- Poruka
- 5.217
Мама и тата су ме саветовали да ако већ не морам да верујем у оно у шта већина верује онда бар да поштујем туђа верска осећања. И тога сам се до скоро државо. Трудио сам се да поштујем та туђа верска осећања. Временом, сам схватио да се од мене превише тражи. Туђа верска осећања већ увелико имају превелико поштовање јер је 95% народа православно хришћанско. Чак сам и ја одлучио да будем верник. Четири године сам био верник. Четири године живота у страху од списка казни које ће да ме снађу уколико се не будем државо овога или онога из црквених књига. Шта све смем, а шта све не смем.
Када сам напустио православље пошто више нисам хтео да живим у тим репресијама и окренуо се себи, поставио сам питање шта је било са мојим правом на избор? Где је поштовање мене као појединца? Имам ли ја право на то или је све онако како ти ми кажемо?
Због тог терора већина над свима који мало другачије мисле решио сам да више не поштујем туђа верска осећања, већ да се аргументима из мог властитог искуства борим против ужасне религијске манипулације. Ето започео сам ову тему надам се да ће дискусија аргументима бити добра.
Када сам напустио православље пошто више нисам хтео да живим у тим репресијама и окренуо се себи, поставио сам питање шта је било са мојим правом на избор? Где је поштовање мене као појединца? Имам ли ја право на то или је све онако како ти ми кажемо?
Због тог терора већина над свима који мало другачије мисле решио сам да више не поштујем туђа верска осећања, већ да се аргументима из мог властитог искуства борим против ужасне религијске манипулације. Ето започео сам ову тему надам се да ће дискусија аргументима бити добра.