Zašto je snalažljivost zapostavljena ?

Astrica

Poznat
Poruka
8.182
Danas svi samo cmizdre i pičkaraju jer je tako najlakše.I u tom svom jadu nađe se netko ko se snašao kao što su to radnice "Kamenskog".Osnovale su udrugu i dobili dva prostora od grada.Snašle se žene jer vide da od kukanja nema kruha.Sad svi kukaju zbog ulaska u EU i dalje će nastaviti jer rekoh to je najlakše.Ali opet mali dio će ih se snaći.Tu mislim na one koji ostaju.Konkretno me zanima zašto je snalažljivost zapostavljena i zašto se tako malo koristi.Smatram da je treba razvijat od malih nogu.
p.s. Ovako je kod nas u Hrvatskoj.Vi se tu i tamo pomaknete s mjesta

Reč snalažljivost je u poslednje vreme dobila ružnu konotaciju.
Kad se kaže : treba da se snađeš, obično se misli da neko treba nekoga da prevari, da pokrade, da pronađe rupe u zakonu.
Biti snalažljiv znači uvideti šansu, reagovati na pravi način i u najbolje vreme, a da se pri tom ne pogaze moralni principi. Zato i jeste teško biti snalažljiv.

proradi snalažljivost kad treba
kad mama počne da se trese
jao, sine, pa kako ćete, uskoro nećete imati za 'leba, a posao nikad nije siguran
snaći ćemo se
nećemo oteti, ukrasti, prevariti
radićemo i zaradićemo
ako posla nema, uvek može da se kopa, čisti po kućama i sl.
ne rade oni koji neće da rade i kojima je najlakše da kukaju
(imamo primer u neposrednoj blizini, kuka čovek nema posla, kad mu serviraju, odustane jer neće on to da radi, on bi nešto bolje)

Danas svi samo cmizdre i pičkaraju jer je tako najlakše.I u tom svom jadu nađe se netko ko se snašao kao što su to radnice "Kamenskog".Osnovale su udrugu i dobili dva prostora od grada.Snašle se žene jer vide da od kukanja nema kruha.Sad svi kukaju zbog ulaska u EU i dalje će nastaviti jer rekoh to je najlakše.Ali opet mali dio će ih se snaći.Tu mislim na one koji ostaju.Konkretno me zanima zašto je snalažljivost zapostavljena i zašto se tako malo koristi.Smatram da je treba razvijat od malih nogu.
izuzetak ne cini pravilo i nema tu sad kao busamo se u grudi junacke idemo glavom kroz zid njihovim stopama

Kad se kaže : treba da se snađeš, obično se misli da neko treba nekoga da prevari, da pokrade, da pronađe rupe u zakonu.
Biti snalažljiv znači uvideti šansu, reagovati na pravi način i u najbolje vreme, a da se pri tom ne pogaze moralni principi. Zato i jeste teško biti snalažljiv.

Tako je.To se uspoređuje sa političarima
nije samo ne mogu svi sve

Sve se može kad se hoće ili kad zagusti.Znam muške koji peglaju i rade kućanske poslove.

Poslednja izmena:
Nije ništa na nacionalnoj osnovi, nikakva mržnja ili nešto slično tome - čisto me interesuje zašto toliko ljudi iz Hrvatske voli da forumaši po Srpskim forumima? Zar nema lepih i normalnih foruma u Hrvatskoj? Polazim od sebe, zašto bih ja sad forumašio po Hrvatskim forumima kad ima milion Srpskih?
Lepo je što ste ovde sa nama i meni lično ne smetate.

Оно што се данас сматра за снажљивостг, у директној је колизији са етиком. Наравнло да сам термин нема везе с тим. Ради се само о општем паду кој цео свет баштини.

tacno,zato ja volim izraz"budi fer"

Back