gost 271475
Buduća legenda
- Poruka
- 26.923
Ja mislim do to pre ima veze sa tipom licnosti da li je neko ekstrovertan ili introvertan. Nema cak toliko ni veze sa tim da li neko ima emocije vec je u pitanju nacin na koji ih pokazuje.
Ne umem da placem. I kada placem, to je jako, jako retko i zbog neceg jako, jako bitnog. Toliko mi se puta desi da su mi suze u uglovima ociju, ali nikako da poteku. A nisam bezosecajna. Samo sve prezivaljavam reko zeludca. Kada se potresem (u manjoj ili vecoj meri, znaci ne mora da bude ne znam kakva tragedija) izgubim apetit. Desi mi se i da povratim od stresa. Ali da zaplacem, tesko. A volela bih da mogu. Nekako bi bilo jednostavnije.
Ja sam introvertna.
Sitnica može da me rasplače, recimo tužan film, ali gubitak drage osobe, teško.
A to što se preživljava preko želudca, pa se ispoljava kroz mučninu, nema veze sa emocijama, već sa akumuliranim stresom, meni se dešava, kao i temperatura, povremeno. Odbrambeni mehanizam na stres.
U stresnim situacijama se zapravo i ne plače... jer te uglavnom stignu sa zakašnjenjem.
I mislim da si malo omašila temu... stresu smo svi podložni, emocijama takođe, ali je suština u manifestaciji emocija, ne stresa. Jedno je kako preživljavamo, nešto sasvim drugo kako ispoljavamo. Nije percepcija stresnih sitacija kod svih univerzalna skala... pa u skladu sa tim utiče ne naše emocije. Što veze nema sa ispoljavanjem, ili neispoljavanjem. Može da utiče kod dve osobe identično, a da se ispolji na sasvim suprotne načine. Ili da se ispolji kod jednog, a kod drugog ne. Ono što je vidljivo.
Ono što nije je možda jače izraženo kod onoga koji na oko deluje kao da ga situacija ne dotiče.
Poslednja izmena od moderatora: