Zasto je bog pravio savez sa Jevrejima ?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
38.623
Po bibliji bog je odabrao Mojsija da svoj narod povede iz Egipta u obecanu zemlju, biblijskom Hanahu. Na tom putu sklopili su savez sa Bogom ( na jednom mestu sam citao da bi vise odgovarao izraz stari savez, nesto nego stari zavet), a prilikom sklapanja saveza bog je Mojsiju dao dve ispisane kamene plaoce koje su cuvane zavetnom kovcegu, Kao mesto predaje kamenih ploca navodi se planina Sinaj.
Zasto je bog odlucio da pravi savez bas sa Jevrejima, a ne recimo sa Aboridzanima,Starim Grcima,Pigmejcima.....?:think:

Zato sto ih je Bog izabrao..

- - - - - - - - - -

Jehova je sklopio zavjet ili ugovor s potomcima Jakova, koji su postali nacijom Izrael. Jehova je samo toj naciji dao svoje zakone, što Biblija jasno pokazuje u 5. Mojsijevoj 5:1-3 i Psalmu 147:19, 20.

Psalmu 147:19, 20.
19 Riječ svoju govori Jakovu,
uredbe svoje i zakone svoje Izraelu.
20 Nije tako učinio nijednome drugom narodu,
i zakone njegove oni ne znaju.
Hvalite Jaha!

5. Mojsijevoj 5
1I Mojsije je pozvao sav Izrael i rekao im: “Čuj, Izraele, uredbe i zakone koje danas objavljujem na uši vaše! Naučite ih i pazite da postupate po njima. 2 Jehova, Bog naš, sklopio je s nama savez na Horebu. 3 Jehova nije s praocima našim sklopio taj savez, nego s nama, svima koji smo danas ovdje živi

Zato sto ih je Bog izabrao..

- - - - - - - - - -

Jehova je sklopio zavjet ili ugovor s potomcima Jakova, koji su postali nacijom Izrael. Jehova je samo toj naciji dao svoje zakone, što Biblija jasno pokazuje u 5. Mojsijevoj 5:1-3 i Psalmu 147:19, 20.

Psalmu 147:19, 20.
19 Riječ svoju govori Jakovu,
uredbe svoje i zakone svoje Izraelu.
20 Nije tako učinio nijednome drugom narodu,
i zakone njegove oni ne znaju.
Hvalite Jaha!

5. Mojsijevoj 5
1I Mojsije je pozvao sav Izrael i rekao im: “Čuj, Izraele, uredbe i zakone koje danas objavljujem na uši vaše! Naučite ih i pazite da postupate po njima. 2 Jehova, Bog naš, sklopio je s nama savez na Horebu. 3 Jehova nije s praocima našim sklopio taj savez, nego s nama, svima koji smo danas ovdje živi

pa pitanje glasi zasto ih je izabrao , da pojasnim zasto su jevreji izavrani narod = zasto je bog pravio savez za jevrejima . Naravno tacan odgovor je da su jevreji pisali bibliju i naravno da su oni za sebe izabran narod . To sto ti kao slovenka oces da budes niza rasa i sluzis njihovog boga to je tvoj problme

Po bibliji bog je odabrao Mojsija da svoj narod povede iz Egipta u obecanu zemlju, biblijskom Hanahu. Na tom putu sklopili su savez sa Bogom ( na jednom mestu sam citao da bi vise odgovarao izraz stari savez, nesto nego stari zavet), a prilikom sklapanja saveza bog je Mojsiju dao dve ispisane kamene plaoce koje su cuvane zavetnom kovcegu, Kao mesto predaje kamenih ploca navodi se planina Sinaj.
Zasto je bog odlucio da pravi savez bas sa Jevrejima, a ne recimo sa Aboridzanima,Starim Grcima,Pigmejcima.....?:think:
Samo zato što su ti isti Jevreji pisali bibliju . Kad JA budem pravio film JA ću biti glavni baja u tom filmu .
Prosto ko pasulj .:kafa:

Jevreji su jedini izabrali Boga.

Primitivne price zaostalih ljudi, kao Jevreji su pisali Bibliju pa su zato glavni junaci, jesu pokazatelj umne zatucanosti i zaglupljenosti danasnjih ljudi.

Dokaz da Jevreji nisu zbog toga glavni junaci jeste taj da su svi tadasnji okolni narodi bili veci a jedini su preziveli jevreji, ostalih danas nema.

A reci da su oni pisali Bibliju pa su sebe stavili kao glavne junake znacilo bi na primer da Hrvati trebaju da pisu nasu istoriju ili mi njihovu.
To je logika ovih koji daju ovakve komentare.
Pitajte ih da li treba Hrvati da nam pisu skolske udjbenike.
Reci ce ne mi sami.
Samo jevreji nisu smeli da napisu Bibliju?
Njima su Filistejci trebali da pisu?

NARODE STRADATE ZBOG SVOG ZLA I BEZUMLJA DOKLE VISE?

Poslednja izmena:
Bog je stavio Izrailja pred izbor i oni su izabrali Boga i preziveli su.

Preko Izrailja je prizivao sve druge narode ali nisu hteli.

Pojedinci su dosli.

Ali tih naroda danas nema a Izrailj je jos tu.

Bog poziva sve narode i danas.

Ko ne dodje i njega nece biti.

Put kojim idu i njih ce progutati.

Jedina zastita i opstanak je u Bogu.

Jevreji su zivi spomenik toga.

Jevreji su jedini izabrali Boga.

Primitivne price zaostalih ljudi, kao Jevreji su pisali Bibliju pa su zato glavni junaci, jesu pokazatelj umne zatucanosti i zaglupljenosti danasnjih ljudi.

Dokaz da Jevreji nisu zbog toga glavni junaci jeste taj da su svi tadasnji okolni narodi bili veci a jedini su preziveli jevreji, ostalih danas nema.

A reci da su oni pisali Bibliju pa su sebe stavili kao glavne junake znacilo bi na primer da Hrvati trebaju da pisu nasu istoriju ili mi njihovu.
To je logika ovih koji daju ovakve komentare.
Pitajte ih da li treba Hrvati da nam pisu skolske udjbenike.
Reci ce ne mi sami.
Samo jevreji nisu smeli da napisu Bibliju?
Njima su Filistejci trebali da pisu?

NARODE STRADATE ZBOG SVOG ZLA I BEZUMLJA DOKLE VISE?

Ok kako su aboridzini mogli da pronadju boga i spasu svoju dusu .A jak si mi hriscanin druge ljude zoves primitivnim i zaostalim sto ne veruju u to tvoje sr.anje. Kakvo stradnje zbog zla . Oces reci da su deca koja su masovno ubijana u ratovima po svetu vec nose krivicu . Biblijski bog je nemilossrdan , njegov narod moze da ubija bez kazne

Ne zovem nigde zatucanim i glupima vec nacin razmisljanja je takav.
A vi se sami onda opredeljujete.
Barem to si mogao da shvatis pivsok ako vise ne ide?
A ko su aboridjani bili pre?
I ti aboridjani su bili daleko moralniji od svih tih naroda o kojima sam govorio.
To je bio njihov spas.
Ne mora uvek da bude vera u Boga spas.
Nego nacin zivota i moralnost na koji nas Bog poziva.
Kada toga skroz nestane nestaju i ti narodi.
Nisu ni Izrailjci uvek sluzili Bogu, ali su najvise postovali Bozja pravila zivota od ostalih.

Ne zovem nigde zatucanim i glupima vec nacin razmisljanja je takav.
A vi se sami onda opredeljujete.
Barem to si mogao da shvatis pivsok ako vise ne ide?
A ko su aboridjani bili pre?
I ti aboridjani su bili daleko moralniji od svih tih naroda o kojima sam govorio.
To je bio njihov spas.
Ne mora uvek da bude vera u Boga spas.
Nego nacin zivota i moralnost na koji nas Bog poziva.
Kada toga skroz nestane nestaju i ti narodi.
Nisu ni Izrailjci uvek slizili Bogu.

Tebi ni bog ne moze pomoci :). Kakva moralnost kakve gluposti . Pa cela biblija je puna incesta i to je tvom mozgu moralno . I to sto jevreji masakriraju i ponizavaju druge narode to je isto ebeno moralno

Tebi ni bog ne moze pomoci :). Kakva moralnost kakve gluposti . Pa cela biblija je puna incesta i to je tvom mozgu moralno . I to sto jevreji masakriraju i ponizavaju druge narode to je isto ebeno moralno

ETO VIDIS .
Sam si pokazao koliko je tvoje znanje zatucano.
Kako Srbi mogu da masakriraju Ruse nemce i slicne?
Svi ti narodi su bili slicno jaki prema jevrejima kao ovi prema nama.
I sada neko da primitivnu izjavu da mi masakriramo ruse i nemce?

Sto se tice incesta.
E tu se vidi da ti poima nemas stvarno.

ETO VIDIS .
Sam si pokazao koliko je tvoje znanje zatucano.
Kako Srbi mogu da masakriraju Ruse nemce i slicne?
Svi ti narodi su bili slicno jaki prema jevrejima kao ovi prema nama.
I sada neko da primitivnu izjavu da mi masakriramo ruse i nemce?

Sto se tice incesta.
E tu se vidi da ti poima nemas stvarno.

Ne nije bilo incesta u bibliji , jer ako se jebu rodjaci u bibliji a bog kaze to nije incest onda to nije incest .
http://en.wikipedia.org/wiki/Incest_in_the_Bible

nije bog napravio savez odma sa narodom jevrejskim..krenuo je od avrama..jedinice,pa se od jedinice napravila nacija jer je ovaj verovao u jednog boga a ostali cak i njegov otac terah bili su mnogobozci..a pleme se zvalo ko zna kako..izraelci nisu bili a ni jevreji ..
I učiniću od tebe velik narod, i blagosloviću te, i ime tvoje proslaviću, i ti ćeš biti blagoslov...:D

Back