Zašto Srbija ima ovoliko policajaca?

Izgubljeni Slučaj 2

Aktivan član
Poruka
1.220
policaisjiajsoaoskovelika.jpg

zašto Srbija ima ovoliko policajaca koliko ima i za koji k. primaju platu kad ništa ne rade ???

Не бих се сложила да Србија има много полицајаца, можда у Београду али у другим мањим крајевима их баш нема. Или можда проводе време у неким објетима, али не видјам их на улицама...

Valjda jer nemamo para za video nadzor? Ja bih to sve k'o braca Kinezi pokrila kamerama, oni su nam sad braca pa neka nam i pomognu u tome.
Milsim, nemam nista protiv, neka primaju ljudi plate za svoj rad, neka ih ima, ali kamere ne mozes da potplatis, to je jedna dobra stvar vise!
Nesto me zulja vec ustanovljeno da mito i korupcija imaju mnogo mesta za sirenje u ljudskom kadru, kao i zelja za zloupotrebom moci. Sta cemo, ljudi smo, kvarimo se... Neki, ne svi.
Opet, nadam se da se varam.

Licno sam bila uznemiravana od strane uniformisanog lica kao puka tinejdzerka koja se vracala iz skole. Osoba u uniformi je nicim izazvana vozila auto uporedo sa mnom koja sam pesacila, vredjala me, i pokusala da me pretnjama uvuce u sluzbeni auto. On je cak zaustavio auto i izasao iz njega u nameri da me u auto uvuce. Na srecu, pojavili su se setaci i akcija je obustavljena.
To sto sam kasnije izlazila na bus pre zavrsetka casa je druga prica, a posve treca sto je moj otac bio na iglama sve do kraja srednje skole samo zbog tog jednog dogadjaja. To sto sam tu osobu vidjala na mestima gde sam izlazila kasnije je cetvrta.
On vise nije policajac i zbog sasvim stotih stvari je lisen duznosti, valjda... i posle toliko godina mi i dalje nije prijatno kad ga sretnem. On sad ima i svoju decu, pa hajmo videti... Da li bi mu se svidelo da neko njegovu decu tako tretira?
Prosto mu bilo, nadam se da se nista slicno nece desavati, ali od tad pa sve do sad, i nikad vise za te ljude necu imati postovanje koje sam imala pre.

Nadam se da to sto vise policajaca ima, ne znaci da ima vise ljudi koji bi upotrebili svoj polozaj da rade nesto ovako.

@Milan od Gruze , mene ne zanima u kojoj je stranci policajac, to je sasvim nebitna stvar. Ja sam sigurna da SNS ne proklamuje napastvovanje maloletnika. Zanima me da li je zeljan zloupotrebe moci.
Oni neka primaju platu i neka ih je jos vise, ali da nekog bez ikakve potrebe maltretiraju... taj film necemo vise da gledamo.
Kad ne bi hteli, ne bi ih vise ni bilo...

Valjda jer nemamo para za video nadzor? Ja bih to sve k'o braca Kinezi pokrila kamerama, oni su nam sad braca pa neka nam i pomognu u tome.
Milsim, nemam nista protiv, neka primaju ljudi plate za svoj rad, neka ih ima, ali kamere ne mozes da potplatis, to je jedna dobra stvar vise!
Nesto me zulja vec ustanovljeno da mito i korupcija imaju mnogo mesta za sirenje u ljudskom kadru, kao i zelja za zloupotrebom moci. Sta cemo, ljudi smo, kvarimo se... Neki, ne svi.
Opet, nadam se da se varam.

Licno sam bila uznemiravana od strane uniformisanog lica kao puka tinejdzerka koja se vracala iz skole. Osoba u uniformi je nicim izazvana vozila auto uporedo sa mnom koja sam pesacila, vredjala me, i pokusala da me pretnjama uvuce u sluzbeni auto. On je cak zaustavio auto i izasao iz njega u nameri da me u auto uvuce. Na srecu, pojavili su se setaci i akcija je obustavljena.
To sto sam kasnije izlazila na bus pre zavrsetka casa je druga prica, a posve treca sto je moj otac bio na iglama sve do kraja srednje skole samo zbog tog jednog dogadjaja. To sto sam tu osobu vidjala na mestima gde sam izlazila kasnije je cetvrta.
On vise nije policajac i zbog sasvim stotih stvari je lisen duznosti, valjda... i posle toliko godina mi i dalje nije prijatno kad ga sretnem. On sad ima i svoju decu, pa hajmo videti... Da li bi mu se svidelo da neko njegovu decu tako tretira?
Prosto mu bilo, nadam se da se nista slicno nece desavati, ali od tad pa sve do sad, i nikad vise za te ljude necu imati postovanje koje sam imala pre.

Nadam se da to sto vise policajaca ima, ne znaci da ima vise ljudi koji bi upotrebili svoj polozaj da rade nesto ovako.
Video nadzor ne menja broj policajaca, vec strukturu zaposlenih, a takodje mislim da nikad manje policajaca na ulici nije bilo i da je to dobro. Neko je regulisao da policija radi preventivno, a takodje sam ubedjen da je gomila tih statistika cista laz za politicku upotrebu.

Meni je i dan danas zao sto sam tada bila maloletna. Moj otac je zavrsio diskusiju time da ako me taj policajac ponovo uznemirava, on ce ga ''svojim rukama udaviti''. Da je moglo, ta osoba bi bila i ranije uklonjena sa svog mesta. Ja ne znam ali sumnjam da je to mesto njemu bilo poznato po devojkama koje se vracaju kuci iz skole, i samo nekad razmisljam koliko je jos njih tako napadao. Nisam vise bila u prilici, ali sa ove distance mislim da je bilo ispravnije prijaviti po kratkom postupku.
Mene je moj otac sklonio sa tog puta, ali ocevi drugih devojaka o tome nista nisu znali.
Ja sam za to da se svaka osoba psihicki ispita podrobno za svaki posao, pa i za posao policajca.
Nije dovoljno da je on fizicki spreman.
Fizicki spremna osoba moze da obali brdo, ali moze i da napada nicim izazvano.
Ne samo u policiji.
To bi trebalo sprovoditi i u prosveti, npr.

@Dekston , vidi gore! Mi smo ljudi koji i dalje verujemo u krvnu osvetu. Mi ne verujemo u policiju, pravo, pravdu.
Ko je tome kriv?
Po ko zna koji put kazem da je dobro da ljudi imaju posao i primaju platu, ali gde je nase poverenje?
Ja policajcu verujem samo kad znam tacno koliko brzo sam vozila i sa zadovoljstvom cu da platim ako sam limit presla.
Tu se to zavrsava. Samo tu vidim tacno koliko i samo tu ne mogu da me prevare-policajci.
Sve moj do mojega, svoj sa ovim, svoj sa onim (u rodbinskim vezama). Ja to ne podrzavam.

Pukla neka cev u leskovackoj policiji, i dodje vodoinstalater kod nacelnika da popravi kvar.
Nacalnik pozove jednog pajkana:
- Uzmi ovog, odvedi ga u podrum i pokazi mu.
Posle dva sata ulazi pajkan sav znojav, izvucena kosulja, fleke od krvi, pendrek u ruci...
- Gospodine nacelnice, nista nece da prizna, samo neka dva srafcigera sto je ukrao pre pet godina.

Video nadzor ne menja broj policajaca, vec strukturu zaposlenih, a takodje mislim da nikad manje policajaca na ulici nije bilo i da je to dobro. Neko je regulisao da policija radi preventivno, a takodje sam ubedjen da je gomila tih statistika cista laz za politicku upotrebu.
Navijači rado vole da se potuku! Znači, svaki navijač treba da ima svoga ličnog policajca koji će da ga čuva! :rotf::rotf::rotf:

Back