ZASTO MI NON STOP RADI HARDDISK???????

Ola!

Seko, posto imas 24-rocasovnu konekciju na Net-u,moguce je da ti neko non-stop "lozi" komp!
A Spyware-e moras da proveravas svaki put kad ubacis neki novi program.

P.S. I lepo kupi PCCillin, antivirusni program (a mogu i ja da ti ga posaljem free-of-charge, naravno).Bolji je od Nortona i ne opterecuje PC...

Sto se tice antivirusa, mogu vam reci sledece:
Sinoc sam posle godinu i po makao norton AV( inace redovno updateovan), i instalirao Kaspersky AV 5.00.
I sta se desilo? Posle prvog skeniranja otkrio mi je cak sest virusa!!!!!!! Pa sad vidite Nortona. Jos mnogo vise gusi sistem od Kasperskog. Zivjeli Rusi! :lol:

Neko je zadovoljan sa Nortonom,neko nije.Nije to tema-antiviris programi,ne interesuje me to!Ja Nortona necu skidati sigurno dok ne dodje vreme da kupim godisnji update.Pa bas ako se nesto desi,promenicu program.Nego,da li ima neko ideju,zasto mi radi non stop hardisk?To mene zanima!!!!!!!

Nina jesi li resila problem ili je komp zavrsio u servisu. Ja imam Kasperskog i sve sam podesila na Manually - znaci dozvoljavam mu da mi skenira kompjuter samo kad ga ja pokrenem ali ne slusa - sam se ukljucuje. Ako si ocistila komp od raznih nametnika i ako nije Norton...sta je onda?

Danas sam zvala servis,ovde bar tako funkcionise.Zove se servis,pa ako oni smatraju da na komp ima neki veci problem dodju kuci da ga pogledaju ili ga ja nosim u servis!Rekla sam da mi non stop radi hardisk,da pre nije radio stalno,nego je malo radio pa nije radio!Rekla sam i to da ja komp koristim samo za internet,da ako puno radi,3-4 sata ne mogu da ga ugasim iz prvog puta!E,ovako,oni su mi rekli,to sto mi non stop radi hardisk,to mi je sigurno zato sto imam puno programa na komp,a to sto ne mogu da ga ugasim iz prvog puta,je zato sto puno kao obidjem na internetu,pa dok on sve to pogasi posle!
Ovako, :? ,iskreno,ne verujem im puno,zato sto su spanci jako aljkavi i jako cesto samo otaljaju posao.Nisu bas temeljni!Takvu sam sliku stekla o njima za 8 meseci zivota u Spaniji.Razmisljam da ja ipak odnesem komp u servis.Rekli su mi da pogledam u TaskManager-u,koji programi su mi najvise aktivni,pa ako mi ne trebaju da ih izbrisem.Meni je najvise aktivan iMeshClient!Sve ostalo jako jako malo! Ne znam ni sama sta da radim,zato sto se vracam u Yu,a komp je pod garancijom a ne znam da li ima kod nas servis Fujitsu-Siemens.Ne pada mi napamet da slucajno ako se nesto desi da moram da ja placam,upravo zato sto je pod garancijom 2 god.

A zasto ti njima nisi rekla da si iranije bila non-stop na Internetu i da su ti svi ti programi od ranije instalirani i da ti to do sada nije pravilo probleme. Pitaj ih i koliko je to ``mnogo`` programa jer ni jedan kompjuter nije limitiran kolicinom programa-oni ili rade ili ne rade. Nisam sigurna de ce ti ovde priznati garanciju za kompjuter kupljen u Spaniji pa bolje da to resis tamo

Sad sam skenirala komp u SAFE MODU,Norton nije nista nasao,ali mi javlja gresku kod analize poste.SpyBot mi je opet nasao 3 programa,koja sam eliminisala.I tamo mi je komp tj.hardisk normalno radio,kad sam nesto radila na njemu,radio je hardisk a kad nisam nista radila nije ni on radio!Ne znam sta to znaci!Da li je moguce da Norton u Safe modu ne moze da detektuje virus???????????Bas me zanima,mada ne verujem da imam virus,ali vise ne znam sta da mislim!

Nina ocisti kompjuter na nacin koji sam ovde opisala
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=39822

Znaci prvo skini sve te programe koje sam napisala (Norton je o.k samo ga updejtuj - ne smes imati dva antivirusna ili dva firewall programa u kompjuteru),iskljuci se sa net-a, ocisti kompjuter, pa tek onda instaliraj firewall. Mogla bi i da ocistis kompjuter od nekih programa koji ti ne trebaju.
Bilo bi dobro da posle svega prekontrolises kompjuter System Mechanic-om i Registry Mechanic-om ali su trial verzije i popravice ti samo ponesto - doduse pokazace ti sve greske pa mozes sama brisati.
Ako i posle toga ostane problem nosi kompjuter u servis

Imam AdAware i Spybot i cistila sam vec sa njim komp.Skinula sam juce i System Mechanic.Kada sam otisla na Fix registry problem,comp settings ,ocistila sam sve ,ali puno toga sto mi nalazi ovaj program na drugim mestima vezano je sa iMeshClient,koji mi je i najvise aktivan(to sam videla u Task Manager-u).Razmisljam da ga izbrisem pa da onda vidim da li ce manje raditi hardisk.U safe modu hardisk radi OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Norton mi je update-tovan redovno,sve sam ocistila sem duplih fajlova.Imam ih mnogo pa mi treba vremena da ih sve pregledam i obrisem.Ne treba mi firewall,zato ga imam Norton Internet Security i imam vec firewall.Ne znam da li ti programi(SpyBot AdAware) su neka vrsta firewall-a ili nemaju veze sa njim?Znaci imam samo jedan antivirus program i firewall.Sa Nortonom skeniram rucno komp.
Videla sam ima i kod na u Bg,u Knez Mihajlovoj,Fujitsu -Siemens predstavnik,ako ne stignem da mi ga ovde pogledaju!

Ne instaliraj nikad vise od jednog antivirusnog i firewall programa a taj iMeschClient obrisi
U System Mechanic mozes brisati sve sto ti nadje u CLEAN: Get rid of Junk Files i Clean up your Tracks.Ne diraj Duplicate files
FIX: Obrisi sve sto nadje
Protect: Eliminate Spyware -sve
Ostalo ako znas...
I obavezno Registry Mechanic - BRISI SVE STO IZLISTA

Sve sto ja imam da obrisem,sto mi nadje Registry Mechanic,ne mogu da obrisem sa trial verzijom!Shared programs -imam da obrisem 12 stavki,add/remove prog. -4 stavke,ali ne mogu!Da li ima neki program koji brise te stvari!System Mechanic to ne brise ,ni ne nalazi!Bar mi ne pokazuje!
Andreavk,hvala ti, hardisk konacno radi samo kad ima potrebe,ne radi vise stalno! Sa System Mechanic sam obrisala bas dosta toga.Jos kad bi mogla da obrisem to sto ne mogu (to gore navedeno),bilo bi super. :D Deinstalirala sam iMesh!Procitala sam to sto si preporucila!

Back