Zasto je nevidjena hladnoca u Americi?

Pitao sam jednog coveka koji mnogo zna o cemu se radi zasto je ova klima u americi koja ledi sve pred sobom danima? On je reko da je to geoinzenjering. Zapad pomocu harpa i zaprasivanjem iz aviona cine da klima u Ukrajini a samim tim i evropi bude jesenja a ne zimaska da bi se rat lakse odvijao. I kako mora negde da idu vazdusna strujanja a prirodna su onemogucena onda se doslo do toga da su se sva strujanja sa severa preusmerila na rusiju i na severnu ameriku. Takodje je reko da se u toku zime ocekuju jos dva takva talasa. Stim da ce se gledati da se malo oslabe i da idu vise prema bliskom istoku preko turske i mongolije da se rastereti severna amerika.

Sve u svemu bice jako blaga zima u Evropi malte ne kao jesen jer nad teritorijom ukrajine pa i evrope prave jak vazdusni pritisak i samim tim zid tako da severna strujanja nece dolaziti na tlu evrope ove zime

1608280905_us-snowstorm-6-e1608281127463.jpg
taj covek koga si pitao sam ja................jos u Oktobru.

Pitao sam jednog coveka koji mnogo zna o cemu se radi zasto je ova klima u americi koja ledi sve pred sobom danima? On je reko da je to geoinzenjering. Zapad pomocu harpa i zaprasivanjem iz aviona cine da klima u Ukrajini a samim tim i evropi bude jesenja a ne zimaska da bi se rat lakse odvijao. I kako mora negde da idu vazdusna strujanja a prirodna su onemogucena onda se doslo do toga da su se sva strujanja sa severa preusmerila na rusiju i na severnu ameriku. Takodje je reko da se u toku zime ocekuju jos dva takva talasa. Stim da ce se gledati da se malo oslabe i da idu vise prema bliskom istoku preko turske i mongolije da se rastereti severna amerika.

Sve u svemu bice jako blaga zima u Evropi malte ne kao jesen jer nad teritorijom ukrajine pa i evrope prave jak vazdusni pritisak i samim tim zid tako da severna strujanja nece dolaziti na tlu evrope ove zime

Koji li tebi propuh duva kroz glavu, rodjace...? :cool:

Sta vam je, pa svake godine bude neki ledeni talas u kontinentalnim (unutrasnjim) delovima svih kontinenata.

A ubuduce ce biti i jos gorih zbog globalnog otopljavanja.
Globalno otopljavanje znaci manje vode zarobljeno na polovima i u glecerima (vise vode u slobodnoj cirkulaciji u atmosferi), sto dovodi do ekstremnijih oluja (ledenih, kisnih, toplotnih....)
Zato ce biti sve vise poplava, suša i ledenih talasa.
Jednom recju, vreme postaje ekstremnije sto je vise vode u opticaju.

Hvala za vremensku prognozu a sad sport

Moraš malo da se raspitaš bolje. Kad ti nešto nije jasno, znaš da uvek možeš mene da pitaš, pošto ja sve znam i mnogo sam skroman. :mrgreen:

Ozon je najviše uništavan rashladnim gasom CFC-11 koji se koristio u celom svetu decenijama. Onda je zabranjen u jednom trenutku i prešlo se na manje štetan R-22, a onda je i on zamenjen sa R134a koji NE uništava ozonski omotač uopšte.

Na grafikonu ti je istorijska koncentracija CFC-11. kao što vidiš, slika nije izgledala dobro sve do polovine devedesetih, ali je onda krenula nizbrdo i panika je polako nestala.

Pogledajte prilog 1276465
Koliko se to gasa koristilo da bi nastale rupe?
A pazi ni vremenska osa se ne poklapa.
Previše olako...

Da nije bilo možda nuklearnih proba?
Slučajno?

Pricao sam sa ujakom u Americi i kaze da je temperatura u Cikagu oko -7 a da je bilo i -20 dok je pre tri godine bilo i citavih -50 par dana i kaze da tad ne mozes izdrzati duze od minut napolju jer pocinju problemi sa disanjem.
ja sam bio 2008 me kad je bilo -40.. nije se izlazilo iz stanova
-50? -40?
Најнижа икад измерена темпеатура у Чикагу је -33c у Јануару 1985 https://en.wikipedia.org/wiki/Chicago#Climate

Back