Zašto nam je važno da podelimo svoje mišljenje?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
6.843
TEMA.jpg
Nekada davno, davno pre nego što su kompjuteri a zatim i internet ušli u naše živote, čitali smo novine.

Čitali smo dnevne novine, nedeljnike, časopise koji izlaze dva puta mesečno ili jednom mesečno.

U tim novinama i časopisima postojale su ( možda postoje još uvek ) dve rubrike. " Pisma čitalaca" i "Komentari čitalaca".

Čitali smo ta pisma i komentare. Neko od nas je možda pisao ili slao svoj komentar pojedinim časopisima i novinama.

Dolaskom interneta u naše živote registrovali smo se na društvenim mrežama u koje spadaju i forumi. Neki su odučili da svoje znanje i talenat podele na blogu.

Današnje mlade generacije imaju vlog-YouTube kanal i profile na Instagramu i TikToku. Na tim društvenim mrežama dele svoje iskustvo, znanje, zabavljaju druge posetioce smešnim video klipovima.

Zašto većina nas ima profile na društvenim mrežama?

Da li smo na forumu ( forumima i mreži X ) zato što smo usamljeni? Možda želimo da upoznamo nove ljude istih ili sličnih interesovanja?

Ili postoji neki drugi razlog zato što delimo svoje mišljenje na internetu? Zašto nam je važno da podelimo svoje mišljenje sa ljudima koje ne poznajemo?

Foto: Unsplash.com

Kada sam bila tinejdžerka pisala sam nekim časopisima za mlade. Tada je IN bilo dopisivanje. Volela sam i volim da se dopisujem. Prava pisma su, ipak, mnogo lepša, od današnje razmene mejlova.

Jednim dnevnim novinama poslala sam svoju priču, koja je kasnije bila objavljena..Bio je to konkurs za najlepšu ljubavnu priču.

Zato što sam želela da podelim svoje ljubavne i ostale priče sa drugima, otvorila sam nalog na prvoj blog platformi u Srbiji.

Razlog zašto sam se registrovala na tada popularni forum ne bih da otkrivam.

Vreme je prolazilo i ostala sam i na forumima i još uvek pišem na blogu.

Forumašim sada iz razonode i iz navike, a blog je želja da podelim svoja pisanija i na jednom od dva bloga ostvarujem svoj san koji nije postao moja profesija.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1678421Nekada davno, davno pre nego što su kompjuteri a zatim i internet ušli u naše živote, čitali smo novine.

Čitali smo dnevne novine, nedeljnike, časopise koji izlaze dva puta mesečno ili jednom mesečno.

U tim novinama i časopisima postojale su ( možda postoje još uvek ) dve rubrike. " Pisma čitalaca" i "Komentari čitalaca".

Čitali smo ta pisma i komentare. Neko od nas je možda pisao ili slao svoj komentar pojedinim časopisima i novinama.

Dolaskom interneta u naše živote registrovali smo se na društvenim mrežama u koje spadaju i forumi. Neki su odučili da svoje znanje i talenat podele na blogu.

Današnje mlade generacije imaju vlog-YouTube kanal i profile na Instagramu i TikToku. Na tim društvenim mrežama dele svoje iskustvo, znanje, zabavljaju druge posetioce smešnim video klipovima.

Da li smo na forumu ( forumima i mreži X ) zato što smo usamljeni? Možda želimo da upoznamo nove ljude istih ili sličnih interesovanja?

Ili postoji neki drugi razlog zato što delimo svoje mišljenje na internetu? Zašto nam je važno da podelimo svoje mišljenje sa ljudima koje ne poznajemo?

Foto: Unsplash.com
ne znam...valjda mislimo da možemo nešto da promenimo....a posle se navučemo na lajkove..od toga nam raste ego...

Ali zašto? :D Zašto je lakše da podeliš svoje mišljenje sa ljudima koje ne poznaješ?

I.. dao si mi ideju za sledeću temu :cool:
Zato što društvene mreže načelno tome i služe...:)
Većina dođe iz minimalističkih razloga u početku.
Kasnije se razlozi prirodno prošire na pravo glasa, kao što bi u realnom životu izrazio mišljenje.
Ova simulaciona platforma tako pomaže jezgrovitosti ličnosti...jer uvek na kraju na to dolazi.

Pa važno je. Ne piskaram na forumu previše jer ne stižem, ali pored razbribrige i navike može da bude i korisno. Saznaš nešto novo, pročitaš nečije pametno mišljenje, dobiješ savjet, pomoć, utjehu, ohrabrenje, da se razmjene iskustva, druženje. Nebitno u kojoj sferi života i na kom pdf-u-više glava više zna.

npr u redu u banci krene prica o nekim sitnicama
zato sto mozes da kazes sta hoces pa i da lupis

U banci čiji sam klijent nema mnogo gužve. Razgovaram sa mojom bankarskom službenicom.

Pa važno je. Ne piskaram na forumu previše jer ne stižem, ali pored razbribrige i navike može da bude i korisno. Saznaš nešto novo, pročitaš nečije pametno mišljenje, dobiješ savjet, pomoć, utjehu, ohrabrenje, da se razmjene iskustva, druženje. Nebitno u kojoj sferi života i na kom pdf-u-više glava više zna.

Slažem se sa tobom. Ovaj boldovani deo je najvažniji.

Zavisi od osobe do osobe, mada kontam da je to iz razloga što želimo da imamo neki vid interakcije sa što većim brojem ljudi
Kod mene lično, na forumima sam jer mi je lakše kucati nego pričati uživo (nisam baš toliko verbalan), usamljen - ne, da upoznam nove i zanimljive ljude pa možda, mada ono što sam gledao i kada sam došao baš ovde jeste da upoznam par ljudi sa kojima bih mogao da vodim diskusije o stvarima koje me interesuju, mada ispostavilo se kao komplikovanije no što sam mislio...
Akcija i reakcija - generalno se trudim da na forumima budem autentičan tj. niti da ulepštavam niti da crnjim svoja mišljenja (ma koliko god to nekima bolo oči) i da dobijem realističan feedback. Neko moje iskustvo jeste da je prilično teško da mogu imati neke iskrene odnose sa većinom ljudi oko sebe, tako da:
Annotation 2025-01-30 201604.png

Na forumima sam 15-20 godina. Prije toga sam se jedan period dopisivao pismima. Što se tiče foruma najprije sam bio na manjim forumima, gdje je atmosfera bila prisnija. Na Krstarici sam oko 15 godina. Ranije sam imao veći entuzijazam da pišem na raznim dijelovima foruma. Već neko vrijeme kao da sam se zasitio, umorio. Sad više volim da čitam druge i nemam volje da ulazim u rasprave.

Има много људи који на темама дођу и кажу шта имају.
После тога не расправљају...
Разумем их у потпуности...
Међутим, понекад је добро поразговарати
само овде последњих месеци немам с ким
нажалост...

Има много људи који на темама дођу и кажу шта имају.
После тога не расправљају...
Tačno.
Међутим, понекад је добро поразговарати
само овде последњих месеци немам с ким
нажалост...
Razlog tome je ovo.

Back