pa i kod nas u dve tri noci je bilo i -8 ali u 90% dana temperatura je iznad nuleKako objasnjavas onda sneg u Kijevu i temperaturu maksimalno do -5°C?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa i kod nas u dve tri noci je bilo i -8 ali u 90% dana temperatura je iznad nuleKako objasnjavas onda sneg u Kijevu i temperaturu maksimalno do -5°C?![]()
pa i kod nas u dve tri noci je bilo i -8 ali u 90% dana temperatura je iznad nule
zasto lazes eno odite na VENTUSKY i videcete da ovaj laze. Ko ti je platio da lazes?U Ukrajini je 95% dana temperatura ispod nule![]()
taj covek koga si pitao sam ja................jos u Oktobru.Pitao sam jednog coveka koji mnogo zna o cemu se radi zasto je ova klima u americi koja ledi sve pred sobom danima? On je reko da je to geoinzenjering. Zapad pomocu harpa i zaprasivanjem iz aviona cine da klima u Ukrajini a samim tim i evropi bude jesenja a ne zimaska da bi se rat lakse odvijao. I kako mora negde da idu vazdusna strujanja a prirodna su onemogucena onda se doslo do toga da su se sva strujanja sa severa preusmerila na rusiju i na severnu ameriku. Takodje je reko da se u toku zime ocekuju jos dva takva talasa. Stim da ce se gledati da se malo oslabe i da idu vise prema bliskom istoku preko turske i mongolije da se rastereti severna amerika.
Sve u svemu bice jako blaga zima u Evropi malte ne kao jesen jer nad teritorijom ukrajine pa i evrope prave jak vazdusni pritisak i samim tim zid tako da severna strujanja nece dolaziti na tlu evrope ove zime
![]()
ja sam bio 2008 me kad je bilo -40.. nije se izlazilo iz stanovaPricao sam sa ujakom u Americi i kaze da je temperatura u Cikagu oko -7 a da je bilo i -20 dok je pre tri godine bilo i citavih -50 par dana i kaze da tad ne mozes izdrzati duze od minut napolju jer pocinju problemi sa disanjem.
Koji li tebi propuh duva kroz glavu, rodjace...?Pitao sam jednog coveka koji mnogo zna o cemu se radi zasto je ova klima u americi koja ledi sve pred sobom danima? On je reko da je to geoinzenjering. Zapad pomocu harpa i zaprasivanjem iz aviona cine da klima u Ukrajini a samim tim i evropi bude jesenja a ne zimaska da bi se rat lakse odvijao. I kako mora negde da idu vazdusna strujanja a prirodna su onemogucena onda se doslo do toga da su se sva strujanja sa severa preusmerila na rusiju i na severnu ameriku. Takodje je reko da se u toku zime ocekuju jos dva takva talasa. Stim da ce se gledati da se malo oslabe i da idu vise prema bliskom istoku preko turske i mongolije da se rastereti severna amerika.
Sve u svemu bice jako blaga zima u Evropi malte ne kao jesen jer nad teritorijom ukrajine pa i evrope prave jak vazdusni pritisak i samim tim zid tako da severna strujanja nece dolaziti na tlu evrope ove zime
![]()
ovde nas ubeđuju da je to normalnoKoliko čuh na vijestima,govore da je temperatura -45,sto ne vjerujem da je bas uobicajeno i prosjek.
...........sa ukrajinom.Radili smo softver za meteorolosku sluzbu Holandije, koji radi simulacije bas u vezi klimatskih promena.
I sve simulacije kazu da nas ceka zajhebano i ekstremno vreme u buducnosti, ako se ovako nastavi.
Hvala za vremensku prognozu a sad sportPitao sam jednog coveka koji mnogo zna o cemu se radi zasto je ova klima u americi koja ledi sve pred sobom danima? On je reko da je to geoinzenjering. Zapad pomocu harpa i zaprasivanjem iz aviona cine da klima u Ukrajini a samim tim i evropi bude jesenja a ne zimaska da bi se rat lakse odvijao. I kako mora negde da idu vazdusna strujanja a prirodna su onemogucena onda se doslo do toga da su se sva strujanja sa severa preusmerila na rusiju i na severnu ameriku. Takodje je reko da se u toku zime ocekuju jos dva takva talasa. Stim da ce se gledati da se malo oslabe i da idu vise prema bliskom istoku preko turske i mongolije da se rastereti severna amerika.
![]()
Ja drugačije ne umem, ne znam šta da ti kažem?Radili smo softver za meteorolosku sluzbu Holandije, koji radi simulacije bas u vezi klimatskih promena.
I sve simulacije kazu da nas ceka zajhebano i ekstremno vreme u buducnosti, ako se ovako nastavi.
Koliko se to gasa koristilo da bi nastale rupe?Moraš malo da se raspitaš bolje. Kad ti nešto nije jasno, znaš da uvek možeš mene da pitaš, pošto ja sve znam i mnogo sam skroman.
Ozon je najviše uništavan rashladnim gasom CFC-11 koji se koristio u celom svetu decenijama. Onda je zabranjen u jednom trenutku i prešlo se na manje štetan R-22, a onda je i on zamenjen sa R134a koji NE uništava ozonski omotač uopšte.
Na grafikonu ti je istorijska koncentracija CFC-11. kao što vidiš, slika nije izgledala dobro sve do polovine devedesetih, ali je onda krenula nizbrdo i panika je polako nestala.
Pogledajte prilog 1276465
Pricao sam sa ujakom u Americi i kaze da je temperatura u Cikagu oko -7 a da je bilo i -20 dok je pre tri godine bilo i citavih -50 par dana i kaze da tad ne mozes izdrzati duze od minut napolju jer pocinju problemi sa disanjem.
-50? -40?ja sam bio 2008 me kad je bilo -40.. nije se izlazilo iz stanova