Zasto je ovaj podforum mrtav? Gde nestadoste ljudi odjednom???

А шта се то ново дешава па да се има о чему дискутовати?
Једини који имају неке озбиљније семинаре, који не служе само за експресну производњу инструктора већ су првенствено орјентисани на сам рад и развијање вештине, су уједно и најмирнији на овом пдф-у и само износе најаве, обавештења и понеки извештај са њихових дешавања. Обзиром да већина који овде као дискутују не разуме ни оно што тренира, а често су најгласнији они који тренирају само палац на даљинском, већина дискусија се своди на омаловажавање других без да се изнесе и један ваљан аргумент.

Све у свему, верујем да су појединци коначно одрасли те су заузети неким озбиљнијим стварима од дизања дреке на форуму, а опет они који су су се до недавно борили са свима који нису у њиховом ( традиционалном) савезу су коначно поклекли и јавно признали да се не разликују од конкуренције јер су и сами модификацијина модификација. Самим тим је форум постао мирнији.
Још да форум напусти пар самозваних чаробњака који преко ноћи штанцују врхунске такмичаре па да форум добије и једну озбиљнију ноту.
Лично сматрам да овај пдф треба да буде место где се могу сазнати потребне информације како о борилачким спортовима и вештинама тако и о инструкторима и тренерима који воде тренинге и то из прве руке од стране вежбача који су тренирали и који тренутно тренирају неку од борилачких занимација.

Hajde da i ja, kao kreator ovog pdf-a kažem nešto.
Vlasnicima krstarice bitna je posećenost. Posećenost nekog sajta/foruma varira u zavisnosti od doba dana, vremenskih prilika, godisnjeg doba... Međutim, gore pomenuti su želeli konstantno veliku posećenost. Pošto je jako teško odžati kontantan ritam rešili su da malo spuste kriterijume. Ispostavilo se da je to "malo" ispalo PREVIŠE. U implementaciju su krenuli na najviše posećenim ali i "užarenim" pdf-ovima kao što su politika, religija... U jednom momentu stvari su se otrgle kontroli i svi administratori, 80% moderatora je vodilo računa o tim pdf-ovima, a predloge, savete i sl. moderatora sa drugih podforuma nisu ni gledali. Jedan po jedan moderator je odlazio a veliki broj njih je tražio i brisanje naloga.

Na moju inicijativnu kreniran je ovaj podforum(pre toga sam moderisao Ostale sportove). Pdf je super krenuo. Bio je veoma posećen. Broj postova i tema je svakim danom rastao. Ja sam prelistao ceo pdf Ostali sportovi i prebacio teme koje imaju veze sa borilačkim veštinama i sportovima. Gomilu istih obrisao, zakljucao... Lično sam pozivao ljude da se pridruže diskusiji. Slao privatne poruke, mail-ove, koristio licna poznanstva... Međutim, kako je pdf rastao tako su se problematični korisnici i postovi gomilali. Što je za ovakav vid diskusije normalno. Na administratorima i moderatorima je bilo da to regulišu. Kada bi se na bilo koji način obratio administraciji odgovor bi čekao kao da sam pismom slao i to u Australiju. Pred kraj mog moderisanja bio sam kritikovan zbog deljenja kaznenih poena i BAN-ova. Na svako njihovo pitanje zašto? ја sam kopirao deo iz pravilnika na koji se korisnik oglušio. Odgovor koji je sledio bio je:"Ok je sve to, ali spusti loptu." Kada sam im skretao pažnju da su oni pisali pravilnik a ne ja, ostajao sam bez odgovora. Da se razumemo, nemam problem da mi neko kaže: "Ideja ti je loša.To što radiš nema smisla. Preteruješ..." Ljudi smo, stoga nekad pametno razmišljamo a nekad je to manje pametno. Ali odgovora bez je ono sto mi je išlo na nerve. Zbog toga sam digao ruke. Radio sam to za džabe, pa zašto bih ja trošio svoje nerve i vreme na to?!

Pdf je dugo bio bez ikakvog nadzora pa se nagomilalo svega. Kao što @drzare reče neki su se opametili, neki banovani, neki su prešli na druge(ozbiljnije) forume... Trenutni moderator će imati velikih problema da podigne ovaj pdf. Pod uslovom da to želi.

drzare:
Лично сматрам да овај пдф треба да буде место где се могу сазнати потребне информације како о борилачким спортовима и вештинама тако и о инструкторима и тренерима који воде тренинге и то из прве руке од стране вежбача који су тренирали и који тренутно тренирају неку од борилачких занимација.

Profesionalci nemaju vremena da se bave forumima i sličnim. Skoncentrisani su na trening, meč... Početnici i rekreativci se teško odlučuju za ulaske u diskusiju. U tom slučaju mora postojati neki entuzijasta koji će pratiti dešavanja ili neko ko je plaćen za to. U slučaju krstarice nema smisla raditi za džabe.

P.S.

Ovim putem bih pozdravio kolegu koji mi se kasnije pridružio u modereaciji.

Ni u jednoj vrsti sporta ne postoji sujeta kao u borilačkim veštinama pre svega, pa onda i sportovima. Mislim tu na vežbače, trenere, majstorew i sve ostale

e da...svaki put pred suđenje nam sesei govori da izbacimo sujetu iz glave,jer jedino onda možemo biti objektivni...
ako je ostavimo po strani bićemo i spremni da prihvatimo kritike koje u stvari jedino mogu da unaprede naš rad,ne da mislimo da smo nešto pogrešili...:ok:

Poslednja izmena:
Caos svima.
Ovako, ja kao neko ko se od skoro bavi uglavnom bor vestinama, dakle od avgusta prosle godine kao glavni prihod novca, imam dovoljno vremena za treninge jer vam trenutno iz sale pisem. Ostvario sam svoju zelu i ostavio konacno svoj posao koji sam sledio do tada.
Dajem privatne casove i regularne treninge uvece. Ujedno i sebe usavrsavam u nekim vestinama i tako napredujem polako.

Inace ucestvujem na nemackim forumima i tamo je sve mnogo drugacije sto se nacina rasprave tice. Svako iznosi svoje misljenje i niko to ne shvata licno, nego fino kazes "meni se to ne svidja zbog toga i toga, po mom misljenju bi trebalo ovako i ovako" nema prozivke na licnoj osnovi po nekada se ipak dokace ali ih administratori odmah kazne, banuju na 10ak dana i glave se ohlade. Nemam nista protiv licnih prozivki ali na pp ako je to moguce. Nije lepo videti sta se ovde radi. A to da je samo u Bor Vestinama sujeta ogromna je istina. Nazalost, ali tako to ide. Meni licno mnoge stvari u BV smetaju, ali gledam sebe i svoj put, moji ucenici su zadovoljni jer vide kako napreduju.
Neki na primer blate MMA a po meni je to najbolje sto se svetu bor vestina moglo destiti. Mistifikacije, carolije, smrtonosni ubitacni dodiri sve je to nestalo jer je taj vid borenja OPET(bio je u drevnoj grckoj 680 pre Hrista) na ceni. Saradjuju svi jedno sa drugim i napreduju. Kod njih nema moje trener je najbolji, moj stil je ovo ono moja organizacije moja grandmaster hoda preko vode....Covek kao borac je u prvom planu a ne neke organizacije ili savezi itd. Trening je iskren, znoji se i radi, dizu tegovi, krvari, pati, trosi a na kraju se i vide rezultati.
Pozdrav

Back