Zašto Srbi ne vole uspešne i sposobne?

• Začetnik teme Začetnik teme acapa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a tu teoriju zasnivas na...?
Danas je trend mrzeti srbiju i verovati da je sve u srbiji lose .... Niko ne mrzi uspesne ljude, ali ovde su uspesni ljudi uglavno lopovi i ratni profiteril, zato i zasluzuju da ih narod mrzi.
Eto djokovic je uspesan, vole ga, svakog boljeg sportistu vole, glumca, ponekog pevaca itd. Eto i onog iz amerike sto je dosao da nam radi finansije voli narod...
tako da, ne zderi vnugo

1.Komunjarska ideologija da se trebaš zadovoljavati sićom koju ti neko udeli i stav da si muljator ako ne radiš u državnoj firmi.Ironično,u praksi je obrnut slučaj.
2.Narod je video kako su se guz'ce i muve oko njih snalazile '90-ih.Prošlo je 20-ak godina od toga al' još nas drmaju fleševi.
3.Ljubomora.

Baš oko Đokovića, kada je igrao sa Marejem u finalu Wimbldona svi oko mene su ga pljuvali jer je po njima namerno izgubio, a razlog za to je da se prodao za pare.

Narod je previše idealizovao Đokovića, pa nam je postalo nezamislivo da on može da izgubi. Postao je Nole Nepobedivi, onaj koji izgubi samo kad hoće i kad mu se isplati. :confused: Mislim da u njegovom slučaju i nema toliko mržnje i zavisti, koliko razočarenja.

A ko je danas okupator?

Za Srbe je okupator ili saradnik okupatora svako ko se obogatio.

Posten covek ne moze biti bogat.

Bogat moze biti samo hulja i lopov.

(Ovo ima veze i sa komunistickim periodom koji je takodje dodao svoje)

Nikada jos nisam cuo da se neki covek u Srbiji jako obogatio za ovih trideset i kusur godina, a da je ostao posten....

To vam nista ne govori...?

Narod je previše idealizovao Đokovića, pa nam je postalo nezamislivo da on može da izgubi. Postao je Nole Nepobedivi, onaj koji izgubi samo kad hoće i kad mu se isplati. :confused: Mislim da u njegovom slučaju i nema toliko mržnje i zavisti, koliko razočarenja.

Ima itekakve mrznje i zavisti, mnogo vise nego razocarenja....

Koliko puta se pisalo po forumu: "Zasto on ne placa porez u Srbiji...!?" ili "Zasto ne da pola svog novca u drzavnu kasu..." "Zasto ne pomaze sirotinju?" i slicne ZAVISTI i PAKOSTI...

To je VRLO RETKO kod drugih naroda, ali kod Srba je MENTALNI PROBLEM....

Za Srbe je okupator ili saradnik okupatora svako ko se obogatio.

Posten covek ne moze biti bogat.

Bogat moze biti samo hulja i lopov.

(Ovo ima veze i sa komunistickim periodom koji je takodje dodao svoje)

Nikada jos nisam cuo da se neki covek u Srbiji jako obogatio za ovih trideset i kusur godina, a da je ostao posten....

To vam nista ne govori...?

Za Srbe je okupator svako ko je bogat, zato što su age bile bogate, a pet vekova nije mačji kašalj. To se zapati tamo di nam se ne mili.

Što se tiče boldovanog, ni ja nisam čula ni za koga ko se obogatio u skorije vreme, a bio (i ostao) pošten.

Al to je, možda, samo pitanje tranzacionog kapitalizma. Ko da se u kapitalizmu iko obogatio zato što je bio pošten. I bejaše.

Mi se zgražamo samo zato jer nam je to novina. Zapad se presto zgražat pre sto godina.

- - - - - - - - - -

Moje komšije me pitale da li sam smrtno bolestan kada sam smršao!

I mene!!!..

Back