,odjaviš'', ali reda radi ne možeš to uživo i tako se smlati dan na gluposti, e na forumu je to samo jedan klik gore i to je super).

Ono što ne volim na forumu je gomila dosadnih postova pa se na svakoj stranici od te gomile jedva primete zanimljivi postovi.

Prvi put sam došla na forum 2002. na nekoliko meseci zbog posmatranja srpskog jezika za magistarski rad, pa 2008. i 2009. (kada uveče nisam mogla nigde da izađem zbog bebe pa mi je bilo dosadno i nisam imala gde da popljujem tadašnju ogavnu državnu vlast pa onda ajd' bar na internetu), i sada 2015. (bez posebnog povoda, tek da vidim o čemu sada divane forumaši).

Ne planiram da prestanem, ali nisam ni redovan korisnik foruma, nego samo u vremenski ograničenim naletima.

Sinoc smo na jednoj temi pricali o tome da li nasi prijatelji znaju da smo forumasi, a mene interesuje, koji su licni motivi za ovakav vid komunikacije?

Zasto ste na forumu?

Sta volite kod foruma, sta ne volite?

Kako je sve pocelo?

Koliko vec traje i da li planirate da prestane? :)

volim forum zato što je zanimljivo posmatrati svu deponiju sujete, nadmenosti i demonstraciju sile
koje poseduju vlastelini nad kmetovima

volim forum jer moji prijatelji zive u njemu :zaljubljena:

:zag:

Forum je kao sudbina, pokušavaš da ga izbegneš, a on te stigne.:neutral:
Ovde zaista čovek može da oseti neki čudan oblik prividnog prijateljstva prema ljudima koje u suštini ne poznaje.
To takoreći prijateljstvo se bazira na podudarnostima u stavovima.
Nevolja je što teško menjamo stavove, pa smo sami sebi dosadni zbog ponavljanja misli.

Konkretno, ja sam se ovde sebi smučila jer sam uvek ista, na iste teme idem, sa istim ljudima imam istu komunikaciju.
Variramo iste teme na hiljadu načina, svađamo se ili šalimo na isti način, dojadili smo jedni drugima, a opet ne možemo jedni bez drugih.

Back