Zašto pišemo na forumu o svojoj intimi???

melita-m

Ističe se
Poruka
2.733
Onomad sam gledala neku TV emisiju na (čini mi se) B92 gde neki ljudi kritikuju učesnike VB i sličnih rialiti programa, pa jedna gošća upitana šta misli o tome, doslovno reče da ne razume potrebu ljudi da se izlažu javno, a još manje potrebu drugih ljudi da to gledaju, ali joj je najčudnije pisanje anonimusa po raznim forumima o svakojakim temama, a bilo koju temu da pogledaš jasno ti je da ljudi jednostavno pišu o sebi i ZA SEBE, jer joj nikako nije jasno zašto iko ima potrebu da javno, pa makar to bio i bilo koji forum, iznosi neke stvari na svetlo dana pred nepoznate ljude, sem ako nije u pitanju čisti egzibicionizam, jer koji vrag ti ljudi misle, zar misle da je ikome stalo da čitaju o bilo kome sem o sebi:confused::confused::confused:
DakleM, zašto pišete na forumu, iliti forumima, šta vas tera, šta vas podstiče da sa nepoznatim ljudima razmenjujete mišljenja, dogodovštine, ili baš svoju intimu???

Volim da piskaram, oduvijek sam voljela...dok nije bilo neta, sjecam se situacije iz srednje...dopisivala sam se sa likom iz druge smjene, sjedili smo na istom mjestu...nikad se nismo upoznali, a dopisivanje cista zeza...eto mojih pisanija u pokusaju, dok ne dodje era neta i foruma... :lol:
...Elem, stvarno nemam bolji odgovor, osim da volim da razmjenjujem misljenje (kako god, samo dok je civilizovano-znaci bez vriske, vrijedjanja...)...o intimi teze progovaram direktno, vise uopstavam stav...i nisam ni fan tih ispovjedackih prica/tema, vise nekih "opstenarodnih", gdje se suptilno provlaci licno iskustvo....

Druzenje,razmena misljenja,informacija.Kad sam na netu naravno da cu da svratim na forum,deluje zivlje i intenzivnije nego kad se citaju tekstovi sa sajtova.Najvise informacija koje su mi nekad zatrebale nasao sam na forumima tako da pored razonode moze koristiti u vecoj meri i ustedeti vreme.

stvarno...a sta bi bili ti...pravi odgovori...
de, daj neki primjer...: )

EVE ti ga, mislim primer. Do pre godinu dana nisam ni znala šta je internet, ni šta su forumi, forumi naročito. Imala sam prijateljicu,blisku da bliskija ne može biti. Retko smo se viđale jer se ona davno preselila u drugi grad, ali smo ostale u kontaktu i bliske sve do njene smrti. Prošle godine sam došla da je posetim ne sluteći koliko je bolesna jer je to krila od svih i svakog, pričale smo o svemu i svačemu i na rastanku mi je predložila da kad nje ne bude, da otvorim temu na bilo kom forumu koji mi se dopadne i da u njeno ime laprdam neke stvari koje mi se dopadnu, ili koje me dotaknu na bilo koji način.
Nisam se ni malčice razbirala u te forume i tome slično, ona me je sa svog kompa registrovala i upisala,a ja bih da nastavim ono što mi ONA ostavi u amanet. Bila je iskrena do bola, ali je umela da voli bazgranično, ja bih samo da nastavim tamo gde je ONA stala, a da budem iskrena, pojma nemam šta i gde je ona piskarala, poznajem joj stil, poznajem joj narav, trudiću se da je pronađem, trudiću se da je ne izneverim, to je moj motiv, ako treba, daću i lične generalije

• Podržavam
Reactions: Em.
Odgovaram na bilo kakvu temu i osnovni motiv mi je da svoje misli na bilo koju temu formulisem u reci i eventualno, uz pomoc drugih, ustanovim neke vec postojece stavove ili razjasnim neke dileme (bilo kakve, od religioznih i politickih do svakodnevnih licnih). Nemam sta da krijem jer se trudim da ne radim nista sto je lose pa mi za sada ne predstavlja problem da napisem bilo sta. Ponekad mi je krivo sto moj komp. nije dovoljno ''pametan'' da sam srochi pitanja koja me podstaknu na odgovor. Onda bih verovatno pisala samo njemu. Ali bez pitanja ili postavljene teme, ne dodje mi da ishta otkuckam (msm. ne dodje mi tek onako da udjem u Word i kucam nasumicno...).

Mogu primetiti da se i pored mnogo nebuloza koje ljudi pisu ovde na forumu, cesto moze naci po neki zanimljiv stav ili komentar koji tezhi da utice na stavove onog ko cita i onda se citalac zamisli da li su njegovi stavovi zaista izgradjeni ili je on samo mislio da jesu ne uzimajuci u razmatranje nista vise od onog sto mu pruza sopstveni ego (a krajnji cilj bi trebalo da nam je i udaljavanje od tog sopstvenog egoa i udaljavanje od refleksija tudjih egoa koje se moze postici samo sirenjem saznanja iz svih mogucih izvora i probiranjem onoga sto vredi u svemu tome).

Nadams e da nisam promasila temu, Melita, iako sam je odvukla u filozofiranje neke vrste. :)

EVE ti ga, mislim primer. Do pre godinu dana nisam ni znala šta je internet, ni šta su forumi, forumi naročito. Imala sam prijateljicu,blisku da bliskija ne može biti. Retko smo se viđale jer se ona davno preselila u drugi grad, ali smo ostale u kontaktu i bliske sve do njene smrti. Prošle godine sam došla da je posetim ne sluteći koliko je bolesna jer je to krila od svih i svakog, pričale smo o svemu i svačemu i na rastanku mi je predložila da kad nje ne bude, da otvorim temu na bilo kom forumu koji mi se dopadne i da u njeno ime laprdam neke stvari koje mi se dopadnu, ili koje me dotaknu na bilo koji način.
Nisam se ni malčice razbirala u te forume i tome slično, ona me je sa svog kompa registrovala i upisala,a ja bih da nastavim ono što mi ONA ostavi u amanet. Bila je iskrena do bola, ali je umela da voli bazgranično, ja bih samo da nastavim tamo gde je ONA stala, a da budem iskrena, pojma nemam šta i gde je ona piskarala, poznajem joj stil, poznajem joj narav, trudiću se da je pronađem, trudiću se da je ne izneverim, to je moj motiv, ako treba, daću i lične generalije

blago tebi...ja od pemzije nema shanse da odvojim za drogu... : (((

Zanimljivo...nisam do sad cula/procitala nista slicno, cini mi se...tvoja prica ipak ima neku sasvim drugu dimenziju od uobicajne...mozda je pitanje onda -zasto bas ovaj forum, ili koje teme i zasto....?
...Ja sam svoj motiv (iliti kap koja je casu prelila) rekla/napisala u svom prvom, drugom postu..."frisko" sam se razisla sa momkom, nije bilo prilike da razgovaramo, i ja sam u "Rupu" istresla dio bijesa, tuge, ispumpala dio naduvanog ega...ili sta vec...to mi je bio neki povod...prije toga sam bila clan nekih foruma, ali ne toliko aktivan, vise sam citala sto me zanima, nego sto sam pisala...
..Ne krijem nikome da sam tu gdje jesam...a kako pisem,dovoljno je pomenuti- jedna drugarica me pitala (prije nego joj rekoh) da li sam ja pod nickom "Egreta27", jer sam "Egretu" koristila i u srednjoj u neke druge svrhe... :) Nemam neke skrivene motive, pisem/citam, sta i kako-zavisi od trenutnog raspolozenja...

DakleM, zašto pišete na forumu, iliti forumima, šta vas tera, šta vas podstiče da sa nepoznatim ljudima razmenjujete mišljenja, dogodovštine, ili baš svoju intimu???
Prvi motiv za čitanje a zatim i učlanjenje na forum mi je bio maternji jezik.Moj život se uglavnom odvija na drugom jeziku tako da mi je maternji postao slabiji,a to mi je kao da gubim deo sebe.Našla sam lepo mesto za mene,našu biblioteku :heart:.

Mogu se i ovde naći divni ljudi i teme,neke samo čitam(divim se istrajnosti žena na temi demencija).

Zahvaljujući forumu sam napokon počela da fotografišem i koristim se novijom tehnikom ;) ,srećem ovde razne karaktere,za mene jedno novo životno iskustvo u svakom pogledu:ok:

Tako da je i forum kao i život,za svakoga se nađe ponešto.

smilie_girl_089.gif

Onomad sam gledala neku TV emisiju na (čini mi se) B92 gde neki ljudi kritikuju učesnike VB i sličnih rialiti programa, pa jedna gošća upitana šta misli o tome, doslovno reče da ne razume potrebu ljudi da se izlažu javno, a još manje potrebu drugih ljudi da to gledaju, ali joj je najčudnije pisanje anonimusa po raznim forumima o svakojakim temama, a bilo koju temu da pogledaš jasno ti je da ljudi jednostavno pišu o sebi i ZA SEBE, jer joj nikako nije jasno zašto iko ima potrebu da javno, pa makar to bio i bilo koji forum, iznosi neke stvari na svetlo dana pred nepoznate ljude, sem ako nije u pitanju čisti egzibicionizam, jer koji vrag ti ljudi misle, zar misle da je ikome stalo da čitaju o bilo kome sem o sebi:confused::confused::confused:

Sto se tice reality programa shvati da smo mi zaostala nacija..da normalan svet ne zivi u grcu i lancima..a ajde navedi mi ovde primer ko pise o svojoj intimi?daj da vidim koja je to intima ja nisam nista saznao ni o kome za ovih 50 000 postova..i ko stoji iza tog nicka..jesi ti sad neka melita markovic..mihajlovic..sta mi znaci ko iza tvog nicka pise nesto licno?gde na kom pdfu ti vidis da je problem i pisanju licno?u vezi sexa?kuvanja?zdravlja?gde si putovala?who cares

privukla me anonimnost i želja da podelim neko svoje razmišljanje sa ljudima.
a onda sam negde pogrešno skrenula kod albukerkija i izašla iz anonimnosti (donekle) :lol:
posle sam krenula da pišem gluposti, tako da sam sad na nivou deteta od 5 godina
i ni jednu kasvetnu rečenicu ne umem da sastavim, previše memorije mi zauzimaju gluposti :lol:
Potpisujem :zag:

Кад људи проведу неко време заједно - неминовно се дотакну разних тема, па и оних личних.
Никада се не бих приватно дружила са својим колегама, али у зборници за време одмора причамо о свему и свачему - знам ко од чега болује, знам чије дете је добило кеца, знам кога је муж преварио, знам кад се ко посвађао са мужем-женом... Људи једноставно разговарају...то није никакав егзибиционизам, не причају они то о себи да би нека шира јавност знала за њих, него комуницирају као и у другим ситуацијама, само што је овај медиј доступан свакоме....
Исти случај је и кад на неком дужем путовању седиш поред непознате особе. Ако кренете у разговор испричаћете једно другоме свашта о себи...

Јуче смо мој драги и ја стали у ред на пошти да платимо рачуне. Пошто ми је тешко да стојим (још се опорављам), он ме је послао да седнем а он остао у реду... После неког времена видим да прича са неком женом испред себе... Кад смо касније изашли из поште он каже:''Ето, баш каже Оливера...'' ''Која Оливера?'' ''Ова са којом сам стајао у реду.'' ''А ти је познајеш?'' ''САД је познајем!'' :lol:
И исприча ми где она ради, шта је по струци, колика су јој деца....свашта! :lol:
Да ли је та жена егизбициониста када са непознатима дели свој живот, или просто особа која ћаска да би прекратила време и дружила се са другим људима?

:rotf::rotf::rotf:
ni ja ne koristim te droge...:mrgreen:

Zanimljivo...nisam do sad cula/procitala nista slicno, cini mi se...tvoja prica ipak ima neku sasvim drugu dimenziju od uobicajne...mozda je pitanje onda -zasto bas ovaj forum, ili koje teme i zasto....?
...Ja sam svoj motiv (iliti kap koja je casu prelila) rekla/napisala u svom prvom, drugom postu..."frisko" sam se razisla sa momkom, nije bilo prilike da razgovaramo, i ja sam u "Rupu" istresla dio bijesa, tuge, ispumpala dio naduvanog ega...ili sta vec...to mi je bio neki povod...prije toga sam bila clan nekih foruma, ali ne toliko aktivan, vise sam citala sto me zanima, nego sto sam pisala...
..Ne krijem nikome da sam tu gdje jesam...a kako pisem,dovoljno je pomenuti- jedna drugarica me pitala (prije nego joj rekoh) da li sam ja pod nickom "Egreta27", jer sam "Egretu" koristila i u srednjoj u neke druge svrhe... :) Nemam neke skrivene motive, pisem/citam, sta i kako-zavisi od trenutnog raspolozenja...

:D ovo dopisivanje s drugom smenom(tj jednim deckom iz druge) sam i ja radila
prvo smo se svadjali sto ovo drugo ostavlja zvrljotine na klupi,pa smo se sprijateljili :)
@tema-posle autorkine romanticne ispovesti ja nemam sta da kazem originalno :neutral:
pisem jer volim,ali taj odgovor ne zadovoljava valjda

Slažem se s Hellen. Logično je da ćeš sa nekim tokom razgovora da se dotakneš raznih tema. Nije to egzibicionizam, već jednostavno razmena stavova.
Slažem se i s Marijom. Na forumu možeš da ćaskaš dok ti je lepo ili kad ti je dosadno, jurneš do druge sobe, završiš neki poslić, pa dotrčiš ponovo na komp, i sve tako. Siguran si da će uvek biti nekoga sa kim možeš da se družiš. U rl-u nije baš tako jednostavno. Moraš da se dogovoriš (uskladiš termine), pa spremiš, pa izađeš, pa budeš sve vreme s jednom ili nekoliko osoba, zatim iz kurtoazije ne možaš da napustiš društvo kad poželiš, već kad i svi. Često i novca nema za neke izlaske, i ovo mu dođe najjeftiniji vid zabave i ubijanja vremena. Neću valjda TV da gledam. A ne mogu ni da čitam non stop.;)

Back