Zasto kazu da je Geografski fax najlaksi???

• Začetnik teme Začetnik teme Carol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Колико сам ја научио географију, а јесам, то је природна и друштвена наука, те ни Географски не може бити само друштвени.
А ни друштвени факултети нису лаки (ниједан није лак).

Колико ће некоме нешто бити лако, зависи од личних интересовања. Ја сам мрзео хемију и увек сам се мучио да бих имао добру оцену. Није да нисам разумео, него сам је мрзео и мрзело ме и да учим. Али сам физуку баш волео и никада ми није тешко падала, шта год да се учи.

Тако ја у гимназији нисам имао никакав проблем са задацима из физике, на које су људи непрестано кукали, чак ни са хемијом, иако сам је наерадо учио, али ме убијала - социологија и бубачина из исте.

Ево, ја кажем да бих лакше завршио теоријску физику него социологију. И нема никог ко ће ме убедити да је социологија лакша од физике.

Дакле, сасвим је парадоксно говорити о лакоћи неког факултета.

Evo, ja sam se kojecega naslusala, ali ne i to za geografski.

Obicno cujem price da su laki DIF i Sumarski (aj' DIF i vidim odakle krecu predrasude, ali Sumarski???) Za Geografski nisam to cula.

Ovde na forumu sam, doduse, cula da je moj fakultet (tj. moj smer) lak (arheologija), a ja ne znam koja "pamet" je to izvalila.

Tako da... Mogu da pricaju sta hoce.

Onom ko nema sluha Muzicka akademija je najteza. Mada, mislim da je ETF tezak i eteefovcima :P

Izvini,ali koja glupost.Jednostavno nekome idu bolje tehnicke a nekom drustvene nauke.Ne verujem da neko ko se recimo ne snalazi dobr na karti deli misljenje s tobom.A neko kome idu dobro tehnicke reci ce da uopste nije tesko zavrsiti masinstvo,elektrotehniku ili sta vec.To je sve individualno;)

Какве сад има везе сналажење на карти? Па то ко не може да научи, тај не треба ни да уписује средњу школу, а камоли факултет (било који).

Једина потешкоћа на Географском факултету је сести нешто и научити (али напамет, буквално). Оно што се од њих тражи да разумеју (геоморфологија) они најмање и знају. Е сад, ако не умеш нешто да научиш, то је већ друга ствар, али то никако није тешко...

Kartografija NIJE snalazenje na karti, aman. Smer prostorno planiranje na geografiji nenormalan, imamo 16 ispita a y predmety kartografija imamo 3 predmeta-kartografjy, topografijy i matematicq geografijy sto sy na opstem smery 3 odvojena predmeta, i naravno cyweny geologijy za kojy sy reci sywisne. Svi sy faqlteti teski, tj nema nista bez ycenja a niko ne woli da yci-ycenje je tesko...... :)

Kartografija NIJE snalazenje na karti, aman. Smer prostorno planiranje na geografiji nenormalan, imamo 16 ispita a y predmety kartografija imamo 3 predmeta-kartografjy, topografijy i matematicq geografijy sto sy na opstem smery 3 odvojena predmeta, i naravno cyweny geologijy za kojy sy reci sywisne. Svi sy faqlteti teski, tj nema nista bez ycenja a niko ne woli da yci-ycenje je tesko...... :)

Знам ја шта је картографија... А ти хоћеш да кажеш да је картографија, топографија и математичка географија тешка?! Аман, заман! Мада, добро, приметила сам да је вама тешко све што није "ваше" - нпр. та картографија и топографија су геодезија, геоморфологија је наша...

А не могу да издржим а да не питам: шта је тешко у геологији коју ви имате?! Нови уџбеник је сликовница (и Даница и Јоца су изјавили да књига изгледа тако да бисте могли лакше да научите), а да не помињем да је оно градиво исто које се учи у средњој школи из географије. Ја стварно не могу да схватим шта је вама ту тешко...

Ja sam bas u dilemi...tacnije to vise nije ni dilema,to je problem:( Ostalo mi je jos 5 ipo meseci do upisa na fax,a ja se razmisljam izmedju 3 razlicite stvari,tj. fax-a,Dif-Geografija ili za fizioterapeuta:( Ljudi,kazite mi je l' postoji fax za fizioterapeuta,ili na kom je faxu taj smer?Jer za sada znam da postoji visa za to,a ja ipak zelim fax.Mozete mi odgovoriti na moj profil,pls?pozdrav za sve

Ja sam bas u dilemi...tacnije to vise nije ni dilema,to je problem:( Ostalo mi je jos 5 ipo meseci do upisa na fax,a ja se razmisljam izmedju 3 razlicite stvari,tj. fax-a,Dif-Geografija ili za fizioterapeuta:( Ljudi,kazite mi je l' postoji fax za fizioterapeuta,ili na kom je faxu taj smer?Jer za sada znam da postoji visa za to,a ja ipak zelim fax.Mozete mi odgovoriti na moj profil,pls?pozdrav za sve

Ne postoji fax za fizioterapeute,samo na visoj medicinskoj imas taj smer.........

kako je na prostornom planiranju?sta se radi?je li tesko?je li kad zavrsis fax ti mozes raditi u urbanizmu?i gdje jos?koji je opis tvoga posla?hvala

Pa i je najlaksi, sta imas tu puno za uciti ako od detinjstva imas globus na pisacem stolu.

da li ti mislis da se tu uce samo drzave sa globusa?
Tu se uci celokupna zemljina struktura, npr. geologija, hidrologija, geomorfologija, klimatologija... I ostali predmeti koji nisu nimalo laki kao sto neki neobavesteni ljudi misle. To je jednom neko provalio i neistinita prica se prosirila

U mojoj gimnaziji sve vise geografiju upisuju najlosiji djaci iz 4. godine.Ne znam da li je to prisutno jer je taj fakultet lak,ali cudno je zasto je uopste cinjenica da jeste lak i nastala,ako neki misle obrnuto.

kao prvo ne mogu da upisu geografiju najlosiji djaci jel ti je za upis potrebno minimum 90 bodova, pa se upise jedva poneko vrlo dobar, zato nemoj da umisljas

kako je na prostornom planiranju?sta se radi?je li tesko?je li kad zavrsis fax ti mozes raditi u urbanizmu?i gdje jos?koji je opis tvoga posla?hvala

Na prostornom planiranju nije lose. Dobro je druzenje jer smo mala grupa, kao odeljenje. Radi se sve i svasta od opstih geografskih predmeta, pa kasnije strucnih, sa dosta prakticnog rada. Tesko mozes da radis u urbanizmu jer pplaniranje ne zalazi u strukturu naselja. Mozes da radis u agencijama za pplaniranje, opstinama, i mnogim firmama kao sto su cip i sl. Opis tvoga posla bi trebalo da bude pravljenje i citanje odnosno tumacenje prostornih planova. Da li je tesko, zavisi da li to volis, ako volis nije tesko

Neznam da li je najlaksi ali svakako spada medju najlakse...:hahaha... ...Zasto spada u najlakse?...Drustveni je FAX,nema puno obaveza kao na tehnickim fakultetima,uz malo truda brzo se zavrsi...;)

Drustvene nauke ne moraju da budu lakse od prirodnih. Sve je to individualno. Uporedi samo biologiju i filozofiju.
Neki ljudi ce lakse da shvate hemijske procese nego psihologiju ili sociologiju, jer jednostavno imaju sklonosti ka tome.
Njemu ce normalno biti laksa hemija od psihologije, sto npr meni izgleda totalno neobicno...
Dakle, sve zavisi od sklonosti i interesovanja.

Takodje znam ljude kojima je lakse da nabubaju pravo i ekonomiju nego da uce geografiju, jer jednostavno ne znaju da se snadju u prostoru.
Znam da zvuci glupo, ali ima i takvih...
Takodje mozemo i da kazemo da je Filoloski lak, sta ti je to, imas 5, 6 predmeta po godini, i svi se svode na jednu istu stvar - jezik koji si odabrao.
Meni to izgleda smesno u poredjenju s geografijom. Ali ne mogu da kazem da je Filoloski laksi od Geografskog, jer ima mnogo ljudi kojima jezici stvarno ne idu, pa bi naravno bili uspesniji sa geografijom...
itd. Sustina je recena :D

To su jednostavno predrasude. Dakle niko,ko studira neki drugi fax,ne moze da tvrdi da je geografski lak.Sve je to rekla kazala. A da...ti geofizicarka mozes da pricas sta 'oces ali te tvoje geodezije i frljmlj super-teski predmeti ti nikada,ali nikada u zivotu ili u praksi nece trebati. Znaci bolje slikovnica od 50 strana nego 500 strana bespotrebnih informacija. P.S. TURIZMOLOGIJA NAJJACI SMER NA GEF-U!

To su jednostavno predrasude. Dakle niko,ko studira neki drugi fax,ne moze da tvrdi da je geografski lak.Sve je to rekla kazala. A da...ti geofizicarka mozes da pricas sta 'oces ali te tvoje geodezije i frljmlj super-teski predmeti ti nikada,ali nikada u zivotu ili u praksi nece trebati. Znaci bolje slikovnica od 50 strana nego 500 strana bespotrebnih informacija. P.S. TURIZMOLOGIJA NAJJACI SMER NA GEF-U!

А да ти знаш шта је геофизика и шта се тамо учи, никада то не би могао/могла да кажеш. Тако да... не причај о стварима које не познајеш...

Back