zašto nas razoružavaju i šta se dešava?

thedar

Aktivan član
Poruka
1.142
Video, kojeg ću dijeliti ima komentar na to pitanje a naslov teme je takođe naslov videa.
U videu čovjek smireno kaže nešto po tom pitanju i šta si misli oko svega toga.
Jer smatram, da neke stvari dobro argumentira i razumijem ga da mu neke stvari smetaju oko događanja sam se odlučio, da taj njegov video i sa vam podijelim.

Pa možete i vi kazat šta si mislite oko svega pa i o tome, šta čovjek u videu kaže.

Video, kojeg ću dijeliti ima komentar na to pitanje a naslov teme je takođe naslov videa.
U videu čovjek smireno kaže nešto po tom pitanju i šta si misli oko svega toga.
Jer smatram, da neke stvari dobro argumentira i razumijem ga da mu neke stvari smetaju oko događanja sam se odlučio, da taj njegov video i sa vam podijelim.

Pa možete i vi kazat šta si mislite oko svega pa i o tome, šta čovjek u videu kaže.

sad smo u situaciji kao Amerika posle 11.09. Ne bi da tvrdim da neka organizacija stoji iza dva masakra, ali situacija se koristi da bi se isforsirala agenda razoružavanja, a kao probni balon jedna ministarka je već počela da zagovara ukidanje društvenih mreža...

Razoružavanje je po meni opasna stvar jer direktno ugrožava bezbednost ljudi naprimer u slučaju napada Šiptara ili migranata s obzirom na to da imamo veoma malu vojsku od samo oko petnaest hiljada vojnika...To se radi planski. Verovatno je naređeno sa zapada koji ima neku svoju agendu sa ko zna kakvim planovima za nas ovde. Moguće je i da se vlast plaši oružane pobune pa sama pokušava da problem preventivno reši razoružavanjem.

Što neki ljudi smatraju da je posedovanje oružija stvar njihovih prava? To je dobra volja države da nekim ljudima dozvoli da ga poseduju pod određenim pravilima koja oni najčešće ne poštuju. Kako je dozvolila, tako država može i da zabrani posedovanje oružija i da zareda po kućama da ga bere ko grožđe u vinogradu.

Od automobilskih nesreča je umrlo više ljudi tako mladih i starih. Zašto ne uzmu svima automobile onda?
Potencialno mogu biti i policajci ubice što su naoružani. Kako to da se njima ne uzme oružje?
Potencialno mogu i naoružani politici biti luđaki (no taj potencial je več dokazan), kako to ili dali se i njima uzima oružje?
Mnogo ljudi se utopilo u moru i bazenima da li če se kad stiže vruče sunce zabraniti bazeni i more?

Od automobilskih nesreča je umrlo više ljudi tako mladih i starih. Zašto ne uzmu svima automobile onda?
Potencialno mogu biti i policajci ubice što su naoružani. Kako to da se njima ne uzme oružje?
Potencialno mogu i naoružani politici biti luđaki (no taj potencial je več dokazan), kako to ili dali se i njima uzima oružje?
Mnogo ljudi se utopilo u moru i bazenima da li če se kad stiže vruče sunce zabraniti bazeni i more?
pazi oni nemaju kriterijume po kojima će ljudima oduzimati legalno oružje, nego imaju agendu da broj legalno naoružanih smanje na 40 000...znači agenda razoružavanja je u pitanju jer kad imaš kriterijum ne znaš koliko će ljudi proći kriterijum...ovako svakome mogu oduzeti legalno oružje bez obrazloženja...
u praksi verovatno će samo partijski podobni ljudi biti u tih 40 000

Što neki ljudi smatraju da je posedovanje oružija stvar njihovih prava? To je dobra volja države da nekim ljudima dozvoli da ga poseduju pod određenim pravilima koja oni najčešće ne poštuju. Kako je dozvolila, tako država može i da zabrani posedovanje oružija i da zareda po kućama da ga bere ko grožđe u vinogradu.
Država nema volje nije ona čovjek. Ko je dao državi PRAVO DA POSTOJI? Čovjek.
Zašto ne bih dala država neka prava građaninu? Policajcima je dala prava da nose oružje zar onio nisu ljudi?

pazi oni nemaju kriterijume po kojima će ljudima oduzimati legalno oružje, nego imaju agendu da broj legalno naoružanih smanje na 40 000...znači agenda razoružavanja je u pitanju jer kad imaš kriterijum ne znaš koliko će ljudi proći kriterijum...ovako svakome mogu oduzeti legalno oružje bez obrazloženja...
u praksi verovatno će samo partijski podobni ljudi biti u tih 40 000
Pa moglo bih se pitat zašto baš 40 tisuča a ne NULA?
Zar onih 40 tisuča oružja koji bih ostao ne može da ubija?
Dali je onih 40 tisuča što ostaje neko posebno biče i više su od ljudi? Po čemu su više?
Imaju bveču glavu, jaja, zube, nohte? Šta bih to bilo da oni da drugi ne bih se mogli pitat.

Pa moglo bih se pitat zašto baš 40 tisuča a ne NULA?
Zar onih 40 tisuča oružja koji bih ostao ne može da ubija?
pa lakše je progurati tako nešto bez pobune...svi će da se nadaju da će baš oni biti u tih 40 000 pa niko neće da se buni....a kao što sam rekao verovatno je da će u tih 40 000 biti samo partijski podobni ljudi poput oca malog monstruma...vidiš oni poistovećuju svoju partiju i kadrove sa državom...svako ko je opoziciono nastrojen po definiciji je antidržavni element...bolesni umovi...šta drugo da kažem..

Bez prava na oružje, čovek nije slobodan
Ove stvari me spominjaju na to, da čovjek bi otkrio , izumio žlicu za jedenje a ne bih je smio upotrebljavat i još bi morao da jede sa rukama.
Tako je otkrio i oružje i sve države koje postoje su tako nastale i tako se održavaju a sad bi neki kad se več zna, da oružje postoji i imali su ga bilo zabranjeno zbog po navodnicama nečega što nije baš svaki dan i često pa jer može donjet loše situacije.
Do nekde je to ok ali kako jedni kažu ubija čovjek a ne oružje samo.
Stvari koje mogu ubijati mnogo ih je pa nisu sve zabranjene iako su bile stvari preko kojih su neki nastradali , poginuli.

Smatram, da se ovde ne ide toliko za zaštitu nego za oslabljenje naroda. Jer kako ja vidim ako narod nema oružja, države i njihovi alati mogu sa njima raditi šta hoče. Narod onda nema sa čime da se brani ako se to desi. Puzdanje v državnhe ljude pri meni nije tako visoko da bih si rekao ok, vjerujem ti i imam povjerenje u tebe da češ mi uvjek radit dobro. Več imam obrnuto dobroga još nije bilo.

Pitam se i to pa mi kažite ako se varam.

1.Država sa tim razoružavanjem kaže po nekim pitanjima, da nema povjerenja u ljude.
2. Ako država nema povjerenje u svoje ljude KAKO TO da priželjkuje , da če ljudi imati povjerenje u nju koju vode TA ISTI ljudi koji dolaze od naroda kome ona ne vjeruje i nema povjerenja u njega????
3. Ko ovde koga zaj.?

RAZUMIJEMO LI SE MI?

Pa ču da kažem i sa drugim riječima.
Oni ljudi koji sastavlju vlast dolaze iz istog naroda kome ona ne vjeruju i u njega nemaju povjerenje.
Onda su ti ljudi ISTO jer su iz ISTOG MATERIALA kao narod kome nije za dati povjerenja i tako su sami ono čemu se ne smije dati povjerenje.

Ti meni ne vjeruješ?
Pa ni ja tebi. Isto GOV... smo.

Pitam se i to pa mi kažite ako se varam.

1.Država sa tim razoružavanjem kaže po nekim pitanjima, da nema povjerenja u ljude.
2. Ako država nema povjerenje u svoje ljude KAKO TO da priželjkuje , da če ljudi imati povjerenje u nju koju vode TA ISTI ljudi koji dolaze od naroda kome ona ne vjeruje i nema povjerenja u njega????
3. Ko ovde koga zaj.?

RAZUMIJEMO LI SE MI?
to je tako kad jedan čovek i grupa ljudi oko njega umisle da su oni država...onda svakog ko drugačije misli vide kao neprijatelja i strani element i reaguju na sve kritike mržnjom.i kontranapadom braneći svoju savršenost i nepogrešivost..onda kad se raširi negativan sentiment prema njima izgube poverenje u narod jer ih narod može lišiti vlasti što oni izjednačavaju sa propašću države...kad se uplaše naroda onda posežu za merama kao što je razoružavanje i ukidanje medijskih sloboda pa i interneta i društvenih mreža-...sve u samoodbrani misleći da brane državu a ne sebe i svoju poziciju moći...paranoidni sklop ličnosti mislim koji se širi kao virus...

to je tako kad jedan čovek i grupa ljudi oko njega umisle da su oni država...onda svakog ko drugačije misli vide kao neprijatelja i strani element i reaguju na sve kritike mržnjom.i kontranapadom braneći svoju savršenost i nepogrešivost..onda kad se raširi negativan sentiment prema njima izgube poverenje u narod jer ih narod može lišiti vlasti što oni izjednačavaju sa propašću države...kad se uplaše naroda onda posežu za merama kao što je razoružavanje i ukidanje medijskih sloboda pa i interneta i društvenih mreža-...sve u samoodbrani misleći da brane državu a ne sebe i svoju poziciju moći...paranoidni sklop ličnosti mislim koji se širi kao virus...
Ja više mislim, da se ide za izkorištavanje loših događaja za utvrđivanje vlasti i jačanje nje same pa i višu razinu kontrole.
Ali kako neki več znamo kroz životna izkustva onaj koji vjeruje lako in na brzaka onda laka je i žrtva on mnogima.
Ja bih rekao da državi manje vjerujem nego sebi. To pa znači mnogo i daje mnoga pitanja.

Ja više mislim, da se ide za izkorištavanje loših događaja za utvrđivanje vlasti i jačanje nje same pa i višu razinu kontrole.
to je agenda zlih ljudi iz senke koji stvarno upravljaju pajacima koje viđamo na političkoj sceni u raznim zemljama.....sa druge strane svako želi da ima lepu sliku o sebi naročito ako je na poziciji moći...misli da je više zaslužan nego što jeste i da bi bez njega sve propalo...on je vlast dakle on je država...takpo nastaju diktature...a mi se u Srbiji a i svetu sve više bližimo diktaturi kao načinu vladanja...
Ali kako neki več znamo kroz životna izkustva onaj koji vjeruje lako in na brzaka onda laka je i žrtva on mnogima.
Ja bih rekao da državi manje vjerujem nego sebi. To pa znači mnogo i daje mnoga pitanja.
naravno treba verovati sebi prvo pa tek onda bilo kome drugom...a država je oruđe u rukama drugih ljudi koji mogu biti nedobronamerni ali i bolesni od paranoje ili egomanije...

Pa oduzimaju se nelegalni automobili,kradeni...isto kao i nelegalno oružje

Vrlo je prost razlog, da se narod ne bi obracunavao sa ubicama. Ovo ubistvo nase dece je signal da je doslo do nokata, a glupsoni iz vlade u senci i njihovi mentori englezi podlazu vatricu za gradjanski rat, sto znaci da narod treba umiriti i dati sansu drzavi da hapsi i sudi kriminalcima koji vladaju bez narodne volje.

Mnogo su opasniji kriminalci koji vladaju SA narodnom voljom od tih. Jer oni koji vladaju bez narodne volje, lako možeš nahuškati narod ili dobiti podršku za obračun. A ovi sa narodnom voljom, s njima kako?
to funkcioniše kad kriminalci imaju vlast nad medijima i kad se preko tih medija od politike pravi religija a od naroda vernici u nepogrešivost i dobronamernost onih na vlasti.. Mogu da padnu sa vlasti tek ako nešto debelo zabrljaju ili ako spoljni faktor odluči da ih treba promeniti. Sloba je tek posle bombardovanja izgubio kredibilitet. Ovi sad su mnogo bolji u samoreklamiranju od Slobe i još nisu imali tako debele greške koje bi okrenule vernike od njih. Milo je pao na pitanju crkve.

to funkcioniše kad kriminalci imaju vlast nad medijima i kad se preko tih medija od politike pravi religija a od naroda vernici u nepogrešivost i dobronamernost onih na vlasti.. Mogu da padnu sa vlasti tek ako nešto debelo zabrljaju ili ako spoljni faktor odluči da ih treba promeniti. Sloba je tek posle bombardovanja izgubio kredibilitet. Ovi sad su mnogo bolji u samoreklamiranju od Slobe i još nisu imali tako debele greške koje bi okrenule vernike od njih.
Zabrljali su oni mnogo toga i to debelo i opet nisu pali sa vlasti.

Back