Zasto je Tudjman mrzeo toliko Srbe ?

Sve je to individualno. Moji su u zadnjih 300-njak godina slobodnjaci, a za prije nemam još podataka. Činjenica je da su, u istočnom dijelu Monarhije, izuzev Mađara, jedino Hrvati imali jaku i razvijenu građansku klasu, aristokratske magnate, gomilu nižeg plemstva i dosta slobodnih seljaka. Prema tome, tvoji navodi ne ilustriraju baš stvarnu situaciju. Mislim da je do 1830. situacija bila puno gora u Srbiji, u kojoj uoće nije postojao domaći građanski i intelektualni sloj, ni plemstvo, a većina seljaka bila je totalno obespravljena.

Kako ce situacija biti "puno gora" u Srbiji ako je feudalizam u Hrvatskoj ukinut tek 1847??? I ako po Srbiji nije bilo dobro, sta to uopste znaci?? Bilo je daleko bolje po srpskim krajevima Austrije i Ugarske, io otuda se sirila prosvjeta na tek oslobodjenu Srbiju.

Ako naletim postavicu tacno koliko je koji bilo u kojem vremenu. Mislim da sam na to naletio u knjigama Slavka Gavrilovica i Vojina Dabica.

Tudjmanovo porijeklo tj, podrijetlo je nemoguce ovako od oka ocijeniti. Ne lici na nista sto mi pada na pamet, neka jako cudna mjesavina sa hrvatskom primjesom.

Poslednja izmena:
Onda, ti sasvim sigurno nisi Srbin. Možda Tračanin ili Dačanin. Btw, Tuđman može porijeklom prije bit Švabo, nego Srbin.

na tvoju žalost,pisani dokumenti dosežu mnogo dalje od 200 g;Tračani na tvoju žalost i jesu Srbi-starosedeocui Balkana...a Tudjman j jeste Švapski Jevrejin,Hazar pokatoličeni.....pripadnih malteških vitezova sa ciljem da napravi demarkacionu liniju izmedju istočnog i zapadnog hrišćanstva a i od islama......:rtfm:

na tvoju žalost,pisani dokumenti dosežu mnogo dalje od 200 g;Tračani na tvoju žalost i jesu Srbi-starosedeocui Balkana...a Tudjman j jeste Švapski Jevrejin,Hazar pokatoličeni.....pripadnih malteških vitezova sa ciljem da napravi demarkacionu liniju izmedju istočnog i zapadnog hrišćanstva a i od islama......:rtfm:
Ma kakav vitez!!!!!!!!!!!!
On je niko i nikogovina,
i magarac od 60 godina

Back