Na stanu to što u tvom postu ima netačnih informacija (govorim o Vojsci i znam šta pričam). Nemoj...nije to ta priča. Razmisli malo zašto je policija sve snažnija i stalno jača, brojčano, a o opremi da ne govorim. Nemam pojma o kakvoj ti prodaji opreme u Vojsci pričaš u vreme g-dina Tadića, pa Vojska ima toliko zastarelu opremu, da niko nije ni hteo da je kupi i da 'oćeš. Kakva prodaja, kakvi bakrači. Sloba nije davao za Vojsku i prebijene pare.
To jeste ta prica i znam o cemu govorim. Sto se policije tice ona ce i dalje da bude sve jaca jer tezimo ka policijskoj drzavi! To smo bili u vreme Milosevica da bi nas on drzao pod konopac, to cemo biti u "demokratskoj" drzavi da bi nas EU drzala pod konopcem. Videces o cemu pricam kada krenu prve demostracije protiv EU, a vec smo videli prvu probu juce, i gosn preCednikove pretnje sopstvenom narodu u obracanju juce! Ako to ne zelis da vidis, tvoj problem.
Sto se tice zastarele opreme, makar smo je imali mnogo ako nista drugo! Ipak je moglo da se koristi i dalje, to sto si navela nije opravdanje, nikakvo! A to ti kazem kao neko ko je bio u toj vojsci za vreme rata, a razlog sto nije bilo kopnene invazije je taj sto su znali da imamo mnogo tenkova, tako da su hteli da izbegnu nepotrebne zrtve!
Nemoj da se ljutiš, ali ti verovatno imaš predrasude kada se radi o pojmu i funkciji predsednika države. Samo u Americi i Rusiji predsednik, naizgled, nešto i znači. Nemoj da nas uporedjuješ sa SAD i Rusijom - pusti ti velike sile. Kad pažljivije pročitaš Ustav, videćeš kakva i kolika ovlašćenja ima Predsednik Srbije.
Apsolutno se neljutim, jer si osoba koja sasvim civilizovano prezentuje svoje stavove za razliku od nekih tvojih istomisljenika. Zadovoljstvo mi je da ti odgovorim na pitanja i komentar. Sa ovim delom se potpuno slazem, znam ustav i znam koja su mu ovlascenja ali sta cemo sa vremenom dok je bio ministar odbrane, ili zaduzen za telekomunikacije?
Dalje, mesto premijera je navažnije, jer su tu sve državne riznice i ključevi svih vrata. Tu je centar svega.
Apsolutno, nikada nisam rekao da je Kostunica majka Tereza, sto bi bilo malo ironicno shodno njenom poreklu!

ops:
Što se tiče Kosova, kad se setim gđe Sande Rašković i njenog mandata na čelu koordinacionog tela za KiM, muka me uhvati! Pa to je oličenje nesposobnosti i nepotrebnosti...I da ne nabrajam dalje.
Ali moras da priznas da izgleda dobro! :-P To je po meni jedini razlog sto su je drzali na tom mestu. (salim se) Slazem se i sa ovim!
Sve u svemu, ne slažem se uopšte sa tobom. Posao kojim se bavim prilično je u vezi sa visokim državnim funkcionerima. Ne bih ti poželela ni jedan dan da budeš na čelu države ili vlade, da samo znaš...
To je tvoj izbor i ja to postujem maksimalno. Isto ocekujem i od tebe!

Posao kojim se ti bavis, u drzavnoj upravi ili nesto slicno je takav da ti draga moja obavljas poslove i znas informacije koje su apsolutno irelevantne u odnosu na ono sto je jedino u glavama samih vladara. Ti radis tezak posao i na tome ti odajem priznanje, ali se ne varaj da znas sve zato sto radis tamo. Daleko si od toga.
A sto se tice moje pozicije na mestu premijera ili predsednika to ne bih preporucio nikome, jer ja ne bih nikada to mogao da obavljam ali imam pravo da kritikujem jer sam osoba sposobna za kriticko razmisljanje i da osetim kad nesto smrdi! Meni licno i Tadic i Kostunica mnogo smrde! Kada drugi bude bio na vlasti i njega cu kritikovati jer odavno nasi politicari rade sve samo ne rade za (sto bi rekli ameri) "we the people"!
Volela bih da mi kažeš šta za tebe znači ,,sposoban,, Predsednik Srbije? Pozdrav
Mnogo toga bih oprostio Borisu iz proslosti da je bio juce na mitingu. Ali posto nije, samo moze jos vise da mi smrdi!