Zasto je ustvari osudjen Sanader????????

/POBEDNIK/

Poznat
Banovan
Poruka
8.061
Jedino jos u Srbiji postoje naivni koji vjeruju da je zbog finansijskih malverzacija!
Sanader je zrtva Haga i Hrvatske,....prvih jer su zahtjevali da na privremeni boravak posalje ustaske generale, dok Srbiju za Goles planinu ne zavedu,
a drugih ,................... jer se usudio da hrvatske nacionalne heroje posalje u Hag!!!

Jedino jos u Srbiji postoje naivni koji vjeruju da je zbog finansijskih malverzacija!
Sanader je zrtva Haga i Hrvatske,....prvih jer su zahtjevali da na privremeni boravak posalje ustaske generale, dok Srbiju za Goles planinu ne zavedu,
a drugih ,................... jer se usudio da hrvatske nacionalne heroje posalje u Hag!!!
Znaci on je ustvari jedan divan i posten covek koji nista nije ukrao, nikakav mito primio, je li tako?

Nije zato. To je bilo planirano.....nego im je poslao vruc krompir koji nisu ocekivali - brionske transkripte, tako da nisu s "lakim naoruzanjem" mogli zavrsiti posao nego su morali potezati "top gun" iz USA...

F. Tuđman: Nije nam glavna zadaća Bihać, nego je nanošenje na nekoliko pravaca takvih udara da se srpske snage više ne mogu oporaviti, nego da moraju kapitulirati. Da ostanu poslije toga samo nekakve enklave koje bi se morale predati. Imamo i naklonost SAD, ali do određene granice, ako ćete, gospodo, izvršiti na profesionalan način kao što ste izvršili u zapadnoj Slavoniji u roku od nekoliko dana, onda možemo računati da ćemo politički dobiti.

Gotovina: U ovom trenutku mi kompletno s našom tehnikom kontroliramo Knin. Ako je zapovjed za udar na Knin, mi ga za nekoliko sati rušimo, kompletno.

M. Tuđman: Da li ovdje da se na radiju prenosi poruka koji su im putevi otvoreni za izvlačenje?

F. Tuđman: Da, to bi trebalo reći - ne da su im otvoreni, nego li da je opaženo da se civili izvlače tim i tim putevima.

G. Šušak: Ja mislim da bi to psihološki imalo efekat na njih da mi, nakon prvog dana operacije po Benkovcu, Obrovcu riskiramo baciti letke, u njemu kazati puteve kojima se mogu izvlačiti.

F. Tuđman: Jedan letak ovako, znači, opće rasulo, pobjeda Hrvatske vojske uz podršku svijeta itd. Srbi, vi se već povlačite preko itd., a mi vas pozivamo da se ne trebate povlačiti... Znači, na taj način im dati put, a jamčiti tobože građanska prava itd.

G. Šušak: Ja isto predlažem koliko je god Markač sposoban njih nagovoriti na provokacije, njega oni po Velebitu mogu negdje gadati, to nam neće biti neko pokriće.

Norac: skupa s njime bi trebalo isprovocirati da možda i po Gospiću ili nečemu lupnu dvije granate. Mislim, treba po naseljenom mjestu.

F. Tuđman: Dobro.

M. Norac: Izvršiti sa minobacačem ili tijekom noći ili tijekom dana taj prostor, paliti nekoliko projektila.

F. Tuđman: Idem u Ženevu da prikrijem ovo, a ne da tamo razgovaram. Neću poslati ministra, nego ću poslati pomoćnika ministra unutarnjih poslova. To je u četvrtak. Prema tome, da prikrijem ovo što spremamo za dan poslije. Tako da mi suzbijemo bilo kakav argument u tom i takvom svijetu da mi nismo željeli razgovarati.

Nije zato. To je bilo planirano.....nego im je poslao vruc krompir koji nisu ocekivali - brionske transkripte, tako da nisu s "lakim naoruzanjem" mogli zavrsiti posao nego su morali potezati "top gun" iz USA...

F. Tuđman: Nije nam glavna zadaća Bihać, nego je nanošenje na nekoliko pravaca takvih udara da se srpske snage više ne mogu oporaviti, nego da moraju kapitulirati. Da ostanu poslije toga samo nekakve enklave koje bi se morale predati. Imamo i naklonost SAD, ali do određene granice, ako ćete, gospodo, izvršiti na profesionalan način kao što ste izvršili u zapadnoj Slavoniji u roku od nekoliko dana, onda možemo računati da ćemo politički dobiti.

Gotovina: U ovom trenutku mi kompletno s našom tehnikom kontroliramo Knin. Ako je zapovjed za udar na Knin, mi ga za nekoliko sati rušimo, kompletno.

M. Tuđman: Da li ovdje da se na radiju prenosi poruka koji su im putevi otvoreni za izvlačenje?

F. Tuđman: Da, to bi trebalo reći - ne da su im otvoreni, nego li da je opaženo da se civili izvlače tim i tim putevima.

G. Šušak: Ja mislim da bi to psihološki imalo efekat na njih da mi, nakon prvog dana operacije po Benkovcu, Obrovcu riskiramo baciti letke, u njemu kazati puteve kojima se mogu izvlačiti.

F. Tuđman: Jedan letak ovako, znači, opće rasulo, pobjeda Hrvatske vojske uz podršku svijeta itd. Srbi, vi se već povlačite preko itd., a mi vas pozivamo da se ne trebate povlačiti... Znači, na taj način im dati put, a jamčiti tobože građanska prava itd.

G. Šušak: Ja isto predlažem koliko je god Markač sposoban njih nagovoriti na provokacije, njega oni po Velebitu mogu negdje gadati, to nam neće biti neko pokriće.

Norac: skupa s njime bi trebalo isprovocirati da možda i po Gospiću ili nečemu lupnu dvije granate. Mislim, treba po naseljenom mjestu.

F. Tuđman: Dobro.

M. Norac: Izvršiti sa minobacačem ili tijekom noći ili tijekom dana taj prostor, paliti nekoliko projektila.

F. Tuđman: Idem u Ženevu da prikrijem ovo, a ne da tamo razgovaram. Neću poslati ministra, nego ću poslati pomoćnika ministra unutarnjih poslova. To je u četvrtak. Prema tome, da prikrijem ovo što spremamo za dan poslije. Tako da mi suzbijemo bilo kakav argument u tom i takvom svijetu da mi nismo željeli razgovarati.

Izmedju ostalog i to, ...kao vatreni HDZovac, nosioc neoustastva, IZDAO JE, ........
a posto je tamo na sceni, nacionalna drzavno romanticarska zanesenost,....to se ne prasta!!!!!!!

Naravno, iznadjena je samo forma, ....koja rasterecuje moguce medjunarodno pravne implikacije!!!!

Nacionalisticka euforija u slucaju doceka hrvatskih haskih oslobodjenika,.... jasno pokazuje odnos hrvatske drzave i hrvatskog naroda
prema pitanju hrvatske "nevinosti" u genocidu izvojevanoj etnicki cistoj drzavi,.....sto svakako povlaci racionalisticko razmisljanje,
kako su se isti odnosili prema onom iz svojih redova koji se USUDIO IZDATI SVETU HRVATSKU STVAR!!!!

Nacionalisticka euforija u slucaju doceka hrvatskih haskih oslobodjenika,.... jasno pokazuje odnos hrvatske drzave i hrvatskog naroda
prema pitanju hrvatske "nevinosti" u genocidu izvojevanoj etnicki cistoj drzavi,.....sto svakako povlaci racionalisticko razmisljanje,
kako su se isti odnosili prema onom iz svojih redova koji se USUDIO IZDATI SVETU HRVATSKU STVAR!!!!

Sanader je izdao "našu stvar" jer je pokrao pola države.

Mašta ti je jača strana..

Prema optužnici, Sanadera se u slučaju Hypo banke teretilo da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova 1994. godine od te banke primio proviziju u visini od 3.600.000 kuna (oko 480.000 eura) na kredit koji je ta banka dala za opremanje hrvatskih veleposlanstava, a da je zauzvrat omogućio da Hypo banka dobije povlašten položaj na hrvatskom tržištu. Kako se to, po tvrdnjama tužiteljstva, zbivalo u ratno vrijeme, Sanadera se tereti ne samo da je zloupotrijebio položaj, nego i da je ratni profiter. Za ovu inkriminaciju Sanaderu je presuđeno tri godine i šest mjeseci zatvora.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovde nije u pitanju Sanaderov interes.... nego interes Hypo banke - Ko je odgovarao iz Hypo banke za ilegalno poslovanje?

Sanader je dobio kredit u nacionalnom interesu (opremanje hrvatskih veleposlanstava).... njega je Hypo banka platila (ako ga je platila) za svoj interes - kao sta placa svakog drugog koji za nju obavi neki posao.

Ovde se postavlja pitanje - ko je ostecen? Bez ostecenog ne moze se izreci kazna.... Ostecenje mora biti izrazeno u materijalnoj vrednosti.

Dalje, ko je potpisao ugovor? Njegova krivica moze proizaci jedino iz optuznice za Hypo banku - i to za neovlasteno posredovanje (ako je uopste bilo) a ne za korupciju.

Sledece - kako sud moze suditi na temelju "ratnih okolnosti" - kad prvo:
U Hrvatskoj nije bilo proglaseno ratno stanje.
Drugo: U drugim slucajevima hrvatsko pravosudje negira ratno stanje. (isplata zrtavama Marticevog bombarodvanja).

-------------------------------------

"U slučaju INA – MOL, Sanadera se teretilo da je za mito od 10 milijuna eura prenio sva upravljačka prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji INA na mađarskog suvlasnika, naftnu kompaniju MOL, iako MOL nema većinski paket dionica čime je – tvrdi tužiteljstvo – izdao nacionalne interese. Za ovu inkriminaciju Sanaderu je dosuđeno sedam godina i šest mjeseci zatvora. "
-------------------------------------

Ovde je potrebno mnogo vise elemenata da bi se ovako nesto zakljucilo. Firme u ugovoru odredjuju vlasnicki udeo - deonicarski udeo. Deonicarski udeo donosi dividendu - i to je osnovni interes svakog deonicara - bez obzira na to sta i ko upravlja firmom ili "joint venture" .

Ako je ostecena INA - upravljanjem (nije mogla biti finansijski - jer ima vecinsku dividendu) - koje su to upravljacke aktivnosti uzrokovale stetu - i ko je za njih odgovoran? To svakako nije mogao biti Sanader.

Sanader i INA po onom objavljenom na sudu - ima interes u dividendi i zadrzavanju vecinskog vlasnistva.... za upravljanje se ljudi unajmljuju. Najam u upravljanju je cisto business decision i prenosenje nadleznosti upravljanja na nekoga, ne mora imati krivu nameru.

Back