Zašto je lakše da se osudi nego da se razume?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cak se i ne pokuša razumeti zašto i kako vec se odmah osudi ,neciji postupak bilo da je dobar ili loš,
necija potvrda vrednosti, uspeh, ponašanje, nesnalaženje odmah i sad..neka odluka itd.
Ljudi su skloni odmah da osude bez da prvo razmisle o svemu
Zašto je to tako ?
Pisao sam o tome nekoliko puta.Prvo osudjujemo,a i ne znamo zasto.Zato sto smo postali neljudi i ne razumemo necije probleme,paq i nacin zivota.Ranije su ljudi pomagali i ne pitavsi sta je i zbog cega.Bilo je bitno pomoci osobi.Sve vrednosti coveka su otisle dojavola.

Zato što je sve veća otuđenost među ljudima...postajemo kao mašine.
U prilog tome ide i samo društvo, koje čoveka kao jedinku uglavnom " ne zanima".
Nemaju "kapaciteta" za razumevanje.
To podrazumeva da izađeš iz svoje kože i uđeš u tuđu ( umesto što po drugima "serendaš"😁), da izvinite što sam prosta sada!
Pad se u životu desi svakom, jednako kao i uspeh.
I žao mi je takvih "umišljenih ljudskih veličina".

Poslednja izmena:
Cak se i ne pokuša razumeti zašto i kako vec se odmah osudi ,neciji postupak bilo da je dobar ili loš,
necija potvrda vrednosti, uspeh, ponašanje, nesnalaženje odmah i sad..neka odluka itd.
Ljudi su skloni odmah da osude bez da prvo razmisle o svemu
Zašto je to tako ?
Naučeni su i videli su takvo ponašanje, a nemaju dodir sa alternativnim pogledima.
Po meni neki jednostavno nemaju kapacitet za razumevanje drugih

Размишљање захтева времена. Ако особа сматра да нема довољно врема, а да мора да донесе закључак, онда ће донети закључак без много размишљања.

Размишљање одлаже реакцију -- успорава те -- па док ти размишљаш о томе да ли је неко опасан или не тај неко може да направи велику штету. Ту ум зна да упадне у замку и да превентивно осуди тј. донесе негативан суд. "Лош је док се не докаже да је добар."

Мада нису ништа бољи ни они који прерано доносе позитиван суд. "Добро је док се не докаже да је лоше."

Back