ZAŠTO PSUJEMO ?

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Psovke su sastavni deo života...
Jezik gde njih nema, ne postoji !
Ili, bar, ja nisam čuo za to.
Psovkom se može više reći nego stotinama reči.
Masne, manje masne .....
Svako stanje duha ima svoje psovke.
Postoje teške, ubitačne psovke, nakon kojih poteče i krv.

Čuo sam da su Mađari psovački šampioni.
Njihove psovke su grozne....
Pamtim jednu takvu godinama, ali nije za javnost....
Psujete li ?

Ne znam da li su sve psovke iste....
Neke su pokazivanje zla....neke su izraz besa.......e sad zalosno je sto su postale deo verbalne i simbolicke komunikacije...

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Masne, manje masne .....

Psujete li ?

brate ukucaj na netu why we curse il kako se vec pise...
poenta je da su oni oji psuju srecniji jer izbace tu negativnost iz sebe kroz psovanje...

Psovka sluzi za izbacivanje frustracije, tipa kada ugaris prst o sto, boli te u vrazju mater, pa opsujes majku stolu i onom ko ga tu stavi, jednostavno izbacis to iz sebe.
To je neka "normalna" upotreba psovki.

Ja cesto ubacujem psovke u govor, i volim da ga "obogatim" tako. To je ono tipa "jbt, da li je ovaj normalan, gledaj kako vozi levom stranom".
Ima i drugih mnogo kreativnijih primera, ali nisu za javnost. :mrgreen:

Masne, manje masne .....

Psujete li ?

Može život i bez psovki. Psovanje je naučeno ponašanje . Djeca ih uče nesvjesno od roditelja prisvajajući ih kao i pozdravljanje ili bilo koje druge mehaničke izjave iz okoline. Psovanje je program ponašanja koji kada uđe u podsvijest postaje sastavni dio nečijeg ponašanja i osobnosti.
Ne bih se složila da se psovkama može reći više nego stotinama riječi. Vjerojatno je to istinito za one koji psuju. Također se ne bih složila da SVAKO STANJE DUHA ima svoje psovke. Primitivna razina duha ih svakako ima. Čovjek svjestan psovki i njohova značaja , manje psuje ili gotovo uopće ne psuje. A takav je onaj koji je ipak na malo višoj razini svijesti.

Može život i bez psovki. Psovanje je naučeno ponašanje . Djeca ih uče nesvjesno od roditelja prisvajajući ih kao i pozdravljanje ili bilo koje druge mehaničke izjave iz okoline. Psovanje je program ponašanja koji kada uđe u podsvijest postaje sastavni dio nečijeg ponašanja i osobnosti.
Ne bih se složila da se psovkama može reći više nego stotinama riječi. Vjerojatno je to istinito za one koji psuju. Također se ne bih složila da SVAKO STANJE DUHA ima svoje psovke. Primitivna razina duha ih svakako ima. Čovjek svjestan psovki i njohova značaja , manje psuje ili gotovo uopće ne psuje. A takav je onaj koji je ipak na malo višoj razini svijesti.

Da li ti, osobno. pokatkad, psuješ !
Po postu, vidim da preferiraš pristojnost.
Ipak, omakne li se po koji put....

I, još nešto .....
Može se psovkom zameniti na stotine reči,
kao što od stanja duha zavisi kvalitet, forma i poruka psovke !

Da li ti, osobno. pokatkad, psuješ !
Po postu, vidim da preferiraš pristojnost.
Ipak, omakne li se po koji put....

I, još nešto .....
Može se psovkom zameniti na stotine reči,
kao što od stanja duha zavisi kvalitet, forma i poruka psovke !

NE psujem . Nije mi to u navici , niti je dio moje osobnosti. Mogu izraziti svoje mišljenje ili osjećaje i bez toga ... Jasno i glasno , bez psovanja pojasniti situaciju. Psovke upotrebljava onaj koji se na drugačiji način ne umije izraziti niti kontrolirati svoj bijes . A najčešće se psuje u nekontroliranom bijesu i ljutnji. Nije kriv onaj koji psuje , on jednosatvno ne umije drugačije.

NE psujem . Nije mi to u navici , niti je dio moje osobnosti. Mogu izraziti svoje mišljenje ili osjećaje i bez toga ... Jasno i glasno , bez psovanja pojasniti situaciju. Psovke upotrebljava onaj koji se na drugačiji način ne umije izraziti niti kontrolirati svoj bijes . A najčešće se psuje u nekontroliranom bijesu i ljutnji. Nije kriv onaj koji psuje , on jednosatvno ne umije drugačije.

Pazi ovako...ja jako retko psujem.....i iritiram ljude oko sebe, u smislu " e ona ne psuje"
Postoje ljudi koji psuju, ali im nekako pristaje, a nekima opet ne....ne mogu to da objasnim
Međutim, reči koje u ljutnji ili besu (ipak da se ne lažemo-svi imamo nekada taj osećaj-niko nije svetac)...koje izgovorim, u raspravama sa meni ne dragim ljudima su grozne, i ton takođe.....ne volim nikako to kod sebe....trudim se da nađem neki efikasnije mehanizam, psovke ne mogu, ali ni ovo ne valja...

Poslednja izmena:
mislim isto da su psovke odredjen vid ispoljavanja agresivnosti koji je coveku potreban kao zivotinji koja je u trenutku ranjena,kao neka odbrana od zlog prilagodjena danasnjem kulturnom vremenu...tako da umesto da se potuces sa nekim opsujes mu uzu i siru porodicu i predstavis se ko mamin mu ljubavnik:lol:
brate koliko ja seruckam..x)

mislim isto da su psovke odredjen vid ispoljavanja agresivnosti koji je coveku potreban kao zivotinji koja je u trenutku ranjena,kao neka odbrana od zlog prilagodjena danasnjem kulturnom vremenu...tako da umesto da se potuces sa nekim opsujes mu uzu i siru porodicu i predstavis se ko mamin mu ljubavnik:lol:
brate koliko ja seruckam..x)

Ma, baš te briga.
Imaš rolnu troslojne "palome"....!

Poslednja izmena:

Zar je stvarno moguće da niko ne psuje ?
Valjda ćete navatati nekoga da vam poveruje ?!

Evo psujem ja, često i redovno. Uglavnom su to psovke poput yebiga i hebem mu mater, a kad se baš iznerviram pošaljem u qurac, mada se tada trudim da me niko ne čuje jer mi to malo ružno zvuči. Često kažem i ,,majke mu ga spalim'', ali ne znam da li se to svrstava u psovke. :confused:
Ne znam koliko psovanje ima veze sa vaspitanjem, jer sam ja počela intenzivno da psujem tek kada sam se zaposlila (na poslu najviše i psujem) i definitivno odvojila od mojih, a čini mi da sve više i sočnije psujem kako sam starija. Meni je psovanje kao terapija protiv stresa. :D

Masne, manje masne .....

Psujete li ?

наравно, је6еш реченицу без псовки :D

Back