Зашто Спавамо?

Кверкус

Domaćin
Poruka
3.403
Све што има мозак мора да спава. Неки могу дуже да остану без спавања, неки краће, неки морају дуже да спавају од других...варира од једнике до јединке. Али, спавати се мора.

Дакле, физички одмор, сам није довољан. Мора да се затворе очи, де се оде у несвест и проведе преко 5 сати дневно (у просеку!) да би се имао нормалан живот.

Иначе, услед недостатка сна перцепирање ослаби, концентрација се губи, способност размишљања и доношења закључака такође попушта...

Шта се то обнавља док спавамо? Физичка снага није (она се може обнављати простим одмарањем, без спавања).
Докле је наука стигла са објашњењем спавања? Не само код човека, већ све што има мозак. Значи одговор се налази у мозгу.

Шта мислите?

Poslednja izmena:
Све што има мозак мора да спава. Неки могу дуже да остану без спавања, неки краће, неки морају дуже да спавају од других...варира од једнике до јединке. Али, спавати се мора.

Дакле, физички одмор, сам није довољан. Мора да се затворе очи, де се оде у несвест и проведе преко 5 сати дневно (у просеку!) да би се имао нормалан живот.

Иначе, услед недостатка сна перцепирање ослаби, концентрација се губи, способност размишљања и доношења закључака такође попушта...

Шта се то обнавља док спавамо? Физичка снага није (она се може обнављати простим одмарањем, без спавања).
Докле је наука стигла са објашњењем спавања? Не само код човека, већ све што има мозак. Значи одговор се налази у мозгу.

Шта мислите?
Znači, ljudi se bave mozgom i snom od kako znaju da isti postoje... saznali su delić činjenica i ti si sad, pošto u literaturi ništa nisi našao, došao na forum da saznaš tu veliku istinu....
Bravo!

ne odmara se mozak

odmara se telo, od kretanja

a kada se telo ne kreće, mozak se usporava

probaj da se krećeš i da spavaš pa ćeš videti redosled stvari
најзбуњивији коментар до сада. :eek:

Пробај ти да спаваш и да се крећеш. Па онда дођи да разменимо искуства. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Znači, ljudi se bave mozgom i snom od kako znaju da isti postoje... saznali su delić činjenica i ti si sad, pošto u literaturi ništa nisi našao, došao na forum da saznaš tu veliku istinu....

Ја мислио овде долазе људи који воле да мисле?

најзбуњивији коментар до сада. :eek:

Пробај ти да спаваш и да се крећеш. Па онда дођи да разменимо искуства. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Ја мислио овде долазе људи који воле да мисле?
To i nije stvar oko koje ti možeš da misliš ukoliko nisi naučnik koji može nešto napraviti na tom polju. Ukoliko jesi, pravac laboratorija, ovde ti niko ne može pomoći. Ukoliko nisi ovo predstavlja obično palamuđenje i najbolje je da uzmeš neku knjigu i pročitaš nešto o tome.

Pa šta bi da radiš ti dok ti se skida pr0n sa torrent-a ili neka diskografija odavno nepostojećeg subverzivnog pank benda, film ili kolekcija stripova Kapetana Mikija a protok slab a napolju vrelina?
Spavanje je zapravo prečica kroz vreme i omogućava ti da spretnije i efikasnije piratizuješ. Ima sve na vikiju objašnjeno.

u, nekada sam mogla ladno da ne spavam po par dana, kao i da spavam po svega par sati dnevno a da funkcionishem normalno... yb-ga, sad gledam da odspavam makar koji sat, mada mi josh uvek nedostatak sna ne utiche previshe loshe na koncetraciju, ali fizichki zamor, godine valjda...:neutral:

Prvo sam hteo da preskocim ali brate jace je od mene,jednostavno ne mogu.Postavio si temu zasto spavamo i govoris svako moze da bude naucnik samo treba da misli.Ne treba da budes naucnik i nikad neces ni biti ali od srca ti zelim da pocnes da mislis.Ukljuci taj mozak vise jbt,tvoj glas i mene remeti.

Prvo sam hteo da preskocim ali brate jace je od mene,jednostavno ne mogu.Postavio si temu zasto spavamo i govoris svako moze da bude naucnik samo treba da misli.Ne treba da budes naucnik i nikad neces ni biti ali od srca ti zelim da pocnes da mislis.Ukljuci taj mozak vise jbt,tvoj glas i mene remeti.

имаш ти неки гадан проблем,...јбт, јбт!??
Научи да одвајаш реч после тачке, јбт, јбт!! Па се ОНДАК врни да егленишемо. јбт, јбт!:hahaha:

Шта мислите?

zavisno od godina

ako si stariji imas manje sna, ali ako mislis da karas moras da budes dobro naspavan inace landara pishone

Шта мислите?

spavanje nije nesvest, samo odmor od hiperaktivnog stanja svesti.

Да, али шта се догађа са свешћу док спавамо? На који начин се одмара? Шта значи: одмарати свест?
.
Како то није несвест? Зар смо свесни своје околине и свог сопственог тела док спавамо? Ја нисам.

Да, али шта се догађа са свешћу док спавамо? На који начин се одмара? Шта значи: одмарати свест?
.
Како то није несвест? Зар смо свесни своје околине и свог сопственог тела док спавамо? Ја нисам.

samo nisi ushao duboko u bunar svoje svesti , pa je lakshe da to nazovesh nesvest.... svesni smo samo receptori ne zele ili nisu u mogucnosti u svakom trenu to da registruju /priznaju/
negiranje je blazeni osecaj.. a spavanje daje taj akomoditet blazenstva.

Back