Zasto se cuti o psihickim problemima?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zasto je sramota u 21-om veku, reci da se posecuje psihijatar .
Stvarno ne znam.

Eto, na primer, ja krenem na pijac, ponesem ceger.
Sretne me komsija. 'Dobar dan komso, kako ide?',
ja 'odlicno, evo bas sam sad krenuo kod psihijatra',
komsija: 'psihijatra? sto?',
Gde ces bolji krompir i luk nego kod Miodraga 'Psihijatra'
tako ga na pijac svi zovu!

misli su hemija. ne ističu ni iz čega...

nisam rekao fizika.

ukoliko ubrzas ili usporis um drugačije reaguje..

1691879805311.png

Popravio sam post, pa procitaj.
nije tako..
iako nije ni da nije...

uzmi dve litre rakije ili dve litre ceđene narandže jedino što je isto pišaćeš više nego uobičajeno...

a da ne govorimo o hrani i drugim psihoaktivnim supstancama...
sad pill vs happy pill...

nekog dobra kafa samo budi a nekom raste rep tj taj um nikad ne spava kao onog ko se dozira kafom da bi bio što svesniji...

mada verujem da podsvesti funkcionišu i pod frekvencijama, antimaterijskim... misli, osećanja, bol, stres, ponos, inat, u druge opcije naših umova koje se grade postojanjem, radnjama i zbivanjem...

Čovek ima potrebu za razumevanjem, da bude prihvaćen. Tako, ti dođeš npr. ovde, poveriš se da imaš problem psihičke prirode. Zavisno od težine problema, biće četiri vrste reakcija. Jedni će te ismejavati, omalovažavati. Drugi će misliti što i prvi, ali će ćutati. Biće mali broj empatičnih, jer empatije realno nema puno. Četvrti su oni koji su ti slični, i to će ti biti neka uteha. Good luck!

Čovek ima potrebu za razumevanjem, da bude prihvaćen. Tako, ti dođeš npr. ovde, poveriš se da imaš problem psihičke prirode. Zavisno od težine problema, biće četiri vrste reakcija. Jedni će te ismejavati, omalovažavati. Drugi će misliti što i prvi, ali će ćutati. Biće mali broj empatičnih, jer empatije realno nema puno. Četvrti su oni koji su ti slični, i to će ti biti neka uteha. Good luck!
Izuzetno je ironicno ismejavati osobu sa psihickim problemima , zato sto samo psihicki bolesna osoba moze da se podsmeva ljudima , bilo sa fizickim ili psihickim problemimma.
Najteze je i pomoci takvim ljudima , po meni postoje 3 vrste ljudi , oni koji su svesni da su na neki nacin prsli , oni koji su nesvesni i potpuno normalni bez problema , za trecu grupu sam samo cuo.

Moguće, mada tako je, kako je, i ljudi su takvi, kakvi su. Kao ona grupa za sprdnju, 'imam lud da sam papir'. Ti imaš sertifikat da si bolestan, on nema, prema tome on je bolji od tebe, u svojoj glavi. A ovo se pokazalo tačno: 'ljudi ti neće uvek reći šta misle, samo će se postarati da ne napreduješ u životu'

Back