zasto se macicima lepe oci ?

Andrejee

Početnik
Poruka
25
godinama unazad imam svake godine bar 1-2 nova maceta, i gotovo svaki put se bar jednom zalepi oko vec nakon sto progledaju...jednom se oko zalepilo, mi nismo lecili i macka je izgubila oko, ali sada zivi normalno, sve joj je ok...da se to ne bi dogodilo drugi put sta da radim, ne zelim da macka ponovo izgubi oko...

godinama unazad imam svake godine bar 1-2 nova maceta, i gotovo svaki put se bar jednom zalepi oko vec nakon sto progledaju...jednom se oko zalepilo, mi nismo lecili i macka je izgubila oko, ali sada zivi normalno, sve joj je ok...da se to ne bi dogodilo drugi put sta da radim, ne zelim da macka ponovo izgubi oko...
Poslušaj Mimis mom, ako ne, redovno im maži Floramfenikol mast i stavljaj Gentokulin kapi, a obavezno ih steriliši, znam da je meni lako da laprdam, ali , eto, zlato, imam gomilu mačaka, nisam ih sterilisala na vreme zbog prokletih para, pa sada više dajem veterinaru(a i dugujem mu kao i banci=, nego da sm to na vreme sredila), zato obavezno uradi to, ako si u Bgd, javi mi se na pp, poslaću ti sve detalje.Pozdrav!

Ja trenutno imam jedno mace sa ocnom infekcijom, hloramfenikol je za 4 dana pomogao vrlo malo ako je uopste pomogao, neodeksacin kapi (deksametazon neomicin) su za jedan dan skoro izlecile oko. Znaci da je najverovatnije hlamidija u pitanju, posto neomicin na nju deluje a hloramfenikol ne. Plus od hloramfenikola je dobio proliv, zato zapravo pisem ovde da upozorim, treba ga stavljati jako malo jer inace mace kada se umiva olize masnu sapu (mislim da je u hloramfenikolu nosac vazelin) i eto proliva.

Back