Zasto kupujemo skuplje?

Sta je to javna osuda, kako to izgleda?
Protiv sam bilo kakvog uništavanja bilo čega! Dakle paljenje Skupštine otpada!
Za početak bi bilo dovoljno da svako bar razlikuje šta je pljačka a šta nije. Mislim da većina to uopšte ne shvata.
Primeri koje sam pominjao više puta:
Bivši trener fudbalske reprezentacije Radomir Antić imao je platu sto hiljada (100 000) evra mesečno ili milion i dve stotine hiljada godišnje, a prema nekim izvorima 126 000 mesečno odnosno milion i po godišnje!
Prinudni upravnik je za jedan jedini stečaj dobio naknadu od 43 miliona dinara!
Lično smatram da su ovo primeri očigledne pljačke!
Pominjao sam na raznim forumima a i na ovome nekoliko puta ali se niko - ni jedan jedini učesnik bilo kog foruma - nije saglasio sa mnom! Niko nije rekao: "Da, to jeste pljačka!"
Jedan je čak opravdavao Antića "jer bi on imao toliko i u inostranstvu"! Pitam: koliko bi jedan profesor ili lekar imao u inostranstvu?
I dalje mislim da su pomenuti primeri pljačka!
Tek kada svi shvate da je to pljačka i to otvoreno tako kažu biće učinjen prvi korak ka suzbijanju te i drugih pljački!
Sve dok to niko shvata, ili ne sme da kaže, nikakvih promena ne može biti!
Kada bi svi koji pominju ove podatke obavezno napominjali da je to pljačka - bila bi to javna osuda!

Protiv sam bilo kakvog uništavanja bilo čega! Dakle paljenje Skupštine otpada!
Za početak bi bilo dovoljno da svako bar razlikuje šta je pljačka a šta nije. Mislim da većina to uopšte ne shvata.
Primeri koje sam pominjao više puta:
Bivši trener fudbalske reprezentacije Radomir Antić imao je platu sto hiljada (100 000) evra mesečno ili milion i dve stotine hiljada godišnje, a prema nekim izvorima 126 000 mesečno odnosno milion i po godišnje!
Prinudni upravnik je za jedan jedini stečaj dobio naknadu od 43 miliona dinara!
Lično smatram da su ovo primeri očigledne pljačke!
Pominjao sam na raznim forumima a i na ovome nekoliko puta ali se niko - ni jedan jedini učesnik bilo kog foruma - nije saglasio sa mnom! Niko nije rekao: "Da, to jeste pljačka!"
Jedan je čak opravdavao Antića "jer bi on imao toliko i u inostranstvu"! Pitam: koliko bi jedan profesor ili lekar imao u inostranstvu?
I dalje mislim da su pomenuti primeri pljačka!
Tek kada svi shvate da je to pljačka i to otvoreno tako kažu biće učinjen prvi korak ka suzbijanju te i drugih pljački!
Sve dok to niko shvata, ili ne sme da kaže, nikakvih promena ne može biti!
Kada bi svi koji pominju ove podatke obavezno napominjali da je to pljačka - bila bi to javna osuda!

Prvo jednu stvar da rascistimo, ovo je skretanje sa teme, verovatno zato sto nisi imao nista da kazes na temu, ali nema veze nastavicemo i ovim putem.

Trener i milion evra nije pljacka, ako su sve pare uplacene njemu, tj. ako nije bilo dogovora da pare podeli sa nekim, ali jeste glupost. I treba da se zapitamo zasto vise vrednujemo fudbalere i trenere od radnika i intelektualaca.

Stecajni upravnik, oni su na veoma losem glasu i jedan od primera zasto ova zemlja truli, jer mozes da se opkladis da je losim upravljanjem zaradio barem jos toliko, ako ne i vise. I to i jeste pljacka i treba uvesti strogu kontrolu u njihov rad.

Ovim nismo nista blize situaciji u kojoj obicni covek kupuje jeftinije, cak i da svi vicu kradja.

Prvo jednu stvar da rascistimo, ovo je skretanje sa teme, verovatno zato sto nisi imao nista da kazes na temu, ali nema veze nastavicemo i ovim putem.

Trener i milion evra nije pljacka, ako su sve pare uplacene njemu, tj. ako nije bilo dogovora da pare podeli sa nekim, ali jeste glupost. I treba da se zapitamo zasto vise vrednujemo fudbalere i trenere od radnika i intelektualaca.

Stecajni upravnik, oni su na veoma losem glasu i jedan od primera zasto ova zemlja truli, jer mozes da se opkladis da je losim upravljanjem zaradio barem jos toliko, ako ne i vise. I to i jeste pljacka i treba uvesti strogu kontrolu u njihov rad.

Ovim nismo nista blize situaciji u kojoj obicni covek kupuje jeftinije, cak i da svi vicu kradja.

Pa to jeste strasna pljacka jer taj klub pozajmljuje pare , a koje naravno nikada ne vraca, da bi isplacivao tom Anticu te silne milione ( evra).
Na kraju krajeva i fudbal je roba i treba da se prilagodi ponudi i potraznji. Ako nikoga od nas fudbal ne zanima, nece biti ni miliona za Antica.

Pa to jeste strasna pljacka jer taj klub pozajmljuje pare , a koje naravno nikada ne vraca, da bi isplacivao tom Anticu te silne milione ( evra).
Na kraju krajeva i fudbal je roba i treba da se prilagodi ponudi i potraznji. Ako nikoga od nas fudbal ne zanima, nece biti ni miliona za Antica.

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-...ktora-i-FSS-Antic-isplacen-sa-12-miliona-evra

Više od dve godine trajao je spor između FS Srbije i bivšeg selektora “orlova” Radomira Antića. Delegati skupštine najvišeg fudbalskog tela nedavno su upoznati sa detaljima poravnanja koje je dogovoreno u decembru, čime je stavljena tačka na slučaj.

Nije klub, nego FS Srbije.

Jao.jao,jao.................pa znas li ti uopste koga je vodio Radomir Antic zvani Mister????Znate li ti i Dipl.Duduk ko finansira FSS???Fudbal nije za zene....definitivno ,a ni za stare ljude.

Prvo jednu stvar da rascistimo, ovo je skretanje sa teme, verovatno zato sto nisi imao nista da kazes na temu,
Skretanje sa teme jeste. Ono što sam rekao nisi video jer "Niko nije toliko slep (ili gluv) kao onaj što ne želi da vidi (ili čuje)."
Pošto ne želiš da vidiš šta pišem postavljaš "neobična" pitanja kao "Šta je javna osuda?"
U ovoj (a izgleda ne samo u ovoj!) se državi narod ponaša slično čoporu pasa: nijedan pas u čoporu neće zalajati dok vođa čopora ćuti. Tek kada vođa zalaje svi počnu gromoglasno da laju.
Dok vođa ćuti svakog pojedinačnog psa možeš i mlatiti - samo će podviti rep i ćutati ili skičati ali neće zalajati!
Govoriti o bilo kakvom stvarnom boljitku dok se narod tako ponaša, nema nikakvog smisla!

Trener i milion evra nije pljacka, ako su sve pare uplacene njemu,
Šta on to proizvodi ili pronalazi da zaslužuje veću platu nego svi naučnici u većini instituta zajedno? Sve i da ima deset doktorata i da radi 25 sati dnevno, za mene je to pljačka!

Ne, zaista nismo! Ali kada bi svi povikali "Pljačka!" (ili "Krađa!") kada neko to čini - makar i legalizovano - bio bi to prvi korak ka boljitku.

Ne, zaista nismo! Ali kada bi svi povikali "Pljačka!" (ili "Krađa!") kada neko to čini - makar i legalizovano - bio bi to prvi korak ka boljitku.
Postoji razlog zasto ti postavljam odredjena pitanja. Mesas babe i zabe.

Da, povika ima koristi, ali kada vices na konkretnu losu stvaru. Npr blanko ostavke poslanika, RTS pretplata. (Mada recimo nije bila ni od kakve koristi na smanjenje cena proizvoda namenjenih deci, iako su se mnogi zalili i cak je izglasano samnjenje PDV na 8%).
Ali, ako neselektivno vices pljacka, za bilo sta sto ti smeta, onda te vise niko ne slusa i pricas u prazno. A pricas u prazno, i ne vidis mnogo toga sto bi trebao da vidis.

Poslednja izmena:
Kada vičem "sto hiljada evra fudbalskom treneru mesečno je pljačka" tebi to deluje neselektivno? Ko onda priča u prazno?

A kada te ja podrzim u vikanju, onda mi kazu da ja pojma nemam od cijih i kojih para se placaju ti paraziti jer se zene i stari ljudi ne razumeju u fudbal.
Ja se secam da se cela Srbija (makar muski deo) digla na noge i vikala " srmaota,sramota" kada su Dzajica polcajci uhapsili i to TV snimala.
Onda je bilo neko sudjenje, nema kao dokaza, predsednik ga amnestirao ( ne znam tacno od cega), milioni su mu ostali, on slobodan covek.

Niko se ne uzbudjuje kada se Vuku Jeremicu skoro pa odobrilo 7 miliona evra za godinu dana boravka u Njujorku jer ce tamo da se bori za Kosovo
pa nije vazno koliko kosta.

Moramo mi prvo da shvatimo da su svi ljudi pred zakonom isti, a pre toga naravno da se postave ljudi koji znaju sta je justicija i koji je postuju.

A kada te ja podrzim u vikanju, onda mi kazu da ja pojma nemam od cijih i kojih para se placaju ti paraziti jer se zene i stari ljudi ne razumeju u fudbal.
Ja se secam da se cela Srbija (makar muski deo) digla na noge i vikala " srmaota,sramota" kada su Dzajica polcajci uhapsili i to TV snimala.
Onda je bilo neko sudjenje, nema kao dokaza, predsednik ga amnestirao ( ne znam tacno od cega), milioni su mu ostali, on slobodan covek.

Niko se ne uzbudjuje kada se Vuku Jeremicu skoro pa odobrilo 7 miliona evra za godinu dana boravka u Njujorku jer ce tamo da se bori za Kosovo
pa nije vazno koliko kosta.

Moramo mi prvo da shvatimo da su svi ljudi pred zakonom isti, a pre toga naravno da se postave ljudi koji znaju sta je justicija i koji je postuju.
Naravno da bi trebali biti svi isti pred zakonom i zalazem se za to,jer bez jednakosti pred Pravdom nema srece za jedno drustvo.Ovo da ti objasnim,ali to ti i nece nesto trebati bas u zivotu.Fudbalski svet je svet zaseban za sebe.To je bukvalno tako i nikako drugacije.To je davno jos odredjeno Statutima i Pravilnicima koje sastavljaju i proglasuju od samog vrha na toj fudbalskoj sceni,znaci od FIFA i UEFA,te se Predsednistva i radna tela biraju po njihovim pravilima i zakonima i jedno od prvih pravila jeste nepovredivost fudbalskih saveza.Ukoliko se civilna tj.javna drzavna ili pak lokalna vlast uplete na bilo koji nacin u rad i odluke fudbalskih saveza ili nekog fudbalskog kluba ,ovi zauzvrat samo trebaju da dostave prijavu na sam vrh i da krenu sankcije toj drzavi u obliku iskljucenja iz svih zvanicnih takmicenja drzavne reprezentacije i klubova koji se i inace takmice u tim medjudrzavnim takmicenjima.Od kada je ovo pravilo nastalo?Od vremena kada je fudbal postao veliki biznis po mnogo cemu.Klubovi i drzavni savez imaju priliv novca ne samo kroz svoje fondove,nego i od same FIFA i UEFA.To su abnormalne cifre i drzavni budzet sa time nema ama bas nista niti tu ko moze bilo sta da im odredjuje ili namece.Drzava samo moze da oporezuje klubove i igrace,ali ni to ne mogu u potpunosti zbog duplih ugovora koji izlaze na povrsinu tek onda kada jedna strana pocne da krsi ugovoreno.Mi smo nekada imali amaterski sport u SFRY i pare su u SOFK-u dolazile od nasih plata,ali su i onda Dzajic i kompanija imali primanja koja su bila tajna za obicne smrtnike.Tehnike kojima su se koristili za te isplate ne znam,samo znam da npr. je to sasvim uobicajena pjava i u evropskoj i americkoj kosarci,kao i svugde po svetu u fudbalu.Nasem selektoru Anticu mogli su dati za jednu godinu i 100 milja eura,ali to nije pljacka,pare stizu iz FSS i Srbija sa tim nema nista ni njeni poreski obveznici.Znaci to sa Jeremicem i Dzajicem nema nista,apsolutno nista.Drzava im nije duzna davati novac,ali moze ih poreski kontrolisati i moze da reaguje tuziteljstvo kada neko osteceni prijavi kakvu malverzaciju.Dzajica su uhapsili na osnovu rekla -kazala,ali svi smo znali da je pravi razlog njegovog sklanjanja bio taj sto je trebao raspustiti odbore tadasnjeg FSS i on da zauzme mesto predsedavajuceg.Zbog nemogucnosti da i dalje muckaju i primaju te nenormalne plate,oni su svojevremeno ispred FSS na Terazijama ubili BRanka Bulatovica,a Dzajica su pak odlucili da posalju na robiju.Jeremic je taj predmet kojim bi vi trebali ovde da se bavite,jer te pare dolaze od poreskih obveznika Srbije.

Naravno da bi trebali biti svi isti pred zakonom i zalazem se za to,jer bez jednakosti pred Pravdom nema srece za jedno drustvo.Ovo da ti objasnim,ali to ti i nece nesto trebati bas u zivotu.Fudbalski svet je svet zaseban za sebe.To je bukvalno tako i nikako drugacije.To je davno jos odredjeno Statutima i Pravilnicima koje sastavljaju i proglasuju od samog vrha na toj fudbalskoj sceni,znaci od FIFA i UEFA,te se Predsednistva i radna tela biraju po njihovim pravilima i zakonima i jedno od prvih pravila jeste nepovredivost fudbalskih saveza.Ukoliko se civilna tj.javna drzavna ili pak lokalna vlast uplete na bilo koji nacin u rad i odluke fudbalskih saveza ili nekog fudbalskog kluba ,ovi zauzvrat samo trebaju da dostave prijavu na sam vrh i da krenu sankcije toj drzavi u obliku iskljucenja iz svih zvanicnih takmicenja drzavne reprezentacije i klubova koji se i inace takmice u tim medjudrzavnim takmicenjima.Od kada je ovo pravilo nastalo?Od vremena kada je fudbal postao veliki biznis po mnogo cemu.Klubovi i drzavni savez imaju priliv novca ne samo kroz svoje fondove,nego i od same FIFA i UEFA.To su abnormalne cifre i drzavni budzet sa time nema ama bas nista niti tu ko moze bilo sta da im odredjuje ili namece.Drzava samo moze da oporezuje klubove i igrace,ali ni to ne mogu u potpunosti zbog duplih ugovora koji izlaze na povrsinu tek onda kada jedna strana pocne da krsi ugovoreno.Mi smo nekada imali amaterski sport u SFRY i pare su u SOFK-u dolazile od nasih plata,ali su i onda Dzajic i kompanija imali primanja koja su bila tajna za obicne smrtnike.Tehnike kojima su se koristili za te isplate ne znam,samo znam da npr. je to sasvim uobicajena pjava i u evropskoj i americkoj kosarci,kao i svugde po svetu u fudbalu.Nasem selektoru Anticu mogli su dati za jednu godinu i 100 milja eura,ali to nije pljacka,pare stizu iz FSS i Srbija sa tim nema nista ni njeni poreski obveznici.Znaci to sa Jeremicem i Dzajicem nema nista,apsolutno nista.Drzava im nije duzna davati novac,ali moze ih poreski kontrolisati i moze da reaguje tuziteljstvo kada neko osteceni prijavi kakvu malverzaciju.Dzajica su uhapsili na osnovu rekla -kazala,ali svi smo znali da je pravi razlog njegovog sklanjanja bio taj sto je trebao raspustiti odbore tadasnjeg FSS i on da zauzme mesto predsedavajuceg.Zbog nemogucnosti da i dalje muckaju i primaju te nenormalne plate,oni su svojevremeno ispred FSS na Terazijama ubili BRanka Bulatovica,a Dzajica su pak odlucili da posalju na robiju.Jeremic je taj predmet kojim bi vi trebali ovde da se bavite,jer te pare dolaze od poreskih obveznika Srbije.

U Nemackoj je ovih dana skandal nevidjenih razmera (pa je tako i pobeda Bayerna sinoc pala u vodu) jer se predsednik Bayerna ( Uli Hönes, nekada dobar fudbaler) sam prijavio
poreskim vlastima jer ima u CH neku silnu lovu ( najmanje 20 miliona) za koju u Nemackoj nije placao porez na dobit. Znaci ne neke pare od mafijasinja nego je hteo
da izbegne ovih 30% poreza na dobit. Uz kauciju od 5 miliona je na slobodi.

Meni je neverovatno da ti pametan i razborit covek tvrdis da se srpski fudbal finanisra iz nekakvog inostranstva.
Grcka je pre vise od godinu dana svecano izjavila da nece finasirati svoj fudbalski savez iz budzeta.
Nemacki se ne finansira iz budzeta, ali su nemacki klubovi jako imucni pa mogu da finansiraju svoj fudbalski savez.

Treba sve staviti na tapet od fudbala do crkve ( recimo);)

@rajela

FIFA i UEFA su duzne da daju novac i savezima i klubovima ucesnicima medjunarodnih takmicenja,a isto tako ovi su duzni da placaju ucesca i eventualne kazne ovim dvema krunskim organizacijama,sve po Pravilnicima koji su i stvorili sav taj fudbalski svet za sebe.Klubovi se,kao i savezi,reklamiraju svojim rezultatima i igracima,trenerima,takmicenjima na kojima osvajaju titule ili samo ucestvuju.Njima je uvek sve placeno,oni nemaju te troskove kao druga zanimanja,kao drugi poslovi.Ako zelis istaci ime svoje firme na atletskoj stazi stadiona nekog kluba,moras to dobro i da platis.Sva ta sponzorstva,sve prodaje tv prava,provizije od prodaje igraca,intervjui,poslovne zgrade na i odmah uz stadion,zarada od dresova,sorceva,salova....sve je to novac koji im redovno stize.Sto god veci klub i bolji rezultati,masa vise trosi na svoje,,heroje".Drzava nema ama bas nikakve potrebe da im daje novac,pogotovo ne plate koje su abnormalne.Pojedinci iz vrha drzavnog aparata,bas zbog tih para ucestvuju aktivno u radu klubskih organa i onda im na taj nacin odlazu placanje poreza,racuna za struju npr. i tome sl.Imas u drugoj polovini knjige,,Duhovi Spanije" detaljno opisano kako je Real iz Madsrida finansirao izgradnju hotela na njihovoj obali i to pod nep;oznatim imenima;dakle muljaza nevidjenih razmera.Zamisli samo kad oni sazidaju 2-3 hotela de luxe category i taj im novac stize+ostala zarada:od prodaje karata-do prodaje igraca.

Fudbalski svet je svet zaseban za sebe.To je bukvalno tako i nikako drugacije.
Ni najveći fudbalski klubovi ne izmiruju svoja dugovanja i čekaju da se sve to plati iz budžeta! Pa gde su onda te silne pare od FIFE, UEFE, itd.?
Čim neko primi makar i jedan jedini dinar iz budžeta - bez obzira da li ima i sopstvene milione - više ne može tako bezobzirno da deli plate. Ako su plate prevelike onda je to pljačka!

Za to se ne treba razumeti u fudbal nego u ekonomiju, pravo i moral.

Ni najveći fudbalski klubovi ne izmiruju svoja dugovanja i čekaju da se sve to plati iz budžeta! Pa gde su onda te silne pare od FIFE, UEFE, itd.?
Čim neko primi makar i jedan jedini dinar iz budžeta - bez obzira da li ima i sopstvene milione - više ne može tako bezobzirno da deli plate. Ako su plate prevelike onda je to pljačka!

Za to se ne treba razumeti u fudbal nego u ekonomiju, pravo i moral.
To sam objasnio,ali evo opet.Ne moze Donji Srem da placa redovno svoje troskove,kad nemaju nikakve rezultate niti su toliko atraktivna,,roba"kao npr.drzavna reprezentacija,Zvezda ili Partizan.Ucesce u evro-kupovima donosi veliki novac.Primer sa mo na prodaji karata...uzmimo da je prosek 20eurax50 000 sedista.Malo li je na ovu skupocu???Drugo,Kradzic je nedavno izjavio koliko je podelio svima.Znaci,podelio je savez,a ne drzava.Oni ne placaju svoje racune sto svako od njih ima nekog politicara sa vrha koji je zaseo u predsednistvo kluba ili njegov upravni odbor i tu na tom mestu blokira placanje svog kluba.Oni ne sede tamo iz ljubavi prema klubu,nego cekaju premiju;a premija je ili prodaja nekog igraca-a svi imaju nekoga nekome za prodaju-ili cekaju ulazak u evro-kupove i premije za ulazak.To su toliko velike pare,da drzava i da hoce,nece da reaguje.

Aldi i Lidl su teska konkurencija, pri cemu ( moje licno vidjenje, ali i iskustvo) Aldi hara u Nemackoj, Lidl ( iako nemacka firma) u Francuskoj, ali i Italiji.
Svakako da ce ovim monnopilistima zagorcati lebac ako dodju u Srbiju.

Litar maslinovog ulja je u tom ( Aldi i Lidl svejedno) 50% jeftiniji od tog istog ulja u nekom Makisju. Isto vazi i za vino, pivo, a narocito za mleko i mlecne proizvode.

Lidl hara citavom evropom i rusi monopoliste i kartele po citavoj evropi imaju solidan kalitet a jeftiniji su 20-30% ,,Pad cena je osetan otkako se pojavio lidl na trzistu..aldi je opet prodavnica jeftine robe

Back