Svi znaju sto znaci za sve krscane svijeta blagdan Bozic. Svi znamo koliki je bozicni duh 25 Decembra a nesto manji praznicni duh 7 Januara po gregorijanskom kalendaru. Grci i Bugari su prihvatili Gregorijanski kalendar i kazu da se osjecaju produhovljeno pod utjecajem americkih Bozicnih filmova a narocito kad padne blag snijeg uoci Bozica (Badnje vece) u prekrasno okicenim ulicama, Deda Mrazovim kocijama kao mnogim ljudima koji su obuceni u crvenoj Deda Mrazovoj odjeci. SPC bi trebala barem zbog djece da se okrene Gregorijanskom kalendaru i da se Badnje Vece i sam Bozic oplemeni duhovnoscu kao i sreci za sve njene vjernike.
Krscani se trebaju moliti da 24 i 25 Decembra pocne padati snijeg i uoci 25 decembra ne spavati nego slaviti i zbijati prijatne sale a oni koji su posvadjani da se pomire.
Meni je simpaticno od Bozicnih americkih filmova koliko se ljudi trude da unesu Bozicni duh u svojim familijama jer prevashodno Bozic je familijaran praznik i gledao sam jedan film u kome Arnold Svarceneger sve cini kako bi udovoljio svom djetetu zelju.
SPC treba povesti racuna da bude u skladu sa vremenom jer meni je nezamislivo da se neko, ko se osjeca krscaninom ne slavi Bozic 25 Decembra po Gregorijanskom kalendaru.
Krscani se trebaju moliti da 24 i 25 Decembra pocne padati snijeg i uoci 25 decembra ne spavati nego slaviti i zbijati prijatne sale a oni koji su posvadjani da se pomire.
Meni je simpaticno od Bozicnih americkih filmova koliko se ljudi trude da unesu Bozicni duh u svojim familijama jer prevashodno Bozic je familijaran praznik i gledao sam jedan film u kome Arnold Svarceneger sve cini kako bi udovoljio svom djetetu zelju.
SPC treba povesti racuna da bude u skladu sa vremenom jer meni je nezamislivo da se neko, ko se osjeca krscaninom ne slavi Bozic 25 Decembra po Gregorijanskom kalendaru.