Zašto je Pravoslavna Crkva izmijenila 10 Božjih Zapovijedi?

Ovo su Biblijskih 10 BZ:

Izlazak 20,1 Onda Bog izgovori sve ove riječi:
PRVA:
Izlazak 20,2 "Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Izlazak 20,3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
DRUGA;
Izlazak 20,4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
Izlazak 20,5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,
Izlazak 20,6 a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
TREĆA:
Izlazak 20,7 Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
ČETVRTA:
Izlazak 20,8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Izlazak 20,9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Izlazak 20,10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Izlazak 20,11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
PETA:
Izlazak 20,12 Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.
ŠESTA
Izlazak 20,13 Ne ubij!
SEDMA:
Izlazak 20,14 Ne učini preljuba!
OSMA:
Izlazak 20,15 Ne ukradi!
DEVETA:
Izlazak 20,16 Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
DESETA:
Izlazak 20,17 Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!

[COLOR=".

Odakle si prépisao ove zapovesti?

Ja bi htio da se što više ljudi spasi.
Zato želim da Istininitim Biblijskim Stihovima pokažem ljudima - što je Istina.
Želim da se ljudima otvore oči - spoznaju istinu.

Pišeš na hrvatskom, otvaraš temu da bi pljuvao po SPS naravno u liku Smeška, a želiš da se što više zabludelih pravoslavnih vernika spasi...Kome bre Smeško prodaješ tu demagogiju...

A u vezi sa ovim...

Zato želim da Istininitim Biblijskim Stihovima pokažem ljudima - što je Istina.

postavi mi link ka bibliji u kojoj stoje ti tvoji istiniti stihovi...pa da detaljno popričamo o istinitim stihovima...

ALi - istina po Bibliji kaže nešto sasvim drugo - jako malo ljudi će se spasiti!
To je pogubna istina.
I zato se ne treba opustiti - nego sve provjeravati i usvajati istinite Božje stihove,
a maknuti se od uredaba ljudskih.

Vidi ovako. Ima tema biblija koliko znamo o njoj...nisam primetio da si kao piramida dao svoj doprinos kao kao znalac istinitih biblijskih stihova....na istoj...

I evo javno te pozivam da pričamo o Bibliji....kod mene na temi adekvatanoj za priču o Bibliji...

1. Ja sam gospod bog tvoj koji sam te izveo iz zemlje misirske.

2. Nemoj imati drugih bogova osim mène, ne gradi sébi lika rezana niti kakve slike i nemoj im se klanjati.

3. Ne pominji uzalud ime gospoda boga svojega.

4. Svetkuj dan odmora (subotu). Shest dana radi a sédmi je dan odmora za tebe i tvoju déçu, za tvoje sluge i za tvoju stoku.

5. Poshtuj oca svojega i mater svoju, da ti se produze dani n'a zemlje.

6. Ne ubij.

7. Ne chini preljube.

8. Ne kradi.

9. Ne svedochi lazno.

10. Ne pozeli kuce bliznjega svojega, niti ishta shto pripada bliznjemu tvojemu.

Pravoslavna Crkva izmijenila je 10 BZ!
Da li Bog u Bibliji dozvoljava mijenjanje Njegove riječi?
Niti jedne!
A kamo li - 10 BZ!
ostoje strašna upozorenja o kazni za "mijenjače" riječi.
Ako se Taj koji je to napravio - nije bojao to napraviti,
što je sa njegovim sljedbenicima?P
Svi ti sljedbenici - prihvatili su te izmjene!
--------------------------------------------------

Mene zanima ovo - ako je tu promjenu napravio netko,
kako to da drugi to nisu primijetili i ispravili te promjene?
---------------------------------------------------------------------

Ovu temu do sada nisi postavio niti na jednom jedinom drugom forumu...Biće da si prošle noći bio malo previše nervozan kao Smeško pa si danas morao da otvoriš ovakvu temu, zar ne...

Ovu temu do sada nisi postavio niti na jednom jedinom drugom forumu...Biće da si prošle noći bio malo previše nervozan kao Smeško pa si danas morao da otvoriš ovakvu temu, zar ne...

Pa šta sam je trebo otvoriti na forumu od JS?
Otvorio sam tamo gdje treba ljudima otvoriti oči.

A nisi u pravu - da nisam nigdje drugdje otvorio.

http://www.zokipiramida4.com/index.php?topic=2112.0
-------------------------------------------------------------------

A dal ti imaš što reč ponekad u svezi teme?

NIJE IZMENILA.

Zašto nisi otvorio temu o Katoličkoj crkvi koja je izbacila jednu zapovest?

Molio bi te da pogledaš moj post - odgovor tebi - Br. 70.

Tema je

Pogledaj, ako nisi pogledao, pa se očituj, molim te.
------------------------------------------------------------------

Dobio sam zabranu - više od 2 teme na tjedan.
Koliko ovdje ima Katolika?
ALi - ako ti je teško čekati 1 tjedan -otvori ti temu,
a ja ću se iskreno raspisati sa dokazima.
OK?

Pišeš na hrvatskom, otvaraš temu da bi pljuvao po SPS naravno u liku Smeška, a želiš da se što više zabludelih pravoslavnih vernika spasi...Kome bre Smeško prodaješ tu demagogiju...
Ja nisam Smeško - i probaj se kontrolirati.
Da li bi se tebi sviđalo da ja tebe zovem drugim imenom?
Sigurno nebi - pa ako si Kršćanin - ne radi drugome ono što ne biš htio da tebi netko radi.
OK?
A u vezi sa ovim...
postavi mi link ka bibliji u kojoj stoje ti tvoji istiniti stihovi...pa da detaljno popričamo o istinitim stihovima...
http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Izlazak&prijevod=stvarnost&glava=20
Jeruzalemska mi je prva, onda ove ostale 3.
Vidi ovako. Ima tema biblija koliko znamo o njoj...nisam primetio da si kao piramida dao svoj doprinos kao kao znalac istinitih biblijskih stihova....na istoj...
I evo javno te pozivam da pričamo o Bibliji....kod mene na temi adekvatanoj za priču o Bibliji...
Meni se ne da sa tobom komunicirati - jer - ne govoriš o temi, niti sa argumentima - stihovima, nego je većina tvoje komunikacije - zafrkancija.
Neću ti više odgovarati na postove - ako ne budu u temi i konkretni - dokazima- stihovima.

Sad mi daj link od te teme - pa ćemo tamo.

Jeruzalemska Biblija.
Biblijska tražilica sa 4 prevoda.

http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Izlazak&prijevod=sve&glava=20

---------------
Šta ti nešto ne paše?

Postavila sam ti zapovesti u kojima ne stoji ime JAHVE... Ove zapovesti se nalaze u knjizi "kratka istorija jevrejskog naroda" delo velikog rusko-jevrejskog istorichara S.M. Dubnova... U ovoj knjizi on opisuje javljanje boga mojsiju i kod davanja déset bozjijih zapovesti ne pominje se ime JAHVE, razumesh?

NIJE izmenila, suština je identična.

Molio bi te da pogledaš moj post - odgovor tebi - Br. 70.

Tema je

Pogledaj, ako nisi pogledao, pa se očituj, molim te.
------------------------------------------------------------------

Koliko vidim - niti nakon 3 puta - ti niti da trzneš.
Znam i zašto - jer nemaš argumenata u svoju odbranu.
Koliko sam vidiš - PC nije baš ispravna!

Postavila sam ti zapovesti u kojima ne stoji ime JAHVE... Ove zapovesti se nalaze u knjizi "kratka istorija jevrejskog naroda" delo velikog rusko-jevrejskog istorichara S.M. Dubnova... U ovoj knjizi on opisuje javljanje boga mojsiju i kod davanja déset bozjijih zapovesti ne pominje se ime JAHVE, razumesh?

ma lazu bre kako ti nije jasno..oni su satanizovani..samo JS svedoci znaju istinu....:mrgreen:

Pa šta sam je trebo otvoriti na forumu od JS?
Otvorio sam tamo gdje treba ljudima otvoriti oči.

Upravo si je otvorio na ...pravom mestu...a to stoga jer ovaj ''pdf'' postade oglasna tabla JS...

Ali sumnjam da češ ovde bilo kome otvoriti oči ...

A nisi u pravu - da nisam nigdje drugdje otvorio.

http://www.zokipiramida4.com/index.php?topic=2112.0

Znam da je ima na sajtu posvećenom tebi. Nema je tamo na forumima kao forum hr. i da ne nabrajam dalje...znaš ti dobro o čemu se radi...

Što misliš - dal je to istina?
Dal je istina ono što čovjek napiše - ili - ono što piše u Bibliji.
Skini si đaba - e-Sword - tu imaš svih prijevoda.

Evo ti Hebrejski - oće li to biti dovoljno jak dokaz?

Exo 20:2
אנכיH595
יהוהH3068
אלהיךH430 אשׁרH834 הוצאתיךH3318 מארץH776 מצריםH4714 מביתH1004 עבדים׃H5650

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.

-----------------------------------
A tako piše i u Jeruzalemskoj Bibliji - ko što sam dao.

Koju ti imaš?
Daničić-Karadžić?
To ti je prepisana - KJV
King James
Pogledajmo KJV:

Exo 20:2
IH595 am the
LORDH3068
thy God,H430 whichH834 have brought thee outH3318 of the landH4480 H776 of Egypt,H4714 out of the houseH4480 H1004 of *******.H5650

Prevedeno je - LORD.
ALi i sam KJV - priznaje da je upotrebljena riječ - Jahve - H3068

Jel jasno?

Riječ - Jahve - upotrebljena je u SZ - preko 6.500 puta,
a u Dan-Kar- niti jedan jedini put!!!!
Nije li to malo čudno?
Da nije to mijenjanje Božje riječi?

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=sve

Back