zasto je teshko

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
da se dvije osobe kulturno razidju? stim shto tje lijepo sjesti i kazati jedno drugome ne volim te vishe i nemam namjeru da tracharim godine pored tebe a mislim da nije ni fer da te zavlachim bezveze

zasto poslte takjvih saopshtenja odmah krene plach, prljavi rat, chupanje, vredjanje i pretnja!

ako je ljubav ponestala zrelo je valjda i kazati ako kazhesh vrlo retko tje suprotna strana kazati ---> ok, tako je ili slazhem se

i da li je to dokaz da je ta ljubav od samog pochetka bila u neku ruku bolesna chim jedna od aktera zheli da poseduje drugu stranu.

pitanje glasi zashto se ne mozhe izatji na lep nachin iz ljubavi veze, braka!?

pa afekat odradi svoje
takve signale doživljavamo kao atak na nas
mislimo da smo mi sve uradili dobro a ddan drugi bezrazložno kažnjava ili se prosto plašimo reakcije
u normalnoj situaciji emocije se smire a u lošijoj ostaje večna gorčina i prezir

da se dvije osobe kulturno razidju? stim shto tje lijepo sjesti i kazati jedno drugome ne volim te vishe i nemam namjeru da tracharim godine pored tebe a mislim da nije ni fer da te zavlachim bezveze

zasto poslte takjvih saopshtenja odmah krene plach, prljavi rat, chupanje, vredjanje i pretnja!

ako je ljubav ponestala zrelo je valjda i kazati ako kazhesh vrlo retko tje suprotna strana kazati ---> ok, tako je ili slazhem se

i da li je to dokaz da je ta ljubav od samog pochetka bila u neku ruku bolesna chim jedna od aktera zheli da poseduje drugu stranu.

ybg realno je uvek neko povredjen..a vecina su ****** koje se ni u ogledalu ne gledaju iskreno bez sminke i ne podnose ono sto vide..kako ce onda druge..vidi se kad je izdrkavanje i manipulacija..laz i foliranje..izbegavanje problema i gledanje samo svog dupeta..zadnje namere ka povredjivanju..nepostovanje samim tim sto nije moguc otvoren razgovor bez napada kao odbrane

moze, ako su kod obe osobe stisane emocije..
ne moze, ako su samo kod jedne..

ybg realno je uvek neko povredjen..a vecina su ****** koje se ni u ogledalu ne gledaju iskreno bez sminke i ne podnose ono sto vide..kako ce onda druge..vidi se kad je izdrkavanje i manipulacija..laz i foliranje..izbegavanje problema i gledanje samo svog dupeta..zadnje namere ka povredjivanju..nepostovanje samim tim sto nije moguc otvoren razgovor bez napada kao odbrane

da a svi sviraju kako je iskrenost bitna a kad iskreno kazhesh onda i to nije dobro

ja sam se zaljubila

i mene ta ljubav sad netrea drugom choveku vetj me tera da konachno presijetjem ovu vezu u kojoj se nalazim, koja samo josh sluzhi "da nisam sama"

i vec sam rekla da ga vise ne volim i da chak nisam sigurna da li je to shto sam osetjala bio dovoljno jak razlog da skupa zhivimo

on netje ni da cuje za kraj veze on smatra da je to normalno posle mnogo provedenih godina i da tje prodje ta kriza

ja sam se zaljubila

i mene ta ljubav sad netrea drugom choveku vetj me tera da konachno presijetjem ovu vezu u kojoj se nalazim, koja samo josh sluzhi "da nisam sama"

i vec sam rekla da ga vise ne volim i da chak nisam sigurna da li je to shto sam osetjala bio dovoljno jak razlog da skupa zhivimo

on netje ni da cuje za kraj veze on smatra da je to normalno posle mnogo provedenih godina i da tje prodje ta kriza

Ok stavi se u njegovu ulogu da on tebi isto saopstava i kako bi se ti trudila da opstanete..sigurno ne bi tek tako digla ruke..nije tu bitan pojedinac vec borba za ono zajednicko sto ste imali..ako se tek tako dignu ruke krivac je jasan

Ok stavi se u njegovu ulogu da on tebi isto saopstava i kako bi se ti trudila da opstanete..sigurno ne bi tek tako digla ruke..nije tu bitan pojedinac vec borba za ono zajednicko sto ste imali..ako se tek tako dignu ruke krivac je jasan

ali onda meni nije jasno jer ja kad stavim na spisak ispadne ovo

---> svakodnevne svadje, nemanja keksa vishe od 4 mjeseca ja netju dok on hotje, ja nemogu jer se sva ukochim svaki njegov dodir za mene je maltretiranje, ja sam iskreno rekla da ga vise ne volim, on kazuje --> nema veze sto ti mene ne volish ali ja volim tebe

on mene gushi, on je pesimista ja sam optimista on vidi sve crno ja i u porazu pronadjem nesto pozitivno, istina je da sam ja skoro pa 38 godina i da je on jedino chovek koji me prati vishe od cele decenije, on je meni dosadio i primetila sam da je pochela sa moje strane vetj i neka blaga mrzhnja prema njemu a sve to zbog toga jer netje da primi cinjenicu da je kraj

kakve veze ovo ima sa emocijama? ako je od samog starta vazhilo merilo iskrenosti!?

ja sam svom bivsem muzu jednog dana rekla - ne volim te vise i vise ne mozemo da zivimo zajedno..
u mom zivotu nije postojao niko, samo ono sto smo mi imali i ono sto je od toga ostalo nije bilo dovoljno da ostanemo na istoj adresi..
ja sam prelomila, meni je bilo lako..
on nije, njemu je bio tesko..
iako ono u cemu smo bili u tom trenutku nije odgovaralo ni njemu ni meni jer smo poceli svojim prisustvom da izazivamo ono lose u nama..

ne mogu da kazem da je bila laka faza..
ne bih nikad vise volela da moram da prodjem kroz tako nesto..
ja vise nisam mogla da dodirnem nista sto je on svojom rukom dodirivao, a on nije mogao iz toga sa emocijom da izadje..
bez obzira na sve, volela sam ga i postovala toliko, da sam znala da moram da mu budem podrska dok se ne izbori sa preostalim emocijama..
danas mi je najbolji prijatelj.

ali onda meni nije jasno jer ja kad stavim na spisak ispadne ovo

---> svakodnevne svadje, nemanja keksa vishe od 4 mjeseca ja netju dok on hotje, ja nemogu jer se sva ukochim svaki njegov dodir za mene je maltretiranje, ja sam iskreno rekla da ga vise ne volim, on kazuje --> nema veze sto ti mene ne volish ali ja volim tebe

on mene gushi, on je pesimista ja sam optimista on vidi sve crno ja i u porazu pronadjem nesto pozitivno, istina je da sam ja skoro pa 38 godina i da je on jedino chovek koji me prati vishe od cele decenije, on je meni dosadio i primetila sam da je pochela sa moje strane vetj i neka blaga mrzhnja prema njemu a sve to zbog toga jer netje da primi cinjenicu da je kraj

Ok kraj je nebitan u zrelom odnosu i krivac je onaj koji se nije usput trudio i postovao partnerove zelje..koje su do nekog trenutka bile obostrane..dakle postoji period hladjena i o tome se trebalo blagovremeno pricati..i ja sam 10ak x mozda ostavljao nekog ko je pravio sranja i lagao..oprastao sam..da bi na kraju ispalo da je ona mene ostavila:lol:ok cinjenica da je kraj i jeste tesko prihvatljiva ali neopravdano jer niste usput sagledali i resavali problem..retko ko se danas konkretno sa sobom sabere i ne zna sta hoce..to ne mora biti ubedjivanje za ostankom vec borba za opstankom veze..ne dajes ti njemu sansu vec vama ako ste vec bili kao jedno

Zato što jedano od dvoje nije prestalo voljeti i ne osjeća da je ljubav nestala, pa je zato jedno od njih povrijeđeno i nesretno i ne može se uvjeriti da je tako jer je druga osoba tako odlučila i zato ne može biti drukčije

mozhda to nema veze sa ljubavi ali ima veze sa komfornim zhivotom

Mozda...Sve je mozda. Tesko je govoriti o tudjim stanjima i tudjim odnosima, tj uvek trebamo biti svesni da postoji velika sansa da pogresimo u proceni.
Ukoliko si preman njemu vec tako negativno orjentisana, a tvoji upisi upucuju na tako nesto, onda neces verovati ni u njegovu ljubav, niti povredjenost, niti potrebu da bude pored tebe...

Nijedan prekid nije lak. Cak i ako prodje bez drame. Ponekad ljudi radi mira i radi nekog buduceg odnosa cesto precute ono sto osecaju.

mozhe,samo zavisi sa kim se razilazish...
ja sam posle 3 ipo godine veze bio ostavljen,
rekli smo jedno drugom shta smo imali,
poljubili se,i doope o doope...
nit je bilo plakanja,nit ruzhnih rechi,nishta...nije bilo potrebe za tim...
ja nemam potrebu za tim...:lol:

- - - - - - - - - -

da a svi sviraju kako je iskrenost bitna a kad iskreno kazhesh onda i to nije dobro

malo je ljudi koji zaista misle ono shto kazhu...
nekad sam bio surovo iskren,pa sam ispadao budala,
i tad sam shvatio da je jedno biti iskren,a drugo budala...

ja sam svom bivsem muzu jednog dana rekla - ne volim te vise i vise ne mozemo da zivimo zajedno..
u mom zivotu nije postojao niko, samo ono sto smo mi imali i ono sto je od toga ostalo nije bilo dovoljno da ostanemo na istoj adresi..
ja sam prelomila, meni je bilo lako..
on nije, njemu je bio tesko..
iako ono u cemu smo bili u tom trenutku nije odgovaralo ni njemu ni meni jer smo poceli svojim prisustvom da izazivamo ono lose u nama..

ne mogu da kazem da je bila laka faza..
ne bih nikad vise volela da moram da prodjem kroz tako nesto..
ja vise nisam mogla da dodirnem nista sto je on svojom rukom dodirivao, a on nije mogao iz toga sa emocijom da izadje..
bez obzira na sve, volela sam ga i postovala toliko, da sam znala da moram da mu budem podrska dok se ne izbori sa preostalim emocijama..
danas mi je najbolji prijatelj
.

Meni ovde nist' nije jasno.
Nekog volis postujes i najbolji ti je drug i to nije dovoljno?
Pa sta je ondaK potreban i dovoljan uslov?
Drama?
Znas kak' je Karenjina skoncala
Hebo vas keks te vas hebo:rotf:

- - - - - - - - - -

Mozda...Sve je mozda. Tesko je govoriti o tudjim stanjima i tudjim odnosima, tj uvek trebamo biti svesni da postoji velika sansa da pogresimo u proceni.
Ukoliko si preman njemu vec tako negativno orjentisana, a tvoji upisi upucuju na tako nesto, onda neces verovati ni u njegovu ljubav, niti povredjenost, niti potrebu da bude pored tebe...

Nijedan prekid nije lak. Cak i ako prodje bez drame. Ponekad ljudi radi mira i radi nekog buduceg odnosa cesto precute ono sto osecaju.

:klap:

Pa, zato što uglavnom ništa nije kako se isprva čini...zato što ti uglavnom misliš, da ako voliš ti, da voli i drugi. Ako se ponašaš lepo, da će se i drugi shodno tome, na isti način ophoditi. Zato što uglavnom, ljubav nikada ne može da nestane eto tako, tek da bi nestala, kao dlanom o dlan i da baš sutra ništa ne značiš. A, da nema nekog razloga i povoda. Mene neće niko ubediti u suprotno. I onda ti, čestito misliš, radiš i vidiš da je sve od početka fol...i jednostavno mora, u jednom moemntu da te obuzme, rezigniranost i ljutnja. Da osetiš bes, da si se kao čovek davao, gde nisi trebao, gde jesi a da ima puno stvari ispod tepiha, koje ti nisu rečene a još manje primećivane.

Mene eto samo to uzurpira; igranje sa emocijama. Samo to zavlačenje. Bulažnjenje u prazno, pričanje raznoraznih laža i paralaža, suvih obećanja, ti si jedina, bitna, sa tobom želim sve...i onda? Jedan dan, ništa ne važi. Ništa se ne ceni. Ne vrednuje. MiSim, čemu to? Da bi videli, koliki je nečiji stepen i prag izdržljivosti, postojanost karaktera kada te svi bljuju a ne znaju pravu istinu možda, ili je cilj jedan bolesnički, eto čisto, da vidimo koliko neko ume da isplače suza...

Ako je ljubav prava i istinska postojala, takav i taj čovek te ne bi uništavao i dirao kasnije ni za šta na ovom belom svetu. Ne bi dao na tebe, i nakon svega. Takva sam kao čovek i ja. Takvi i ti ljudi se razilaze zrelo, odmereno, sa puno poštovanja i ljubavi, jer shvataju da imaju u sebi sve, ali da jednostavno ne ide. Iz ovoga ili onog razloga.

Ja ću do smrti, da mislim i tako ću i da se ponašam i ništa me u tome nastojanju pomeriti...da ako voliš, ti ne povređuješ. Ne možeš. Nešto u tebi ne da. Nešto u tebi te zauzda, zadnjim atomima, jer te uvek baci ona miso unatrag...hej, ja sma to do juče grlila, volela. Čuvala. I u sebi najdivnije ljubila.

Nije čovek stvar, da ga poseduješ. Nije zlato, ili plen, da ga otimaš. Nije ptica u zlatnom kavezu, da ga izoluješ.

Već čovek od krvi i mesa, da ga paziš, maziš i voliš. Čak i kada to više nemaš i ne možeš, da opet ga na neki način, od svih zala u sebi čuvaš. Ja tako radim. U sebi. I uvek ću. Šta god mi radili ili rekli. Jer takva sam. I takva umirem jednog dana. I to mi niko ne može oduzeti.

A, šta je kome bilo bolesno...ja ne znam. Ja samo znam, šta je meni teško nekada palo. Šta me je bolelo. Dušu i um trovalo.

Može. Ako to oboje žele. Ako je i tebi neko važan, kao što si i ti nekome bila važna i bitna. Jer mu je stalo do tebe, kao do sebe samoga. A svako voli sebe. Znači, ne bi te ničim povredio. Uvredio. Naneo ti zlo. Ili nažao. Jer bi ga u protivnom naneo - samome sebi.

Niklada više ne vidiš, ko je zapravo voleo i ko je kakav...nego, tek na kraju veze.

Tada skapiraš više i što šta , nego u samom vremenu, provedenu sa tim nekim, u vezi.

:hvala:

Ljubav nije racionalna, a verovatno ide i razocarenje kada ti propadne investiranje zivaca, novca, ljubavi i vremena.
Opet, mozda je i sujeta malo povredjena "ne odgovaras mi takav kakav jesi, jednostavno nisi za mene (ja trazim nesto bolje od tebe", pa i tu onda ego uzvraca udarac.
Ako neko ima neke dugorocne planove sa nekim, i neku mu baci bombu, opet razocarenje.

A i u vezama se emotivno vezemo, investiramo; zasto placemo kada nas neko ostavi? Obicno se place kada neko umre, clan porodice ili sta vec, a sada da zamislimo da taj clan porodice jednostavno ode i kaze, "ne mogu ja vise sa tobom", "nisi ono sto zelim", da li bi bili povredjeni, da li bi se ljutili na tu osobu? Neko ko me voli, upotpunjuje, cini srecnim odlazi, tj. ne zeli me vise, nisam joj dovoljno dobar, pa ima razloga za tugu, zar ne?

E sad, ne nose se svi sa tugom, neko ce psovati, neko lupati glavu u zid, neko plakati, opet zavisi i od razloga, ako te ostavi zbog nekog ili prevari, tu ima razloga za ljutnju, ovako i ne bas, ali nismo ni svi isti.

da se dvije osobe kulturno razidju?

Probaj da se "kulturno razidjes" od nekog dela tela.
?
Boli, j.ebote.

Posle decenije zajednickog zivota ljudi srastu jedno za drugo.
Ko sijamci.
Mogu da se svadjaju, mogu da se ne vole... ali ne mogu bez druge polovine.
Da li je ta potreba za drugom polovinom ljubav? Kako god je zvali, jaka je.

"Nije covjek drvo, mora sejtan negdje izać".

Poslednja izmena:
ja sam se zaljubila

Izjavi ti u ovom postu, da želiš da izađeš iz veze, koja ti služi ˝da nisam sama˝, i u predhodnim postovima govoriš o iskrenosti....stičem utisak da si ti u tu vezu ušla reda radi i pre deset godina....uvek su˙dva i dva -četiri, ne platiš na mostu platiš na ćupriji.....ono kao bolje biti sa nekim nego sam i tako prođe decenija, sada si se zaljubila i hoćeš sada iskrenost.....mada te podržavam da presečeš i ideš kuda te srce vodi, a ne da taktiziraš i da ti on traje, dok te ovaj drugi ne prihvati...i ti tako nisi sekund sama.....a u biti si sada najusamljenija nego ikad....u principu lažeš najpre sebe......sve je tu bilo neiskreno....

Emocije su tu, ne pogadjash kupovinu praseta za bozhitj vetj prekidash emotivnu vezu, nije lako kad ti nepoznat chovek kazhe da mu nisi simpatichan onda je logichna tragedija pri kidanju veze. Maaaaa zavisi od ljudi.

Зато што ја не знам да се икад десило да обе стране хоће да изађу... И да им се разлози поклапају.

Back