Zašto je danas sramota biti psihijatrijski bolesnik ?

U Dnevnoj Bolnici Laze Lazarevića pričao sam sa dva druga koja su pokušala da smuvaju ribu i dobro im je išlo sve dok nisu pomenuli da su ležali u Lazi. Čim su to pomenuli devojke su ih otkačile i nisu im se više javljale na telefon. Zašto ? Meni je baš to simpatično kada neko razmišlja out of the box, kada je drugačiji ali izgleda da ljudi vole da grade odnose sa ljudima koji će se ponašati tako reći "očekivano" ili "kao i svi drugi".

Devojke naprosto nece da rizikuju svoj zivot, jer danas je rizikovanje i kad si u vezi/braku sa ljubomornom ili zavidnom osobom ili iskompleksiranom, posesivno ljubomornom ili osobom koja je bila u Lazi Lazarevic...
Cim su mogli da budu zatvoreni tamo znaci da su bili opasni po okolinu ili imaju psihoze i sizofreniju, postoje osobe s bipolarnim poremecajem ili depresijom ili anksioznoscu a to su takodje mentalne bolesti i one ne zavrsavaju u Lazi,sta mislis zbog cega? Zato sto nisu pretnja po okolinu

Pa zato što imaju predrasude. Neće ih samo devojke odbijati, nego i prijatelji, velika je to stigma, pogotovu kad se roditelji umešaju sa svojim savetima i strahovima "šta će okolina reći ako se družiš ili si u vezi sa njim takvim". Generalno to treba sakrivati kao i mnoge druge stvari, nije ovo Amerika pa da se neke stvari normalno prihvataju i da su mejnstrim. Ja imam sestru iz unutrašnjosti, kad god ona i njeni dodju u goste (što mrzim jer ne podnosim ni nju, a ni unutrašnjost, tj. taj mentalitet odakle potiče), samo se priča o kupljenim nekretninama, venčanjima i kako kome ide u životu generalno. Pa kad se za nekog čuje da je bio u Lazi, to je raspredanje i očijukanje do unedogled. To je njima tamo dogadjaj, jer oni su jelte ispravni i napredni, al eto ima neko ko je poludeo, pa se dobro osećaju.

Ja protiv onih iz Laze nemam ništa, jednostavno me boli ****** kao i za većinu stvari, ali što je čovek niži i primitivniji to će više bežati od toga.

Devojke naprosto nece da rizikuju svoj zivot, jer danas je rizikovanje i kad si u vezi/braku sa ljubomornom ili zavidnom osobom ili iskompleksiranom, posesivno ljubomornom ili osobom koja je bila u Lazi Lazarevic...
Cim su mogli da budu zatvoreni tamo znaci da su bili opasni po okolinu ili imaju psihoze i sizofreniju, postoje osobe s bipolarnim poremecajem ili depresijom ili anksioznoscu a to su takodje mentalne bolesti i one ne zavrsavaju u Lazi,sta mislis zbog cega? Zato sto nisu pretnja po okolinu

Nije istina. Kada si pod fazom manije bipolarnog poremećaja pretnja si po okolinu. Kad si pod fazom depresije pretnja si po sebe.
K odeljenje na Lazi je za psihotične bolesnike a M odeljenje za bipolarne bolesnike. Nemoj da pričaš stvari u koje se ne razumeš.

Takođe kad si anksiozan nemaš uvid u realnost i možeš biti psihotičan npr. neko hoće da me ubije. Pa ti iz kontra ofanzive ubiješ nekog. Ležao sam sa gomilom anksioznih a psihotičnih ljudi.

Ležao d

Nije istina. Kada si pod fazom manije bipolarnog poremećaja pretnja si po okolinu. Kad si pod fazom depresije pretnja si po sebe.
K odeljenje na Lazi je za psihotične bolesnike a M odeljenje za bipolarne bolesnike. Nemoj da pričaš stvari u koje se ne razumeš.

Takođe kad si anksiozan nemaš uvid u realnost i možeš biti psihotičan npr. neko hoće da me ubije. Pa ti iz kontra ofanzive ubiješ nekog. Ležao sam sa gomilom anksioznih a psihotičnih ljudi.

Ležao d

ima ali to je za tezu kategoriju. Koliko ljudi danas ima te bolesti evo na slobodi su. Ja prva sam bipolarna i anksiozna u sklopu epilepsiju pa ne lezim nigde cak i ne moram da pijem lekove ako necu. Vec pijem samo antiepileptike jer su oni uglavnom i stabilizatori raspolozenja. Razumem se ja itekako a za odeljenja se bas ne razumem jer nisam ja lezala tamo logicno

Ležao d

To je vec prelazak u paranoju sto si rekao za anksioznost,pomesao si haha. Kad si anksiozan mislis da ce se desiti nesto lose sto je inace dobro npr. sta ako poginemo u saobracajnoj nesreci,sta ako legnem i ne probudim se, sta ako ostanem bez svega, sta ako me decko prevari, sta ako ne ozdravim, sta ako iznenada umrem itd.

Danas je polovina populacije bipolarno ili anksiozno. Anksiozno pogotovo u nekim trenucima kad im se nesto veoma lose desi pa ne zele opet da se to dogodi,cak i kad decko devojku prevari ili joj kaze sve i svasta i ostavi je posle ona nece da bude ni sa kim dugo jer je nesigurna u sebe ili misli opet ce je prevariti(i to je vid anksioznosti), tako da vise od 50% 60% ljudi treba da lezi u ludnicama onda po tvojim recima? 😂

Back