Zašto se duge veze raspadaju čim se pomene BRAK?

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A da je tacno da brak koji je proistekao izdue veze traje veoma kratko pokazuje se mnogo puta tacnim. Jos u prilog toga ide i cinjenica da brakovi sklopljeni posle par meseci duze traju.

Zar ovo nije kontradiktorno sa ovim ispod.

Razlog (jedan od): posle X godina veze znas sve o partneru i nema iznenadjenja, a kada se ljudi uzmu posle par meseci upoznaju se u braku. Izmedju ostalog pre ce opstati brak ako su dvoje u dugoj vezi i zive vec neko vreme zajedno.

Ne jednoj strani kazes da brak iz duze veze traje kratko, a na drugoj da ce brak opstati ako su dvoje u dugoj vezi?!! :shock:

Drugo: Sta ako to upoznavanje u braku ukaze na brojne razlike... Ima mnogo primera da ovakvi brakovi propadaju.

Trece: Mnoge duze veze upadaju u monotoniju i pocinju da se izrazavaju razlike, ali partneri nece da se odvoje, jer misle da vredi pokusavati. Eto, zasto veliki broj dugih veza propada: Ljudi se drze zajedno iako ne funkcionisu kao par... I tek posle nekoliko godina skupe hrabrost da napuste partnera, koji im je u medjuvremenu postao vise prijatelj, nego partner.

Nije isto zabavljati se sa nekim 8 godina i vidjati ga 7 dana nedeljno po nekoliko sati, i ziveti sa nekim 24 sata 7 dana nedeljno.

Pa, to ja i kazem: Duga veza podrazumeva jedan period u kome partneri zive zajedno. Jedino na takav nacin mogu se najbolje i upoznati. Ali, to ide postepeno, a ne za, kako ti kazes, 6 meseci...

Ali brak nije samo odgovornost. Svi samo pricaju o "negativnim" stranama braka (kao sto muskarci pricaju samo o negativnim stranama vojske ili zene o negativnim stranama trudnoce).

Ja sam rekao da brak "Donosi i mnogo toga lepog, ali i velik broj obaveza". Procitaj moj post iznad.

Kada pocnete da gledate na brak sa pozitivne strane videcete da to nije tako "strasno". Sve zavisi sta ocekujete od njega.

Niko nije rekao da je brak strasan. On samo donosi nove odgovornosti i promenu nacin zivota. Brak predstavlja veliku promenu u zivotu coveka. A, poznato je da se ljudi plase promena. I zato je i najbolje ulaziti u brak polako i postepeno. I biti siguran da tu osobu volite.

jer ovo gore opisano u 99% slucajeva necete naci.

Znas, to sto ste takav primer vidja jednom u 99% slucajeva, to ne znaci da je to idealan model. Ti mislis da je takav model veze najbolji zato sto imas takav primer u svom najblizem okruzenju. Ali sama kazes da se on desava samo u 1%. Znaci i sam zakljucak o velikom broju brakova koju uspevaju nakon 6 meseci.

Kako, kad takvih slucajeva ima samo 1%

Princezo, molim te, nemoj shvatiti ono iznad kao napad. Vise kao kontrargumente. Nemoj da se neriviras, nije mi cilj da te iznerviram... Samo postavljam kontra-pitanja na koja bih voleo da mi odgovoris ako budes htela ili imala vremena, s obzirom da sam uocio neke logicke problemcice u tvom postu.

Jos jednom molim te: ne ljuti se, nije mi to bila namera.
Pozdravljam te. ;)

iluzionista:
Princezo, molim te, nemoj shvatiti ono iznad kao napad. Vise kao kontrargumente. Nemoj da se neriviras, nije mi cilj da te iznerviram... Samo postavljam kontra-pitanja na koja bih voleo da mi odgovoris ako budes htela ili imala vremena, s obzirom da sam uocio neke logicke problemcice u tvom postu.

Pozdravljam te. ;)

Ajde, nemoj da si sisa. Suprotstavi se kao mushko...

Princeza:
Oni koji se plase odgovornosti plase se izmedju ostalog i braka - bilo da su muskarci ili zene u pitanju.
A da je tacno da brak koji je proistekao izdue veze traje veoma kratko pokazuje se mnogo puta tacnim. Jos u prilog toga ide i cinjenica da brakovi sklopljeni posle par meseci duze traju. Razlog (jedan od): posle X godina veze znas sve o partneru i nema iznenadjenja, a kada se ljudi uzmu posle par meseci upoznaju se u braku. Izmedju ostalog pre ce opstati brak ako su dvoje u dugoj vezi i zive vec neko vreme zajedno. Nije isto zabavljati se sa nekim 8 godina i vidjati ga 7 dana nedeljno po nekoliko sati, i ziveti sa nekim 24 sata 7 dana nedeljno.
Ali brak nije samo odgovornost. Svi samo pricaju o "negativnim" stranama braka (kao sto muskarci pricaju samo o negativnim stranama vojske ili zene o negativnim stranama trudnoce).
Kada pocnete da gledate na brak sa pozitivne strane videcete da to nije tako "strasno". Sve zavisi sta ocekujete od njega.
Ako unapred umislite da je to robija, da ce vam biti oduzeta sloboda, da cete morati samo da perete, cistite, jurite za decom... naravno da ce vam se brak svesti samo na to.
Moji roditelji zivi bili u braku su vec 28 godina. Vencali su se posle 6 meseci od upoznavanja tj. 3 meseca zabavljanja. I ok su. Poljube se svaki put kada se vrate sa posla. Idu na pijac zajedno, kucu spremaju zajedno, dve devojcice su odgajali zajedno :D , vikendicu su sazidali zajedno, na sluzbene puteve su isli odvojeno, jer nikada nisu bili ljubomorni, mojoj mami nista nije bilo "zabranjeno" ili ogranicavano, mom tati nikada nista nije bilo "zabranjeno" ili ogranicavano. Moja mama ima prijateljice sa kojima se vidja bez tate, moj tata ima drugare sa kojima gleda fudbal bez mame, kod rodbine idemo svi zajedno. Iako se svadjamo, idealno ne postoji, uvek nadjemo kompromisno resenje, kao porodica funkcionisemo kao tim iako smo svi cetvoro razliciti.
To je pozitivna strana braka.
Pno sto sam ja naucila kod kuce je da dvoje treba da funkcionisu kao tim. Moraju da funkcionisu kao tim, jer jedino tako moze da se zivi u skladnom braku.
A ono lepo u braku je i prva zvanicna zajednicka kafa ujutru, kuvanje caja od nane, jer je on bolestan i ne moze da ustane iz kreveta i molecljivo trepce da ga izmasitate - bice mu lakse, krecenje kuhinje u narandzasto jer se tako njoj svidja i namestanje radnog stola u dnevnoj sobi jer njemu treba zbog posla, tesenje poljupcima po kosi u sred noci kada te probudi grozan san, izbacivanje ponedeljkom ujutru iz kreveta "Dizi se lenstino opet kasnimo" i njegova recenica "Dodji ovamo pa sta ako kasnimo" i vodjenje ljubavi u pola osam bez grize savesti, podeljena radost dve crtice na testu za trudnocu i njegovo lice kada vidi tacku koja pulsira na ultrazvuku... Sve je to lepa strana braka.
Ovo je, naravno, kada se dvoje uzmu iz ljubavi. O bilo kom drugom razlogu za sklapanje braka je glupo i pricati, jer ovo gore opisano u 99% slucajeva necete naci.

Apsolutno se neslazem sa tobom! Moji roditelji su se zabavljali 10 godina, uzeli se dobili blizance(dve divne devojcice) sagradili vikendicu, Brak im traje 27 godina,slazu se divno, udali obe cerke, i ta filozofija brak nevalja posle duge veze apsolutno nije tacno, u prilog ide moj brak takodje :wink:

milence:
iluzionista:

Pozdravljam te. ;)

Hahaha. :lol: De si Milence, provokatoru stari.

Necu. Mislim da sam bio preostar prema njoj.

iluzionista:
Ronik:
iluzionista:
Snezna_kraljica:
milence:
Daj, pusti coveka, on je jedan od retkih ljudi koji su fini na ovom forumu! :evil:

Hvala na podrsci. ;)
Ma licemer :wink:
Sve bi uradio samo da bude dopadljiv... :roll:

I sta ces sad. :roll:
Nista, samo povremeno da te zezam. :roll:
Recimo da ispravljam tvoje gramaticke greske...

Lekcija 1:
Posle pitanja ide upitnik... :wink:

Primer 1:
"I sta ces sad?"

Ronik:
iluzionista:
Ronik:
iluzionista:
Snezna_kraljica:
milence:
Daj, pusti coveka, on je jedan od retkih ljudi koji su fini na ovom forumu! :evil:

Hvala na podrsci. ;)
Ma licemer :wink:
Sve bi uradio samo da bude dopadljiv... :roll:

I sta ces sad. :roll:
Nista, samo povremeno da te zezam. :roll:
Recimo da ispravljam tvoje gramaticke greske...

Lekcija 1:
Posle pitanja ide upitnik... :wink:

Primer 1:
"I sta ces sad?"

:lol:

Back