Зашто Радикали не воле Србију.

Torius:
Ма није питање, нек Тома буде премијер али нек СРС каже Да хоће да направи владу а не да задњих 7 година седе са стране и критикују, па то је најлакше. Ствар у своје руке, па на то их обавезује 28% гласова ејјј нема ту Икебана и каприца то дугују вама који сте их гласали.

Pa SRS je htela jos na proslim izborima da pravi vladu sa DSS-om i Nikolic je Kostunici otvoreno nudio preko medija da naprave zajednicku vladu. Kostunica je na sve to odgovorio: ne smem zbog zapada. I sto se radikala tice ta je prica zavrrsena. Covek , Kostunica se lepo izjasnio da ne sme sa radikalima zbog zapada i sta sad dalje da se trosi vreme na to?

Treba prvo Kostunica da se izjasni da kaze otvoreno dali bi pravio ili ne bi vladu sa radikalima pa tek onda radikali da kazu sta imaju na to.

Ovako i dalje je merodavna kostunicina izjava da ne sme sa radikalima zbog zapada.

I sad vi krivite SRS sto je to tako. SRS je imala najbolju nameru da pravi vladu sa DSS ali te namere nije bilo u DSS-u. Cak su i iz stranke isteravali ljude koji su se zalagali za vladu SRS-DSS kao sto je onaj Obren Joksimovic. E sad kad Kostunica ne moze da se istali sa DS-om e sad "gde se braco radikali" . Sad se setio SRS-a a dosada ga nisu interesovali.

Moje misljenje je da DSS nikada ne bi smeo/hteo da pravi vladu sa SRS-om zato sto ih kontrolise zapad, i da Kostunica sad samo zeli da progura radikale u prvi plan da na taj nacin uceni Tadica i DS i da kaze "evo oce radikali sa nama, znaci daj nam to sto trazimo ili odosmo sa radikalima".

E pa dosta su Radikali bili necije strasilo i moneta za potkusurivanje.

filatelista:
Malo ti je to nakaradno nasađeno, ako neće sa DSS-om u Vladu da ne vole Srbiju.
Njima niko ništa i nije nudio! Siguran sam u to! Jasno je da Nikolić pokušava da sačuva dostojanstvo koliko može, jer najjača stranka sa kojom neće ama baš niko, i u doglednoj perspektivi će to tako i ostati, možda ako SPS odluči političko samoubistvo, pa da nestane za vek vekova. Normalna stvar da u koaliciji SRS-DSS-SPS mandatar mora biti iz SRS, predsednik skupštine iz DSS, a SPS ima malo, pa par ministara. To je u normalnim demokratijama. Sad što mi nismo normalni i kod nas sve može biti okruglo pa na ćoše.
A što radikali neće u vlast, da, Žarković je odlično objasnio, a drugo, ništa od onih obećanja ne mogu da ostvare....tu su gde jesu i lepo im. Rejting konstantan, para kao šaše, negde vladaju da imaju šta da pišu u Velikoj Srbiji i to je plafon.

Није питање неће са ДСС'ом па не воле Србију, него неће да сачивају Косово и Метохију па зато не воле Србију. Ако ти неко каже ако изгубите КиМ ви сте палћеници итд..... а ти му кажеш, ајде самном у владу да заједно задржимо Косово а он смишља неке глупе изговоре, онда ми није јасно зашто се тако лицемерно бусају у гртуди и тврде да би урадили све за Србију.

Jos jedan razlog zasto se radikali boje vlasti kao djavo od krsta je i pitanje Kosova .Tu za njih nastaje neresivi problem posto ce Kosovo do kraja godine dobiti neku vrstu nezavisnosti na ovaj ili onaj nacin a radikali koji se stalno kunu kako ce braniti Kosovo svim sredstvima tu nece moci nista da urade cime njihove patriotske bajke padaju u vodu .Jedino sto bi mogli a cak i morali zbog svog programa da urade je da prekinu diplomatske odnose sa svim EU drzavama i SAD i uvedu Srbiju u izolaciju koja bi tesko pogodila nasu ekonomiju a Kosovo nam ne bi vratila nego bio naprotiv samo pogorsala stanje preostalih Srba na Kosovu jer ce sve jedno kakvo resenje bude NATO i dalje brinuti o njihovoj bezbednosti pa bi prekidanje svih odnosa Srbije sa njima bilo los potez.Danas jos uvek postoje neke drzave u Evropi koje se protive nezavisnosti a i njih ce bitri lakse ubediti da je prihvate kada u Srbiju dodju na vlast one snage ciji su lideri optuzeni za ratne zlocine iz devedesetih ne kazem ja da one nece i ovako podleci pritisku ostalih ali ce sa radikalima to mnogo brze ici.

Jerry Ropero:
Pa SRS je htela jos na proslim izborima da pravi vladu sa DSS-om i Nikolic je Kostunici otvoreno nudio preko medija da naprave zajednicku vladu. Kostunica je na sve to odgovorio: ne smem zbog zapada. I sto se radikala tice ta je prica zavrrsena. Covek , Kostunica se lepo izjasnio da ne sme sa radikalima zbog zapada i sta sad dalje da se trosi vreme na to?

Treba prvo Kostunica da se izjasni da kaze otvoreno dali bi pravio ili ne bi vladu sa radikalima pa tek onda radikali da kazu sta imaju na to.

Ovako i dalje je merodavna kostunicina izjava da ne sme sa radikalima zbog zapada.

I sad vi krivite SRS sto je to tako. SRS je imala najbolju nameru da pravi vladu sa DSS ali te namere nije bilo u DSS-u. Cak su i iz stranke isteravali ljude koji su se zalagali za vladu SRS-DSS kao sto je onaj Obren Joksimovic. E sad kad Kostunica ne moze da se istali sa DS-om e sad "gde se braco radikali" . Sad se setio SRS-a a dosada ga nisu interesovali.

Moje misljenje je da DSS nikada ne bi smeo/hteo da pravi vladu sa SRS-om zato sto ih kontrolise zapad, i da Kostunica sad samo zeli da progura radikale u prvi plan da na taj nacin uceni Tadica i DS i da kaze "evo oce radikali sa nama, znaci daj nam to sto trazimo ili odosmo sa radikalima".

E pa dosta su Radikali bili necije strasilo i moneta za potkusurivanje.

Ја бих ишао у коалицију и са ЛДП-ом (немогу да верујем да ово пишем) да је у питању државни интерес Србије. Нема потребе да се функционери СРС'а праве патриотама ако нису спремни да прогутају свој понос за по њима добро Србије - То је онда морални хазард. Нека Тома Николић као представник највеће политичке странке изађе у јавност и каже ко је спреман да уради то, то и то уколико КиМ самостално прогласи независност са њима можемо у коалицију па да видимо ко је спреман то да прихвати. Највише ме нервира Томина фора ако Коштуница и Тадић не могу да подигну 300 кг онда ћемо ми ово или оно а кад га питају што не помогнеш Томо он каже не не желим да прљам одело - ко разуме схватиће.

Torius:
Ма није питање, нек Тома буде премијер али нек СРС каже Да хоће да направи владу а не да задњих 7 година седе са стране и критикују, па то је најлакше. Ствар у своје руке, па на то их обавезује 28% гласова ејјј нема ту Икебана и каприца то дугују вама који сте их гласали.

Ne lupetaj. SRS je Kostunici ponudila vladu nakon parlamentarnih izbora 2003, i on je to jasno i glasno odbio.

pateticno je toriuse to zaklanjanje vas iz DSS-a iza "Drzavnih interesa" . Pa drzavni interes broj jedan je jaka i stabilna vlada. Da vi gledate prvenstveno drzavni interes , ponudili bi radikalima da sa njima napravite vladu, mesto sto pravite vladu sa svima sem sa SRS-om, i to da SRS ima premijersko mesto jer je osvojio skoro duplo vise glasova od koalicije DSS-NS . Ali ne vi hocete da imate ucesce u vlasti jednako kao kad imate 28% i kao kad imate 15% podrske gradjana. Pa to druze, izvini nije logicno i fer.

Filatelista je lepo naveo, kao moj politicki neistomisljenik kako funkcionisu stvari u normalnim demokratijama. A problem je sto u Srbiji nije normalno stanje pa neki ocekuju da sa 15% glasova imaju 55% ucesca u vlasti.

Ja sam prvi za vladu DSS - SRS . Ali na ravnopravnim osnovama. A to znaci stranka koja osvoji vise glasova daje mesto premijera i preostala mesta ministarska se dele shodno tome koliko je procenata ko uzeo na izborima. Po meni to je posteno i fer.

Torius:
Није питање неће са ДСС'ом па не воле Србију, него неће да сачивају Косово и Метохију па зато не воле Србију. Ако ти неко каже ако изгубите КиМ ви сте палћеници итд..... а ти му кажеш, ајде самном у владу да заједно задржимо Косово а он смишља неке глупе изговоре, онда ми није јасно зашто се тако лицемерно бусају у гртуди и тврде да би урадили све за Србију.

Pa jel ti misliš da oni sami veruju u tu bajku da će zaposliti, sačuvati, izgraditi i ne znam šta sa Srbijom. Pa pogledaj im samo stranački vrh, ti i ja smo se složili da metiljavih i kilavih ima i u tvojoj i u mojoj stranci, ali ajde sad zamisli radikalsku vladu sa 20 ministara, nema šanse jer imaš samo 4-5 funkcionera, ostalo su bukači, huškači, oni što aplaudiraju i vrište po skupštini,po Zamkama, Klopkama, Očima.... Ja kažem da oni nemaju koga da postave, a kad nemaš koga da postaviš na čelo ministarstva, koga ćeš postaviti u stručne službe, zamenike, pomoćnike, ambasadore, daleko bilo. Jasno je njima da oni ako dođu na vlast neće uraditi ništa i samim tim manje glasova, manje mandata, manje izigravanja strašila i za zapad i za političke konkurente. Nemoj mislizi da Koštunica i Tadić ne plaše zapad sa radikalima, tipa, vi nas pritišćite, ali kad vam dođu radikali. neće biti ništa i td. Vrlo moguće da bi i Koštunica možda želeo da pravi Vladu sa SRS, ali mu pre svega to ne dozvoljava zapad i možda su mu jasno i predočili šta će biti sa Srbijom, ako je i formiraju.
A koliko ja znam, samo LDP diže ruke od Kosmeta, a ostali ne, tako da ima još poslanika koji su za očuvanje teritorije i suvereniteta.

Jerry Ropero:
pateticno je toriuse to zaklanjanje vas iz DSS-a iza "Drzavnih interesa" . Pa drzavni interes broj jedan je jaka i stabilna vlada. Da vi gledate prvenstveno drzavni interes , ponudili bi radikalima da sa njima napravite vladu, mesto sto pravite vladu sa svima sem sa SRS-om, i to da SRS ima premijersko mesto jer je osvojio skoro duplo vise glasova od koalicije DSS-NS . Ali ne vi hocete da imate ucesce u vlasti jednako kao kad imate 28% i kao kad imate 15% podrske gradjana. Pa to druze, izvini nije logicno i fer.

Filatelista je lepo naveo, kao moj politicki neistomisljenik kako funkcionisu stvari u normalnim demokratijama. A problem je sto u Srbiji nije normalno stanje pa neki ocekuju da sa 15% glasova imaju 55% ucesca u vlasti.

Ja sam prvi za vladu DSS - SRS . Ali na ravnopravnim osnovama. A to znaci stranka koja osvoji vise glasova daje mesto premijera i preostala mesta ministarska se dele shodno tome koliko je procenata ko uzeo na izborima. Po meni to je posteno i fer.

Прво није 15% него 16,7%, што је неких 80.000 људи грешке али добро.

1. Сложили смо се да је Србија на прво месту па 9 места празно па страначки интерес.

2. Кад је Запад запретио Аустрији увођењем санкција због Јорга Хајдера на месту премијера он се повукао - што паказује прави патриотизам, а колико се Ја сећам још неко је обећао повлачење уколико неко не буде председник (Видиш шта раде људи који воле своју земљу а не дају глупаве изјаве о икебанама)

3. СРС као најјача странка има предност да формира владу али само ако може (у свету су познати примери да су странке добијале премијерска места са 2 посланика Додик у РС, пре свега зато што је политика теорија могућег). Нек СРС понуди ДС'у па ДСС-у да формирају владу па ћемо видети, јер то није питање реторике већ питање од егзистенцијалног значаја за Србију. (СРС челници се понашају као лекари код пацијента који умире а не желе да пробају да помогну да не би они били ти који имају смртни случај и да не би они писали извештај - баш Етички зар не)

4. 2003 није исто што и сад, тада је Коштуница рекао да неће у владу са СРС и ДС па је нашао невероватан модус да одржи обећање. Сад је највећа одговорност на Радикалима јер су добили највише гласова а дали су сличну изјаву - па нек нађу модус.

5. Хммм, да пробам са једном ангдотом - Имао сам једног друга на факсу који је док смо ми радили семинарске и јавно их презентовали само седео и критиковао. Иако не сјајни у почетку наши радови су постајали све бољи и бољи, а он је седео и критиковао. Временом смо нас неколико почели да се такмичимо освојали 1 и 2 место на неколико такмичења а он је и даље говорио како би могао боље само чека нешто.... Сада смо ми завршна година (ускоро ћемо дипломирати са високим просецима) а он Gues what - и даље седи и критикује неке друге али у 2 години факса са тенденцијом да до 40 дипломира. To make a long story short - Речи у дела како год знате и умете!!!

6. А што се тиче припадности, пре свега сам човек, па Србин и грађанин истовремено (што је и комплеметарно) па патриота, па 5 празних места и тек онда члан ДСС-а.

Iron Lord:
Treba im dati šansu, inače će i dalje da pričaju kako je sve prosto ali se oni eto, ne pitaju sve do sledećih izbora koje sigurno dobijaju.
Za svaku grešku će imati spreman odgovor kao i do sada - jeste, da, tako je ali pogledajte onog tamo... pa se onda ne skidaju čoveku sa grbače samo da bi umanjili svoju glupost.

Samo priglupa osoba može da im veruje. Ili oni što su imali problema sa školskim gradivom...
Ali ovaj put bi trebalo da mi pametniji preuzmemo stvar u svoje ruke pa da glasamo za njih.
Ili će da beže iz zemlje ili će ... hehehehe ajd da ne pišem... hehehe

Pa samo i priglup birač može da bira političara koji se diči svojim "poštenjem" da živi u stanu od samo 65 kvadratnih metara :confused:

Ako nije moga za sebe kako će tek biti za mene. ;)

Back