Zašto se odcepila Crna Gora

Meni su ovi , shatro , "super - srbe" ujedino i smesni , i tuzni do bola........yebote, ljudi mrze ceo svet , od australije , tamo do aljaske..........pa pritom i slovence, naravno hrvate, bosance, shiptare, evo i crnogorce, makedonce.........mamu, tatu, psa i kravatu...........:dash:

Nije vam lako , keve mi........:roll:

Srbin.gif

kakav bre referendum .e sad da das referendum za otcepljenje sumadije ima da narod glasa za otcepljenje.narod uvek glasa protiv ono drugo selo takav je balkan.
narod neozbiljan i ne zna dalje od nos.prece mu da ima svoju vlastitu drzavu pa makar se ona zvala demokratska republika bubanj potok

jest ovo je istina,mislim kad bi se kod nas proveo referendum, svaki dio bi se htio osamostaliti, jer misle da bi im onda bilo bolje, a maunu bi...
Zanimljivo je da u takvim situacijama jedino je centar ( u RH Zagreb, u SFRJ BG, u Britaniji London), ta sila koja ne da otcepjeljenje.

kakav bre referendum .e sad da das referendum za otcepljenje sumadije ima da narod glasa za otcepljenje.narod uvek glasa protiv ono drugo selo takav je balkan.
narod neozbiljan i ne zna dalje od nos.prece mu da ima svoju vlastitu drzavu pa makar se ona zvala demokratska republika bubanj potok

Potpuno tačno. Ali šta ćemo kad je tako, ako je tako.

Siguran da ce te zanimati zasto sam ja glasao za nezavisnost. Iz prostog razloga sto dvije porodice ne mogu u jednoj kuci a da bude sloga. Danas Srbija i Crna Gora ima bolje odnose nego za vrijeme SCG. Svak' svoje i svi zadovoljni.

Zanima te kakav je program bio za nezavisnost. Siguran budi nije bilo od strane politicara koji su bili za nezavisnost govora mrznje prema Srbiji i srpskom narodu, nego je bilo ''Srbija ostaje bratska, a Crna Gora moja i tvoja''.

Па Црна Гора никада није би била србијанска, него како је увек говорио Његош и сви Петровићи Српска. Ако негираш своје Српство, негираш и Црногорство, јер једно без другог неможе постојати.

Знам да ЦГ-ТВ много помиње Краља Николу, али никако да цитира говоре Краља Николе:
Крв се већ лије на Дунаву, Сави и Дрини; лије се на границама наше моћне заштитнице Русије и њене савезнице Француске, па сад - ко је јунак, на оружје, Ко је јунак нек слиједи корацима два стара српска краља: да гинемо и крв проливамо за јединство и слободу златну.

На нашој су страни бог и правда. Ми смо хтјели мир, наметнут нам је рат. Примите га као и увијек, примите га српски и јуначки, а благослов вашег старог краља пратиће ве у свим нашим подвизима.

Живјели моји мили Црногорци!

Живјело наше мило Српство!

Живјела наша моћна заштитница Русија и њени савезници!

Цетиње, 25. VII/6. VIII 1914
Једна жеља преовлађиваше све друге: да ми је цијело прикупљено Српство загрлити, да ми је све његове непријатеље спржити!

Ко је написао ову химну?

Онамо, онамо... за брда она,
говоре да је разорен двор
мојега цара; онамо веле,
био је негда јуначки збор.

Онамо, онамо... да виђу Призрен!
Та то је моје - дома ћу доћ'!
Старина мила тамо ме зове,
ту морам једном оружан поћ'.

Онамо, онамо... са развалина
дворова царских врагу ћу рећ':
"С огњишта милог бјежи ми, куго,
зајам ти морам враћати већ'!"

Онамо, онамо... за брда она
казују да је зелени гај
под ким се дижу Дечани свети:
молитва у њих присваја рај.

Онамо, онамо... за брда она,
гдје небо плаво савија свод;
на српска поља, на поља бојна,
онамо, браћо, спремајмо ход!

погажен коњ'ма кликује Југ:
"У помоћ, дјецо, у помоћ, синци,
светит' ме старца - свет вам је дуг!"

Онамо, онамо... сабљи за стара
његова ребра да тупим рез
по турским ребрим'; да б'једној раји
њом истом с руку рес'јецам вез!

Милошев, кажу, пребива гроб!
Онамо покој добићу души,
кад Србин више не буде роб.

Зашто се ово крије? Зашто се негира јасна припадност Српском народу? Нема Србина који има нешто против Црне Горе, али зашто негирате своју националну припадност?

sada kada je pao slobin rezim kada srbija ispunjava sve medjunarodne obaveze kada privredno ozivljava
koji je to razlog koji je crnu goru odvojio od srbiju

Pogledajte kako su se izjašnjavali preci Bojana Strunjaša šefa radikala u CG.
Pa imate i kako su se izjašnjavali preci Andrije Mandića, Gorana Danilovića, Dobrila Dedeića, Borisa Tadića, Matije Bećkovića....

http://www.blogovanje.com/POPIS_PRIJE_100g/

Ali radi se istom narodu....Po tvom računu suma sumarum 5,5 milijona:mrgreen:
Ja i ti bratko Bugarine isti narod?
Jel ima neka Crnogorka Zone Zamfirsko?
Da se zove Zone?
Ti čorbadžija, marljivi turski rajetin, turska sluga, ti si isti narod kao Crnogorci?

A je li, tako ti semenki i leblelija, i tako ti ne rodilo pasuljče i aleva paprika, vjeruješ li sam da si isti narod kao i Crnogorci?

:lol:

Poslednja izmena:
Ja i ti bratko Bugarine isti narod?
Jel ima neka Crnogorka Zone Zamfirsko?
Da se zove Zone?
Ti čorbadžija, marljivi turski rajetin, turska sluga, ti si isti narod kao Crnogorci?
A je li tako ti semenki i leblelija i tako ti ne rodilo pasuljče i aleva paprika, vjeruješ li sam da si isti narod kao i Crnogorci?

:lol:

Zona Zamfirova?

ja mislio to neki "nas" film,kad ono boktevidio nemos nis razumit .
hvala qurcu ortak mi je bugar,pa islo donekle..:mrgreen:

ZATO STO NEMAJU NAVODNO NEKE RATNE ZLOCINCE,NEMAJU NI MLADICA NI KARADZICA A NI KOSOVO,TADO DA JE NJIMA STO SE TOGA TICE RACUN CIST.......

ALI CG SE ODVOJILA NE VOLJOM NARODA NEGO DA BI SE SRBIJA I BALKAN OSLABIO I LAKSE VLADALO NJIME I TO JE CELA PRICA.

KO JE MOGAO DA UPRAVLJA SA SFRJ ILI MOZDA SA SRJ-NIKO...........A SADA AMERI TAMO GDE NISU STALI VOJNOM CIZMOM(BIH,KOSOVO) IMAJU SVOJE MARIONETSKE REZIME (SRBIJA,CG,HRVATSKA,MAKEDONIJA,ALBANIJA) I SVE JE NJIHOVO.

Kanadski list piše da je Mank do Porto Montenegra stigao “kombinacijom sreće, dobrog tajminga i besprekornih veza”. Detaljno opisujući kako je Manku na večeri u Londonu prije četiri godine jedan prijatelj sugerisao da bi trebalo da ulaže u Crnu Goru, “Globe and Mail” piše da se kanadski biznismen potom obratio ambasadoru svoje zemlje u Beogradu Robertu Mekdugalu.
- Ambasador mi je rekao da će Crna Gora koja je tada još bila sa Srbijom, uskoro biti nezavisna . Povjerovao sam mu - ispričao je “Globe and Mailu” Mank.

Hocemo jos o referendumu i izjasnjavanju na amerskim sindlerovim listama

A,ti Cipure,i dalje zamajavaj ove ''mnogobrojne'' na cafe Montenegro:thumbdown::whistling:

Back