Zašto se rad na crno smatra legalnim

sigma man

Domaćin
Poruka
4.005
Stvarno mi nije jasno, javiš se na oglas, a glas sa druge strane ti ladno kaže: da moraš da radiš sedam dana u nedelji, naravno u smenama, bez prijave, to se valjda podrazumeva, bez prevoza i toplog obroka, šta to beše...

Zar inspektori spavaju za vreme radnog vremena?

Oni, inspektori, nikad ne nazovu da se jave po nekom oglasu?

Oni, inspektrori, ne nađu nikog ko je neprijavljen a radi?

Oni, ... ma dosta sa njima, šta mi mislimo o tome?

U Njemackoj je nekada kazna za neprijavljenog radnika bila 50.000 maraka .
U ponovljenom slucaju zabrana bavljenja privatnim biznisom !

A što nešto ne prepišemo od tih zapadnjaka?

- - - - - - - - - -

Zato sto je dovoljno sto drzava muze privatnike i ovako, jos samo kada bi sprovodili sve pravne norme ove lopovsko-parazitske drzave, to bi pa tek bila katastrofa.

A koji to privatnik ne podkrada državu?

A sto da ne potkrada drzavu kada ga ona jbe, i jbe, i jbe na svakom mogucem mestu? Svako normalan bi potkradao lopova koji mu otima pare u svakoj mogucoj prilici. Jbga, privatnici nemaju luksuz koji imaju radnici u javnom sektoru, da im drzava daje pare. Njima drzava otima i krade pare.

Sve mi se čini da bi ti da radiš u državnom sektoru za državnu platu.

Kolika je ta plata koju bi ti imao kad bi tamo radio?

Zato sto je dovoljno sto drzava muze privatnike i ovako, jos samo kada bi sprovodili sve pravne norme ove lopovsko-parazitske drzave, to bi pa tek bila katastrofa.

E zato sam ja po starom dobrom komunistickom principu za to da radnik sjebe masine tj. sredstva za rad privatnika. Moze i da ga prijavi.
Sto se tice radikalnijih metoda u slucaju ne isplate zarade i sl. stvari, tu sa extremno radikalan u revolucionanom smislu >
Lompljenje privatniku kolena bejzbol palicom, paljenje automobila i stana...itd
Jer dok to dodje do suda i dok sud presudi, svi ce se smoriti.

Ja samo jedan posao radim na belo-prijavljen.

Ostale samo na crno, dok me ne uhvate i nateraju da platim doprinose.

Ovako te pare dođu u moju kuću umesto nekom guzonji budžetliji iz opštinske administracije.

Znam da bi bolje bilo da se zna reda i da moler moluje, a keramičar lepi pločice, kuvar kuva, a mesar kolje i pravi kobasice, mehaničar popravlja, a limar vari i farba auto.

Dok to ne bude rešeno sistemski, nemam nameru da dajem i jedan dinar svoje muke nekom skakavcu koji sedi u klimatizovanoj kancelariji i izmišlja globe .

E zato sam ja po starom dobrom komunistickom principu za to da radnik sjebe masine tj. sredstva za rad privatnika. Moze i da ga prijavi.
Sto se tice radikalnijih metoda u slucaju ne isplate zarade i sl. stvari, tu sa extremno radikalan u revolucionanom smislu >
Lompljenje privatniku kolena bejzbol palicom, paljenje automobila i stana...itd
Jer dok to dodje do suda i dok sud presudi, svi ce se smoriti.

A ja čuo da su ameri rešili probleme lošeg odnosa poslodavaca prema radnicima, kada je mafija preuzela sindikate.

:sad2:

Sve mi se čini da bi ti da radiš u državnom sektoru za državnu platu.

Kolika je ta plata koju bi ti imao kad bi tamo radio?

Pa normalno.

Ma i da imam 5000, mnogo bi bilo za ono sta bih 'radio' za drzavu.

Dok, za razliku od toga, privatnik mora da daje pare drzavi. I potpuno je razumljivo sto hoce da krade onog ko mu otima pare u nenormalnim kolicinama.

Pa normalno.

Ma i da imam 5000, mnogo bi bilo za ono sta bih 'radio' za drzavu.

Dok, za razliku od toga, privatnik mora da daje pare drzavi. I potpuno je razumljivo sto hoce da krade onog ko mu otima pare u nenormalnim kolicinama.

Ja te ozbiljno pitao a ti se izmotavaš.

Pa to nije dovoljno ni komunalije da platiš, a internet, kablovska, mobilni, ma moraš nešto i pojesti, bar s vremena na vrema, obući se, a da ne kažem o putovanju, odlazak u goste, rođendani, đačke eskurzije...

:dontunderstand:

Ako te mama ne izdržava ti bi sa tim parama bio pokojni za manje od mesec dana.

:dash:

Ma šališ se.

:rotf:

Ja te ozbiljno pitao a ti se izmotavaš.

Pa to nije dovoljno ni komunalije da platiš, a internet, kablovska, mobilni, ma moraš nešto i pojesti, bar s vremena na vrema, obući se, a da ne kažem o putovanju, odlazak u goste, rođendani, đačke eskurzije...

Ako te mama ne izdržava ti bi sa tim parama bio pokojni za manje od mesec dana.

:dash:

Ma šališ se.

:rotf:

Pa kakve veze ima da li je to malo da platim bilo sta, ne razumem? :dontunderstand:

Porezi toliko veliki nisu kako svi kukaju.

Druga stvar je korupcija.

Evropa ima najvece poreze, i oni su ogromni. Plus, troskovi rada su megalomanski. Meni zaista nikada nije bilo jasno, kada krenu da se pljuju banke sa onim svojim kamatamo, kao to je glavni razlog sto firma propadne. Stani, a to sto je u vecini slucajeva, to nista u odnosu na ono sto moras da das drzavi i radnicima? :dontunderstand: I sada mene neko treba da ubedi da je to sto treba da das banci veci problem od toga sto treba da das drzavi i radnicima, zato sto je to neka moralna vrednost, jer su to dobra drzava i dobri radnici. A bankari su zli, i kada oni uzimaju pare koje su manje od onoga sto uzmimaju drzava i radnici, to je kao zlo..

To je teska foliraza.

Back