Zašto je domaća i svetska kinematografija pukla ?

Bilo je vec teme zato je domaca pukla, ukratko negativna selekcija i nedostatak sistema. Svetska, ne znam, mislim da je to samo trenutni trend, sad ti je zlatno doba tv serija i nekako se dramski kvalitet vise okrece njima dok su za filmove uglavnom rezervisane teme o superherojima i njihovoj blizoj i daljoj familiji, jbg osetili da je to sad zlatna koka i teraju dok mogu.

Ajte molim vas, uporediti nekadašnju produkciju sa sa sadašnjom...pa to je smejurija !

danas, na šta sve svelo...na specijalne efekte...ali nema priče, nema karakterizacije likova, nema ničeg osim nabudženosti projekta u zavisnosti sa lovom

Dajte mi i jedan film u 2020-oj koji je pobrao sve kvalitete filmovanja?
Nema,isto tako sto nema normalnih ljudi s ukusom i hvala bogu da ima ljudi koji to primete

danas, na šta sve svelo...na specijalne efekte...ali nema priče, nema karakterizacije likova, nema ničeg osim nabudženosti projekta u zavisnosti sa lovom

Nabrojali smo dosta dobrih filmova na temi o najboljem filmu decenije, pa neću da ponavljam.

Mislim da su dobri filmovi (a ima ih!) u zapećku. Mnogo se snima, postoji milion televizijskih i striming kanala, svi nude neke sadržaje, snima se da bi se nudilo i prodalo... Sve se promenilo, nestali su i ljudi koji su skretali pažnju na dobre sadržaje (bioskopi, filmski časopisi, ozbiljne emisije o filmu), tako da sada treba uložiti više napora da se dođe do tih dobrih filmova. Priča, karakterizacija, eksperiment i inovacija:) su stvari koje se pojavljuju na dobrim filmskim festivalima, pa treba pratiti njihove programe i dobre striming sajtove (recimo MUBI).

Back