Zašto se uopće osvrtati na homose?

Te njihove parade su odbojne (ako se napadno pokazuju). No, zar nije kontraproduktivno na to nešto ozbiljno reagirati? A kamoli nasilno?

Nek' idu, hodaju, zvižde....'ko ih šljivi.

To je očevidno političko pitanje, jer većina homosa nema veze s tim egzibicionistima. Isto, očito je politika u pitanju, budući da ni da beknu protiv nasilja prema njima u islamskim-zapravo, skriveno šupakmeraklijskim-zemljama.

To je kao feminizam, iako ne isto. Nesretni ljudi koji mašu rukama da skrenu pozornost na sebe.

Iz dva razloga:

1. Zato sto se toliko napadno promovisu da to prevazilazi granice normalnog. Kao sto si i rekao, niko na njih nije ni obracao paznju (kao sto ni sada ne obraca kada se oni sami ne eksponiraju) dok nisu poceli da se namecu svuda i da traze neka prava za koja zapravo i ne znam koja su. Ja ne znam za slucaj da je kod nas neko kaznjen jer je homoseksualac.

2. Zato sto se homoseksualizam, u skladu i na osnovama ovoga pod 1, poceo proglasavati NORMALNIM, sto on definitivno nije. Da je normalan ne bi ga ni pominjali. Sto sto neko nije normalan, tj. ima odredjeni poremecaj (kao sto su na primer i slepilo, gluvonemost, invaliditeti raznog tipa itd) ne znaci da treba da bude anatemisan, ali takodje znaci upravo to - da nije normalan i da ne, kao takav, ne moze da obavlja sve aktivnosti kao ostali normalni ljudi. Da pojasnim, slepa osoba ne moze da upravlja motornim vozilom (a najverovatnije nece voziti ni bicikl, iz razumljivih razloga). I kao sto se vidi iz primera, to nije nista diskriminisuce, to je prosto krajnje logicna posledica poremecaja date osobe.
U skladu sa tim ja ne bih dozvoljavao homoseksualnim parovima da imaju decu jer ih, po definiciji, i ne mogu imati (kao sto slepa osoba nije u stanju da vozi). A ko ce s kim da zivi me uopste ne zanima dok ne remete opsta pravila ponasanja koja vaze i za nas ostale.

Bez ova dva niko ne bi ni reagovao na homoseksualizam ni homoseksualce, ali izgleda i jeste problem - sto ih niko i ne bi zarezivao.

Uz to, potrebno je napomenuti - i to nije nikakva teorija zavere - da homoseksualci imaju odredjeni plan i program i da se udruzuju da bi ga realizovali, a to je ostvarivanje uticaja u javnom mnjenju i zivotu. I to se i te kako vidi.

Nadbiskup Krakova nazvao LGBT pokret "duginom kugom"

Autor:
Hina

Podijeli:
0 Link je kopiran

Nadbiskup Krakova nazvao LGBT pokret duginom kugom
Izvor: N1

Katolički nadbiskup Krakova je u propovjedi u povodu 75. obljetnice Varšavskog ustanka osudio "duginu kugu" koja "prijeti dušama, srcima i umovima" Poljaka, prenijeli su poljski mediji.

Poljska je je središte napada konzervativnih krugova na ono što nazivaju "LGBT ideologijom" ili "rodnom ideologijom" koja navodno prijeti tradicionalnom modelu obitelji i vodi prema seksualizaciji djece.

"Crvena kuga (komunizma) nam sada ne prijeti, ali pojavila se nova kuga, neomarksistička koja želi zarobiti naše duše, srca i umove.Ta kuga nije crvena već duginih boja", rekao je nadbiskup Marek Jadraszewski, objavilo je u petak nekoliko poljskih medija.

Ozračje nepovjerenja prema seksualnim manjinama osnaženo je u Poljskoj, jako privrženoj svojim katoličkim tradicijama izjavama čelnika vladajućih konzervativaca Jaroslawa Kaczynskog koji je u travnju tijekom kampanje za europske izbore kritizirao LGBT zajednicu, rodnu teoriju i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije kao "prijetnju identitetu, naciji i poljskoj državi".

Tridesetak sela, općina ili regionalnih skupština proglasilo se "slobodnim od LGBT ideologije", a paradu ponosa su u srpnju u Bialystoku, na sjeveroistooku zemlje napale skupine ultranacionalista.

LGBT zajednice i lijevo orijentirani pokreti održali du skupove podrške sudionicima parade u Bialystoku upozoravajući na opću pasivnost oporbenih stranaka, kojima su predložili održavanje okruglog stola o ljudskim pravima LGBT zajednice.

Back