Zašto posao u brand name radnjama frustrira?

Poruka
22.458
Mnogo posla, a slabo plaćeno? Sem eksploatacije postoji i model iskompleksiranih šefova koji silje quitu nad radnicima. Ili je to zato što se taj posao prihvati radi "preživljavanja", a ne ambicije u trgovini i kompaniji?
Žene srednje dobi su najusiljenije u odnosu, mladje, ako su zogdne, full nadobudne dok ne provale debljinu novcanika itd.
Kakva su vaša iskustva u kupovinama?
Hteo sam reci da su najljubaznije žene i cure koje rade s hranom, u marketima. Veza između skromnosti i opšte kulture?

Nisam kupac koji traži veliku pažnju, meni je dovoljno da su kulturni i nenametljivi. Dolazim da kupim samo zato što mi treba neki proizvod, nikakvi prateći doživljaji mi nisu potrebni.

- - - - - - - - - -

Iznenadim se kada vidim kakvih sve ljudi ima. Pola sata zadržavaju sve oko sebe, da bi se njemu i parčetu sira koji kupuje posvetila maksimalna pažnja. Kao da su na pozornici.

Mnogo posla, a slabo plaćeno? Sem eksploatacije postoji i model iskompleksiranih šefova koji silje quitu nad radnicima. Ili je to zato što se taj posao prihvati radi "preživljavanja", a ne ambicije u trgovini i kompaniji?
Žene srednje dobi su najusiljenije u odnosu, mladje, ako su zogdne, full nadobudne dok ne provale debljinu novcanika itd.
Hteo sam reci da su najljubaznije žene i cure koje rade s hranom, u marketima. Veza između skromnosti i opšte kulture?

nisam ovo primetila, moram da priznam. elem, ovako na prvu loptu, u srbiji raditi sa brendiranom robom sigurno ume da bude frustrirajuce, posto mesecno zaradis za jedan rukav od kaputa koji prodajes u radnji. mislim, brendovi u srbiji :neutral:
ne verujem da zaposleni imaju neke narocite popuste na artikle.
s druge strane, ja ne znam gde pojedine radnje biraju svoje radnike, u vecini slucajeva niti ljubaznosti niit znanja da pomogne savetom, sugestijom, niti sposobnosti da proceni kad a i kome treba da pridje, a koga da ostavi na miru..secam se pre, kad udjes u jasmin parfimeriju i pridje ti prodavacica, pa kad krene da veze o svemu sto ima na rafovima, milina da slusas.

Volim sama da razgledam i potrazim potrebno...ali ocekujem brze i tacne informacije sa sve osmehom ako zamolim i pitam za nesto...nije mi tesko pohvaliti zaposlenog i obavljenu uslugu ako sam zadovoljna..
Uvek pristupam ljubazno i kulturno, ne pamtim kad sam imala neki nesporazum. Gde mi se ne dopada tamo ne zalazim i to je to.

Ti poslovi jesu koncipirani tako da budu privremeni a ne karijerni,barem kod nas, ne zahtevaju skoro nikakvu stručnu spremu,samo neku pred-obuku od par dana, loše su plaćeni sa ne baš zavidnim uslovima rada....odsustvo motivacije i nije iznenađujuće.

Iskreno za mene su oni tu da mi daju informaciju o broju i ceni artikla i da provuku karticu,pa i ne obazirem se puno na njihovo držanje.

Ti poslovi jesu koncipirani tako da budu privremeni a ne karijerni,barem kod nas, ne zahtevaju skoro nikakvu stručnu spremu,samo neku pred-obuku od par dana, loše su plaćeni sa ne baš zavidnim uslovima rada....odsustvo motivacije i nije iznenađujuće.

Iskreno za mene su oni tu da mi daju informaciju o broju i ceni artikla i da provuku karticu,pa i ne obazirem se puno na njihovo držanje.

u vecini radnji ne smeju ni da sednu, cak ni kada je radnja prazna :(

ne znam. i ne zanima me, iskreno. ni tebe verovatno, nego si imao visak vremena dok je gospodja obilazila radnje, a ti cekao sa kesama zavaljen u nekoj udobnoj fotelji i poceo da razmisljas o tom drustvenom fenomenu :malav:

Упливом страног капитала код нас стигла је и страна школа манипулисања и управљања купцима. Мислим да си до некле сам одговорио на питање а ради се о томе да се пажљиво бира ко ће на ком месту шта продавати. Где се продаје храна у маркетима сигурно није потребна нека жена-змија која уме лако новац из новчаника да извуче већ управо неко примерен купцима те хране, неко стрпљив и љубазан на првом месту а остало опционо.

- - - - - - - - - -

Бокте, ово подфорум жене...

Замишљам га у тој позицији и врло је симпатично. :mrgreen:

Pa otprilike :malav:

- - - - - - - - - -

Упливом страног капитала код нас стигла је и страна школа манипулисања и управљања купцима. Мислим да си до некле сам одговорио на питање а ради се о томе да се пажљиво бира ко ће на ком месту шта продавати. Где се продаје храна у маркетима сигурно није потребна нека жена-змија која уме лако новац из новчаника да извуче већ управо неко примерен купцима те хране, неко стрпљив и љубазан на првом месту а остало опционо.

- - - - - - - - - -

Бокте, ово подфорум жене...

Žene su najpametnije na ovom forumu, s njima se jedino isplati diskutovati

nemam problem da iskritikujem (:mrgreen:) ali moram priznati da se žensko osoblje u svim institucijama u kojima sam ih nalazio (što će reći 90 posto institucija, od državnih do privatnih) prema meni odnosilo više nego fer. osim naravno na forumu.
s druge strane, moguće da je to zato što im se svidim tako da ne znam koliko je moje iskustvo objektivno

nemam problem da iskritikujem (:mrgreen:) ali moram priznati da se žensko osoblje u svim institucijama u kojima sam ih nalazio (što će reći 90 posto institucija, od državnih do privatnih) prema meni odnosilo više nego fer. osim naravno na forumu.
s druge strane, moguće da je to zato što im se svidim tako da ne znam koliko je moje iskustvo objektivno

Tebe ću podržati u smislu neobjektivnosti, gledaju te kao seksualni objekt:malav:

Back