Jedino jos u Srbiji postoje naivni koji vjeruju da je zbog finansijskih malverzacija!
Sanader je zrtva Haga i Hrvatske,....prvih jer su zahtjevali da na privremeni boravak posalje ustaske generale, dok Srbiju za Goles planinu ne zavedu,
a drugih ,................... jer se usudio da hrvatske nacionalne heroje posalje u Hag!!!
Nije zato. To je bilo planirano.....nego im je poslao vruc krompir koji nisu ocekivali - brionske transkripte, tako da nisu s "lakim naoruzanjem" mogli zavrsiti posao nego su morali potezati "top gun" iz USA...
F. Tuđman: Nije nam glavna zadaća Bihać, nego je nanošenje na nekoliko pravaca takvih udara da se srpske snage više ne mogu oporaviti, nego da moraju kapitulirati. Da ostanu poslije toga samo nekakve enklave koje bi se morale predati. Imamo i naklonost SAD, ali do određene granice, ako ćete, gospodo, izvršiti na profesionalan način kao što ste izvršili u zapadnoj Slavoniji u roku od nekoliko dana, onda možemo računati da ćemo politički dobiti.
Gotovina: U ovom trenutku mi kompletno s našom tehnikom kontroliramo Knin. Ako je zapovjed za udar na Knin, mi ga za nekoliko sati rušimo, kompletno.
M. Tuđman: Da li ovdje da se na radiju prenosi poruka koji su im putevi otvoreni za izvlačenje?
F. Tuđman: Da, to bi trebalo reći - ne da su im otvoreni, nego li da je opaženo da se civili izvlače tim i tim putevima.
G. Šušak: Ja mislim da bi to psihološki imalo efekat na njih da mi, nakon prvog dana operacije po Benkovcu, Obrovcu riskiramo baciti letke, u njemu kazati puteve kojima se mogu izvlačiti.
F. Tuđman: Jedan letak ovako, znači, opće rasulo, pobjeda Hrvatske vojske uz podršku svijeta itd. Srbi, vi se već povlačite preko itd., a mi vas pozivamo da se ne trebate povlačiti... Znači, na taj način im dati put, a jamčiti tobože građanska prava itd.
G. Šušak: Ja isto predlažem koliko je god Markač sposoban njih nagovoriti na provokacije, njega oni po Velebitu mogu negdje gadati, to nam neće biti neko pokriće.
Norac: skupa s njime bi trebalo isprovocirati da možda i po Gospiću ili nečemu lupnu dvije granate. Mislim, treba po naseljenom mjestu.
F. Tuđman: Dobro.
M. Norac: Izvršiti sa minobacačem ili tijekom noći ili tijekom dana taj prostor, paliti nekoliko projektila.
F. Tuđman: Idem u Ženevu da prikrijem ovo, a ne da tamo razgovaram. Neću poslati ministra, nego ću poslati pomoćnika ministra unutarnjih poslova. To je u četvrtak. Prema tome, da prikrijem ovo što spremamo za dan poslije. Tako da mi suzbijemo bilo kakav argument u tom i takvom svijetu da mi nismo željeli razgovarati.