Zašto starije muškarce privlače mlade devojke? Tri razloga ..

pa kako kakav je, inače dobar.
Brak je socijalna institucija pre svega.
Taj par koji znam, imaju jedno dete, putuju često, imaju novca, kupili su skoro veći stan, renovirali ga, itd.. Izlaze u pozorišta, na koncerte i ostalo. Znam u poverenju mi reče da dugio nemaju sex, ali inače sve funkcionišu i podržavaju se.
Jedino ako su oboje aseksualni pa su komptabilni, druge opcije mi ne padaju na pamet.

pa kako kakav je, inače dobar.
Brak je socijalna institucija pre svega.
Taj par koji znam, imaju jedno dete, putuju često, imaju novca, kupili su skoro veći stan, renovirali ga, itd.. Izlaze u pozorišta, na koncerte i ostalo. Znam u poverenju mi reče da dugio nemaju sex, ali inače sve funkcionišu i podržavaju se.
Да ли је, пре свега, социјална институција? Желе да оставе утисак на друштво да су у складном браку? Наравно, може и тако, али онда су више другари, можда пријатељи, него оно што су били/би требало да буду.

Да ли је, пре свега, социјална институција? Желе да оставе утисак на друштво да су у складном браку? Наравно, може и тако, али онда су више другари, можда пријатељи, него оно што су били/би требало да буду.
Mislim da ljudi treba da prestanu da nameću drugima svoje stereotipe u ovom slučaju mišljenje kakav brak treba da bude.
I samima sebi otežavaju time treba ovo ili ono.
Treba ono što ljude čini srećnima !
Ako je to njihov način onda im je dobro i ne razumem moralisanja tipa kakav je to vbrak... Pa možda bolji od mnogih ! Ako sebi nađu dodatnog partnera šta im fali? Imaju divan stan, nije to šta će drugi da kažu već su svoj život organizovali tako da im je lepo!

Ljudi treba da shvate da u životu ne mogu sve tvari biti idealne. To je stvar zrelosti. A šta ih briga šta isle drugi .

Mislim da ljudi treba da prestanu da nameću drugima svoje stereotipe u ovom slučaju mišljenje kakav brak treba da bude.
I samima sebi otežavaju time treba ovo ili ono.
Treba ono što ljude čini srećnima !
Ako je to njihov način onda im je dobro i ne razumem moralisanja tipa kakav je to vbrak... Pa možda bolji od mnogih ! Ako sebi nađu dodatnog partnera šta im fali? Imaju divan stan, nije to šta će drugi da kažu već su svoj život organizovali tako da im je lepo!

Ljudi treba da shvate da u životu ne mogu sve tvari biti idealne. To je stvar zrelosti. A šta ih briga šta isle drugi .
Није то стереотип, а ни моралисање, већ размишљам наглас, због чега тако одлуче. Моје последња веза је трајала... живели смо заједно, онда смо почели да се удаљавамо. Било је поштовања, љубави, па и привлачности још увек, али нисам нас видео у будућности заједно, нисам желео такав живот.

Није то стереотип, а ни моралисање, већ размишљам наглас, због чега тако одлуче. Моје последња веза је трајала... живели смо заједно, онда смо почели да се удаљавамо. Било је поштовања, љубави, па и привлачности још увек, али нисам нас видео у будућности заједно, нисам желео такав живот.
Ali nije isto. Ovi ljudi su se voleli kad su se voleli na taj erotski način, imaju dete, zajedničke investicije. Zašto su se udaljili ne znam. Ali oni su bili izabrali partnera zaživot.

Poslednja izmena:
Na ovu temu može da se nadoveže pitanje zašto drugima smeta kada neko ima mlađeg ili starijeg partnera/partnerku? 🙂
Ovo je slozena statistika..
Npr kad si sttariji i izlazis sa mladjom, matore te zovu pedofilom.
Zatim ako si lep izlazis sa mladjom a prosecno lepom, onda krenu da se nabacuju kao lude.
Ako su muski , onda zavisi koliko su posesivno vezani za svoje cerke....Ako su puno , sto vec ostavlja pitanje sta je njihov stvarni odnos prema cerki, uzdrzavanje ili stvarno neopterecen odnos otac cerka, onda su izuzetno opsesivni i posesivni...
Naravno da oni ni sebi ne smeju to da priznaju.
Ima onih koji sve gledaju kroz svoje odnose, tj dogmatski su oblikovani , sta sme sta ne sme i onda su vrlo osudljivi prema razlicitom....Znaci momak mora da bude 2 godine stariji , da ima redovan, i po zelji drzavni posao , da nema mladeze na licu , uvek izbrijan i tako to.
Kad same ne smeju da izaberu drugog, onda niko drugi ne sme da izabere drugog.

Ima i onih koji se drze porodilista, sto znaci stalno razmisljaju kako ce da produkuju sledecu generaciju odraslih...E tu je zanimljivo sto mahom nisu dobri roditelji , ali im se ne moze zameriti da ne razmisljaju dobro.
Znaci imaju u vidu kako ce potencijalni otac izgledati u detetovom drustvu , kakvi ce se odnosi formirati i tako milion drustvenih stvarcica i odnosa, i pomislio bi covek da ce na kraju biti idealni roditelji kad toliko razmisljaju o preduslovima...
Ali onda u realu neverovatna stvar. Znaci bukvalno vrlo malo truda oko razumevanja deteta, takvo dete je obicno obasipano ljubavlju a totalno oduzete licnosti.
Verovatno to silno planiranje obuhvata i planiranje kakvo dete da bude...a to je metak u cevi za dete...ako ga ti kao roditelj pravis, bolje ga upucaj odmah, jer onda dete nije ono samo , nego mu je zivot otet, obicno do kraja zivota, retko do smrti takvih roditelja...

Ima onih koji su umereni u svemu, ali oni mnogo i ne reaguju, oni imaju stav da ne podrzavaju vezu , ali shvataju da postoji nesto sto je privuklo obe jedinke a nije seks, tj oni pretpostavljaju da nije seks, jer obicno i nije....
Reaguju samo ako vide znakove da je fetish razlog za privlacenje, a obicno danas takve veze traju ograniceno dok se konji ne istrce, tj dok devojku ne prodje zelja i mladica takodje..

Ima onih koji vide da je kontra u pitanju pa tu deluju , npr zensko udara kontru roditeljima, bitanga i princeza samo varijanta dva....Obicno su protiv takvog primera a ne i konkretne veze...Nesto slicno kao kod gej veze, nisu strejt protiv tih pojedinaca nego protiv veze kao uzora novim generacijama..

Naveo si da je većina brakova iz pogrešnih razloga sklopljeno, na to sam mislila . Sa time se ne slažem. Ako se u međuvremenu desi da nestane ljubavi u tom braku ili se pojave drugi problemi, pa se ljudi razvedu , onda za takav brak ne možemo reći da je u startu promašaj.
Ako su vec namere pravljenja dece pogresne, tj nepostojece, onda su i brakovi cesto izgleda da su pogresni....medjutim, oni su odraz vremena , a ne tih pojedinaca...

Isto koliko bi i žene to prihvatile. Žene uglavnom ne žele da čuju za to, a vrv ni muškarci.
A opet, ima primera ljudi čija ljubav je veća od tog sexa.. ko da je sex toliko bitan da bude važniji od ljubavi i zajedničkog života koji grade godinama, da ne kažem decenijama.
А видиш, мени се чини, не тврдима да сам у праву, да ту где се пристане на сексуалне компромисе који подразумевају треће, пете, десете... особе није у питању љубав јача од свега него интерес јачи од свега.

А видиш, мени се чини, не тврдима да сам у праву, да ту где се пристане на сексуалне компромисе који подразумевају треће, пете, десете... особе није у питању љубав јача од свега него интерес јачи од свега.
Apsolutno se slažem. Ide se računicom pa vidi imamo stan, vikendicu, dva auta, dvoje djece daj da se ne zaebavamo i dijelimo nego ti prcaj koga hoćeš a ja ću isto tako. To je put linije manjeg otpora, umjesto da se radi na braku, komunikacijom i otvorenim razgovorom zašto je uopšte došlo do zasićenja i otuđenja lakše je okrenuti glavu na drugu stranu. I negdje pročitah mentalna nehigijena ako svoje probleme, osjećaje, nesigurnosti, nedoumice itd dijeliš sa partnerom? Po meni je to baš mentalna higijena, ko bolje može da te razumije i ponudi savjet/utjehu od tvog partnera koji te dobro poznaje. A osim toga i štediš novac za psihoterapeuta 😁

Koliko osoba uziva vise ako se upozna vise sa partnerom?
Danas mnogo veci deo ima vise problema kako se upoznaje sa partnerom....
Previse sudija, premalo postovanja....neki bi rekli..
Otud i izabrana metoda....da li je higijena prica sa partnerom ili prica sa bilo kim osim partnerom...

Imamo puno pojmova i oformljenih scenarija, koji nisu bas idealan put ka boljem ali jesu bolje resenje...npr negativna selekcija....nije idealna, ali je bolja za pojedinca, npr ako cistacica koja radi prekvalifikovan posao bira svoje saradnike, naravno da ce birati one koji je ne ugrozavaju po sposobnostima i potencijalima..

Slicne racunice su svuda u vezama...cak i cuvena racunica ko je vise zagrejan....
Koja god mi kaze da to nije uticajna racunica, zaebala se masivno...

Koliko osoba uziva vise ako se upozna vise sa partnerom?
Danas mnogo veci deo ima vise problema kako se upoznaje sa partnerom....
Previse sudija, premalo postovanja....neki bi rekli..
Otud i izabrana metoda....da li je higijena prica sa partnerom ili prica sa bilo kim osim partnerom...

Imamo puno pojmova i oformljenih scenarija, koji nisu bas idealan put ka boljem ali jesu bolje resenje...npr negativna selekcija....nije idealna, ali je bolja za pojedinca, npr ako cistacica koja radi prekvalifikovan posao bira svoje saradnike, naravno da ce birati one koji je ne ugrozavaju po sposobnostima i potencijalima..

Slicne racunice su svuda u vezama...cak i cuvena racunica ko je vise zagrejan....
Koja god mi kaze da to nije uticajna racunica, zaebala se masivno...
U svemu postoji računica, važno je samo na koje više obraćamo pažnju. Svaka žena kalkuliše (barem nesvjesno) da li je muškarac sa kojim je u vezi materijal za brak. Samo glupe žene misle da će one biti izuzetak i da mogu nekoga da "poprave".

Moze da poprave, npr neuspesan muskarac moze biti dobar menadzer ili biznismen, ali to june nece da te mune na balkanu , mora da se izbiju pare zenama iz ruke, a ne da svesno ulaze u biznis koji bi covodio ili samo vodio muskarac..
Zato su lopovi i prevaranti uglavnom uspesni u izbivanju para zenama dok oni koji stvarno znaju nisu ubedljivi...

Neko se sredi, npr tri redovna obroka i on postane vezan za to pa i sam postane uredniji.....

To jesu promene koje je izvrsila zena, ali verovatno zene ne vide danas to kao te promene koje one zele da dobiju...

Moze da poprave, npr neuspesan muskarac moze biti dobar menadzer ili biznismen, ali to june nece da te mune na balkanu , mora da se izbiju pare zenama iz ruke, a ne da svesno ulaze u biznis koji bi covodio ili samo vodio muskarac..
Zato su lopovi i prevaranti uglavnom uspesni u izbivanju para zenama dok oni koji stvarno znaju nisu ubedljivi...

Neko se sredi, npr tri redovna obroka i on postane vezan za to pa i sam postane uredniji.....

To jesu promene koje je izvrsila zena, ali verovatno zene ne vide danas to kao te promene koje one zele da dobiju...
Ovo popravka napisah inspirisana događajima u komšiluku. Lik srednjih godina, "žestok" momak što bi se reklo, sa prstima u kriminalu ima sad treći brak. I ovaj se odvija po ustaljenom scenariju, dovede ženu, napravi dijete, tuku se neko vrijeme jer njih čujemo kako urlaju nisam se udala da sjedim kući dok ti skitaš po kafanama, napusti ga na par dana pa se opet vrati do konačnog razlaza. Tu djecu više ne viđa (jer treća žena prilikom svađe nabija mu na nos kakav je otac da ih ne posjećuje) i sad se ja pitam da li te žene svjesno previde njegove falinke ili smatraju da su one baš spešl pa će od njega nastati dobar muž i otac?

Ovo popravka napisah inspirisana događajima u komšiluku. Lik srednjih godina, "žestok" momak što bi se reklo, sa prstima u kriminalu ima sad treći brak. I ovaj se odvija po ustaljenom scenariju, dovede ženu, napravi dijete, tuku se neko vrijeme jer njih čujemo kako urlaju nisam se udala da sjedim kući dok ti skitaš po kafanama, napusti ga na par dana pa se opet vrati do konačnog razlaza. Tu djecu više ne viđa (jer treća žena prilikom svađe nabija mu na nos kakav je otac da ih ne posjećuje) i sad se ja pitam da li te žene svjesno previde njegove falinke ili smatraju da su one baš spešl pa će od njega nastati dobar muž i otac?
Da....zato mi miskarci i mislimo da su zene kao deca hirovita i glupe....a to nije samo kod takvih muskaraca...nego i inace se ponasaju tako , i kod obicne kupovine, ili posla..
Trebala je da obavi uredjenje lokala za neki administrativni posao...
Pocelo je zvanje, jao prekidac za svetlo ne radi, utikaci su daleko , nedovoljno ih ima, na par mesta ogrebana farba stolom valjda..
E da sam hteo da imam takvog pomagaca, ne bih nikog ni trazio....
Ima i veci biser....dodje taja od doticne, znas ja bih da taj posao dobije moja cerka...ok, jel zna da radi posao , pa ne zna ali ti da joj se nadjes pri ruci pa da je naucis...Pa sto hoces da ona radi taj posao , jel talenat za taj posao a i onako je jednokratan...pa nije talenat, onako je , ali da radi taj posao...

Moram priznati da sam kalkulisala kad sam stupala u vezu a kasnije i u brak, bilo mi je vrlo bitno koliko je povezan sa svojom porodicom (jer sam ja sa svojom jako bliska) koje su mu vrijednosti, vrline, koliko je ambiciozan itd.
Nije tema ali ja delim zenska ponasanja kao kres, vezu i brak...tj totalno razlicito se ponasaju kad nekog overavaju za kres, od onog za vezu od onog za brak...

Nije tema ali ja delim zenska ponasanja kao kres, vezu i brak...tj totalno razlicito se ponasaju kad nekog overavaju za kres, od onog za vezu od onog za brak...
Ne bih znala, toliko davno sam bila na tržištu da taj kres nije ni postojao. I nije bilo nedefinisanih odnosa, ako izađemo na sastanak, dopratiš me kući i poljubiš znalo se da smo u vezi. U današnje doba sve kres šema, prijatelji sa povlasticama, kombinacija, vikend faker....nikad više definicija ali i nedefinisanih odnosa. Osjećam se kao dinosaur jbt.

Back