Zašto mi računar blokira kad sam na Internetu?

Alex.L

Domaćin
Poruka
3.576
Često kad sam na Internetu računar mi blokira. Ne mogu da kontrolišem miša, tastaturu i bilo šta drugo. Jedini lek je resetovanje. Zašto mi se to dešava Koristim Windows XP SP2 RC2,Operu 7.52, ZA Security Suite 5.0.590.015 i AVG 6 Free Edition. Molim vas dajte mi savet:!:
P.S. Dok ovo pišem već sam čitav sat na Netu i radi k'o zmaj. A nekad mi zablokira par sekundi posle konektovanja. Alex.L

Alex.L:
Često kad sam na Internetu računra mi blokira. Ne mogu da kontrolišem miša, tastaturu i bilo šta drugo. Jedini lek je resetovanje. Zašto mi se to dešava Koristim Windows XP SP2 RC2,Operu 7.52 i ZA Security Suite 5.0.590.015 Molim vas dajte mi savet.
P.S. Dok ovo pišem već sam čitav sat na Netu i radi k'o zmaj. A nekad mi zablokira par sekundi posle konektovanja. Alex.L :?:
"i ZA Security Suite 5.0.590.015"
gde si nasao da instaliras njihov paket sa AV(novo, neprovereno,puno bug-ova ......)???

Logitech#:
Anonymous:
"i ZA Security Suite 5.0.590.015"
gde si nasao da instaliras njihov paket sa AV(novo, neprovereno,puno bug-ova ......)???

Ko kaze da je neprovereno?Ko kaze da ima puno bugova?
Poceli su mnogo da budze,polako uverices se sam, verzija 5 im je ubedljivo najgora za sad, najgore od svega to tako j*be sistem da uopste nesumnjas na ZA, a sto se tice linkova mogu da ti ih dam milion, mislim da je ovo dosta za pocetak
http://reviews.cnet.com/ZoneAlarm_Security_Suite/4852-3667_7-30898745.html?pn=1&fb=2&ob=0

Dajte bre ljudi pišite šta vam je :!: Pa vrlo mi je hitno. Ko god ima neku ideju nek je pošalje, baš me zanima. Inače kompjuter mi je zablokirao danas (30.07.2004) prvi put ove nedelje.
Neka se javi svako ko misli da zna da reši ovaj ozbiljan problem(vrlo je ozbiljan jer za svaki program za koji skupljam update moram da pravim rezervnu kopiju ili tako nešto).U nadi da će te pisati-Alex.L

Mozda je zbog brzine modema - pokusaj da mu smanjis `maximum connect speed`. Mozda neko pokusava da te zove dok si na net-u. Mozda neki program pokusava da uspostavi vezu sa Internetom - disejbluj takve programe npr. fax. Mozda je CPU necim `zauzet` a posto se modem mnogo oslanja na CPU blokira - kad si na netu - ne pokreci zahtevne programe. Ako imas jednu liniju pokusaj da sve sto ti je na nju prikaceno disejblujes...

Alex.L:
Često kad sam na Internetu računar mi blokira. Ne mogu da kontrolišem miša, tastaturu i bilo šta drugo. Jedini lek je resetovanje. Zašto mi se to dešava Koristim Windows XP SP2 RC2,Operu 7.52, ZA Security Suite 5.0.590.015 i AVG 6 Free Edition. Molim vas dajte mi savet:!:
P.S. Dok ovo pišem već sam čitav sat na Netu i radi k'o zmaj. A nekad mi zablokira par sekundi posle konektovanja. Alex.L
Lepo ti je covek gore rekao za ZA, ja sam imao cudo problema sa njim i zasad koristim Sygate dok neizadje sredjena verzija.Nista te nekosta da iskljucis ZA i probas sa Sygate-om, mozda se iznenadis sa rezultatom!?!

Moguće da mi se ovo dešava zbog modema i zbog toga da me možda neko zove. Upadljivo je to da mi UVEK,ALI UVEK računar zablokira posle podne od 15.00 do 17.00(1 u 15 konektovanja) a uveče nikad(ili vrlo retko recimo 1 u 30-40 konektovanja).Inače ima li veze to što sam na analognoj centrali. Moj drug ima XP mnogo slabiji od mene i nikad ne skuplja update za Windows, ali je na digitalnoj centrali i nikad do sad mu nije računar blokirao. Što se tiče zahtevnih programa na koje to programe misliš :?: Kad sam na Internetu uključen mi je FlashGet kad nešto skidam, Opera 7.52, IncrediMail kad sam proverava poštu i neki programi(Spybot S&D1.3,AdAware Professional 6.181 i ponekad System Mechanic 4) kad za njih skidam update.
Neko reče da pređem na Sygate dok ZoneLabs ne izbaci sređenu verziju ZA Security Suite-a. Upravo skidam najnoviju verziju 5.1.011 da probam nju; mada nikad nisam imao problema i sa ovom verzijom(5.0.590.015)osim što se malo duže učitava, ponekad do ludila koči Internet i ništa drugo. Kad sam išao na ono http://scan.sygate.com sve upade je blokirao, a jedino što su mi otkrili je Web Browser i koji Windows koristim(otkrili su i IP ali su rekli da nisu sigurni da je to moj IP).
Svejedno, hvala vam na savetima.Šaljite ih i dalje,molim vas :!: :!: :!: Alex.L

Back