ZAŠTO PIŠEM?

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

ZAŠTO PIŠEM?

Zašto pišem?
Da ti kažem volim te
Eto…..zato žvrljam
Po ovoj tastaturi
I pišem reči osećaj što ih tka
Ali samo kada nisi tu….
I zato što nisi tu
Ove reči nekako dodju
Na mestu gde trebamo da budemo mi
Reči umesto nas……..teško
Postaje sve teže kako godine idu
Sve je sve teže....ali ne i ljubav
Ona je za divno čudo sve lakša,
samo ušeta medju nas
i drugačija je.....
ha, zamisli....ne mogu da nadjem reč

Zašto pišem?
Valjda da kažem trebaš mi
Nekako kraća dodje moja samoća
U svim tvojim samoćama
te reči možda odzvanjaju
Pa......dodje malo lakše
Ma ko će to znati
Zašto ova luda glava piše
Valjda da kažem nedostaješ mi
Bože…….gluposti u rečima
Kao da ti ne znaš
I bez reči…..razumeš
naučismo za sve ove godine
kako se kaže....volim te :heart:

Pišem da bi potvrdila postojanje niti, nevidljive,
tanke a tako jake,
što nas godinama nežno veže ,
i dopušta mi da čujem muziku tvoga srca,
dok prebrojavam udisaje i izdisaje
i radujem se vremenu koje nas zagrljene nosi...

tango-0228-cpia.jpg

Zašto pišem?

Zato što sam izopačena ljudska tvorevina puna besa i ludila. Zato što volim perverzije, zato što sam darovit i genijalan preko svake mere i ima tu još nekih razloga, al' me mrzi da nabrajam. A i da malo rasteram vas smarače, što visite na ovom blogu i pišete nebulozne pesme o ljubavi koje sam čuo već sto puta u životu.

Mada, zaista ne vidim svrhu, jer ispada da se ovde komentarišu samo bezvredne pesme. Ali evo, nabio sam već dvadesetak komentara, rolam polako.

Btw., sve najbolje Ljiljo, lepa pesmica

Poslednja izmena:
pely;bt107453:
Pišem da bi potvrdila postojanje niti, nevidljive,
tanke a tako jake,
što nas godinama nežno veže ,
i dopušta mi da čujem muziku tvoga srca,
dok prebrojavam udisaje i izdisaje
i radujem se vremenu koje nas zagrljene nosi...

tango-0228-cpia.jpg

Uh .......ovo si lepo rekla Pely......mnogo vremene raznog :cmok2:

The_Philosopher;bt107454:
Zašto pišem?

Zato što sam izopačena ljudska tvorevina puna besa i ludila. Zato što volim perverzije, zato što sam darovit i genijalan preko svake mere i ima tu još nekih razloga, al' me mrzi da nabrajam. A i da malo rasteram vas smarače, što visite na ovom blogu i pišete nebulozne pesme o ljubavi koje sam čuo već sto puta u životu.

Mada, zaista ne vidim svrhu, jer ispada da se ovde komentarišu samo bezvredne pesme. Ali evo, nabio sam već dvadesetak komentara, rolam polako.

Btw., sve najbolje Ljiljo, lepa pesmica

I ja tebi želim sve najbolje......i jedan savet mladi stvaraoče. NIKAD ne kritikuj ono što ne znaš. Pravo na kritiku imaju samo oni koji su to iskusili jer onda znaju o čemu pričaju. I tada se od njih očekuje da budu kulturni u izražavanju i uvidjavni jer ovo je javni medij. Ah, da......komentar govori o njegovom postavljaču a ne o piscu bloga. Ceo svet funkcioniše po osnovu prava, iskorišćenih ili neiskorišćenih, tako da slobodno iskoristi svoje pravo da ne gubiš vreme na čitanje smaračkih blogova i nebulozne komentare. Pozz

7art-00016_wet-violet-flower.jpg

Pišem,
zato što umem
i hoću
da posvedočim
istinu
da postojim,
da postojimo,
opstajemo
i volimo
svakim danom drugačije,
lepše i
jače!

Samo da se zna da se ne zaboravi, da postoji

y1pzmg2k_e54y0hW8vTd62eUSyfR4i8pYQ535chPtR1gZk0MTJM4WRYgEj0Z2A7a1nWiAHNHB2QclTuXCLhES26ZmO6cGWX9BGR

Ljiljo - kako to mislite, ne poznajem? Pa, ako je pesma dobra, valjda i onaj koji je čita može da je oseti!

Ja kad čitam dobro književno delo počnem da se grčim u ekstazi... usne mi drhte... srce lupa... osećam bol iznutra, jak, tup bol... kad vidim nešto duboko, nešto što me raseče na dva dela. Ili neku sliku, pesmu, nebitno.

Od Vas ili tebe, zavisno od godina, u sledećem blogu očekujem šok... udar... reakciju... nešto potpuno iskreno, nešto što će da me baci s jedne strane sobe na drugu, nešto što je tako jako. To očekujem!!!

A većina blogova jeste smaračka, ima tu nekoliko ljudi koji stvarno kače kvalitetne stvari, ali čitam neke pesme i priče, kao i filozofska vidjenja koja me suštinski uzbudjuju. I molim Vas, manimo se tih apstraktnih gluposti - budimo iskreni, bez distance, bez odstojanja! Ja nisam neuvidjavan ili nekulturan, neuvidjavnost i nekultura su kad neko nekog ne udostoji odgovora, ili na ogoljenu iskrenost odgovori s distance. Kao Vi sada. Hajde da ostvario punu komunikaciju - čistu ogoljenost!

Srdačno, Vaš verni čitalac

The_Philosopher;bt107470:
Ljiljo - kako to mislite, ne poznajem? Pa, ako je pesma dobra, valjda i onaj koji je čita može da je oseti!

Ja kad čitam dobro književno delo počnem da se grčim u ekstazi... usne mi drhte... srce lupa... osećam bol iznutra, jak, tup bol... kad vidim nešto duboko, nešto što me raseče na dva dela. Ili neku sliku, pesmu, nebitno.

Od Vas ili tebe, zavisno od godina, u sledećem blogu očekujem šok... udar... reakciju... nešto potpuno iskreno, nešto što će da me baci s jedne strane sobe na drugu, nešto što je tako jako. To očekujem!!!

A većina blogova jeste smaračka, ima tu nekoliko ljudi koji stvarno kače kvalitetne stvari, ali čitam neke pesme i priče, kao i filozofska vidjenja koja me suštinski uzbudjuju. I molim Vas, manimo se tih apstraktnih gluposti - budimo iskreni, bez distance, bez odstojanja! Ja nisam neuvidjavan ili nekulturan, neuvidjavnost i nekultura su kad neko nekog ne udostoji odgovora, ili na ogoljenu iskrenost odgovori s distance. Kao Vi sada. Hajde da ostvario punu komunikaciju - čistu ogoljenost!

Srdačno, Vaš verni čitalac

Blog je potpuno slobodan, ukoliko neko od blogera ne iskoristi svoje pravo da svoj blog zaštiti. Najuljudnije te molim da me ne teraš da to svoje pravo po prvi put iskoristim. Imaš svoj blog, svoje čitaoce pa se tamo ogoljuj u komunikaciji na načine koje sam odrediš. Ja svakako neću to tvoje pravo ugroziti kao što nisam ni do sada beu obzira šta o tome mislim. Molim te da prihvatiš različitosti u načinima pisanja a očigledno i kompletnog razmišljanja. Neko može ostvariti komikaciju a neko ne.....mislim da ti i ja svakako spadamo u grupu koja to ne može.
S iskrenom nadom da ćeš prihvatiti ponudjeno. Poz

djurdja5;bt107468:

7art-00016_wet-violet-flower.jpg

Pišem,
zato što umem
i hoću
da posvedočim
istinu
da postojim,
da postojimo,
opstajemo
i volimo
svakim danom drugačije,
lepše i
jače!

Samo da se zna da se ne zaboravi, da postoji

y1pzmg2k_e54y0hW8vTd62eUSyfR4i8pYQ535chPtR1gZk0MTJM4WRYgEj0Z2A7a1nWiAHNHB2QclTuXCLhES26ZmO6cGWX9BGR

Djurdja....hvala na suštinski potpuno ispravno shvaćenim svim ispisanim blogovima. Lepo je znati da nije uzalud :cmok2::heart:
I da.....postoji uz mnogo sreće i mnogo rada, ljubavi i tolerancije. Žao mi je samo što je mnoštvo ljudi ta sreća zaobišla......ili oni nju.....tek nije tu, kraj njih. A ta nada da je moguće.....zato i pišem.....da se zna. Ne znam ko sve čita, ali ima i mladjih ljudi....nadam se samo da shvataju o čemu pišem. I naša deca da mogu da se podsete, jednog dana kada budu umorni od životnih šamara, da obrazi manje bride kada se udarac podeli na dva dela...

A kako se blog može zaštititi?

Pošto želim svoj da zaštitim od ovoliko besmislenih pisanija koja govore o svemu i svačemu, a nikad ne kažu ništa. Nema poente, poruke - samo gomila reči, naslagana i poslata u etar.

Neću više uznemiravati. Samo mi recite kako da zaštitim svoj blog od svega toga, i ne tražim više nikakvu komunikaciju.

Unapred zahvalan

The_Philosopher;bt107473:
A kako se blog može zaštititi?

Pošto želim svoj da zaštitim od ovoliko besmislenih pisanija koja govore o svemu i svačemu, a nikad ne kažu ništa. Nema poente, poruke - samo gomila reči, naslagana i poslata u etar.

Neću više uznemiravati. Samo mi recite kako da zaštitim svoj blog od svega toga, i ne tražim više nikakvu komunikaciju.

Unapred zahvalan

U kontrolnom panelu svog bloga.....možeš da zabraniš nekome pristup tvom blogu, da ga čita ili i da ga čita i da ostavlja komentare. Znači štitiš samo svoj blog. Ostali pišu a ti odlučuješ da li ćeš da čitaš ili ne.
Hvala na razumevanju.

LJILJA MMM;bt107460:
I ja tebi želim sve najbolje......i jedan savet mladi stvaraoče. NIKAD ne kritikuj ono što ne znaš. Pravo na kritiku imaju samo oni koji su to iskusili jer onda znaju o čemu pričaju. I tada se od njih očekuje da budu kulturni u izražavanju i uvidjavni jer ovo je javni medij. Ah, da......komentar govori o njegovom postavljaču a ne o piscu bloga. Ceo svet funkcioniše po osnovu prava, iskorišćenih ili neiskorišćenih, tako da slobodno iskoristi svoje pravo da ne gubiš vreme na čitanje smaračkih blogova i nebulozne komentare. Pozz
Postovana gdjo Ljiljana,zasto se obazirete na zlonamerne komentare koji dolaze od coveka koji je verovatno frustriran pa mu smeta cinjenica da Vas ljudi na Krstarici cene!?

Poslednja izmena:
Prohujalo sa vihorom;bt107496:
Postovana gdjo Ljiljana,zasto se obazirete na zlonamerne komentare koji dolaze od coveka koji je verovatno frustriran pa mu smeta cinjenica da Vas ljudi na Krstarici cene!?

Uh....pa hvala :rumenka:
Zbog prava.....i šansi....i zbog moje savesti. :)
Pravo na različitost je neprikosnoveno, može nam se dopasti ili ne, to je naše pravo, ali pravo da neko bude to što želi ne smemo osporiti. Kako ćemo poštovanju tog prava naučiti bilo koga, posebno mladu osobu, ako mi stariji to ne pokažemo.

Aribi;bt107507:
ljiljo, divim ti se kako si puna inspiracije iz dana u dan, puna toplih reci koje pozitivno doticu druge svaki dan. veliki pozdrav!

:heart:

Pa hvala......:rumenka:
Ama nije to ništa....nisam ja badava razredna na F odeljenju :zcepanje: hoćeš da se upišeš? :cistinaocare:
Pa nije baš....imam ja i tamnih momenata.....ali imam i prijatelje koji znaju...osete nekako kada mi trebaju reči...:worth:

Back