Zasto smo slabi prema zenama?

Mozemo sada da nastavimo temu?
Možemo.

You have to be awake to outsmart women, reče neki tamo mudri čovek.

A da paradoks bude još veći, feminizam je "probudio" upravo vas muškarce. I ne samo probudio, već na neki način i oslobodio istih onih tradicionalističkih stega koje su onomad gušile i žene, samo što su lanci koji su "zarobljavali" oba pola bili nešto drugačiji.
Vi ste ostali pomalo zbunjeni pred tom osamostaljenom ženom koja uzvikuje onu famoznu parolu: "We can do it!", ali ste sa zakašnjenjem (kobnim na žalost po mnoge)
konačno progledali i osvrnuli se oko sebe na svet u kojem su se odnosi "snaga" značajno promenili.
Dakle, sad Ne morate (više) ništa..nikakve obaveze u odnosu na ženu više nema (osim što zakon i dalje tvrdi drugačije u određenim slučajevima, pa vas je otud s punim pravom sve više koji ne želite da se upustite u avanturu zvanu građanski brak),
što znači da je slabost o kojoj govoriš u uvodu deo patrijarahne prošlosti...ili deo romantičnih ljubavnih storija.

Da li je sve to skupa dobro?
Po mom mišljenju nije, sunovraćuje se sve u majčinu
dok će nuklear. porodicu do kraja balade očuvati još samo kozojebni šerijati i kalifati, al ebiga..šta se tu može...ja sam ionako već "krenula svojim putem", boli me uvce za sve,
nego..vidim da si voljan za priču, pa reko ajd da konačno bacim neku ozbiljnu na ovaj pdf.:)

Malo mi je istorijat pobrkan, ali nije vazno. Taj mudri covek je to rekao na kraju zapadnjacke balade koja je ovde stigla na kraju veka i prosla za par godina, ko je otisao, otisao.
Mada, bice to sve malo drugacije. Prvo su muskarci zapalili u svet i ostavili svoje posesivne zene, pa su one pocele da kopiraju te druge zene misleci da ce tako ostati u igri.
Tako "sredjene" pocele su osvetu sa nekim "uspesnim" skorojevicima i shvatile da njih bas ne zanima moderna zena. Na osnovu toga stvaraju mit o Balkancu i protiv njega se bore.
Postavljajuci sve muskarce na tu granu svog neuspeha.
Istina je daleko odatle. Vecina muskaraca je prema svojim zenama davno ostavila prostore i ja znam mnoge primere.
Treba samo da pogledate svoje cerke i njihove stavove i nacine i videces da je opet proslo vreme zenama koje misle da su u trendu.:)

Zene koje se najvise bore za svoju slobodu nisu van trenda ponasanjem i izgledom, nego su omatorile i pricaju zastarele price, dok ih slede samo jos devojcice koje nisu upoznale muskarce iz svog okruzenja. Tacnije iskustvo im je nekoliko kriminalcica koje ne kriju da ih majke nerviraju. Cela prica o Balkanskim pravilima se tu zavrsava.
Mlade zene znaju sta hoce i kako to da dobiju, neke na poslu neke u kuci, uglavnom vecina ide putem zadovoljnih zena.
Sve sto sam primetio nezadovoljno su svekrve i razvedene zene. Vecina srecno udatih su i zadovoljne i cuvaju svoj status.

Ah....kapiram,
i ova priča se svodi na zle udovice, očajne raspuštenice i u uopšte čitavu generaciju sredovečnih žena koje bi trebalo eutanazirati ili eliminisati kako bi Srbija progledala?
Poznat mi je taj pravac od pre...bilo je ovde sličnih tema ako se ne varam.
Moguće, ne znam..možda je to samo delić nekog mnogo većeg dubljeg problema pa ja gledam tako..kroz tu neku širu sliku.
ali kad se stvari tako uproste i predoče na takav način tipa: "mice ubice će uništiti budućnost Srbije" ili tako neke ginekološke izjave u fazonu Tome N. itd..ne znam.. to mi deluje malkice neozbiljno, da ne kažem smešno.

Ah....kapiram,
i ova priča se svodi na zle udovice, očajne raspuštenice i u uopšte čitavu generaciju sredovečnih žena koje bi trebalo eutanazirati ili eliminisati kako bi Srbija progledala?
Moguće, ne znam..možda je to samo delić nekog mnogo većeg dubljeg problema pa ja gledam tako..kroz tu neku širu sliku.
ali kad se stvari tako uproste i predoče na takav način tipa: "mice ubice će uništiti budućnost Srbije" ili tako neke ginekološke izjave u fazonu Tome N. itd..ne znam.. to mi deluje malkice neozbiljno, da ne kažem smešno.

To i nije tema. Tema je zasto mi popustamo zenama, kada one to ne zele.:)

To i nije tema. Tema je zasto mi popustamo zenama, kada one to ne zele.:)

Ako vidiš da ne žele, a ti nemoj.
Ne popuštaj im u poslovnom okruženju, kad ti se kroz suze žale da nisu stigle da odrade neki posao, iskuliraj svaki sličan vapaj, ne radi umesto njih...kad ste u kafani nikad prvi ne vadi novčanik, ne otvaraj im vrata, ne bacaj kaput na baru da ne bi pokvasile nožice, ne šalji ljubavne poruke, ne cmizdri ako te ostavi, ne kupuj poklone, ne menjaj zbog njih svoje navike(makar bile i loše, uradi to pre svega zbog sebe),
ne pravi im decu, ne potpisuj bračne zavete ako pre toga ne sastaviš predbračni ugovor..ili nemoj uopšte da se ženiš..
ako se viđate kod tebe nemoj dozvoliti da pomera tvoj raspored, da ti pridikuje zbog gaća i čarapa i dlaka u kadi,
ne puštaj je blizu svog oltara na kojem je kompjuter,
ne vodi sa njom duge razgovore o bilo čemu što te se ne tiče (tebe uopšte ne interesuje film noir, izložba slika njene prijateljice, sajam zdrave hrane i najlepši cvetni aranžman koji je juče videla, nema potrebe da gubiš vreme na te teme),
ne upoznavaj njene prijateljice, ne pozivaj njenu familiju kući, ne daj joj svoju karticu, ne daj joj šifru od bilo kojeg svog naloga,
jedi isključivo hranu koju voliš, pij koliko želiš, ne sakrivaj flaše, ne pravdaj kasne noćne pozive ili izlaske, odyebi je na prvu ljubomornu scenu koju ti napravi, ne obaziri se na suze, na emocionalne prolive, izlive, ucene, ne preti već kuliraj,
dovodi ekipu kad god poželiš, bulji u tv do besvesti, ne kupaj se nekoliko dana ili se tuširaj tri puta dnevno zinat, puši u svim prostorijama, ne dozvoli nikakav unos ukrasnih predmeta tipa jastučići, mirišljavi štapići, drimkečeri, umetničke bw fotografije, raznobojne sveće, kugle sa orhidejama, zlatne ribice, saksijsko cveće i sl,
kad neće da se yebe, plati prostitutku, kad je boli glava i neraspoložena je, dobaci joj aspirin i pošalji njenoj kući ili kod mame, kad počne da zvoca,
ostavi je i nađi drugu, pa ceo krug ispočetka.

Ne vidim u čemu je problem, ponašaj se kao muško, ravnopravno, samosvesno...drži do svog integriteta i ne popuštaj.

Čestitam Boljarine, ti si srećan i slobodan čovek! : ))

Ah....kapiram,

:lol:

Zato sto smo budale eto sto.
Braco draga sta se meni deslio , jes dobro , al vec vidim epilog kako sam svaler i kako sam oportunista itd...realno boli me q

Na osnovu svog iskustva a brate mogo bi na poligraf da ga imam barem u tom smislu brdo , ja mogu da se izjasnim da sam bio los prema zenama sa tacke da sam ih jbg tu i tamo varao ..al sam bio pristojan ...e vidis , ja sam budala sto sam bio pristojan , a ja mislio dovoljno sam los joj sta ce mi biti.
Odsad nit cu biti pristojan a ovo ostalo ni onako nisam bio.
98% oce samo q i posle kukjava ...cao zdravo dovidjenja ...trazis dobijes , posle se zali uprvavi vodovoda .

Ako vidiš da ne žele, a ti nemoj.
Ne popuštaj im u poslovnom okruženju, kad ti se kroz suze žale da nisu stigle da odrade neki posao, iskuliraj svaki sličan vapaj, ne radi umesto njih...kad ste u kafani nikad prvi ne vadi novčanik, ne otvaraj im vrata, ne bacaj kaput na baru da ne bi pokvasile nožice, ne šalji ljubavne poruke, ne cmizdri ako te ostavi, ne kupuj poklone, ne menjaj zbog njih svoje navike(makar bile i loše, uradi to pre svega zbog sebe),
ne pravi im decu, ne potpisuj bračne zavete ako pre toga ne sastaviš predbračni ugovor..ili nemoj uopšte da se ženiš..
ako se viđate kod tebe nemoj dozvoliti da pomera tvoj raspored, da ti pridikuje zbog gaća i čarapa i dlaka u kadi,
ne puštaj je blizu svog oltara na kojem je kompjuter,
ne vodi sa njom duge razgovore o bilo čemu što te se ne tiče (tebe uopšte ne interesuje film noir, izložba slika njene prijateljice, sajam zdrave hrane i najlepši cvetni aranžman koji je juče videla, nema potrebe da gubiš vreme na te teme),
ne upoznavaj njene prijateljice, ne pozivaj njenu familiju kući, ne daj joj svoju karticu, ne daj joj šifru od bilo kojeg svog naloga,
jedi isključivo hranu koju voliš, pij koliko želiš, ne sakrivaj flaše, ne pravdaj kasne noćne pozive ili izlaske, odyebi je na prvu ljubomornu scenu koju ti napravi, ne obaziri se na suze, na emocionalne prolive, izlive, ucene, ne preti već kuliraj,
dovodi ekipu kad god poželiš, bulji u tv do besvesti, ne kupaj se nekoliko dana ili se tuširaj tri puta dnevno zinat, puši u svim prostorijama, ne dozvoli nikakav unos ukrasnih predmeta tipa jastučići, mirišljavi štapići, drimkečeri, umetničke bw fotografije, raznobojne sveće, kugle sa orhidejama, zlatne ribice, saksijsko cveće i sl,
kad neće da se yebe, plati prostitutku, kad je boli glava i neraspoložena je, dobaci joj aspirin i pošalji njenoj kući ili kod mame, kad počne da zvoca,
ostavi je i nađi drugu, pa ceo krug ispočetka.

Ne vidim u čemu je problem, ponašaj se kao muško, ravnopravno, samosvesno...drži do svog integriteta i ne popuštaj.

Čestitam Boljarine, ti si srećan i slobodan čovek! : ))

Off topik je, ali za njeno zadovoljstvo moze li neka zena sa foruma da odgovori umesto mene?

Off topik je, ali za njeno zadovoljstvo moze li neka zena sa foruma da odgovori umesto mene?

Ne kapiram , sad ti je zbog one moje opaske da se 99 procenata odgovora ne "poklapa" sa tvojim očekivanjima, proradila sujeta?:confused:
Rekoh ti da je moj odgovor delimično karikiranje niza sličnih komentara na temu izbegavanja svih tih "slabosti i obaveza" koje je društvo nametnulo.

Dozovi koga hoćeš u pomoć, a naročito suknju...možda će tebe zadovoljiti,
mene ...sumnjam:lol:

Čuj, evo....ostavljam te da konačno dobiješ "tačan" odgovor,
neka..baš će mi biti drago i jedva čekam da vidim šta je to ,
a što niko na ovih 10 strana nije napisao:)

Poenta teme i jeste da zene vole da se igraju, kada ih pustas i jos da se pravimo kako pobedjuju.

Kada udjes u igru onda ocekuj i da ti se vrati, naravno da ce muskarac da popusti, ali ne svakome. :)

Zene bi htele da mere svoj uticaj na nekoga i ako im se ne svidja odgovor onda da se svete, to je poenta teme.

Rukovanje zenama je na pdf zene, pa si mogla tamo da pises uputstvo. :)

Opet moram da razmisljam zasto smo slabi prema zenama.
Kako da ne budemo slabi kad pojma nemaju sta hoce, hoce sve, a zadovolje se sa nista.
Onda, traze jake muskarce u siledzijama da dokazu da mogu da ga kontrolisu, pa dobijaju batine i cute.
Vole sex, a prave se da im nista ne znaci sve dok ne shvate da ga nema vise dovoljno.
Drze dijetu zbog glupaka svesne da je to glupost, bar da je sex dobar nego je los. A uzivaju u jelu.:)
I sad, kako da je ne pustis? Ok, budala si, radi sta hoces. Onda odes, a one pi.zde i cekaju te do smrti.
Neka se zadovolji sexom, ali sedi i ceka, kao i ona sto je odustala od sexa.

Miris i ukus jesu onaj deo coveka koji je najblizi njegovom iracionalnom bicu, skok u transecedentno i zene tu dominiraju. Kako im ne verovati?

Back