Zašto se plaća parking ispred bolnica..?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
24.451
..a besplatni su ispred šoping centara, ugostiteljskih objekata, kladionica..?
Da li je to normalno ili je to nešto što treba prihvatiti kao realnost?
Nisam siguran da je to baš "normalno".. u bolnice idemo zbog toga što moramo, htjeli mi ili ne.
Da li zbog toga što moramo, trebamo baš zbog toga plaćati i bolnički parking? Da li su bolnice spale na tu 1km - 0.5 eura pa da baš moraju naplaćivati pacijentima?
Ne znam, možda je to i u redu, možda griješim u tom svom nekom mišljenju o tome.. ? :think:

Nisam siguran da je to baš "normalno".. u bolnice idemo zbog toga što moramo, htjeli mi ili ne.
Da li zbog toga što moramo, trebamo baš zbog toga plaćati i bolnički parking? Da li su bolnice spale na tu 1km - 0.5 eura pa da baš moraju naplaćivati pacijentima?
Ne znam, možda je to i u redu, možda griješim u tom svom nekom mišljenju o tome.. ? :think:
Parkinzima ispred shopping mallova obicno upravljaju vlasnici tih mall-ova a njima je primarni interes da se obavi sto veci promet/prodaja u mallu. Neki potrosaci bi odustali od posete mall-u ako bi placali parking sto nije OK za njihov primarni posao.

Parkinge kod bolnica odrzavaju pa samim tim i naplacuju njihovo koriscenje specijalizovane firme za to, ne mozes ocekivati da ce bolnice da zaposle ljude koji bi se bavili odrzavanjem parkinga, naplatom i pracenjem parkiranja.

Uostalom, ni u bolnicu ni u shopping mall ne moras da ides svojim privatnim vozilom. Metro, bus, taxi, prijatelj te odbaci..

Tužno, tragično i poražavajuće.

Najbolniji primer: Primanje hemoterapije traje duže od dozvoljenog perioda parkiranja ispred klinike.

ali zato možeš da šopinguješ bez vremenskog ograničenja, straha i stresa.

zato sto imas vecu sansu da se vrnes ziv iz soping mola nego iz bolnice

Parkinge kod bolnica odrzavaju pa samim tim i naplacuju njihovo koriscenje specijalizovane firme za to, ne mozes ocekivati da ce bolnice da zaposle ljude koji bi se bavili odrzavanjem parkinga, naplatom i pracenjem parkiranja.

Uostalom, ni u bolnicu ni u shopping mall ne moras da ides svojim privatnim vozilom. Metro, bus, taxi, prijatelj te odbaci..
Misliš da su firme jeftinije u održavanju, nego da bolnice plaćaju svoje radnike? Čisto sumnjam u to.

Tužno, tragično i poražavajuće.

Najbolniji primer: Primanje hemoterapije traje duže od dozvoljenog perioda parkiranja ispred klinike.

ali zato možeš da šopinguješ bez vremenskog ograničenja, straha i stresa.
Jedan termin na hemoterapija traje od pola sta do cak 4-5 sati. Onaj ko je na tretmanu od 4-5 sati, veruj mi, nema teorije da vozi, zapravo i po zakonu mu je mislim zabranjeno da vozi. Mog oca su mesecima vozili sin i brat, vozio sam ga i ja jedan period kad sam dolazio da ga vidim. Doduse to je bilo na VMA gde postoji njihov parking, neogranicen ali se placa. A koliko se secam sve bolnice u BGD ( Gradska, Zemun, Bezanijska kosa i KCS) imaju parkinge na kojima mozes da ostanes duze parkiran, i vise sati.

U shopping mall-ovima je takodje ograniceno besplatno parkiranje, 2-3 sata a visak "pradas" racunom od kupljene robe u mall-u ili placas.

Poslednja izmena:
Misliš da su firme jeftinije u održavanju, nego da bolnice plaćaju svoje radnike? Čisto sumnjam u to.
Pouzdano jesu. Seces sve grane koji nisu tvoja primarna delatnost, ne moras da zaposljavas ljude za to, ne moras da kupujes radna sredstva, ne moras da odrzavas, ne moras da ulazes. Nije samo tako oko parkinga, mnoge boplnice/kompanije uzimaju ketering firme za hranu, spoljne sekjuriti kompanije, spoljnje firme za odrzavanje higijene, za transport itd. Koncentrises se na svoju delatnost i ne rasplinjujes se suvise, tako smanjujes troskove.

Poslednja izmena:

Паркинг у Шопинг центру је приватни паркинг, а не јавни, тако да власник паркинга може да одређује да ли ће паркинг да буде бесплатан или плаћен.

Свакако је тај паркинг плаћен, кроз робе и услуге које се купују у шопинг центру.

Паркинг испред болница није бесплатан, јер да јесте, ту би се паркирали људи из околних зграда, тако да не би могао да се паркира онај коме је потребно да се ту паркира због болничке услуге.

Tek je zdravlje unosan posao

Ovo je najtuznija od svih istina koje nam donosi savremeno drustvo.

Meni je oduvek bilo neeticno da neko profitira na necijoj bolesti. Ne znam kako to da objasnim, ali ovaj momenat direktno pokazuje koliko je nehumano i neeticno savremeno drustvo koje sve kao nesto prodaje vaznost individualizma, razne zastite od raznog cega, a u sustini ubijamo ljude na belo i niko kriv. O kovidu da i ne pricamo.

Pa nisu svi parkinzi naplativi osoblje ima svoje zatvorene parkinge. Normalno bi bilo da kada se planira neki bolnički centar onaj ko smislja smisli i parking za dovoljno vozila. Valjda to smisljaju stručnjaci kojih ima gomile po raznim urbanističkim centrima, ali izgleda da je njima problem i običan nadvožnjak koji slave mesecima...
Da nije možda problem otkupiti deset kuća u blizini bolnice i napraviti parking, tačnije urbanizovati odredjeni deo grada?
Naviklo to po seljacki da se ostavlja traktorče u livadu, pa mu se ne daju pare za parking....tačnije stručne seljačine ne mogu iz svoje seljačke kože....

A zato je ova vlast preorala sve zelene povrsine i zamenila ih kamenim i betonskim.....da se zbune i da nema parkiranja na trgu republike, slaviji i zvezdari i dorcolu...
Zelene površine su sjebali stručnjaci od 70tih, dajući mafiji dozvole da ruše i grade, nelegalne, ali niko ne odgovara za zloupotrebu službenog položaja....jer, eto, i ti podržavaš mafiju. Vama seljačinama je normalno da jači može preko zakona i da je sud samo jedna institucija gde se zapošljavaju vaši kriminalci sa sertifikacijom da su sudije....

Back