Stojkov Menidjer
Stara legenda
- Poruka
- 81.384
u moje vreme se znalo ko kosi ko vodu nosikod tebe to proslo?
sad ovi što neće da služe postavljaju krucijalno pitanje "a žene?"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
u moje vreme se znalo ko kosi ko vodu nosikod tebe to proslo?
možda se preziva Branković?kao sto sam i mislio tipican seljober drugosrbijanac i kukavica ako ti se ne svidja vojni rok mars iz ove zemlje i pametuj u nekoj drugoj gde deca ne moraju da ti sluze a takvih za pola godine uopste nece biti u evropi ja bi vam svima takvima oduzeo drzavljanstvo i imovinu i dao nogom u guzicu iz ove zemlje pa pametujte o nesluzenju vojnog roka u nemackoj ili svajcarskoj pa da vidis kako ces proci
Vidis da su srbi postali dovoljno glupi da sad moze i da ginu za stranca ko G.......
Meni se to ne svidja, ja da sam imao samo tradicionalno vaspitanje a ne generacijsko vaspitanje ja bih bio mrtav ili kao neki od mojih klasica , poludeo bih...Пре службовања у војсци, треба традиционално васпитање.
Ako mislite da je Srpska vojska kao JNA , to ste se zaebali zestoko , pa to je jos 93 nestalo , 98 nemar i pocetak agresivnosti , ali pocetak, moze da se zanemari...ali nemar zestoko...posle su se malo secnuli kad je krenulo bombardovanje...ali danas ja gledam malu decu od 6 godina, bre spremni da ubodu nozem druge klince iz ulice koji se igraju pa ne znaju da se igraju...svako hoce svoje...u moje vreme se znalo ko kosi ko vodu nosi
sad ovi što neće da služe postavljaju krucijalno pitanje "a žene?"
Ti si titoista. Titoizam je nasilje.Meni se to ne svidja, ja da sam imao samo tradicionalno vaspitanje a ne generacijsko vaspitanje ja bih bio mrtav ili kao neki od mojih klasica , poludeo bih...
Ne donosi balkansko vaspitanje bas dobre rezultate kod vojnog roka...nasilje je osnova , nasilje se razvije, nasilje se umnozi ,
Srbi imaju oravo da se krecu celom teritorijom Srbije , slobodno bez ogranicenja koja ni da im nametnu proustasko siptarske sekteNormalno da ce biti kada ste se svi doselili u BG i NS. Manje bosancine u Saraju nego u Beogradu.
Иди жали се жвалиSrbi imaju oravo da se krecu celom teritorijom Srbije , slobodno bez ogranicenja koja ni da im nametnu proustasko siptarske sekte
Док ми стигнемо до чојства и јунаштва... Прво да постигнемо обичан ред.Ne verujem, da ce pobediti cojstvo i junastvo...to se jos nije desavalo u vojsci kad se sve pusti spontano...
КРАЈИНА ПОЗВАЛА, МАЈКА ПОСЛАЛА, ЈЕДИНЦА СВОГА, МОЛЕЋИ БОГА!
Стоји на прагу стара мајка. Руке јој дрхте, али поглед је чврст. Испред ње, њен син – у униформи, са пушком преко рамена и сјетом у очима. Љуби је у чело и каже:
„Мајко, морам. Позвала ме је отаџбина.“
Она га благосиља, док јој се срце ломи. Не показује бол. Не смије. Зна да је њено дете постало нечији јунак. Али она… она га и даље види као дјечака што је трчао по дворишту, бос и насмијан.
Таквих мајки било је на хиљаде током Операције „Коридор 1992“ – највеће битке за живот. Мајке које су дале све, а нису тражиле ништа. Само да се дјеца врате. Само да их загрле још једном. Многе нису дочекале. Многе су остале на прагу, гледајући у празнину, чекајући кораке који се никада нису вратили.
Тај коридор није био само пут – био је жива рана, био је плач, био је подвиг.
На њему су остављени животи, снови и мајчине сузе. Али и понос. Вјечни понос.
За сваку мајку што је изгубила сина – дугујемо тишину, молитву и вјечну захвалност.
Јер нема веће жртве од мајке која сина даје за слободу народа.
Нека је вјечна слава свим јунацима, а нарочито њиховим мајкама – првим и вјечним хероинама.
![]()