Zasto je Tudjman mrzeo toliko Srbe ?

Да би се доказао да је Хрват, пошто пореклом то није.

А имао је и фрустрације јер му је мајчино девојачко било Гмаз :rotf:

Btw, чуо сам и причу да је из Београда отишао, или тачније удаљен, јер је имао насилне испаде према ћерки једног амбасадора.

Poslednja izmena:
Nije Tuđman mrzio Srbe

:hahaha:

njemu su oni smetali u provođenju njegovih planova. Da su mu marsovci bili na putu, isto bi bilo.

Smetali su mu jer su Srbi. Nisu Marsovci mogli da mu budu na putu, jer je njegov cilj (a samim tim i put do cilja) bio istrebljenje i proterivanje Srba.

A ta rečenica: Da nanesemo takve udarce da Srbi prakticno nestanu, je zlobno i u svrhu propagande izvučena namjerno iz konteksta.

Ta rečenica je jasna da jasnija ne može biti i nikakva propaganda nije potrebna.

Ustase su plagijati,te ne mogu biti gori od nacista!A Hitler je u odnosu na Tudjmana,kako bih rekla,sama sotona,a Tudjman mu je podanik,tj samo neki broj,neko koga svetska istorija nece ni pocemu zapamtiti.A Hitlera je tesko zaboraviti.
(Ne branim ustase,daleko bilo)

Apsolutno netačno. Možda Tuđman ne može da se poredi sa Hitlerom (samo zato što su okolnosti bile takve), ali Ante Pavelić i ustaše su bile DALEKO gore od nemačkih nacista.
Nemci nisu polako klali decu od 10 godina posipajući im vratove solju. Nisu silovali devojčice od 8 godina. Nisu starcima odsecali uši i vadili oči. Nisu ubijali ljude maljevima. Nisu davili novorođenčad u Savi. Ustaše su najgori šljam ljudske rase i oličenje zla. Ende.

Apsolutno netačno. Možda Tuđman ne može da se poredi sa Hitlerom (samo zato što su okolnosti bile takve), ali Ante Pavelić i ustaše su bile DALEKO gore od nemačkih nacista.
Nemci nisu polako klali decu od 10 godina posipajući im vratove solju. Nisu silovali devojčice od 8 godina. Nisu starcima odsecali uši i vadili oči. Nisu ubijali ljude maljevima. Nisu davili novorođenčad u Savi. Ustaše su najgori šljam ljudske rase i oličenje zla. Ende.

Moram se ipak sloziti i dodati na spisak sljamova i siptare!Za takve bi trebao jos jedan Hitler....

siptari su bili hitlerovi saveznici kao sto su i sad saveznici americkog imperijalizma.

Pa,bili su i Madjari i Talijani,a njih ipak ne mrzim.A siptari izazivaju poseban osecaj mrznje,a verujem da ima dosta onih koji tako misle,pa se sad stavite u polozaj ondasnje Nemacke,kada je vojno ojacala i imala svu moc u rukama!Naslo bi se i medju Srbima danas podosta naroda,ako bi kojim slucajem Srbija postala takva sila kao sto je Nemacka tada bila,i pod vodjstvom tamo nekog i same siptare bi sa apetitom trpali u konc logore!Kolektivna mrznja u kombinaciji sa snagom moci,je kobna za one koji su omrazeni!

Posto imamo temu - zasto je Hitler mrzeo toliko Jevreje, logicno je da imamo i temu - zasto je Tudjman toliko mrzeo Srbe ?
Samo dva primera:
1. Franjo Tuđman u proljeće 1990. ispalio onu znamenitu "Sretan sam što mi žena nije ni Srpkinja niti Židovka", pa dobio ovacije okupljenih.

Odgovor je jednostavan.

Srba je u Hrvatskoj bilo preko 12%, a nastanjivali su teritoriju veću od jedne četvrtine republike; etnički prostor Srba u Hrvatskoj bukvalno je presjecao Hrvatsku na tri dijela. Tuđman je izražavao stanovište da su etnički ujednačeni prostori stabilniji, a Srbi su, normalno, pretnja etnički čistoj Hrvatskoj. Takođe, očekivano je razumio da bi Srbi u Hrvatskoj mogli biti opstrukcija na putu Hrvatske ka nezavisnosti, što je bio nacionalističko-patriotski san Franje Tuđmana.

Svako ko ima iluzije o Tuđmanu, negacionističke zablude, trebalo bi pažljivo da iščita sve što je Tuđman pisao, i posluša njegove govore, kao što je bio npr. ovaj, nakon ulaska u Knin 1995. godine:

Poslednja izmena:
Šiptari nisu činili takve zločine kao ustaše. Oni su najgori, zapamti to. NAJGORI.
A i ne možemo generalizovati i ceo jedan narod proglasiti za zločinački. I među Šiptarima je bilo onih koji su se borili protiv Nemaca.

Ja govorim o danasnjim siptarima,koji vade organe.Inace ne genaralizujem,ali ovaj put sve siptare trpamu isti kos!Narod kojem je samo u cilju cist reprodukcija a da pri tom nije bitno dal ce da te oplodi,ako ti muz nije tu,svekar,dever ili kum,generalno ne zasluzuju da zive.Pa ni moja macka ne dozvoljava svom sinu da joj pridje,a zivotinja je.

Нормална ствар. Хрватска национална свест је изграђена на основу супротстављања српству. И данас не може да прође дан а да на ХТВ-у(и осталим медијима) не опале по Србима(било то из 90-их, пре рата, у средњем веку, са спортског становишта...). Па онда онај изборник Голужа и комплексаш Костелић...
Дуг је списак.

Posto imamo temu - zasto je Hitler mrzeo toliko Jevreje, logicno je da imamo i temu - zasto je Tudjman toliko mrzeo Srbe ?
Samo dva primera:
1. Franjo Tuđman u proljeće 1990. ispalio onu znamenitu "Sretan sam što mi žena nije ni Srpkinja niti Židovka", pa dobio ovacije okupljenih.

Naslov teme je pogrešan...

Nije mrzio Srbe nego srpsku politiku prema RH i sve što je uz nju išlo...

Unuci su mu Srbi, dobar dio života je živio u Srbiji...

Nije mrzio Srbe

Zato što nije mrzeo Srbe je izjavio da je srećan što mu žena nije Srpkinja?

nego srpsku politiku prema RH i sve što je uz nju išlo...

Kakvu politiku? Hrvatska je bila separatistička teritorija na području SFRJ, naravno da je JNA morala da interveniše. Jedini problem je što je sve to išlo previše blago, povuci - potegni, napred - nazad.

Zato što nije mrzeo Srbe je izjavio da je srećan što mu žena nije Srpkinja?

Meni je drago što mi žena nije crnkinja, nisam uopće rasist..

Kakvu politiku? Hrvatska je bila separatistička teritorija na području SFRJ, naravno da je JNA morala da interveniše. Jedini problem je što je sve to išlo previše blago, povuci - potegni, napred - nazad.

To je tvoje viđenje..

Back