Oni i nemaju ideologiju.To su grabljivci,hijene...Суштина њихове "идеологије".
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Oni i nemaju ideologiju.To su grabljivci,hijene...Суштина њихове "идеологије".
Zato sto on i njegove pristalice ne dozivljavaju Srbiju kao svoju Otadzbinu,vec kao svoj plen.
Зато сам и употребио "".Oni i nemaju ideologiju.To su grabljivci,hijene...
Ispostavilo se prethodnih dana da ni Kobre nisu baš u stanju bilo koga da razbacaju, pošto su bili u situaciji da izvlače žive glave pred pobesnelim narodom. Ali da se vratimo na početak, Ivica zna ono što znamo i svi mi, a to je da je njegov koalicioni partner najhrabriji tip na svetu samo u svojim fantazmagorijama, a da njegove hrabre zamisli, naročito ako uključuju nasilje, uvek treba da realizuje neko drugi, dok se za to vreme on bavi nekim pametnijim stvarima, recimo useljavanjem u novi stan.Tako je Ivičin koalicioni partner pretio, ludovao, najavljivao odlučan odgovor države, pa čak i da će biti ubijenih. Nema sumnje da bi nasilje na ulicama bilo još veće da se samo on pitao (kao da već nije dovoljno veliko i zabrinjavajuće), ali izgleda da se sada i Ivica ipak pita nešto, s obzirom na strmoglavljujući rejting SNS-a, koji bi bez SPS-a u ovom trenutku samo mogao da spakuje prnje
Naravno, Šumadija. Mi ponosni na to. Ne smeta nam osim nekim pokondirenim gradskim tikvama...Pa i u centralnoj Srbiji je tako.Šumska?
Kada bi se zacelo primenjivao zakon u punom formatu i tvoj i moj vođa bi imao odrešene ruke da uradi najbolje za državu a ne da mu državni tužilac sedi sa rektorom i ekipom odgovornih za pad nadstrešnice u kafani.Takođe bi policija mogla da oduva blokade sa ulica i da primeni iste mere kao u EU,gde su u,recimo tri slučaja sklonili blokadere sa fakulteta u roku od odmah(Hanover,Amsterdam,Zagreb) a nama ti isti mudruju o primeni sile i postupanju naše policije prema protestantima koji pale stranačke prostorije gde su se nalazili ljudi.što se tvog mudrovanja ovde tiče,nije zanimljivo vređati neistomišljenike.To je više odlika nevaspitanja i nekulture,ali to je već tvoj problem.Кад би се применио закон, о Уставу да не причамо, твој вођа би у најбољем случају по њега био у "Ковину", а ви његови следбеници-паразити "играли" би се са најновијим моделима лопата, мотика и крампова по разним Забелама. Али полако, све стиже на наплату.
Samo ti meni odgovori na onu poruku,nemoj mnogo da mudruješ.Aksiom se ne dokazuje, Ćaci
Da nisi prepisivao, nego da si zaista pošteno završio školu, znao bi to![]()
Zar očekuješ da neko ko konstantno pokazuje da apsolutno ništa nije naučio u školi, da se najverovatnije provukao na prepisivanje ili preko veze, ukapira rečeno?
To ne kapira ništa, to samo ume slepo da sluša vođu čopora.
Sa takvima je nemoguća diskusija.
Tu ne možeš apsolutno ništa da objasniš.
Не очекујем друже, али ме не напушта нада да ће се та вијуга у његовом назови мозгу "самоповезати" и да ће сијалица "засвелтлети".![]()
A da IPAK POKUŠATE vas dva "stručnjaka" da mi objasnite neke stvari? Znate li kako se zove ničim izazvano intelektualno izlaganje, koje dolazi niotkuda i ne vodi ničemu?Demonstracija akumuliranog znanja koje nema svrhu?Nemoguća misija.
Kao da hoćeš juga da pimpovanjem dovedeš do toga da bude u rangu jednog poršea![]()
Твој вођа је погазио Устав, присвојио је законодавну, судску и извршну власт. Твој вођа је окупио фалангисте и блокирао центар Београда. Твој вођа је завео медијски мрак. Твој вођа је дозволио његовим убицама да пребијају, газе аутомобилима, а понеке и убијају. Твој вођа је преко његове "канцеларије" и страначких структура одговоран за надстрешницу и убиство 16 људи. Твој вођа је предао Србе са севера КиМ шиптарима. Твој вођа је болесник и манијак. Што пре падне, то ће бити боље за овај народ.Kada bi se zacelo primenjivao zakon u punom formatu i tvoj i moj vođa bi imao odrešene ruke da uradi najbolje za državu a ne da mu državni tužilac sedi sa rektorom i ekipom odgovornih za pad nadstrešnice u kafani.Takođe bi policija mogla da oduva blokade sa ulica i da primeni iste mere kao u EU,gde su u,recimo tri slučaja sklonili blokadere sa fakulteta u roku od odmah(Hanover,Amsterdam,Zagreb) a nama ti isti mudruju o primeni sile i postupanju naše policije prema protestantima koji pale stranačke prostorije gde su se nalazili ljudi.što se tvog mudrovanja ovde tiče,nije zanimljivo vređati neistomišljenike.To je više odlika nevaspitanja i nekulture,ali to je već tvoj problem.
Не баљезгај. Мада, за то си експерт.A da IPAK POKUŠATE vas dva "stručnjaka" da mi objasnite neke stvari? Znate li kako se zove ničim izazvano intelektualno izlaganje, koje dolazi niotkuda i ne vodi ničemu?Demonstracija akumuliranog znanja koje nema svrhu?
Zove se palamuđenje.E to vas dvojica radite ovde.
3.Moral našeg,srpskog naroda je na daleko višem nivou nego bilo gde u EU.
Vidi,nema svrhe ubeđivati te ko je a ko nije moj vođa,ali ukoliko i ti živiš u Srbiji,on je i tvoj predsednik.Nije on pogazio ništa,to su prazne priče onih koji ne mogu ni cenzus da preskoče a žele u fotelju po svaku cenu.Da je prisvojio zakonodavnu,sudsku i izvršnu vlast,većina vas koji ste protiv njega bi bila u zatvoru,a niste,što znači da nisi u pravu.Za pad nadstrešnice će sud da kaže ko je kriv,a ne ti.Za secer Kosova sam nekome danas napisao da mislim da je to bio pokušaj smirivanja tenzija i pokušaj neizazivanja zapada,da ne bi doživeli još jednog Milosrdnog Anđela.ta reži za ove tvoje bukače koji pozivaju na linč neistomišljenika?M?Oni nisu bolesnici i manijaci,jel?Odgovaraju ti takvi?Твој вођа је погазио Устав, присвојио је законодавну, судску и извршну власт. Твој вођа је окупио фалангисте и блокирао центар Београда. Твој вођа је завео медијски мрак. Твој вођа је дозволио његовим убицама да пребијају, газе аутомобилима, а понеке и убијају. Твој вођа је преко његове "канцеларије" и страначких структура одговоран за надстрешницу и убиство 16 људи. Твој вођа је предао Србе са севера КиМ шиптарима. Твој вођа је болесник и манијак. Што пре падне, то ће бити боље за овај народ.
Ne palamudi.I nisi neki sagovornik,mnogo više sam očekivao od tebe.Sve ti se svodi na rekla-kazala,ništa neki dokument ili tekst.Poruke su ti pune mržnje i omalovažavanja neistomišljenika.Не баљезгај. Мада, за то си експерт.
Може да га ду**, као и његови следбеници.Vidi,nema svrhe ubeđivati te ko je a ko nije moj vođa,ali ukoliko i ti živiš u Srbiji,on je i tvoj predsednik.Nije on pogazio ništa,to su prazne priče onih koji ne mogu ni cenzus da preskoče a žele u fotelju po svaku cenu.Da je prisvojio zakonodavnu,sudsku i izvršnu vlast,većina vas koji ste protiv njega bi bila u zatvoru,a niste,što znači da nisi u pravu.Za pad nadstrešnice će sud da kaže ko je kriv,a ne ti.Za secer Kosova sam nekome danas napisao da mislim da je to bio pokušaj smirivanja tenzija i pokušaj neizazivanja zapada,da ne bi doživeli još jednog Milosrdnog Anđela.ta reži za ove tvoje bukače koji pozivaju na linč neistomišljenika?M?Oni nisu bolesnici i manijaci,jel?Odgovaraju ti takvi?
Ne palamudi.I nisi neki sagovornik,mnogo više sam očekivao od tebe.Sve ti se svodi na rekla-kazala,ništa neki dokument ili tekst.Poruke su ti pune mržnje i omalovažavanja neistomišljenika.
Видиш да је то неки рођо, а можда и особно Дрпашин888. Навукли га на Смоки, па просто побудали кад му га обећају.Koga ovi ljudi jebu sa glanc novim zastavama?
Svi iste natpise, isti font, uradjeni na jednom mestu?
Mislite da smo debili da vam nisu podelili te transparente?
Koji bre penzioner uopste zeli da uci? KOJEM PENZIONERU JE NA PAMETI UCENJE?
E, ae pričamo sve naopako i kako nije.
Zašto ?
Pa zato što smo ludi, jel da Frediii ..?![]()
Države nastale poslije raspada SFR Jugoslavije danas imaju ukupan vanjski dug od oko 180 mlrd. američkih dolara (oko 130 mlrd. eura), a prije rata, odnosno 1991. godine, dug Jugoslavije ukupno je bio nešto preko 15 mlrd. USD (malo više od 11 mlrd. eura), što je čak oko 12 puta više nego krajem 1991. To ne oslikava pravo stanje, jer vrijednost američkog dolara danas nije ista kao prije 25 godina.
Pojedini ekonomski stručnjaci upozoravaju da bi, pri tom uspoređivanju trebalo imati u vidu da je vrijednost dolara od 1991. godine pa zaključno s 2012. gotovo prepolovljena, ali uključujući i tu činjenicu, realno je ukupan iznos vanjskog duga svih država nastalih na području bivše SFRJ na kraju 2013. bio oko šest puta veći nego krajem 1991.
Eno vam Ny Times pise o sjecistu faiszma u Evropi, o velicanju plagijatorske konobarcine Marka Perkovica, koji njeguje ljubav prema Hitlerovim i Muslinijevim usraskim fasistima i zlocincima ,a sve to radite zbog alibija da 3 decenije mozete da pljackate sve ono sto su antifaisti koji su vam vratili Dalmaciju i dali Istru gradili 45 godina.E, ae pričamo sve naopako i kako nije.
Zašto ?
Pa zato što smo ludi, jel da Frediii ..?![]()
Blago vama kada imate " putovnice", pa vas je svake godine sve manje u danasjoj kriminalnoj usraskoj Hrvatskoj, ko god ima sansu i priliku pobjeze iz tako lopovske drzaveTješi se...nemaš državu,putovnicu,himnu,....a i što će ti kad je bila neuspješna do zla boga.
Kako sam ti dirnuo usrasku mediokritetsku dusicu samo zato sto sam naznacio kolika je kolicina nacionalizma kao viseg stepena kriminala u danasnjoj Hrvatskoj, koja ne bi ni postojala da nije bilo Partizana i Tita u odvadsnjim granicama, pa pokusavas nezrelim i lazljivim textivimna da mu uvjerijse da je danasnja usraska, ponizena i opljackana Hrvatska u necemu biolja od SFRJ, na cemu bi ti se nasmijao svaki pravi ekonomista,a ne radi se samo o ekonomiji, nego o sigurnosti gradjana, stepenu kulture, pravnoj drzavi, pravima radnika, i svemu postojecem.Niti jednom rečenicom nisi komentirao spregu građevinske mafije i politike,ubojstva,slobodu medija,pokradene izbore u Turskoj etc...tako da predpostavljam da smo te (teme) riješili.
Usprkos HDZu Hrvatska je daleko ispred onoga kako je predstavljatr TI ovdje i mediji
A onda su došle brojke.
Godine 1980., na svome vrhuncu, Jugoslavija je izvezla robe u vrijednosti od sedam milijardi dolara. Kad se ta brojka prebaci u današnju vrijednost, dobije se dvadeset i četiri milijarde eura.
I sada, kada se usporedi s Hrvatskom, zemljom koja je ostala bez pola svojih ljudi i koja već trideset godina hoda po rubu vlastitih iluzija, dolazimo do paradoksa: Hrvatska danas izvozi jednako koliko je nekada izvozila cijela Jugoslavija.
Paradoks ima svoju ironiju. Četiri milijuna ljudi izvozi koliko i njih dvadeset i dva. Na razini pojedinca, to znači da je današnji hrvatski radnik pet do šest puta produktivniji od jučerašnjeg jugoslavenskog. I to ne u sustavu zatvorenom carinama i kreditima, nego na otvorenom europskom tržištu.
Ali stvar nije tako jednostavna. Nije riječ o istoj robi. Jugoslavija je izvozila čelik, brodove i tenkove, proizvode koji su zauzimali prostor, dimili u nebo i tražili tisuće radnika. Hrvatska danas izvozi farmaciju, auto-komponente i elektroniku. Izvoz koji ne ostavlja slike, nema dimnjaka, ne stvara mitove. Samo brojke u tablici Državnog zavoda za statistiku.
Zato se i događa paradoks nostalgije: ljudi i dalje vjeruju u snagu onih tvornica koje su se činile velikima, jer su bile vidljive. A ono što je danas, iako jednako veliko, ostaje nevidljivo
Ti si ovaj YU nostalgičar
Kriterijum | SFRJ (tada) | ex-YU države (danas) |
---|---|---|
Zaduženost | Niska (20–25% BDP) | Viša (30–80% BDP) |
Uvoz/izvoz odnos | Umeren deficit / povremeni suficit | Uglavnom veliki deficit |
Industrijska baza | Snažna i raznovrsna | Uglavnom oslabljena |
Ekonomija | Više oslonjena na proizvodnju | Više oslonjena na usluge i uvoz |