cronnin
Veoma poznat
- Poruka
- 13.795
Оних 21 грам?U nijansama.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Оних 21 грам?U nijansama.
Clarke je vec objasnio da je to zbog naglog znojenja i prestajanja rada pluca. Cak nije ni svuda 21.3 grama, jedan od vise primeraka je imao 21.3 grama, neki su i dobili kilazu kad su umrliОних 21 грам?![]()
ne ja stvarno nisam razumeo šta ti to znači i kako to neko jedinjenje može da bude mrtvo ili živo u bilo kakvom smislu? Ono što nije bilo živo ne može nikako da bude mrtvo,a jedinjenja sama po sebi nisu živa...mogu da budu deo nečeg živog,ali i kada to živo umre opet ostaju ni mrtva ni živa isto kao što su bila i dok je to bilo živo.Ако ћеш ти да се правиш да не разумеш питање, ја ћу да се правим да разумем и прихватам твој став да постојање или синтеза аминокиселеине ван или унутар ћелије нема ни условне везе са појавом живота.
Ono što nije bilo živo ne može nikako da bude mrtvo,a jedinjenja sama po sebi nisu živa...mogu da budu deo nečeg živog,ali i kada to živo umre opet ostaju ni mrtva ni živa isto kao što su bila i dok je to bilo živo.
Zivo je samo sposobnost. Zice nemaju sposobnost da racunaju. Ali ako se povezu na dobar nacin, one i tekako mogu da racunaju.ОК, сматраш да феномен живота нема везе са хемијским једињењима, тј. есенцијалним аминкиселинама или ДНК. Значи да је по теби нешто друго у питању.
ti kapiraš da jeinjenja od kojih su sastvljene žive ćelije i koja su ptrebna živim ćelijama da funkcionišu sama po sebi nisu živa ali to kako su međusobno povezana i kako reaguju međusobno daje toj ćeliji ono što se računa životom.ОК, сматраш да феномен живота нема везе са хемијским једињењима, тј. есенцијалним аминкиселинама или ДНК. Значи да је по теби нешто друго у питању.
Jok ja..ali je virus živo biće kapiraš?
Pa nema bas sve osobine zivih bica. Sto @ves.bole rece. Virus je ono izmedju. Nit zivo nit mrtvo. Moze samo da se razmnozava nema cirkulaciju materijeAj ovako...uzmimo viruse kao primer,oni su najprostiji oblici života.To je samo jedan dnk ili rnk molekul i proteini,i to je sve...proteini nisu živi.Dnk i rnk ako zažmuriš malo može da se kažu da deljuju kao da jesu,ali nisu stvarno...ali je virus živo biće... kapiraš?
Jok ja.
Virus je u najboljem slučaju neka siva zona između, fale mu osnovne osobine.
Daaa,znam,loš primer virusi se samo ponašaju kao živa bića kada su u živoj ćeliji...Skontao sam čim sam to postovao ali sam lenj da prepravljam XdPa nema bas sve osobine zivih bica. Sto @ves.bole rece. Virus je ono izmedju. Nit zivo nit mrtvo. Moze samo da se razmnozava nema cirkulaciju materije
ti kapiraš da jeinjenja od kojih su sastvljene žive ćelije i koja su ptrebna živim ćelijama da funkcionišu sama po sebi nisu živa ali to kako su međusobno povezana i kako reaguju međusobno daje toj ćeliji ono što se računa životom.
Aj ovako...uzmimo viruse kao primer,oni su najprostiji oblici života.To je samo jedan dnk ili rnk molekul i proteini,i to je sve...proteini nisu živi.Dnk i rnk ako zažmuriš malo može da se kažu da deljuju kao da jesu,ali nisu stvarno...ali je virus živo biće... kapiraš?
Od trenutka kad to ima sposobnosti uključujući sposobnost rasta, razmnožavanja, funkcionalne aktivnosti i stalnih promena koje prethode smrti. Tada mozemo reci da je nesto zivo. Zivot je samo sposobnost rasta, razmnozavanja, funkcionalne aktivnosti i stalnih promena koje prethode smrcu(smrt je prestanak zivota).Дакле, појединачно хемијско једињење није живо, али рецимо 716.254 њих јесте? Од које тачно цифре може да се каже да заједница хемијских једињења постаје живо биће?
ne ide to takoДакле, појединачно хемијско једињење није живо, али рецимо 716.254 њих јесте? Од које тачно цифре може да се каже да заједница хемијских једињења постаје живо биће?
Проблем је што не раде увек исто када су заједно. У једном тренутку је хемијски конгломерат жив, а у другом тренутку, након што премине човек који је власник ћелије где тај конгломерат има PIB, одједном је мртав. А хемијске разлике нема.ne ide to takonije bitno koliko ih ima,bitno je šta rade kada su zajedno
Ima hemijske reakcije. Apsolutno ima razlike u hemijskim reakcija.Проблем је што не раде увек исто када су заједно. У једном тренутку је хемијски конгломерат жив, а у другом тренутку, након што премине човек који је власник ћелије где тај конгломерат има PIB, одједном је мртав. А хемијске разлике нема.
mislim da sam ti već objasnio to da kad neko umre ne gase se automacki sve ćelije od jednom nego polako odumirtu jer više ne funkcioniše sistem koji treba da ih održi u životu i stvarno neću da ti to objašnjavam opet...Проблем је што не раде увек исто када су заједно. У једном тренутку је хемијски конгломерат жив, а у другом тренутку, након што премине човек који је власник ћелије где тај конгломерат има PIB, одједном је мртав. А хемијске разлике нема.
Не знам зашто инсистираш на томе да то бјашњаваш. То нисам питао ни ја ни постављач.mislim da sam ti već objasnio to da kad neko umre ne gase se automacki sve ćelije od jednom nego polako odumirtu jer više ne funkcioniše sistem koji treba da ih održi u životu i stvarno neću da ti to objašnjavam opet...
Ali shvati da kad nešto umre to nije zato što tu ima neke nadprirodne sile koja negde ode iz tela i ono više nije živo nego zato što je ili telo jednostavno dotrajalo od starosti(čelije se više ne obnavljaju dovoljno da nadoknađuju one koje odumiru,pa organi slabe i polako propadaju) ili zato što je ozbiljno povređen neki bitan deo bez koga ne može da se održava u životu.To važi i za ćelije,umiru jer dotraju,više ne mogu da vrše funkcije koje ih održavaju u životi ili su oštećene nekako...a ne neka tamo sila ih napusti i samo se ugase bez razloga.
I da ima razlike jer sva ta silna hemija koja je činila nešto da bude živo polako počinje da se razgrađuje,propada,ne radi više to što je radela.
ZIVOT nije nesto specijalno. To je proces koji traje odredjeno vreme. Kada neka funkcija odkaze zbog bolesti povuce za sobom i druge. Ako zbog neke sve ostalo prestanu da rade, zove se smrt.Значи, уместо натприродно, уводиш - једноставно дотрајало. Да је једноставно, онда би додали мало конзерванса и продужили то на пар стотина година.
Ti skup tih hemijskih reakcija. Odlicno predavanje o tome ima Sam Harris. Znaci zivot je sposobnost za odredjene stvari a ne vudu magija.Шта одређује кад нешто постаје дотрајало? И зашто већини људи изузетно смета та дотрајалост? И ако ти смета дотрајалост те хемијске шклопоције, у том случају ти ниси она, па ко си онда ти у тој причи?
izvoli potopi se u neki konzervans pa javi rezultate...preporučujem ti kupku od salicila dobra je za reumu a i skidanje temperature ako je verovati mojoj babi tako da neće da ti škodiЗначи, уместо натприродно, уводиш - једноставно дотрајало. Да је једноставно, онда би додали мало конзерванса и продужили то на пар стотина година.
Dotrajalo je ono što više ne može efikasno da obalja svoje funcije...ako je to nešto živo onda su to funkcije koje ga održavaju živim.Шта одређује кад нешто постаје дотрајало? И зашто већини људи изузетно смета та дотрајалост? И ако ти смета дотрајалост те хемијске шклопоције, у том случају ти ниси она, па ко си онда ти у тој причи?
То је била твоја теза да је смрт једноставно дотрајалост услед старости. Испаде сад да није баш тако једноставно?izvoli potopi se u neki konzervans pa javi rezultate...preporučujem ti kupku od salicila dobra je za reumu a i skidanje temperature ako je verovati mojoj babi tako da neće da ti škodi![]()
Не треба ти мени да скренеш пажњу, већ да ту тезу подржиш бар неким доказима. То је тражио постављач теме, и ако је могуће једноставним речником.I samo da ti skrenem pažnju da ta svest koja ti omogućava da sebe doživljavaš kao sebe i
Ко је тај који се плаши? Нека врста хемијског стања у организму?da te plaši činjenica
То си рекао већ неколико пута. Питање је зашто, а не шта.da ta gomila ćelijica koja čini tebe će postepeno prestajati da se obnavlja dovoljno brzo ...
То не знам. Нигде нисам спомињао душу, мада не искључујем њено постојање.da nadoknadi one koje odumiru i da ćeš pre ili kasnije zbog toga prestati da budeš u stanju da živiš je proizvod hemiskih reakcija i baglih električnih impulsa koje prizvode neke sive ćelijice u tvojoj lobanji a ne nešto nadprirodno što bi ti nazvao duša.