Zašto neki ljudi dobijaju Kovid, a drugi ne?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.370
Sve više istraživanja posvećeno je razlozima zbog kojih neki ljudi nikada ne dobiju Kovid.

Postoji više anegdota o slučajevima Kovida koji su otkriveni među parovima, porodicama ili grupama kolega koji su se blisko mešali, ali gde se nisu svi zarazili.

Ovo može biti uzrokovano različitim faktorima, od prethodne infekcije sličnim virusom do genetike.

Šta se o ovome zna za sada?

Sve više istraživanja posvećeno je razlozima zbog kojih neki ljudi nikada ne dobiju Kovid.

Postoji više anegdota o slučajevima Kovida koji su otkriveni među parovima, porodicama ili grupama kolega koji su se blisko mešali, ali gde se nisu svi zarazili.

Ovo može biti uzrokovano različitim faktorima, od prethodne infekcije sličnim virusom do genetike.

Ne vjerujem da na to iko ima odgovor. Moj komšija imao koronu, žena ne. Kod drugog komšije isto tako. Tako da...

I dalje je to dobra zaštita. Kakva takva. Ja nisam ni tvrdio da si 100% imun na koronu, ali jesam rekao da je to za sada najbolja zaštita i da se treba vakcinisati. Što mislim i sada.
Cela ova prica nije poenta da se ti ili vakcinisani zastitite,nego sto time ne stitite druge,kao sto si im zeleo da umru jer su nevakcinisani,pa sad znas da ih ti ,ona i svi vakcinisani mozete ubiti ,kao sto i vakcinisani umiru

ja sam vam vec rekao, sva deca su nam bila pozitivna na koronu, i odbolovala, a mi roditelji nismo, samo sto sam ja osetio nekih pola sata simptome.
Jedino objasnjenje je da smo mi odrasli uzimali svakave vitamine, a deca tek ponekad i to decije doze, jel, uvek moram da ih podsecam i propitujem jel su uzeli gumene..
Cak ranije, kad pominjes viruse, nikakvi vitamini nisu delovali, nego ako se razbolim nedelju dana moram da odbolujem, nekad sa temPeratururom, posle iskasljavanjem itd, prosto grip ne moze da nas mimoidje, kao korona sada.
Korona jeste specificna, nekako je vise cudna, moguce multisisteme da napada, ali i vitamini stite multisisteme, pa cink se naziva jos i saobracajac komplet organizma. Ja sam ubedjen [plus sto sam procitao tone studija] da vecini fale vitamini i minerali, ne samo c, d vitamini i cink, selen, nego i generalno svi.

Kada vec pominjes anegdote:

ovaj kvercetin sto ga ima u semenkama jabuka, kazu da ima i cijanida u tim istim semenkama; ja ne znam da li ste vi poznavali ljude koji izgrickaju semenke od jabuke koju pojedu, a ja jesam. Cak sam procitao da kucetu ne dajem celu jabuku, da se ne otruje? I onda razmisljam zasto smo mi koji se trujemo svakakvim porocima zasticeni od korone, a od gripa nismo, jer i to su sam procitao da u alkoholu i cigaretama ima necega protiv korone? veki tobeki?

Pozdrav veliki svima, moracemo doci do istine, pre ili kasnije, samo kazem da je glupo bar mi na zapadu da ne uzimamo suplemente kada ih ima kakve pozelis, a u Srbiji sam vdeo kada sam bio da su penzioneri dobili neki cink, i neki d3 od 1000iu, sto je malo, to je decija doza u gorepomenutim gumenim.

p.s. bilo je anegdota da je zena ozivljena od korona kome onim....seksualnim stimulatorom, na vr. mi jezika - vijagrom bre

Poslednja izmena:
Neki ljudi imaju mnogo jak imunitet.
ja mislim da nemamo, nego smo na grip osetljiviji, a korona je multisistemska bolest, a mi neki bar od nas znamo da stitimo komplet organizam vitraminima i mineralima

mislim da je opste stanje organizma, jacina bitna, tako da je meni bar sada jasno, zasto grip dobijem, zbog slabog grla, kao pusac, a koronu ne mogu, jer mi je ceo organizam donekle dobro zasticen vitaminima i mineralima

da mi zasticeni od korone imamo jak i dobar imunitet, pa ne bismo ni grip imali, a mene svaki grip obavezno kaci, temperatura i zatim iskasljavanje, nedelju dana gripa, kako god da ga okrenes, samo nikad nemam posledice tipa upala uva, bronhija, pluca, jer za to me stite vitamini/minerali, ali, kazem, grip me po pravilu satre, prvih 3-5 dana, a tek potom se vidi moja tvrdnja da ne mogu dalje da se razbolim od sekundarne bakterijske infekcije jer se stitim vitaminima

npr. ovi sto muku muce sa sinusima, koja im je korist dobar imunitet, ako sinuse ne mogu da rese bez antibiotika? a ne mogu jer nece da uzmu 2 puta po 1000 mg c vitamina na vreme, ali najboljeg/najskupljeg, jer danas imamo napredne formule, koji nisu puka askorbinska kiselina
ja u zivotu nisam imao nikakve upale, osim upalu misica, ali svaki grip me satre - nije to dobar imunitet, nego znam sta uzimam od suplemenata

Poslednja izmena:
ljudi, pa meni su zubi prestali da se kvare, jer uzimam vitamine/minerale.... ogulila mi se gledj na jednom, jer sam nepravilno prao zube, horizontalno, umesto vertikalno, ali samo sam jedan umnjak izvadio i sve stoji kao pre 30 godina, osim tek nekih plombi koje su zamenjenne, a imam vise od 50... nije to ni genetika, ni higijena, po kojima nisam bas poznat, nego c vitamin koji ide u kosti i razni minerali [nije to kalcijum samo]... mozda su mi se desni malo povukle, starost sta ces

ne bih ni ovaj 1 umnjak vadio da je plomba bila bolje stavljena kao u ostala 3, ali vi ljudi pravite navlake, kada mislite da vitamni ne vrede
da je do genetike, ne znam nikog da u familiji ima sve zube, pa ni meni se ne bi pokvarili zubi, ne bih ni imao plombe, ali nije tako, nego su meni prestali da se kvare kada sam pre 20-30 godina poceo da uzimam vitamine, a poslednjih 15 godina redovno

Poslednja izmena:

Ja mislim da sam imun. No skoro sam nabacio prehladu iako sam dvaput vakcinisan, zena i dete nista. Kad je dete imalo koronu ja nista.
Zena stamena :P

Све је то без везе, треба спровести истраживање посвећено разлозима због којих сваки слепи миш никада не добије К19.

Cela ova prica nije poenta da se ti ili vakcinisani zastitite,nego sto time ne stitite druge,kao sto si im zeleo da umru jer su nevakcinisani,pa sad znas da ih ti ,ona i svi vakcinisani mozete ubiti ,kao sto i vakcinisani umiru
Ono sto do sada moze da se zakljuci je da je nivo t celija najvise bitan da li ce neko da se zarazi..drugi faktor je koncentracija virusa, sto je veca - veca je mogucnost od zaraze
Ovo sto je george napisao na zalost je tacno
Ako si negativan na virus i nevakcinisan, nepozeljan si
Ako si vakcinisan i pozitivan, dozvoljeno ti je kretanje medju nevakcinisanima slobodno, iako si tada prenosilac virusa i mozes sa istim nekog da zarazis i ubijes

Neki ljudi imaju mnogo jak imunitet.

Mom poznaniku je rađen bajpas, njegovoj ženi je odstranjena dojka zbog tumora...
Njihova kćerka (tada devojka, udala se prošlog leta) je dobila koronu.

Lekari su savetovali majku da drži što veću distancu od bolesne kćerke ali
ih majka nije poslušala već je stalno bila uz nju, negovala je i spavala sa njom u istoj sobi.

Ni otac ni majka nisu dobili koronu.

Ovo je vazilo za alfa, beta i delta soj. Za omikron ne bas... Sad se zarazavaju oni koji su izbegli prethodne sojeve.

Старија ћерка летос донела корону са прославе матуре. Жена добила од ње. Ја ништа, иако спавамо у истом кревету. Млађа ћерка такође ништа, у истој је соби са старијом. Сад за Нову годину, старија опет добила корону (претпостављам да је сад то омикрон, само пар дана мало температура, није губила мирис и укус), ми остали ништа.

Све је то без везе, треба спровести истраживање посвећено разлозима због којих сваки слепи миш никада не добије К19.
direktiva iz ck-a kine, oni samo prenose koronu na ljude kada se jedu u supi, a ne obolevaju od nje

• House Oversight Committee Republicans recently released the contents of emails sent between Dr. Anthony Fauci, director of the National Institutes of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), and his boss, then-National Institutes of Health director Dr. Francis Collins in 2020
  • The emails show Fauci and Collins rapidly agreed to suppress the theory that SARS-CoV-2 came from a lab. While questions of intentions remain, it seems this decision was made for political reasons
  • Sir Jeremy Farrar, director of the Wellcome Trust in London, who also helped promote the narrative that the lab leak theory was nothing more than a wild conspiracy theory, has publicly stressed that he feared then-president Trump might use evidence of a lab leak to start a war against China
  • Grant applications from the EcoHealth Alliance to the NIAID reveal the U.S. was funding the very research that could have resulted in this novel virus. Some of that research was even conducted in the lab in Wuhan, China
  • It appears the scientific establishment will cover for China, no matter what the cost, out of fear of being defunded and/or losing scientific credibility and standing. The willingness of U.S. authorities to cover up the origin of SARS-CoV-2 means that countries can now assault us with bioweapons indefinitely, with full impunity

Back