hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.152
cudnije je kako neke kuce koje se ne odrzavaju, tj stanovi, ne odrzavaju se posebno... kako josh uvek nisu potpuno propali
KUC KUC
KUC KUC
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam da li ste primetili koliko brzo propadnu kuće koje ostanu bez žitelja. Gledam kod mene u selu, kako koja kuća ostane prazna brzo propada, gotovo iste godine, i uskoro deluje kao da je decenijama napuštena. Npr moja kuća, od kad je baka umrla tu više niko ne živi, i za nekoliko meseci pala je ograda oko dvorišta, krov je počeo da popušta, fasada takođe... a decenijama unazad kuća , dok je bila naseljena bila čitava i bez ikakvih naznaa propadanja. A tako je i kod ostalih kuća, deluju ok, ali ćim ostanu bez stanovnika propadaju, najpre se provali krov, a onda sve ostalo
možete reći da su kuće stare, i da ih je vreme stiglo, ali kako to da sve propadnu baš onda kad ih napuste, a do tada gotovo bez ikakvog posebnog, ili čak nikakvog održavanja opstaju bez problema
da li možda kuća na neki način "oseti" da je napuštena i počne da propada? Smejte se, ali ja imam nekako takav utisak jer sam se nagledao previše takvih primera u poslednjih nekoliko godina
cudnije je kako neke kuce koje se ne odrzavaju, tj stanovi, ne odrzavaju se posebno... kako josh uvek nisu potpuno propali
KUC KUC
to za stetocine nije tacno jer stetocine idu uz ljude zbog hrane.ako nema ljudi nema ni hrane a samim tim ni stetocina..
sto se tice grejanja mislim da ni to nema toliko veze jer ce pre istruliti krovna konstrukcija u kuci koja se greje zbog isparavanja vlage nego u onoj koja se ne greje i ima konstantnu temperaturu
Čuo sam za ovo...Evo jedan odgovor sa strane slovenske mitologije.
Ili možda tačnje srpske narodne mudrosti, pošto ne znam koliko je ova priča poznata kod drugih Slovena.
ТАЛАСОН - дух који штити грађевине.
Словенска митологија енциклопедијски речник, 2001, Београд.Т. настаје од душе човека чија je сенка зазидана у темељ грађевине. Да би се нека грађевина (кућа, мост, воденица) држала, мајстори се договоре да узидају сенку првог посетиоца који наиђе следећег јутра. За жртву бирају младу особу - девојку, момка, тек удату жену и ел. Док je једни заговарају, мајстор joj мери сенку црвеним концем, врпцом, прутом, треком или погледом тачно премерава њену дужину, па по тој мери касније исече конац, и то одмах узида у темељ. Човек коме су на тај начин зазидали сенку почиње да вене и после 40 дана умре, a његова душа постаје m. То je невидљиви дух, који чува грађевину и ноћу не дозвољава случајним путницима да joj се приближе. Приказује се у свом некадашњем људском лику, или као особа у белој одећи, нека животиња - ован, вук, пас, змија, миш. Лута око грађевине и ћути, или плаче, виче, пева, свира у свиралу, у гајде. Човек у сусрету с т. мора да пути, у противном може ослепети или изгубити слух. Т. се боји светлости, ватре, певања петла, крста, тамјана. По веровању из околине Пирота, узидана мера човекове сенке (конац, прут) неће иструлити све док je зграда покривена. Ако се зграда сруши или изгори, т. се више неће јављати на том месту. У неким крајевима т. се изједначује с духом заштитником куће или атара села.
Pa,ova kuća deluje veoma oronulo !
Kao da je napuštena nakon Prvog srpskog ustanka...!
A,verovatno nije prošlo više od desetak godina kako se ne živi u njoj ?
![]()
Nema tu nista nadprirodno..kada nema nikoga, skuplja se vlaga, stetocine sitne stvari se ne popravljaju, a to se brzo siri..
Nema tu nista nadprirodno..kada nema nikoga, skuplja se vlaga, stetocine sitne stvari se ne popravljaju, a to se brzo siri..
aj upotrebi mozak..xD
мoz ti da mislis do juce, covek ti kaze kako stvari jesu...
aj upotrebi mozak..xD
Ne znam da li ste primetili koliko brzo propadnu kuće koje ostanu bez žitelja. Gledam kod mene u selu, kako koja kuća ostane prazna brzo propada, gotovo iste godine, i uskoro deluje kao da je decenijama napuštena. Npr moja kuća, od kad je baka umrla tu više niko ne živi, i za nekoliko meseci pala je ograda oko dvorišta, krov je počeo da popušta, fasada takođe... a decenijama unazad kuća , dok je bila naseljena bila čitava i bez ikakvih naznaa propadanja. A tako je i kod ostalih kuća, deluju ok, ali ćim ostanu bez stanovnika propadaju, najpre se provali krov, a onda sve ostalo
možete reći da su kuće stare, i da ih je vreme stiglo, ali kako to da sve propadnu baš onda kad ih napuste, a do tada gotovo bez ikakvog posebnog, ili čak nikakvog održavanja opstaju bez problema
da li možda kuća na neki način "oseti" da je napuštena i počne da propada? Smejte se, ali ja imam nekako takav utisak jer sam se nagledao previše takvih primera u poslednjih nekoliko godina
možda nije natprirodno, ali je misteriozno![]()
По свему седећи има нешто мистериозно у томе јер је то чудна и очигледна појава коју те приче о влази ничим не објашњавају?
Каква влага? Је ли неко поставио мераче влажности у такве куће да би ти сада тврдио то што тврдиш и то са таквих висина неких доказаних истина.
Пре ће од влаге страдати кућа у којој се станује, у којој се кува храна, у којој се укућани умивају и купају.. а све уз испаравање влаге. Чак и сам човек нон стоп исправа знојењем и слично. У напуштеној кући свега тога нема.
![]()
Cernobil evo 20+ godina zjapi prazan pa se gradjevine drze .... gradjevine su u odlicnom stanju .